תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 06 יולי 2025, 23:16

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 333 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ח"כ ציפי חוטובלי, יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת
הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 10:59 
סמל אישי של המשתמש
כנראה שטעיתי. קורה גם לטובים.
:ROSE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 11:57 
teknoboy כתב:
כנראה שטעיתי. קורה גם לטובים.

נכון.. :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 12:06 
Karl Marx כתב:
אופיסר, מעבר לח"ח הענק לך על ההתפתחות שלך בשנים האחרונות מסוג של קומוניסים לבן-אדם שאפשר לנהל איתו דיון, הנושא פה הוא לא שירת נשים כן/לא, אלא הדרה הדרגתית של נשים מהמרחב הציבורי כתוצאה ממתקפה כוללת על זכויות אדם בישראל. קרא נא את הפוסט של גורביץ' שפירסמתי פה למעלה. זה רק נראה ארוך, אבל מרתק וקולע.

מאמר נהדר. מי זה הגורביץ' הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 12:16 
סמל אישי של המשתמש
נועם שחם כתב:
Karl Marx כתב:
אופיסר, מעבר לח"ח הענק לך על ההתפתחות שלך בשנים האחרונות מסוג של קומוניסים לבן-אדם שאפשר לנהל איתו דיון, הנושא פה הוא לא שירת נשים כן/לא, אלא הדרה הדרגתית של נשים מהמרחב הציבורי כתוצאה ממתקפה כוללת על זכויות אדם בישראל. קרא נא את הפוסט של גורביץ' שפירסמתי פה למעלה. זה רק נראה ארוך, אבל מרתק וקולע.

לטעמי הפובליציסט החריף, המדויק והאמיץ ביותר בישראל כיום:

http://www.hahem.co.il/friendsofgeorge

לגזור ולשמור במועדפים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 12:18 
קרל מקס, "מסוג של קומוניסים לבן אדם שאפשר לנהל איתו דיון"?
אי פעם ניסת לנהל איתי דיון?
כל מי שניסה ראה שאין שום בעיה .
"סוג של קומוניסים" ואללה יופי.
אופיסר , אני הייתי לוקח את המחמאות שאת מקבל פה השכם והערב בזהירות רבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 12:32 
סמל אישי של המשתמש
Karl Marx כתב:
נועם שחם כתב:
Karl Marx כתב:

לגזור ולשמור במועדפים.

אני ממליץ גם לקרוא את החבר שלו שלום בוגוסלבסקי : http://www.hahem.co.il/scissors/

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 12:40 
Karl Marx כתב:
נועם שחם כתב:
Karl Marx כתב:

לגזור ולשמור במועדפים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 14:31 
אני אמנם חילוני ואתאיסט גמור-אבל בנושא שירת הנשים אני יכול להבין לגמרי את החיילים הדתיים שמעדיפים לצאת החוצה.
תארו לכם שאתם לא הייתם נוגעים בבחורה, אפילו לא בנשיקה על הלחי, אפילו לא בלחיצת יד-עד גיל 18-20? ברור שכל דבר קטן, אפילו חיילת לבושה למהדרין ששרה, יכול להטריף להם את כל החושים לגמריי. לא מדובר פה בילדה בת 12 (שאת התומכים בהדרתן ובסילוקן מהמרחב הציבורי באמת צריך לשלוח לבדיקה) אלה באשה בת גילן, בדרך כלל, שמופעיה מולם בחזותה ובקולה. לדעתי כחילוני-אתאיסט,ואני מעריך שלדעת כל החילונים פה-מצוות איסור נגיעה היא שטות גמורה וחסרת הגיון שהיהדות המציאה. אבל למי שהחליט (או הוחלט בשבילו בהרבה מקרים) שהוא בן אדם מאמין ושומר על האיסור הזה-אני בהחלט יכול להבין למה הוא מתנגד לנוכחות בשירת נשים, ואני לא רואה אותו בתור סוטה מגעיל אלה בתור אדם שמבקש לא לדעת אשה עד חתונותו ולא לשפוך זרע לבטלה. דפוק כמו שהיהדות דפוקה, אבל מקובל כל עוד אותו חייל או אדם עושה את זה כהתנהגות אישית ולא כופה את דעתו ברבים.
החוק הזה אמור לכפות את הדעה הזאת ברבים ולכן הוא רקוב מיסודו. באותה מידה רקוב לחייב חיילים דתיים להשאר בעת שירת נשים כנגד רצונם, באותה מידה רקוב לחייב חיילים חילונים להקשיב להרצאה של רב. את כולם לדעתי צריך לבטל-ואין לטעון שצריך לקבל אותם בשיטת המידה כנגד מידה.
בכל מקרה אני חושב שיש להכיל את עניין ההתנהגות האישית במקום הכפייה הדתית בכל מקום- דתי שלא נוח עם שירת נשים-שייצא מהאולם במקום לכפות על נשים שלא לשיר. דתי שלא נוח לו עם אשה שיושבת לידו באוטובוס-שיעבור למקום אחר או שיירד מהאוטובוס במקום במקום להעביר את האשה לאחור או לסלק אותה מהאוטובוס, וכו' וכו'.
אם זאת דרך החיים שבה בחרו היא התנזרות מנשים עד החתונה-בכבוד, אבל שלא יביאו את ההתנזרות מנשים לכדי סילוק שלהם-כי פה, ולא בקטע של הבחירה האישית שלהם לצאת מהאולם/אוטובוס, הם חוצים את הקו בין אמונה לבין כפייה והפלייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 14:36 
RedWorld כתב:
אני אמנם חילוני ואתאיסט גמור-אבל בנושא שירת הנשים אני יכול להבין לגמרי את החיילים הדתיים שמעדיפים לצאת החוצה.
תארו לכם שאתם לא הייתם נוגעים בבחורה, אפילו לא בנשיקה על הלחי, אפילו לא בלחיצת יד-עד גיל 18-20? ברור שכל דבר קטן, אפילו חיילת לבושה למהדרין ששרה, יכול להטריף להם את כל החושים לגמריי. לא מדובר פה בילדה בת 12 (שאת התומכים בהדרתן ובסילוקן מהמרחב הציבורי באמת צריך לשלוח לבדיקה) אלה באשה בת גילן, בדרך כלל, שמופעיה מולם בחזותה ובקולה. לדעתי כחילוני-אתאיסט,ואני מעריך שלדעת כל החילונים פה-מצוות איסור נגיעה היא שטות גמורה וחסרת הגיון שהיהדות המציאה. אבל למי שהחליט (או הוחלט בשבילו בהרבה מקרים) שהוא בן אדם מאמין ושומר על האיסור הזה-אני בהחלט יכול להבין למה הוא מתנגד לנוכחות בשירת נשים, ואני לא רואה אותו בתור סוטה מגעיל אלה בתור אדם שמבקש לא לדעת אשה עד חתונותו ולא לשפוך זרע לבטלה. דפוק כמו שהיהדות דפוקה, אבל מקובל כל עוד אותו חייל או אדם עושה את זה כהתנהגות אישית ולא כופה את דעתו ברבים.
החוק הזה אמור לכפות את הדעה הזאת ברבים ולכן הוא רקוב מיסודו. באותה מידה רקוב לחייב חיילים דתיים להשאר בעת שירת נשים כנגד רצונם, באותה מידה רקוב לחייב חיילים חילונים להקשיב להרצאה של רב. את כולם לדעתי צריך לבטל-ואין לטעון שצריך לקבל אותם בשיטת המידה כנגד מידה.
בכל מקרה אני חושב שיש להכיל את עניין ההתנהגות האישית במקום הכפייה הדתית בכל מקום- דתי שלא נוח עם שירת נשים-שייצא מהאולם במקום לכפות על נשים שלא לשיר. דתי שלא נוח לו עם אשה שיושבת לידו באוטובוס-שיעבור למקום אחר או שיירד מהאוטובוס במקום במקום להעביר את האשה לאחור או לסלק אותה מהאוטובוס, וכו' וכו'.
אם זאת דרך החיים שבה בחרו היא התנזרות מנשים עד החתונה-בכבוד, אבל שלא יביאו את ההתנזרות מנשים לכדי סילוק שלהם-כי פה, ולא בקטע של הבחירה האישית שלהם לצאת מהאולם/אוטובוס, הם חוצים את הקו בין אמונה לבין כפייה והפלייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 14:37 
סמל אישי של המשתמש
תגיד, ואותה בחורה שעד גיל 19 גדלה באמונה שהיא אדם מן המניין, שוות זכויות וחובות לשאר אחיה בני האדם, ואז בגיל 19 פתאום מנחיתים עליה מציאות שבה היא נחותה, מוקצה ומודרת - מה נראה לך עובר עליה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 14:39 
מה קשור אבל נחותה או מוקצה? בולשיט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 14:53 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
מה קשור אבל נחותה או מוקצה? בולשיט

מה קשור מוקצה? אתה מדיר אותה מהמרחב הציבורי. איך זה שונה מ"מוקצה"?

לגבי "נחותה", אמנם זה לא משתקף בצורה ברורה בניסיון ההדרה הזה, אבל עצם ההדרה של אדם מהמרחב הציבורי (בניגוד לאי הדרתו של אדם אחר) היא כבר הכרזה על אותו אדם כנחות.
שלא לדבר על שלל הביטויים המרגשים שנשים מתוארות בהן בספרות ההלכתית ("חמת מלאת צואה", סתם כדוגמה).

שלא לדבר על זה שעצם העובדה שיש דיון שלם על רגישותם המופלאה של תלמידי הישיבות, אבל אף אחד לא טורח להזכיר את ההרגשה של אותה אישה ששרה בכל הסיפור הזה.
איך מההתעלמות הזו אנחנו אמורים להבין שהיא שוות זכויות ומעמד?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 15:05 
RedWorld כתב:

זה טיעון שמתעלם מההקשר שלו. אתה צריך להניח שורה של הנחות כדי להצדיק דרך טיעון שכזאת.
ראשית, שיש איסור דתי מוחלט על שירת נשים שאינו תלוי בזמן או במקום או ברבי שהחליט עליו. כמו אכילת חזיר. בפועל זה ממש, אבל ממש, לא כך. אנשים דתיים היו חשופים לשירת נשים בצה"ל עשרות בשנים מבלי שזה הפריע לאף אחד. קמה קבוצת רבנים והחליטה להחמיר יותר מבעבר. במילים אחרות, האיסור הזה הוא לא אכסיומה. הוא החלטה רצונית ולמען האמת פוליטית של רבנים. אין בעייה אמיתית שהם יחליטו החלטה הפוכה. זה לא שבני עקיבא של לפני 20 שנה היה ארדון חילוני.
שנית, אתה צריך להניח ששירת נשים היא הבעייה היחידה. דבר שגם הוא אינו מבוסס. אם באמת שירת נשים גורמת לגירוי כה גדול שעלול להוביל את החייל הדתי לשפיכת זרע לריק, דבר שאחרת הוא היה נמנע ממנו, אז מה בדבר מד"סניקית? מה בדבר קצינה? למה פעולה אחת כל כך יותר מגרה מהאחרת?
לבסוף, אם נצא מהמישור התיאורטי ונגיע אל הפרקטי, אתה באמת חושב שבחור דתי לא חרדי לא נחשף לשירת נשים כעניין שבשגרה? הם לא נוסעים באוטובוס? הוא לא מאזינים לרדיו? הם לא רואים טלויזיה? מעבר לזה, עוד reality check, אתה באמת חושב שיש ציבור גדול של בחורים צעירים שלא שופכים את זרעם עד אחרי גיל 20 כשהם מתחתן? וואללה? זאת הרי פיקציה ברורה.
לקחו כאן אות מתה ביהדות הלא-חרדית, שמתבססת על פיקציה שכולם יודעים שהיא פיקציה, והפכו אותה לקרדום כדי (1) לכופף את הצבא, שזאת מטרה ראויה כשלעצמה ושתעזור למטרות אחרות ו(2) להדיר את רגלי הנשים.
אם קבוצת הרבנים הזאת תקבל את מה שהיא רוצה זה לא ייעצר שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 15:13 
לא יודע מאיפה אתה מסיק ממה שאני אומר שאני תומך בהדרת.
ההיפך לגמרי, אני כנגד ההדרה של החיילות המזמרות- הם ישארו על הבמה וישירו, ומי שייצא הוא זה שבעצם יודר או יבחר להדיר את עצמו. אם הוא יוצא כי הוא לא רוצה להתגרות מאשה- לא מסכים עם בחירתו לשמור על איסור אבל עם כבוד והבנה. אם הוא בוחר לצאת מהאולם כי הוא שונא נשים והוא חושב שנשים פחותות במעמדם-אנסה להתווכח איתו ולשנות את דעתו, אם לא אצליח אז אתן לו להשאר באמונתו המזעזעת-רק שלא יכפה אותם עליי. יבחר להלחם ולהטיף להדרת נשים ולחקיקת חוקים נגדם- אלחם בו בחזרה ואטיף להשוואת מעמד הנשים לגמריי ולהמצאותן בכל ארוע ציבורי ללא יוצא מהכלל. גם אם אותו החייל יצליח למשוך אחריו חיילים חילונים לצאת מהאולם- ילחם בכך שהתווכח עם אותם חיילים וינסה לשכנע אותם שאותו מטיף שובניסט טועה ומטעה.
אבל בחיים לא אחוקק חוק דרקוני נגד אותו אחד שבוחר מסיבותיו הוא להדיר את עצמו מאירוע שבו יש שירת נשים. חד וחלק-והכי רחוק מתמיכה בהדרת נשים מהמרחב הציבורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 15:22 
אני לא אומר שאתה תומך בזה. אני אומר שהרבנים שהתעוררו בבוקר אחד והחליטו להחיות אות מתה ופיקציה שאף אחד לא מאמין בה עושים את זה בגלל שהם רוצים להוכיח שהם יכולים לכופף את הצבא לגחמות שלהם ועל הדרך להדיר נשים. החייל עושה את מה שהוא עושה כי הוא החליט שפקודות מהרבי גוברות על פקודות מהמפקד שלו, עקרון שמאוד חשוב לרבנים לבסס ולחזק וששום צבא לא יכול לקבל. הרבנים האלו לא תומכים שזכותו של חייל שלא להקשיב לרב צבאי והם לא יעצרו בלהקות הצבאיות. אין הרי טיעון שיסביר למה אסור לשמוע שירת נשים אבל מותר לקבל פקודות ממד"סניקיות (שלבושות באופן פחות "צנוע" :PUKE: מחיילות בלהקה צבאית). ברור מה השלב הבא. הנח"ל החרדי כבר די שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 15:52 
וואלה, עם זה אני מסכים איתך לגמרי.
אבל הפתרון הקיצוני השני-לחייב חיילים דתיים להשאר בטקס בו יש שירת נשים-לא יחליש את כוחם של הרבנים החשוכים האלו, אלה רק ייחזק אותם.
בכלל אני חושב שבתירוץ של "כדי לקיים צבא חייבים משמעת גורפת" דוחפים לנו אין סוף אג'נדות פוליטיות ואידאלוגיות לתוך הצבא (שבין כה וכה, ברמה מסויימת הוא גוף אידאולוגי).
זה נכון-כדי לקיים צבא חייבים לקיים הוראות של דרג בכיר ממך (גבר או אשה,לא משנה) בעת פעילות צבאית,
אבל איזה משמעות צבאית יש לכך שחייל ישאר בניגוד לרצונו בטקס עם שירת נשים או בטקס שבו רב מרצה על יהדות? משמעות פוליטית-אידאולוגית בלבד.
יגידו כל מיני תומכים במשמעת האדוקה: כשחייל יוצא על דעת עצמו מטקס הוא גם ייצא על דעת עצמו משדה הקרב. וזה קצת כמו: מי שמעשן מריחואנה בסופו של דבר בטוח גם יסניף קוק ויזריק הרואין.
חייל יצא מטקס בגלל שירת נשים/הרצאת רב, ואחר כך,בזמן תרגיל מבצעי, לא מילא פקודה של מפקדת אישה/מפקד דתי? שלח אותו לכלא על סירוב פקודה.
אבל כל עוד אין שום קשר בין הדברים, וכל עוד אין דין טקס כדין פעילות צבאית פרופר-עדייף שחייל ימנע מאחרים את נוכחתו בטקס שפוגע בו אידאולוגית מאשר שיהיה בו ויעשה דווקא (ע"ע החיילים שמניפים שלטים "יהודי לא מפנה יהודי" בטקסי סיום וכו').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 16:15 
סמל אישי של המשתמש
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 18:42 
סמל אישי של המשתמש
אגב, אם מישהו חשב שזו עניין מבודד שרלוונטי רק לצבא ולחיילים בני ישיבות ואין לכל נושא שירת הנשים שום קשר להדרת נשים מהמרחב הציבורי,
ובכלל שלא מדובר במדרון חלקלק שאת סופו מי ישורנו,
כדאי שיתעדכן: http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4155683,00.html

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 20:22 
לא להאזין לשירת נשים זה חלק מההלכה בדיוק כמו נטילת ידיים לפני הארוחה.
אז מי שמחשיב את עצמו כאדם שמקיים מצוות מאוד נורמאלי שיקום ויעזוב את ההופעה.
זה לא נחשב לקיצוניות אין לחשב שכר מצווה או שכר עבירה.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 20:31 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אגב, אם מישהו חשב שזו עניין מבודד שרלוונטי רק לצבא ולחיילים בני ישיבות ואין לכל נושא שירת הנשים שום קשר להדרת נשים מהמרחב הציבורי,

לא מבין, שזורקים אבנים על ילדות יהודיות, לא צריך לשבת על זה בכלא, עונש, משהו...מסתבר שמקבלים על זה גם פרס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 21:50 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
לי אין בעיה עם שירת נשים בצה"ל כל עוד כל חייל דתי יוכל, ללא שום בעיה, להימנע מלשמוע שירה כזו.

היה לי היום מן "ערב ציונות" כזה בצבא עם זמרת ולפחות 30% היו דתיים שם ואף אחד לא אמר כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 21:54 
סמל אישי של המשתמש
גביזון כתב:
teknoboy כתב:

לא מבין, שזורקים אבנים על ילדות יהודיות, לא צריך לשבת על זה בכלא, עונש, משהו...מסתבר שמקבלים על זה גם פרס.

תכלס. אם זה היה ילדים ערבים הם היו חוטפים כדור גומי לראש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 22:09 
סמל אישי של המשתמש
מקווה שהחוק שבוז'י הציע יעבור ופרמיטיבים האלה לא יעשו כרצונם כאן כי איראן זה לא כאן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 22:15 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:

סבבה שיצא מההופעה של אותה זמרת(שלפי דעתי זאת סטייה שגובלת במחלת נפש ואותו אדם צריך ללכבת להבדק אם זה מגרה אותו אישה שרה) אבל שלא יאסור עליה לשבת מקדימה באוטובוס,שלא ימנע ממנה להספיד את אביה לפני שסוגרים לו את הקרב,שלא יבקש מנשים להיות בצד אחד של המדרכה וגברים בצד שני,שלא יבקש מנשים ללבוש צנוע,שלא יבקש שלא יראו נשים בפירסומות זאת לא בעיה שלי הוא חולה נפש וכל דבר גורם לו ליצר

אז אל תבלבל לי על הלכה ומה שהרבי אמר

אמן יכניסו עמוק עמוק בפנים את מי שיעבור על אחד מהדברים האלה והחוק של בוז'י יעבור אמן!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 02:39 
תמיד הכי קל לעשות הכללות..
KARL MARX, אני חושב שזה יעניין אותך (וכל השאר, אני חושב שזה גם יעניין אתכם).
תהנו.
ציטוט:
חברה המדירה נשים מן המרחב הציבורי בשם ערכי הצניעות והקדושה חוטאת בפורנוגרפיה הפוכה. כללי הצניעות של חז"ל קובעים כי ישנם מקומות גלויים, ולהם שם ופנים ולא רק יצריות נמוכה

המודעה כפי שהתפרסמה בעלון 'מחניים'
בשבת בראשית הוצאנו, ישיבת מחנים לבנים ומדרשת לינדנבאום לבנות, עלון דברי תורה שחולק בבתי הכנסת. מטבע הדברים הופיעו בעלון תמונות של כמה מבני הישיבה ותמונות של כמה מבנות המדרשה. כמה ימים אחר כך קיבלנו מכתב, מנוסח בעדינות ובכבוד מופלאים, ובו ביקש קורא נאמן שלא נפרסם יותר תמונות נשים בעלונים, והנימוק: "מי שרואה תמונות של נשים יכול להימשך אחר תמונות כאלה, ובמקום להיטהר מדברי התורה הוא יכול ללכת הפוך". לכן, "לענ"ד אין לשים תמונות של נשים בעלון קודש ואם אתה רוצה לצאת מספק אתה יכול לפנות לגדולי ישראל בעניין". המכתב הסתיים בברכה כי נזכה להגדיל תורה ולהאדירה.

בדברים הבאים אבקש להגדיל תורה דווקא מתוך מכתב זה.

להאניש את הסובב

כשאדם נולד, הוא בן האנוש היחיד בעולם. כל מה שסביבו הם אובייקטים הנמצאים שם כדי למלא את צרכיו. הפנים של הוריו מטושטשים, ולמציאות כולה אין לא פנים ולא אישיות.

בהדרגה הוא לָמֵד להכיר פנים. תחילה של הוריו, אחר כך של הסובבים אותו. אם הצליח חינוכו של הנער, הוא לומד להביט בפנים הללו כבעלי צרכים נפרדים משלו, כבני אדם שהוא צריך לכבד ואף לגלות אחריות ומחויבות כלפיהם. הנער לומד שהאחר אינו שם כדי לנצל אותו, או להתייחס אליו ככלי לסיפוק צרכיו, אלא כמי שמייצג את פני הקב"ה בעולם. יש יצרים למתבגר ולאיש, הוא חומד את מה שיש לאחר, הוא משתוקק להפוך אותו לחפץ ללא פנים וללא שם, כדי שאפשר יהיה לקחת ממנו את מה ששלו ולנצלו – אולם הוא לומד כי יש להתגבר על היצרים הללו, לא לחמוד ולא לבטל את קיומו של האחר כיחיד ומיוחד.

אם זכה הנער, הוא ילמד גם לתת פנים ל"חפצים" שסביבו, לרכושו. הוא ילמד כי כשקונים דבר, אין זה קניין כדי לנצל ולחמוד, אלא כדי לכבד ולהיות אחראי. אם הוריו אנשי רוח ואמת, הם ילמדו אותו כי אין זורקים אוכל ולא קורעים בגדים, לא בגלל שיש רעבים באפריקה ולא כי הם עלו ממון רב, אלא כי הם שלו, חלק ממנו. צדיקים, ממונם חביב עליהם מגופם, כך אמרו חז"ל. גם לרכוש שלנו יש פנים ושם. אנו צריכים לכבד גם את העבד – הרי חז"ל הקפידו בכבודו – וגם את הרכב שלנו, לא לרצות רק להחליפם ולא להתאוות כל הזמן ליותר. העשיר הוא השמח בחלקו, לא זה המסתפק במועט דווקא, אלא זה המעריך את מה שיש לו כי הוא שלו, כי גם מה שיש לי הוא יחיד ומיוחד, גם בעולם שבו הכול נוצר באחידות נוראה.

איך שומרים על האיזון הנכון? איך נמנעים מלהפוך את מה ומי שסובבים אותנו לחפצים? איך חיים באופן שבו לכל איש ואישה וחפץ יש שם פרטי, לא רק שם משפחה או שם כללי? איך נזהרים מן הפיתוי לבטל את הקיום של האחר הן על ידי ניצולו או על ידי העלמתו מן המרחב כדי שלא להגיע לידי ניסיון?

כל עולם המצוות סובב סביב שאלות אלו. איננו מדברים לשון הרע כדי שהאחר לא יהיה "אחר", אנו שומרים על דיני הכשרות כדי שהבשר לא יהיה סתם "אוכל", אנו שומרים על הלכות טהרת המשפחה כדי שיחסי האישות יהיו חלק מזוגיות ולא יחסי תאוות וניצול, אנו שומרים שבת כדי שהעבודה תיעשה בשאר ימי השבוע מתוך שליטה ואחריות. חז"ל, שלא כמו חכמי האומות כולם, לא חששו מלקרוא ליחסי אישות – קידושין, לא אסרו לשתות יין שמא נחטא, לא מנעו אותנו מלאכול בשר שמא נישטף בתאוות, לא השביתו אותנו מעבודה שמא חיי החולין ירחיקונו מן התורה. היו שלבים שונים, אישיים ולאומיים, שבהם אמרו כי מוטב ללמוד תורה מלעבוד, שאסור לשתות יין או לאכול בשר (אחרי החורבן למשל). היו גם זמנים שבהם אמרו כי כשרחיים על צווארנו, כלומר כשאנו נושאים אישה, קשה לעסוק בתורה. אולם היו אלה תקנות שעה, הדרכות אישיות שנועדו לשעתן.

זכו לפנים וקול

יצר המין והרהורי עבירה הם אכן הבעייתיים ביותר, דווקא בגלל עזותם הרבה וחשיבותם לקיום כל חי. חז"ל חששו שנשים תהפוכנה לכלי לניצול מיני ולעבדות בחברה שבה לאישה לא היה כל מעמד אנושי, והמודל ההלכתי שבנו היה העצמה נשית במרחב הבית והרחקתן מן המרחב הציבורי. למעשה ביטלה מדיניות זו את הפנים ואת האישיות האוטונומית שלהן והשאירה אותן ללא קול. נמנעה מהן הזכות ללמוד תורה, להביע קול בקהילה. למעט נשים בודדות, שאר הנשים הוצבו בירכתי הבית, כשרק קומץ אנשים מכיר אותן בשמן, ללא מעמד כלכלי או רוחני עצמי כלשהו. נשים לא כתבו ספרים ולא שרו שירים, לא יצרו ולא תרמו תרומה ייחודית, כי גברים לא יכולים היו לשלוט ביצרם, והחוק לא יכול היה להגן עליהן מפני עדת הפריצים הגברית. כך קרה, זאת יש לזכור, גם למרבית הגברים בעולם, שנמנעה מהם הזכות לאנושיות, בשם האצילים או החכמים, אנשי הכמורה או משפחות המלוכה, עד למהפכת הידע.

זכינו ונשים מוגנות היום יותר מפני הגברים. יצר המין לא בוטל למזלנו, אולם נשים קיבלו פנים ושם וקול, הפכו להיות משמעותיות ויצירתיות. היצריות נותרה, אולי גם התפרצה במקומות שונים, אולם גם הציבור הדתי הכיר בכך שלנשים יש שם ופנים, שזכויותיהן אינן רק בגידול ילדיהן אלא בזכות עצמן, ושתרומתן לחברה, תרומה שהפסדנו שנים כה ארוכות, חשובה עד למאוד.

חז"ל קבעו כללי צניעות. לכללים הללו יש שני צדדים. האחד נוגע בכך שיש חלקים מגוף האיש והאישה שלולא הצניעות הם יהפכו לחפצים להשבעת העין והיצר, לניצול ולא למשמעות. אותם ציוו לכסות. השני אומר שלאותם חלקים שאין צורך לכסותם יש פנים ושם ומשמעות וקדושה. מי שקורא להדיר נשים מן המרחב הציבורי אולי עושה זאת מתוך מחשבה טהורה, אך מחשבתו מעוותת לחלוטין. מי שרואה תמונת אישה והדבר מעורר בו יצריות כלשהי, הוא אדם בריא. כך גם אישה הרואה תמונת איש. אולם אם היצריות הזו הופכת להיות פחד וחטא, אזי הפתרון אינו הדרת האישה אלא חינוך פנימי עצמי.

לא אדם

רבנים הקוראים למנוע מנשים לשיר משום שזו ערווה לא רק הופכים אנשים לחפצים, שהרי "ערווה" פירושה למעשה "פיתוי בלתי נשלט", אלא גם הופכים את הגברים לחסרי רגש ולב, ליצורים ילדותיים שאינם שולטים במעבר מיצריות לחטא. יש הרי רבנים רבים הפוסקים אחרת ומתירים שירת נשים בתנאים מסוימים של צניעות, ופסיקה זו יוצרת למעשה מצב שבו התלמיד השומע לרבו זה אינו רואה עוד בדבר ערווה.

רבנים החוששים מתמונת אישה בעלון פרשת שבוע גורמים לזילות האישה, להפיכתה לחפץ, להשתקתה הסופית – ולהפיכת האיש באותה עת לחלש ונרפה, לחסר אונים בכל המובנים. הם גורמים לכך שכשייראו אישה או תמונתה במרחב הציבורי כולו, ייראו רק פריצות וערווה, ולא אדם. כמה נורא הדבר.

כשאני רואה תמונת אישה כלשהי, כשהיא לבושה בצניעות הנדרשת ולא בפריצות כמובן, אני לומד להעריך ולכבד אותה, לקרוא על תרומתה ומעשיה, כמו תמונת כל אדם אחר. כשאני רואה, ולצערי כל המרחב מלא בזה, תמונת אישה הלבושה שלא בצניעות, איני רואה אישה אלא חפץ, ואני מתמלא חלחלה וגועל על ההשפלה שלה ושלי. כך אני מחנך את ילדיי ותלמידיי.

רבנים המתנגדים לגיוס בנות לצבא, כביכול בשם הצניעות, שוכחים לציין כי יש מסגרות מיוחדות לבנות המדרשות, שבהן הן מוגנות יותר מאשר בנות בשירות לאומי או באוניברסיטה, ולמעשה מסתירים את חששם כי השירות הצבאי מעצים את הבנות, נותן להן אמון ביכולתן להוביל ולהשפיע ולהחליט בעצמן, ובכך פוגע בנשיותן הרגישה והשברירית, הנתונה לחסדי האיש.

איכשר דרא

ולגבי לימוד תורה לנשים, הרי אין מי שחולק כי יש מקום "להתיר" לנשים מסוימות ללמוד תורה, והמחלוקת אינה אלא האם דורנו כולו הוא בגדר "נשים מסוימות", או שמא כבעבר רק נשים ספורות ראויות ללימוד תורה. כמי שמלמד תורה גם לבנות וגם לבנים מזה שנים ארוכות, אוכל לפסוק בבטחה כי איכשר דרא, ואשרינו שזכינו לדור דעה שכזה, שבו בת צריכה היתר דחוק שלא ללמוד תורה, ולצערי רבים מן הבנים צריכים היתר שלא ללמוד, כדי שלא יתחלל שם שמים.

העובדה כי ציבור גדול בארץ ובעולם פרץ כל גבול והפך נשים לחפצים נסחרים, ואינטימיות לפורנוגרפיה – אסור לה שתגרום לנו להפוך נשים לחפצים ואינטימיות לפורנוגרפיה מן הצד השני. זה אינו איזון ואינו חינוך, אלא שני הפכים הדומים להפליא. האלטרנטיבה שאנו צריכים להציב חייבת להיות תורת אמת, לא מתגוננת ומתנצלת. שורשה צריך להיות בתורה ובפוסקים וראשה במציאות החיים שלנו. אנו צריכים להציב גבולות, לשמור על האינטימיות שלא תהפוך לטומאה, על הנשים שלא יהפכו לחפצים, ועל האנשים שלא יהפכו לאטומי לב וחסרי רגש. כחומה בצורה עלינו לעמוד, לא בהתרת איסורי רבנים שונים ובתשובות מתוחכמות מדוע הדברים למעשה מותרים ולא אסורים, אלא בבירור ערכי ומוסרי והלכתי האוסר, מדין תורה ממש, להדיר נשים מן המרחב ולהשתיקן, המחייבן למסור נפשן על לימוד תורה, הקורא להן לבטא את כישרונן ולתרום לחברה כולה. בטוחני שאז גם ביתן וילדיהן יהיו טובים יותר.

הרב שלמה וילק הוא ראש ישיבת 'מחניים' ורב קהילת 'יעל' בירושלים

פורסם במוסף 'שבת', 'מקור ראשון', כ'א בחשון תשע"ב, 18.11.2011

ואגב, לגבי בני ישיבות ההסדר- חלקם הגדול יוצא ממסלול ההסדר וממשיך ל3 שנים בצבא, וגם אלו שלא- עושים מילואים יותר מכל אחד אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 08:20 
הרוש הודף כתב:
קומוניסים כתב:
לי אין בעיה עם שירת נשים בצה"ל כל עוד כל חייל דתי יוכל, ללא שום בעיה, להימנע מלשמוע שירה כזו.

היה לי היום מן "ערב ציונות" כזה בצבא עם זמרת ולפחות 30% היו דתיים שם ואף אחד לא אמר כלום.

יש כאלה שמרשים לעצמם.
יש כאלה שמרשים לעצמם לשמוע בחורה שהם לא רואים, נניח ברדיו. יש כאלה שלא זה ולא זה. מי שלא מפריע לו סבבה אגוזים..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 09:44 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
הרוש הודף כתב:
קומוניסים כתב:

יש כאלה שמרשים לעצמם.
יש כאלה שמרשים לעצמם לשמוע בחורה שהם לא רואים, נניח ברדיו. יש כאלה שלא זה ולא זה. מי שלא מפריע לו סבבה אגוזים..

אני גר מול בית ספר יסודי ממלכתי דתי (הזרם הדתי-לאומי).

הלוואי ומישהו היה משתיק את צווחות האימים של המנהלת הארורה שם!

זה יותר מפריע. זה ממש מפריע!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 11:05 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים ושאר שטופי הזימה שלא יכולים שלא יעמוד להם הזין למשמע קול אישה מוכנים\מסוגלים להגיב לטקסט ש"מתנחל אדום" הביא כאן?
או שאתם סופרים את הרב שכתב את זה בתור סמול בוגדני והזוי וסוגרים את העניין ככה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 11:07 
אדום טורקי כתב:
romario כתב:

סבבה שיצא מההופעה של אותה זמרת(שלפי דעתי זאת סטייה שגובלת במחלת נפש ואותו אדם צריך ללכבת להבדק אם זה מגרה אותו אישה שרה) אבל שלא יאסור עליה לשבת מקדימה באוטובוס,שלא ימנע ממנה להספיד את אביה לפני שסוגרים לו את הקרב,שלא יבקש מנשים להיות בצד אחד של המדרכה וגברים בצד שני,שלא יבקש מנשים ללבוש צנוע,שלא יבקש שלא יראו נשים בפירסומות זאת לא בעיה שלי הוא חולה נפש וכל דבר גורם לו ליצר

אמן יכניסו עמוק עמוק בפנים את מי שיעבור על אחד מהדברים האלה והחוק של בוז'י יעבור אמן!

ידידי
העניין העיקרי פה זה לא התעוררות היצר
חז"ל ידעו לראות דברים לשורשם ובכך הקימו גדרות וסייגים.
יש דברים שאנחנו לא מודעים להם בכלל שאחרי כמה זמן הם יכולים לפרק משפחות.
לכל דבר שנגזר בהלכה יש שורש פנימי מאוד עמוק וכל גזרה שנוצרה היא רק כדי למנוע מצב הרבה יותר לא נעים בהמשך.
זה בכלל לא שאלה של צר וסטיות(את זה אתה מכניס כדי להרגיש עם עצמך יותר טוב)

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=1831

שבת שלום לך ולכל משפחתך.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2011, 11:18 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
אדום טורקי כתב:
romario כתב:

ידידי
העניין העיקרי פה זה לא התעוררות היצר
חז"ל ידעו לראות דברים לשורשם ובכך הקימו גדרות וסייגים.
יש דברים שאנחנו לא מודעים להם בכלל שאחרי כמה זמן הם יכולים לפרק משפחות.
לכל דבר שנגזר בהלכה יש שורש פנימי מאוד עמוק וכל גזרה שנוצרה היא רק כדי למנוע מצב הרבה יותר לא נעים בהמשך.
זה בכלל לא שאלה של צר וסטיות(את זה אתה מכניס כדי להרגיש עם עצמך יותר טוב)

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=1831

שבת שלום לך ולכל משפחתך.

מה הקשר שתיהיה לי בריא....
אה?!
זה לא עניין התעוררות היצר? אז מה זה בדיוק?
בוא תסביר לי מה מפריע לאותו חרדי/דתי שאישה תשיר בלהקת חיל האוויר שבה הוא משרת או שמה תלך לצידו במדרכה או חס וחלילה תשב לידו באוטובוס

ואם זה לא גורם ליצר אז למה שזה יפרק משפחה?(אתה סותר את עצמך קצת,לא? )
והלכה של מי בדיוק?
של איראן או ערב הסעודית?

ציטוט:
משום שקול זימרה חושף את מעמקי הנפש יותר מאשר קול הדיבור, ולכן מגדרי הצניעות הוא שאישה לא תחשוף את קול שירתה בפני גברים זרים.

זה מה שכתוב באתר שנתת
עכשיו שוב אם אותו דתי שומע גניחות כשהוא שומע זמרת זאת בעיה שלו בלבד ומוטב שיצא מהמקום או שילך לטיפול רפואי מתאים
ועל כן הוא נחשב סוטה והוא חייב לקבל 5 שנים בפנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 333 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: