תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 06 יולי 2025, 22:51

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 333 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ח"כ ציפי חוטובלי, יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת
הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 11:25 
אדום טורקי כתב:
romario כתב:
אדום טורקי כתב:
romario כתב:
לא להאזין לשירת נשים זה חלק מההלכה בדיוק כמו נטילת ידיים לפני הארוחה.
אז מי שמחשיב את עצמו כאדם שמקיים מצוות מאוד נורמאלי שיקום ויעזוב את ההופעה.
זה לא נחשב לקיצוניות אין לחשב שכר מצווה או שכר עבירה.

סבבה שיצא מההופעה של אותה זמרת(שלפי דעתי זאת סטייה שגובלת במחלת נפש ואותו אדם צריך ללכבת להבדק אם זה מגרה אותו אישה שרה) אבל שלא יאסור עליה לשבת מקדימה באוטובוס,שלא ימנע ממנה להספיד את אביה לפני שסוגרים לו את הקרב,שלא יבקש מנשים להיות בצד אחד של המדרכה וגברים בצד שני,שלא יבקש מנשים ללבוש צנוע,שלא יבקש שלא יראו נשים בפירסומות זאת לא בעיה שלי הוא חולה נפש וכל דבר גורם לו ליצר

אז אל תבלבל לי על הלכה ומה שהרבי אמר

אמן יכניסו עמוק עמוק בפנים את מי שיעבור על אחד מהדברים האלה והחוק של בוז'י יעבור אמן!

ידידי
העניין העיקרי פה זה לא התעוררות היצר
חז"ל ידעו לראות דברים לשורשם ובכך הקימו גדרות וסייגים.
יש דברים שאנחנו לא מודעים להם בכלל שאחרי כמה זמן הם יכולים לפרק משפחות.
לכל דבר שנגזר בהלכה יש שורש פנימי מאוד עמוק וכל גזרה שנוצרה היא רק כדי למנוע מצב הרבה יותר לא נעים בהמשך.
זה בכלל לא שאלה של צר וסטיות(את זה אתה מכניס כדי להרגיש עם עצמך יותר טוב)

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=1831

שבת שלום לך ולכל משפחתך.

מה הקשר שתיהיה לי בריא....
אה?!
זה לא עניין התעוררות היצר? אז מה זה בדיוק?
בוא תסביר לי מה מפריע לאותו חרדי/דתי שאישה תשיר בלהקת חיל האוויר שבה הוא משרת או שמה תלך לצידו במדרכה או חס וחלילה תשב לידו באוטובוס

ואם זה לא גורם ליצר אז למה שזה יפרק משפחה?(אתה סותר את עצמך קצת,לא? )
והלכה של מי בדיוק?
של איראן או ערב הסעודית?

קודם כל תנשום קצת.
התורה היא דבר רוחני והחכמים שתיקנו תקנות והלכות התורה מבוססים על דברים רוחניים
אם חז"ל סברו שכאשר אדם ישמע קול אישה שרה זה יפעיל אצלו חלק בנפש תאוותני אז מחובתם לסייג את העניין.
חז"ל ראו לנגד עיניהם את שמירת המשפחה ושמירת הרוחניות בן אדם שאישה יושבת לידו באוטובוס הוא יכול מאוד להדרדר רוחנית ולהתנתק אפילו לכמה רגעים מהקב"ה.
כח המדמה ש/לנו הרי עובד שעות נוספות אז חז"ל שדואגים שכל אדם יגיע לידי תיקונו בעולם הזה גדרו גדרים אשר ישאירו את האדם ברמה רוחנית גבוהה ואחד מהם זה "קול באישה ערווה".

אני לא אמרתי שאין יצר במובן של בכלל אין יצר פשוט מה שכתבו פה זה כביכול תמונה זולה של אדם ששומע אישה ונהיה סוטה מין שזה ממש לא נכון כל העניין זה שהקול כנראה מפעיל משהו רוחני אצל אדם שיכול להיות שלא יבוא לידי ביטוי באותו רגע אך יכשיל אותו בעבירה חמורה יותר על ידי הפעלת התת מודע אצלו.

צריך להבין את התורה לאן היא חותרת ואיך היא שואפת שהאדם יגיע ועל ידי זה גם להבין את ההלכות שלכאורה נראות לא הגיוניות.

שבת מנוחה.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 11:32 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
אדום טורקי כתב:
romario כתב:
אדום טורקי כתב:
romario כתב:
לא להאזין לשירת נשים זה חלק מההלכה בדיוק כמו נטילת ידיים לפני הארוחה.
אז מי שמחשיב את עצמו כאדם שמקיים מצוות מאוד נורמאלי שיקום ויעזוב את ההופעה.
זה לא נחשב לקיצוניות אין לחשב שכר מצווה או שכר עבירה.

סבבה שיצא מההופעה של אותה זמרת(שלפי דעתי זאת סטייה שגובלת במחלת נפש ואותו אדם צריך ללכבת להבדק אם זה מגרה אותו אישה שרה) אבל שלא יאסור עליה לשבת מקדימה באוטובוס,שלא ימנע ממנה להספיד את אביה לפני שסוגרים לו את הקרב,שלא יבקש מנשים להיות בצד אחד של המדרכה וגברים בצד שני,שלא יבקש מנשים ללבוש צנוע,שלא יבקש שלא יראו נשים בפירסומות זאת לא בעיה שלי הוא חולה נפש וכל דבר גורם לו ליצר

אז אל תבלבל לי על הלכה ומה שהרבי אמר

אמן יכניסו עמוק עמוק בפנים את מי שיעבור על אחד מהדברים האלה והחוק של בוז'י יעבור אמן!

ידידי
העניין העיקרי פה זה לא התעוררות היצר
חז"ל ידעו לראות דברים לשורשם ובכך הקימו גדרות וסייגים.
יש דברים שאנחנו לא מודעים להם בכלל שאחרי כמה זמן הם יכולים לפרק משפחות.
לכל דבר שנגזר בהלכה יש שורש פנימי מאוד עמוק וכל גזרה שנוצרה היא רק כדי למנוע מצב הרבה יותר לא נעים בהמשך.
זה בכלל לא שאלה של צר וסטיות(את זה אתה מכניס כדי להרגיש עם עצמך יותר טוב)

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=1831

שבת שלום לך ולכל משפחתך.

מה הקשר שתיהיה לי בריא....
אה?!
זה לא עניין התעוררות היצר? אז מה זה בדיוק?
בוא תסביר לי מה מפריע לאותו חרדי/דתי שאישה תשיר בלהקת חיל האוויר שבה הוא משרת או שמה תלך לצידו במדרכה או חס וחלילה תשב לידו באוטובוס

ואם זה לא גורם ליצר אז למה שזה יפרק משפחה?(אתה סותר את עצמך קצת,לא? )
והלכה של מי בדיוק?
של איראן או ערב הסעודית?

קודם כל תנשום קצת.
התורה היא דבר רוחני והחכמים שתיקנו תקנות והלכות התורה מבוססים על דברים רוחניים
אם חז"ל סברו שכאשר אדם ישמע קול אישה שרה זה יפעיל אצלו חלק בנפש תאוותני אז מחובתם לסייג את העניין.
חז"ל ראו לנגד עיניהם את שמירת המשפחה ושמירת הרוחניות בן אדם שאישה יושבת לידו באוטובוס הוא יכול מאוד להדרדר רוחנית ולהתנתק אפילו לכמה רגעים מהקב"ה.
כח המדמה ש/לנו הרי עובד שעות נוספות אז חז"ל שדואגים שכל אדם יגיע לידי תיקונו בעולם הזה גדרו גדרים אשר ישאירו את האדם ברמה רוחנית גבוהה ואחד מהם זה "קול באישה ערווה".

אני לא אמרתי שאין יצר במובן של בכלל אין יצר פשוט מה שכתבו פה זה כביכול תמונה זולה של אדם ששומע אישה ונהיה סוטה מין שזה ממש לא נכון כל העניין זה שהקול כנראה מפעיל משהו רוחני אצל אדם שיכול להיות שלא יבוא לידי ביטוי באותו רגע אך יכשיל אותו בעבירה חמורה יותר על ידי הפעלת התת מודע אצלו.

צריך להבין את התורה לאן היא חותרת ואיך היא שואפת שהאדם יגיע ועל ידי זה גם להבין את ההלכות שלכאורה נראות לא הגיוניות.

שבת מנוחה.

אז כן מפעיל יצר אצל אותו אדם(סוטה לדעתי)
אז מכאן יוצא שהבעיה היא אצלו או אצלם ומכך עולה שהוא זה שצריך לטפל בעניין ולא אותה אישה שכל חטאה הוא לשיר בציבור או חס וחלילה לעבור ליד גבר במדרכה או לשבת לידו באוטובוס

אתה לא תצליח לבלבל אותי עם התמלילים הארוכים שלך(מה שאתה מנסה לעשות לאחרים כאן)
ושבת שלום אתה יכול לומר עוד עשרים פעם השבת נכנסת ב5 אז ככה שיש לך עוד זמן עד כניסת השבת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 11:36 
אני לא מנסה לבלבל אותך ידידי
אנ רק אומר לך את ההיבט של הצד השני ומאיפה העניין בעצם מגיע.

משהו קטן לשבת מרבי נחמן מברסלב בעניין התבודדות מתוך הספר "השתפכות הנפש"

"האדם הזוכה להיות רגיל להתבודד באמת ולפרש שיחתו לפני השם יתברך כראוי,בפרט אם זוכה להתבודד בשדות וביערים אזי הוא מרגיש בכל פסיעה ופסיעה שם טעם גן עדן גם אחר כך כשחוזר משם,אז כל העולם חדש בעיניו,ונדמה לו כאילו הוא עולם אחר חדש לגמרי,ואין העולם נראה בעיניו כלל כאשר מקדם"(חי מוהר"ן)

שבת שלום ומבורך.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 11:43 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:

"האדם הזוכה להיות רגיל להתבודד באמת ולפרש שיחתו לפני השם יתברך כראוי,בפרט אם זוכה להתבודד בשדות וביערים אזי הוא מרגיש בכל פסיעה ופסיעה שם טעם גן עדן גם אחר כך כשחוזר משם,אז כל העולם חדש בעיניו,ונדמה לו כאילו הוא עולם אחר חדש לגמרי,ואין העולם נראה בעיניו כלל כאשר מקדם"(חי מוהר"ן)

שבת שלום ומבורך.

ההיבט של הצד השני טוען שקולה של אישה או דמותו של אישה לפניו גורמת לו ליצר

ומשום כך צריך לאסור על הנשים לשיר,להופיע בפירסומות,לשבת לידם באוטובוס(שזהו מקום ציבורי),להספיד את אביהם,לעבור לידם במדרכה,ללבוש מה שברצונה ללבוש וכו'

אז סלח לי ידידי..אם אותו גבר דתי/חרידי לא יכול לשלוט על יצריו וזה יכול לגרום לך שהוא יבגוד באישתו
אז הוא כניראה נואף מסריח שמגיע לו שמשפחתו תתפרק והעונש מגיע לו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 11:43 
אדום טורקי כתב:
romario כתב:

שבת שלום ומבורך.

ההיבט של הצד השני טוען שקולה של אישה או דמותו של אישה לפניו גורמת לו ליצר

ומשום כך צריך לאסור על הנשים לשיר,להופיע בפירסומות,לשבת לידם באוטובוס(שזהו מקום ציבורי),להספיד את אביהם,לעבור לידם במדרכה,ללבוש מה שברצונה ללבוש וכו'

אז סלח לי ידידי..אם אותו גבר דתי/חרידי לא יכול לשלוט על יצריו וזה יכול לגרום לך שהוא יבגוד באישתו
אז הוא כניראה נואף מסריח שמגיע לו שמשפחתו תתפרק והעונש מגיע לו

טוב נשמה.מה שתגיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 11:53 
בוא נעשה סדר בדברים
1. האיסור הוא לא על האישה לשיר, אלא על הגבר לשמוע.
2. מקור האיסור, כמו איסורים אחרים מקורו בצניעות.
הצניעות היא אבן יסוד ביהדות, יש כמה וכמה איסורים, בחלקם יש מי שמחמירים ויש מי שמתירים. כל עוד המתירנות מקורה בדבר הלכה ולא ברצון להקל סתם אין שום בעיה עם זה. כנ"ל לגבי החמרות, מי שמוצא מקום להחמיר- רק אם יש לזה גיבוי והוכחות יש לזה מקום, אחרת זה איסור לכל דבר "בל תוסיף"- האיסור להוסיף הלכות והחמרות סתם.

למען הגילוי הנאות אני רחוק מאוד מלשמור אפילו את המצוות הבסיסיות בצניעות ואני לא בא להרצות או לחנך. שכל אחד יעשה מה שבא לו, זה לא ענייני.

לעניין שירת נשים באוזני גברים. גם כאן יש מי שמתירים לשמוע קול אישה כשהוא מוקלט ולא בשידור חי, יש מי שמתירים לשמוע כמה קולות נשים יחדיו ויש מי שאוסר גם זאת בטענה שניתן לזהות קול יחיד בין כמה קולות.

למתחכמים פה, אף אחד ביננו לא יכול להתחכש לעובדה שקול אישה הוא נעים לנו (כשהוא נעים) כמה נעים ועד כמה זה משפיע עליך מטבע הדברים זה משתנה בהתאם לכל אחד.

לבוא ולומר על תקנות צניעות מקובלות ביהדות שהם מיותרות זו כבר חוצפה. להכריח חייל בתפקיד לשמוע קול אישה זה בזיון ובושה למערכת הצבאית. לא מדובר כאן באיזה גחמה של רב בן דורנו. נושא קול האישה נלמד ומדובר אצל חכמים, תנאים אמוראים ופוסקים מכל הדורות ובינהם הרמב"ם והרשב"א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 12:02 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
בוא נעשה סדר בדברים
1. האיסור הוא לא על האישה לשיר, אלא על הגבר לשמוע.
2. מקור האיסור, כמו איסורים אחרים מקורו בצניעות.
הצניעות היא אבן יסוד ביהדות, יש כמה וכמה איסורים, בחלקם יש מי שמחמירים ויש מי שמתירים. כל עוד המתירנות מקורה בדבר הלכה ולא ברצון להקל סתם אין שום בעיה עם זה. כנ"ל לגבי החמרות, מי שמוצא מקום להחמיר- רק אם יש לזה גיבוי והוכחות יש לזה מקום, אחרת זה איסור לכל דבר "בל תוסיף"- האיסור להוסיף הלכות והחמרות סתם.

למען הגילוי הנאות אני רחוק מאוד מלשמור אפילו את המצוות הבסיסיות בצניעות ואני לא בא להרצות או לחנך. שכל אחד יעשה מה שבא לו, זה לא ענייני.

לעניין שירת נשים באוזני גברים. גם כאן יש מי שמתירים לשמוע קול אישה כשהוא מוקלט ולא בשידור חי, יש מי שמתירים לשמוע כמה קולות נשים יחדיו ויש מי שאוסר גם זאת בטענה שניתן לזהות קול יחיד בין כמה קולות.

למתחכמים פה, אף אחד ביננו לא יכול להתחכש לעובדה שקול אישה הוא נעים לנו (כשהוא נעים) כמה נעים ועד כמה זה משפיע עליך מטבע הדברים זה משתנה בהתאם לכל אחד.

לבוא ולומר על תקנות צניעות מקובלות ביהדות שהם מיותרות זו כבר חוצפה. להכריח חייל בתפקיד לשמוע קול אישה זה בזיון ובושה למערכת הצבאית. לא מדובר כאן באיזה גחמה של רב בן דורנו. נושא קול האישה נלמד ומדובר אצל חכמים, תמאים אמוראים ופוסקים מכל הדורות ובינהם הרמב"ם והרשב"א.

ברגע שחייל(דתי לצורך העניין) מקבל פקודה ממפקדו לא לצאת מהאולם בו שרה חיילת והוא כן עושה זאת הוא בעצם מפר את הפקודה של המפקד שלו ומגיע לו להיענש על כך

שוב אם אותו דתי/חרידי לא יכול לשלוט ביצריו גם הוא חייב להענש

ואם אתה טוען שלא אז אתה נותן פה לגיטימציה לאנסים/סוטים כי גם הם "לא שלטו ביצרם וזה בכלל קולה של האישה שגרם לו לרצות לאנוס אותה"
ככה שהאישה אשמה בכלל והיא צריכה לשבת בכלא ולא האנס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 12:16 
הלכת מה רחוק, עפת!
ברגע שחייל דתי מקבל פקודה לא לצאת מאולם ששרה בו חיילת, אם הדבר מפריע לו כיהודי מאמין רשאי הוא לצאת מייד ולא להסתכל לכיוון מפקדו ואפילו לא לענות לו.
מפקד שפוקד על חייל דתי להישאר באולם שיש בו חיילת שרה, אף על פי שהחייל מבקש לצאת כי הדבר מפריע לו כיהודי מאמין, מפקד כזה חייב להיות מושעה לאלתר מתפקידו, שכן הוא כנראה לא מבין את משמעותו.
זה לא עניין של לעמוד ביצריו! הוא לא רוצה בכלל לאתגר את יצרו. הוא גם לא מעוניין שמישהו יראה חייל דתי בקהל ויחשוב שזה בסדר (כמו שהרוש הודף אמר כאן קודם).
זו זכותו המלאה!!
ולא הבנתי את הסיומת, יצר זה לא תירוץ לעשות שום מעשה כזה. אנחנו בני אדם, לא בהמות.
לכן, יכול אדם לבוא ולהגיד אני לא רוצה אפילו שאגיע למצב בו אהרהר בדבר עבירה.

אני חייב לומר שאני אישית מצדיע לאנשים שבניגוד אליי יודעים לשמור על איפוק. יודעים לשלוט בעצמם בעולם כל כך פרוץ ויצרי כמו שלנו בו כולם מזדיינים עם כולם כל הזמן. יש להם עמוד שדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 12:20 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים, התואיל להגיב לטקסט הארוך שמתנחל אדום פרסם כאן, או שמא כותב הטקסט ומביאו נפטרו כלאחר יד והוכרזו כבוגדנים, הזויים וסמולנים ר"ל?
כנ"ל לגבי רומאריו ושאר המשתמשים שמתאמצים בכל כוחם להגן על האיוולת הזו (שלמרות הכול אני מניח שאם היו שואלים אותם - בלי לספר להם קודם שקמה על זה צעקה גדולה בארץ, והשמצצדים והמתנגדים מתחלקים לפי הקווים המוכרים וכו' וכו' - האם האיסור על שמיעת קול אישה הוא "ייהרג ובל יעבור", היו משיבים בשלילה).

* המציג אינו רופא

נערך לאחרונה על ידי teknoboy בתאריך 02 דצמבר 2011, 12:22, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 12:21 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
הלכת מה רחוק, עפת!
ברגע שחייל דתי מקבל פקודה לא לצאת מאולם ששרה בו חיילת, אם הדבר מפריע לו כיהודי מאמין רשאי הוא לצאת מייד ולא להסתכל לכיוון מפקדו ואפילו לא לענות לו.
מפקד שפוקד על חייל דתי להישאר באולם שיש בו חיילת שרה, אף על פי שהחייל מבקש לצאת כי הדבר מפריע לו כיהודי מאמין, מפקד כזה חייב להיות מושעה לאלתר מתפקידו, שכן הוא כנראה לא מבין את משמעותו.
זה לא עניין של לעמוד ביצריו! הוא לא רוצה בכלל לאתגר את יצרו. הוא גם לא מעוניין שמישהו יראה חייל דתי בקהל ויחשוב שזה בסדר (כמו שהרוש הודף אמר כאן קודם).
זו זכותו המלאה!!
ולא הבנתי את הסיומת, יצר זה לא תירוץ לעשות שום מעשה כזה. אנחנו בני אדם, לא בהמות.

אני חייב לומר שאני אישית מצדיע לאנשים שבניגוד אליי יודעים לשמור על איפוק. יודעים לשלוט בעצמם בעולם כל כך פרוץ ויצרי כמו שלנו בו כולם מזדיינים עם כולם כל הזמן. יש להם עמוד שדרה.

לא בהמות,צודק
ומכיוון שאנו לא בהמות על אחת כמה וכמה שאנו צריכים לדעת לשלוט על יצרנו ואוי לנו אם לא היינו כאלה

על מה שדיבר רמאריו הוא פירוק המשפחה וכו'
לכן טענתי שמי שקולה של אישה גורם לו לעשות מעשים שיכולים לפרק את משפחתו אז כניראה אותו אדם הוא נואף מסריח

זה הכל
ובקשר ללעוף,זה לא אני שעפתי זה אותם רבנים/חרידים שרוצים שכל הדברים שכתבתי קודם לכן יקרו במציאות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 12:28 
טקנו וטורקי, אגיב להודעותיכם כשאחזור.
בינתיים, נזכרתי באיזה משהו ששמעתי עלו עליו פעם, אני אשמח אם מישהו יכול לפרט בעניין.
יכול להיות שאסור לפקוד על חיילים בני העדה הקפקזית לנקות שירותים בצה"ל? ממה נובע העניין אשמח לפירוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 12:30 
סמל אישי של המשתמש

תראו איך הוא מדבר יפה, לא מתלהם, לא "אללה וואכבר" ומסכה על הפנים, בסך הכל איש דת רגוע שדווקא עוזר לנשים המסכנות שסובלות מאלימות קשה. הוא מסביר שצריך להרביץ להן, אבל רק בצורה שלא תגרום נזק.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 12:35 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:

בטח. הבטחה יותר אמינה מזה לא השמעת מאז הפעם האחרונה שהבטחת להתייחס למשהו "כשתחזור".

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 12:39 
אדום טורקי כתב:
קומוניסים כתב:
הלכת מה רחוק, עפת!
זו זכותו המלאה!!

לא בהמות,צודק
ומכיוון שאנו לא בהמות על אחת כמה וכמה שאנו צריכים לדעת לשלוט על יצרנו ואוי לנו אם לא היינו כאלה

על מה שדיבר רמאריו הוא פירוק המשפחה וכו'
לכן טענתי שמי שקולה של אישה גורם לו לעשות מעשים שיכולים לפרק את משפחתו אז כניראה אותו אדם הוא נואף מסריח

זה הכל
ובקשר ללעוף,זה לא אני שעפתי זה אותם רבנים/חרידים שרוצים שכל הדברים שכתבתי קודם לכן יקרו במציאות

בסוף לא יצאתי..
צריכים לשלוט עליו בוודאי. אבל אם מישהו בוחר לא להעצים את היצר המיני שלו ע"י כך שהוא נחשף לעירום או לקול אישה למשל זו זכותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 12:39 
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:

בטח. הבטחה יותר אמינה מזה לא השמעת מאז הפעם האחרונה שהבטחת להתייחס למשהו "כשתחזור".

לא זכור לי שלא קיימתי הבטחה כזאת אי פעם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 12:43 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:

לא זכור לי שלא קיימתי הבטחה כזאת אי פעם

מה דעתך על הרגע הזה ממש?
או שתענה כשתחזור אחרי הפעם הבאה שתצא?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 13:51 
teknoboy כתב:
קומוניסים ושאר שטופי הזימה שלא יכולים שלא יעמוד להם הזין למשמע קול אישה מוכנים\מסוגלים להגיב לטקסט ש"מתנחל אדום" הביא כאן?
או שאתם סופרים את הרב שכתב את זה בתור סמול בוגדני והזוי וסוגרים את העניין ככה?

אגב, כמובן שאני מסכים עם הטקסט שהבאתי.. אבל צריך לעשות את ההפרדה בין אמונה אישית של אדם (שמשפיעה רק על עצמו), לבין הדרת הנשים מהמרחב הציבורי. אני אישית מגדיר את עצמי אדם דתי ובכל זאת אין לי בעיה לשמוע אישה שרה.
אבל תסכים איתי שאין סיבה להחזיק בכוח חיילים דתיים שישמעו אישה שרה. כי גם ההסתה האנטי דתית, כמו בפורום ("הדת היא מוסר מעוות", "הדת מסיתה לכל דבר רע בערך שיש במדינה שלנו" וכו'..), גם בחלקים מסויימים במדינה, מביאה למצב שילד טיפש שסיים תיכון לפני שנה מפקד על חיילים דתיים, ובמקום להתעסק בדברים החשובים בצבא, ולהתחשב בחיילים שלו איפה שהוא יכול, הוא מעדיף לעשות להם 'דווקא' ולהיכנס בהם על דברים שהוא אמנם לא מסכים איתם, אבל בהחלט יכול וצריך לכבד אותם.
אם רק כל אחד בצבא היה מגדיל ראש בשביל האחר, מתחשב באחר, ולא כל הזמן מחפש איפה הוא יוצא פרייאר לעומת האחר (כמו שקורה לפי מיטב ידיעתי ברוב המקומות בצבא לשמחתי) לא היינו בכלל דנים בסוגיה הזו כיום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 13:57 
סמל אישי של המשתמש
מתנחל אדום כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים ושאר שטופי הזימה שלא יכולים שלא יעמוד להם הזין למשמע קול אישה מוכנים\מסוגלים להגיב לטקסט ש"מתנחל אדום" הביא כאן?

אגב, כמובן שאני מסכים עם הטקסט שהבאתי.. אבל צריך לעשות את ההפרדה בין אמונה אישית של אדם (שמשפיעה רק על עצמו), לבין הדרת הנשים מהמרחב הציבורי. אני אישית מגדיר את עצמי אדם דתי ובכל זאת אין לי בעיה לשמוע אישה שרה.
אבל תסכים איתי שאין סיבה להחזיק בכוח חיילים דתיים שישמעו אישה שרה. כי גם ההסתה האנטי דתית, כמו בפורום ("הדת היא מוסר מעוות", "הדת מסיתה לכל דבר רע בערך שיש במדינה שלנו" וכו'..), גם בחלקים מסויימים במדינה, מביאה למצב שילד טיפש שסיים תיכון לפני שנה מפקד על חיילים דתיים, ובמקום להתעסק בדברים החשובים בצבא, ולהתחשב בחיילים שלו איפה שהוא יכול, הוא מעדיף לעשות להם 'דווקא' ולהיכנס בהם על דברים שהוא אמנם לא מסכים איתם, אבל בהחלט יכול וצריך לכבד אותם.
אם רק כל אחד בצבא היה מגדיל ראש בשביל האחר, מתחשב באחר, ולא כל הזמן מחפש איפה הוא יוצא פרייאר לעומת האחר (כמו שקורה לפי מיטב ידיעתי ברוב המקומות בצבא לשמחתי) לא היינו בכלל דנים בסוגיה הזו כיום.

אתה באמת חושב שמדובר באיזה מ"כ שהתעמר בחיילים הדתיים שלו ומזה יצא כל הסיפור?
ונניח שאכן היה איזה מ"כ מפגר שאסר על חייליו לצאת החוצה בעת שנשים שרו, זה באמת אומר שהאיסור על שמיעת קול אישה הופך פתאום ל"ייהרג ובל יעבור"?

לי יש פתרון אחר. אם בני הישיבות האלה, שגם ככה משרתים רק 14 חודש בצה"ל, כל כך עדינים שהם לא יכולים לשמוע אישה שרה, אז צריך להרחיק אותם ממקומות בהן נשים יכולות לשיר.
צה"ל יסתדר טוב מאוד גם בלי 14 חודשי השירות שלהם (שזה יוצא 8 חודשי שירות פעיל, בהנחה שמדובר בחיילים קרביים).
בטח ובטח שצה"ל יסתדר בלי "חיילים" עלובים שלמשמע קול אישה חייבים לרוץ לשירותים ולהביא ביד.

מה יקרה אם צבא סוריה ישמיע ברמקולים קולות של נשים שרות מעל שדה הקרב? החיילים בני הישיבות יתחילו לקיים יחסי מין הומוסקסואליים זה עם זה בשטח כדי להיפטר מהזיקפה? זה אסון
צבאי מכל בחינה.
:SMOKE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 13:58 
מתנחל אדום כתב:
תמיד הכי קל לעשות הכללות..
KARL MARX, אני חושב שזה יעניין אותך (וכל השאר, אני חושב שזה גם יעניין אתכם).
תהנו.
ציטוט:
חברה המדירה נשים מן המרחב הציבורי בשם ערכי הצניעות והקדושה חוטאת בפורנוגרפיה הפוכה. כללי הצניעות של חז"ל קובעים כי ישנם מקומות גלויים, ולהם שם ופנים ולא רק יצריות נמוכה

המודעה כפי שהתפרסמה בעלון 'מחניים'
בשבת בראשית הוצאנו, ישיבת מחנים לבנים ומדרשת לינדנבאום לבנות, עלון דברי תורה שחולק בבתי הכנסת. מטבע הדברים הופיעו בעלון תמונות של כמה מבני הישיבה ותמונות של כמה מבנות המדרשה. כמה ימים אחר כך קיבלנו מכתב, מנוסח בעדינות ובכבוד מופלאים, ובו ביקש קורא נאמן שלא נפרסם יותר תמונות נשים בעלונים, והנימוק: "מי שרואה תמונות של נשים יכול להימשך אחר תמונות כאלה, ובמקום להיטהר מדברי התורה הוא יכול ללכת הפוך". לכן, "לענ"ד אין לשים תמונות של נשים בעלון קודש ואם אתה רוצה לצאת מספק אתה יכול לפנות לגדולי ישראל בעניין". המכתב הסתיים בברכה כי נזכה להגדיל תורה ולהאדירה.

בדברים הבאים אבקש להגדיל תורה דווקא מתוך מכתב זה.

להאניש את הסובב

כשאדם נולד, הוא בן האנוש היחיד בעולם. כל מה שסביבו הם אובייקטים הנמצאים שם כדי למלא את צרכיו. הפנים של הוריו מטושטשים, ולמציאות כולה אין לא פנים ולא אישיות.

בהדרגה הוא לָמֵד להכיר פנים. תחילה של הוריו, אחר כך של הסובבים אותו. אם הצליח חינוכו של הנער, הוא לומד להביט בפנים הללו כבעלי צרכים נפרדים משלו, כבני אדם שהוא צריך לכבד ואף לגלות אחריות ומחויבות כלפיהם. הנער לומד שהאחר אינו שם כדי לנצל אותו, או להתייחס אליו ככלי לסיפוק צרכיו, אלא כמי שמייצג את פני הקב"ה בעולם. יש יצרים למתבגר ולאיש, הוא חומד את מה שיש לאחר, הוא משתוקק להפוך אותו לחפץ ללא פנים וללא שם, כדי שאפשר יהיה לקחת ממנו את מה ששלו ולנצלו – אולם הוא לומד כי יש להתגבר על היצרים הללו, לא לחמוד ולא לבטל את קיומו של האחר כיחיד ומיוחד.

אם זכה הנער, הוא ילמד גם לתת פנים ל"חפצים" שסביבו, לרכושו. הוא ילמד כי כשקונים דבר, אין זה קניין כדי לנצל ולחמוד, אלא כדי לכבד ולהיות אחראי. אם הוריו אנשי רוח ואמת, הם ילמדו אותו כי אין זורקים אוכל ולא קורעים בגדים, לא בגלל שיש רעבים באפריקה ולא כי הם עלו ממון רב, אלא כי הם שלו, חלק ממנו. צדיקים, ממונם חביב עליהם מגופם, כך אמרו חז"ל. גם לרכוש שלנו יש פנים ושם. אנו צריכים לכבד גם את העבד – הרי חז"ל הקפידו בכבודו – וגם את הרכב שלנו, לא לרצות רק להחליפם ולא להתאוות כל הזמן ליותר. העשיר הוא השמח בחלקו, לא זה המסתפק במועט דווקא, אלא זה המעריך את מה שיש לו כי הוא שלו, כי גם מה שיש לי הוא יחיד ומיוחד, גם בעולם שבו הכול נוצר באחידות נוראה.

איך שומרים על האיזון הנכון? איך נמנעים מלהפוך את מה ומי שסובבים אותנו לחפצים? איך חיים באופן שבו לכל איש ואישה וחפץ יש שם פרטי, לא רק שם משפחה או שם כללי? איך נזהרים מן הפיתוי לבטל את הקיום של האחר הן על ידי ניצולו או על ידי העלמתו מן המרחב כדי שלא להגיע לידי ניסיון?

כל עולם המצוות סובב סביב שאלות אלו. איננו מדברים לשון הרע כדי שהאחר לא יהיה "אחר", אנו שומרים על דיני הכשרות כדי שהבשר לא יהיה סתם "אוכל", אנו שומרים על הלכות טהרת המשפחה כדי שיחסי האישות יהיו חלק מזוגיות ולא יחסי תאוות וניצול, אנו שומרים שבת כדי שהעבודה תיעשה בשאר ימי השבוע מתוך שליטה ואחריות. חז"ל, שלא כמו חכמי האומות כולם, לא חששו מלקרוא ליחסי אישות – קידושין, לא אסרו לשתות יין שמא נחטא, לא מנעו אותנו מלאכול בשר שמא נישטף בתאוות, לא השביתו אותנו מעבודה שמא חיי החולין ירחיקונו מן התורה. היו שלבים שונים, אישיים ולאומיים, שבהם אמרו כי מוטב ללמוד תורה מלעבוד, שאסור לשתות יין או לאכול בשר (אחרי החורבן למשל). היו גם זמנים שבהם אמרו כי כשרחיים על צווארנו, כלומר כשאנו נושאים אישה, קשה לעסוק בתורה. אולם היו אלה תקנות שעה, הדרכות אישיות שנועדו לשעתן.

זכו לפנים וקול

יצר המין והרהורי עבירה הם אכן הבעייתיים ביותר, דווקא בגלל עזותם הרבה וחשיבותם לקיום כל חי. חז"ל חששו שנשים תהפוכנה לכלי לניצול מיני ולעבדות בחברה שבה לאישה לא היה כל מעמד אנושי, והמודל ההלכתי שבנו היה העצמה נשית במרחב הבית והרחקתן מן המרחב הציבורי. למעשה ביטלה מדיניות זו את הפנים ואת האישיות האוטונומית שלהן והשאירה אותן ללא קול. נמנעה מהן הזכות ללמוד תורה, להביע קול בקהילה. למעט נשים בודדות, שאר הנשים הוצבו בירכתי הבית, כשרק קומץ אנשים מכיר אותן בשמן, ללא מעמד כלכלי או רוחני עצמי כלשהו. נשים לא כתבו ספרים ולא שרו שירים, לא יצרו ולא תרמו תרומה ייחודית, כי גברים לא יכולים היו לשלוט ביצרם, והחוק לא יכול היה להגן עליהן מפני עדת הפריצים הגברית. כך קרה, זאת יש לזכור, גם למרבית הגברים בעולם, שנמנעה מהם הזכות לאנושיות, בשם האצילים או החכמים, אנשי הכמורה או משפחות המלוכה, עד למהפכת הידע.

זכינו ונשים מוגנות היום יותר מפני הגברים. יצר המין לא בוטל למזלנו, אולם נשים קיבלו פנים ושם וקול, הפכו להיות משמעותיות ויצירתיות. היצריות נותרה, אולי גם התפרצה במקומות שונים, אולם גם הציבור הדתי הכיר בכך שלנשים יש שם ופנים, שזכויותיהן אינן רק בגידול ילדיהן אלא בזכות עצמן, ושתרומתן לחברה, תרומה שהפסדנו שנים כה ארוכות, חשובה עד למאוד.

חז"ל קבעו כללי צניעות. לכללים הללו יש שני צדדים. האחד נוגע בכך שיש חלקים מגוף האיש והאישה שלולא הצניעות הם יהפכו לחפצים להשבעת העין והיצר, לניצול ולא למשמעות. אותם ציוו לכסות. השני אומר שלאותם חלקים שאין צורך לכסותם יש פנים ושם ומשמעות וקדושה. מי שקורא להדיר נשים מן המרחב הציבורי אולי עושה זאת מתוך מחשבה טהורה, אך מחשבתו מעוותת לחלוטין. מי שרואה תמונת אישה והדבר מעורר בו יצריות כלשהי, הוא אדם בריא. כך גם אישה הרואה תמונת איש. אולם אם היצריות הזו הופכת להיות פחד וחטא, אזי הפתרון אינו הדרת האישה אלא חינוך פנימי עצמי.

לא אדם

רבנים הקוראים למנוע מנשים לשיר

עד כאן הכל היה בסדר.
לא שמעתי מעולם על רב שאסר על אישה לשיר.

משום שזו ערווה לא רק הופכים אנשים לחפצים, שהרי "ערווה" פירושה למעשה "פיתוי בלתי נשלט", אלא גם הופכים את הגברים לחסרי רגש ולב, ליצורים ילדותיים שאינם שולטים במעבר מיצריות לחטא. יש הרי רבנים רבים הפוסקים אחרת ומתירים שירת נשים בתנאים מסוימים של צניעות, ופסיקה זו יוצרת למעשה מצב שבו התלמיד השומע לרבו זה אינו רואה עוד בדבר ערווה.

רבנים החוששים מתמונת אישה בעלון פרשת שבוע גורמים לזילות האישה, להפיכתה לחפץ, להשתקתה הסופית – ולהפיכת האיש באותה עת לחלש ונרפה, לחסר אונים בכל המובנים. הם גורמים לכך שכשייראו אישה או תמונתה במרחב הציבורי כולו, ייראו רק פריצות וערווה, ולא אדם. כמה נורא הדבר.

כשאני רואה תמונת אישה כלשהי, כשהיא לבושה בצניעות הנדרשת ולא בפריצות כמובן, אני לומד להעריך ולכבד אותה, לקרוא על תרומתה ומעשיה, כמו תמונת כל אדם אחר. כשאני רואה, ולצערי כל המרחב מלא בזה, תמונת אישה הלבושה שלא בצניעות, איני רואה אישה אלא חפץ, ואני מתמלא חלחלה וגועל על ההשפלה שלה ושלי. כך אני מחנך את ילדיי ותלמידיי.

רבנים המתנגדים לגיוס בנות לצבא, כביכול בשם הצניעות, שוכחים לציין כי יש מסגרות מיוחדות לבנות המדרשות, שבהן הן מוגנות יותר מאשר בנות בשירות לאומי או באוניברסיטה, ולמעשה מסתירים את חששם כי השירות הצבאי מעצים את הבנות, נותן להן אמון ביכולתן להוביל ולהשפיע ולהחליט בעצמן, ובכך פוגע בנשיותן הרגישה והשברירית, הנתונה לחסדי האיש.

ומה אתה שוכח לציין? רב נכבד? את ההערות הסקסיסטיות אליהם נחשפות בנות דתיות שהולכות לשרת?
איכשר דרא

ולגבי לימוד תורה לנשים, הרי אין מי שחולק כי יש מקום "להתיר" לנשים מסוימות ללמוד תורה, והמחלוקת אינה אלא האם דורנו כולו הוא בגדר "נשים מסוימות", או שמא כבעבר רק נשים ספורות ראויות ללימוד תורה. כמי שמלמד תורה גם לבנות וגם לבנים מזה שנים ארוכות, אוכל לפסוק בבטחה כי איכשר דרא, ואשרינו שזכינו לדור דעה שכזה, שבו בת צריכה היתר דחוק שלא ללמוד תורה, ולצערי רבים מן הבנים צריכים היתר שלא ללמוד, כדי שלא יתחלל שם שמים.

העובדה כי ציבור גדול בארץ ובעולם פרץ כל גבול והפך נשים לחפצים נסחרים, ואינטימיות לפורנוגרפיה – אסור לה שתגרום לנו להפוך נשים לחפצים ואינטימיות לפורנוגרפיה מן הצד השני. זה אינו איזון ואינו חינוך, אלא שני הפכים הדומים להפליא. האלטרנטיבה שאנו צריכים להציב חייבת להיות תורת אמת, לא מתגוננת ומתנצלת. שורשה צריך להיות בתורה ובפוסקים וראשה במציאות החיים שלנו. אנו צריכים להציב גבולות, לשמור על האינטימיות שלא תהפוך לטומאה, על הנשים שלא יהפכו לחפצים, ועל האנשים שלא יהפכו לאטומי לב וחסרי רגש. כחומה בצורה עלינו לעמוד, לא בהתרת איסורי רבנים שונים ובתשובות מתוחכמות מדוע הדברים למעשה מותרים ולא אסורים, אלא בבירור ערכי ומוסרי והלכתי האוסר, מדין תורה ממש, להדיר נשים מן המרחב ולהשתיקן, המחייבן למסור נפשן על לימוד תורה, הקורא להן לבטא את כישרונן ולתרום לחברה כולה. בטוחני שאז גם ביתן וילדיהן יהיו טובים יותר.

הרב שלמה וילק הוא ראש ישיבת 'מחניים' ורב קהילת 'יעל' בירושלים

פורסם במוסף 'שבת', 'מקור ראשון', כ'א בחשון תשע"ב, 18.11.2011

ואגב, לגבי בני ישיבות ההסדר- חלקם הגדול יוצא ממסלול ההסדר וממשיך ל3 שנים בצבא, וגם אלו שלא- עושים מילואים יותר מכל אחד אחר.

רובו ככולו אני מסכים איתו. לא הבנתי טקנו מדוע ביקשת שאגיב על עך כאילו יש פה איזו אי הסכמה מהותית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 13:59 
סמל אישי של המשתמש
טוב, כנראה שאתה באמת לא מבין מה אתה כותב או שאתה ממש לא מבין מה אתה קורא.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 14:01 
סמל אישי של המשתמש
טוב, במאמץ לא קטן מצאתי כמה תגובות ששיבצת בתוך הטקסט המקורי.
אתה מתמם כהרגלך (או טיפש, נגד זה אין לך מה לעשות).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 14:02 
סמל אישי של המשתמש
איזה יופי שאתם מתייחסים רק לקטע של השירה של אישה...זה משהו אתם...
שזה ה"חוק" הכי פחות גרוע מכל מה שציינתי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 14:10 
והכי מצחיק שאחרי זה אנשים יקראו לגיוס חרדים לצה"ל... אין פשוט אין גבול לצביעות ולחוסר ההתחשבות בדת, כמובן כשמדובר בדת היהודית.

לא ראיתי שקיבלתי פה תשובה לעניין נקיון השירותים של הקפקזים, אשמח אם מישהו יאיר את עיניי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 14:12 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
והכי מצחיק שאחרי זה אנשים יקראו לגיוס חרדים לצה"ל... אין פשוט אין גבול לצביעות ולחוסר ההתחשבות בדת, כמובן כשמדובר בדת היהודית.

לא ראיתי שקיבלתי פה תשובה לעניין נקיון השירותים של הקפקזים, אשמח אם מישהו יאיר את עיניי

קווקאזים. enlightenment?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 14:12 
teknoboy כתב:

מצטער על חוסר הנוחות. משום מה אין לי אפשרות לעיתים להדגיש חלק מהטקס, כשאני בא לעשות זאת הסמן פשוט טס ותופס חצי מההודעה. אולי בגלל שזה הודעות עם הרבה טקסט.

אני ממש לא מתמם. ומעולם לא התיימרתי להיות הכי הכי חכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 14:16 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:

מצטער על חוסר הנוחות. משום מה אין לי אפשרות לעיתים להדגיש חלק מהטקס, כשאני בא לעשות זאת הסמן פשוט טס ותופס חצי מההודעה. אולי בגלל שזה הודעות עם הרבה טקסט.

אני ממש לא מתמם. ומעולם לא התיימרתי להיות הכי הכי חכם.

אתה לא מתמם כמו שאתה לא גזען נכון? או אולי התכוונת להגיד שאתה מדבר בישירות ובכנות בדיוק כמו שאתה נוטה לליברליזם?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 14:17 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:

קווקזים*
וניראה לי שככה זה אצלם בעדה אין שום קשר לדת וכו'
הם פרמיטיבים וזה לא מכבודם "לעשות עובודות שלי נשים" אז צה"ל מכבדים את הדבר הזה כמו כל דבר בארץ של אנשים ממוצא אחר של כל מיני קבוצות מיעוטים בארץ(ככל שניתן כמובן)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 14:30 
teknoboy כתב:
מתנחל אדום כתב:
teknoboy כתב:

אתה באמת חושב שמדובר באיזה מ"כ שהתעמר בחיילים הדתיים שלו ומזה יצא כל הסיפור?
ונניח שאכן היה איזה מ"כ מפגר שאסר על חייליו לצאת החוצה בעת שנשים שרו, זה באמת אומר שהאיסור על שמיעת קול אישה הופך פתאום ל"ייהרג ובל יעבור"?

לי יש פתרון אחר. אם בני הישיבות האלה, שגם ככה משרתים רק 14 חודש בצה"ל, כל כך עדינים שהם לא יכולים לשמוע אישה שרה, אז צריך להרחיק אותם ממקומות בהן נשים יכולות לשיר.
צה"ל יסתדר טוב מאוד גם בלי 14 חודשי השירות שלהם (שזה יוצא 8 חודשי שירות פעיל, בהנחה שמדובר בחיילים קרביים).
בטח ובטח שצה"ל יסתדר בלי "חיילים" עלובים שלמשמע קול אישה חייבים לרוץ לשירותים ולהביא ביד.

מה יקרה אם צבא סוריה ישמיע ברמקולים קולות של נשים שרות מעל שדה הקרב? החיילים בני הישיבות יתחילו לקיים יחסי מין הומוסקסואליים זה עם זה בשטח כדי להיפטר מהזיקפה? זה אסון
צבאי מכל בחינה.
:SMOKE:

זה בכלל לא רלוונטי ה"ייהרג ובל יעבור", אני עדיין מדבר על הגדלת ראש פשוטה. במקום להתעסק ברבנים קיצוניים וכמה שהדת טועה פשוט תכבד אמונה של האחר שלא משפיעה בשום צורה כזו או אחרת על השירות הצבאי שלו.

לא רק לבני הישיבות שאתה כל כך אוהב יש בעיה לשמוע אישה שרה (כן, יש .
ועוד פעם, אין לי מספרים מדוייקים של כמה מבני הישיבות נשארים בצבא לעשות שירות מלא, אבל אני יכול לספר לך שממש לא מדובר בכמה בודדים..

ולא ברור איך, אבל כיום בצה"ל כמחצית מהקצינים הם דתיים (למרות שאנחנו לא בדיוק נתח גדול מהעם), אז אולי אני חי בסרט, אבל אני לא רואה את צה"ל מסתדר בלי ה"חיילים העלובים" האלה כיום (במיוחד עם המצב הנתון שבו מחזור הגיוס של מסיימי י"ב עומד על כ-50%, וצה"ל במחסור של כוח אדם).

ועוד פעם, מדובר באמונה שלהם (שאתה משום מה מתקשה לקבל אבל מצפה מאחרים שיקבלו את האמונות שלך), ולא, הם לא הולכים לשירותים להביא ביד (שאגב, לפי ההלכה זה גרוע יותר מלשמוע אישה שרה אאל"ט) והם גם לא ימותו אם הם ישמעו אישה שרה. אבל מצד שני, אין שום חשיבות צבאית ללשמוע אישה שרה, ונראה שקשה לך קצת לכבד את האחר איפה שעוברים קווים אדומים שלו, אבל לעומת זו, כל דבר שלא יאה בענייך זה העוול הכי גדול אי פעם שנגרם לחילונים ע"י הדתיים האלה שרק מתעניינים בלרצוח ערבים ולהביא ביד על הקולות של כל הזמרות בעולם.

כבר קשה להתייחס ברצינות לאדם שכותב משפטים שהם בדיחה כמו הסיםור על צבא סוריה. מקווה שתיקח לתשומת ליבך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 14:32 
סמל אישי של המשתמש
ה"ייהרג ובל יעבור" מאוד רלוונטי כי על זה הדיון.
אם זה לא ברמה של ייהרג ובל יעבור אז אפשר לנהוג לפי דין המלכות, ולא לעשות דרמות כשיש שירת נשים.
עובדה שעושים דרמות, ועובדה שפסקו שזה בגדר "ייהרג ובל יעבור" - דבר שלא יוריד את רמות המתיחות והדרמה שיש סביב הנושא.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 14:37 
teknoboy כתב:
ה"ייהרג ובל יעבור" מאוד רלוונטי כי על זה הדיון.
אם זה לא ברמה של ייהרג ובל יעבור אז אפשר לנהוג לפי דין המלכות, ולא לעשות דרמות כשיש שירת נשים.
עובדה שעושים דרמות, ועובדה שפסקו שזה בגדר "ייהרג ובל יעבור" - דבר שלא יוריד את רמות המתיחות והדרמה שיש סביב הנושא.

דרמה ומתיחות שנוצרה בגלל אטימות של שני הצדדים.
אבל משום מה אי אפשר במדינה שלנו לפתור את הבעיות ע"י הבלגה והתחשבות כמו שעושים בכל מיני נושאים אחרים, אלא לא תהיה מנוחה עד שמישהו יעקם לשני את היד!
כל כך מיותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 333 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: