תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 13:49

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 71 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הסתיימה השבתת ה NBA - ביי ביי פארמר
הודעהפורסם: 28 נובמבר 2011, 22:48 
גיא האדום כתב:
רדנקו כתב:
...
קודם כל - לא טענתי בשום מקום שקבוצת יורוליג בכירה משחקת יותר יפה מקבוצת NBA בכירה. לא דיברתי בכלל על השוואה.

טענתי (ואני עדין טוען) שרוב קבוצות ה-NBA משחקות כדורסל מחורבן (כשאמרתי שהן לא משחקות כדורסל התכוונתי לזה שהן משחקות כדורסל מחורבן). וזה בכלל לא קשור לשאלה אם הן קבוצות בכירות או לא. מיאמי קבוצה בכירה ומשחקת כדורסל מחורבן. דאלאס קבוצה בכירה ומשחקת הרבה מאד פעמים כדורסל טוב.
סאן אנטוניו כבר לא קבוצה כל כך בכירה ועדין היא משחקת לטעמי הרבה מאד כדורסל נהדר. ניו יורק קבוצתי האהובה משחקת כדורסל מחורבן ולא משנה כמה משחקים תנצח או לא.

גם הרבה קבוצות יורוליג בכירות משחקות כדורסל מחורבן. יש כמה שמשחקות כדורסל נהדר. ברצלונה היא אחת כזו (בד"כ) שמשלבת שחקנים נהדרים וגם כדורסל נהדר.
פנאתנאייקוס שיחקה בפלייאוף היווני כדורסל נהדר.

כשיש לך שחקנים שברמה האישית הם בעלי יכולות על, הרבה פעמים תנצח גם אם אתה משחק כדורסל מחורבן. זה מה שעשתה מיאמי עד לגמר הפלייאוף בשנה שעברה. אז מה? זה עדין היה מחורבן.

מה הכוונה לא דיברת על השוואה? כל הטיעון שלי הוא טיעון של השוואה. השוואה בין הכדורסל ביורוליג לכדורסל בNBA והטיעון שלי שאחד נחות בהרבה מהאחר. אתה לא מסכים ולכן ברור שכל השאלה היא שאלה של השוואה.
אני עדיין לא מצליח להבין מה אתה מכנה "כדורסל מחורבן" ולמה זה שונה מסתם טיעון אסתטי. אם הטיעון שלך הוא אסתטי אז סבבה. על טעם ועל ריח וכו'. רק שזה לא הקריטריון הכי רלוונטי בספורט תחרותי. ברצלונה אולי, רק אולי, משחקת את הכדורסל היפה בעולם לטעמך אבל היא להערכתי לא אחת מ20 הקבוצות הטובות העולם. יש 20+ קבוצות בעולם שינצחו את ברצלונה במאני טיים בתשעה מעשרה משחקים.
אני גם לא מבין למה האתלטיות של השחקנים, ואפילו התכונות המולדות שלהם, אינם רלוונטים באשר לשאלה איפה משחקים כדורסל טוב יותר.

ואם את זה אתה לא מבין, אז באמת שאנחנו משחיתים מילים לריק.

סתם דוגמא - אם היתה משחקת קבוצה של שחקנים בגובה 2.30 מול שחקנים שכולם בגובה 1.90 בלי שיורידו את הכדור לרצפה סביר להניח שהיתה מנצחת בהפרש גדול.

איך זה רלבנטי לרמת הכדורסל שהם משחקים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 נובמבר 2011, 22:51 
רדנקו כתב:
אם אתה לא מבין על מה אני מדבר כשאני אומר "כדורסל מחורבן" אחרי כל מה שכתבתי, אז או שאתה לא טרחת לקרוא את התגובות שלי או שאתה פשוט לא ממש בענין של כדורסל.

שני הדברים בסדר. אתה יכול לא להסכים איתי, אבל אני חושב שהסברתי את עצמי מספיק פעמים. או שאתה מבין אותי או שלא.

הבנתי ואני לא מסכים, אל תעשה אותי טיפש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 נובמבר 2011, 23:03 
קודם כל - דיברתי לגיא. לא אליך.

אני לא עושה אף אחד טיפש. אין לי כאלה כוחות קסם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 נובמבר 2011, 23:29 
רדנקו כתב:
קודם כל - דיברתי לגיא. לא אליך.

אני לא עושה אף אחד טיפש. אין לי כאלה כוחות קסם.

זה לא משנה אל מי דיברת (דיברת? אפשר לדבר בפורום?! אז לא, אל תתחכם, זה בנוגע לשורה השניה)

בכל מקרה שום דבר אישי, למרות שאני (עדיין?) לא אוהד הפועל אוסישקין אני קורא פה די הרבה ואתה בהחלט אחד מה"מבינים"...(בלי ציניות בכלל!) סה"כ ויכוח וכל אחד אוהב סיגנון אחר של כדורסל, שיהיה לשנינו בכיף, לך עם הכדורסל באירופה ולי עם הNBA... =)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 נובמבר 2011, 00:42 
רדנקו כתב:

ואם את זה אתה לא מבין, אז באמת שאנחנו משחיתים מילים לריק.

סתם דוגמא - אם היתה משחקת קבוצה של שחקנים בגובה 2.30 מול שחקנים שכולם בגובה 1.90 בלי שיורידו את הכדור לרצפה סביר להניח שהיתה מנצחת בהפרש גדול.

איך זה רלבנטי לרמת הכדורסל שהם משחקים?

נדמה שאתה מגדיר "רמת כדורסל" לפי עד כמה האינטיליגנציה או התרגולת של השחקנים משפרת את היכולת האתלטית שלהם שזה היבט שהוא, שלטעמי, כמעט לא רלוונטי.
אני למשל כדורגלן אינטיליגנטי. באמת. אני חושב שאני מבין את המשחק היטב ויש לי ראיית משחק מצויינת. אני גם נורא איטי, הכושר שלי חרא, ואני די חלש פיזית. יש לי קייס לטעון שאני כדורגלן יותר טוב מטוטו תמוז, שהוא לא בהכרח כדורגלן מתוחכם ממני רק שהוא הרבה (הרבה) יותר מהיר, חזק ומדוייק ממני?

אני מגדיר את "רמת הכדורסל" של שחקני כדורסל מקצוענים לפי היכולת שלהם. יכולת שלוקחת בחשבון את הגנים, הביולוגיה, האימון, השכל וכל נתון רלוונטי אחר. אצלי למשל שאקיל אוניל הוא אחד מחמשת הכדורסלנים הגדולים ב15 השנים האחרונות. אני חושב שלפי הקריטריונים שלך רמת הכדורסל שלו נופלת מרמתו של ניקולה ווציץ' והיא שנות אור מאחורי זו של סנטרים כמו גאסול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 11:09 
תגידו, בשביתה הקודמת של האן בי איי, שהיתה ארוכה יותר מזו הנוכחית, גם היה אותו דבר ושחקנים הגיעו לאירופה ונאלצו לחזור באמצע העונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 11:30 
למיטב זכרוני שחקני NBA לא עברו בכלל לאירופה.

אני חושב שגם כמות האירופאים ב-NBA אז היתה נמוכה יותר בצורה משמעותית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 11:50 
רדנקו כתב:
למיטב זכרוני שחקני NBA לא עברו בכלל לאירופה.
.

למה?
מה ההבדל בין היום לאז?
ועל מה היתה השביתה אז בכלל? אותם עניינים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 15:49 
אני חושב שבעקרון על אותם עניינים.

למה? לא יודע. אולי לא חשבו שיש מצב שהשביתה תמשך כל כך הרבה זמן.

אולי כי אירופה נשמע משהו נחות ולא אטרקטיבי.

לא חושב ששילמו אז משכורות מטורפות כמו שמשלמים היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 19:24 
סמל אישי של המשתמש
רדנקו אני חושב שענית על התשובה.
הכדורסל האירופאי נחשב עכשיו הרבה יותר מאשר לפני 5 שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 20:13 
סמל אישי של המשתמש
מבחינה כספית לפחות.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 71 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: