תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 07 יולי 2025, 14:08

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 102 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: איך אומרים מקארתי בעברית?
הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 21:35 
סמל אישי של המשתמש
http://news.walla.co.il/?w=//1881547
ציטוט:
ארגוני שמאל - לשימוע בכנסת
על פי הנוסח החדש, וכפי שפורסם הערב (רביעי), יחולקו העמותות לשלוש קטגוריות: ארגונים אשר עונים על אחד הקריטריונים של קריאה לסרבנות שירות בצה"ל, תמיכה בחרם עליה, או מספר קריטריונים אחרים המוזכרים בחוק (דוגמת "יש גבול" – פ.ו.) – תיאסר עליהם היכולת לקבל תרומות כליל. ארגונים אחרים, עליהם מבקש החוק להגן, כמו כאלה שאינם פוליטיים, או מתוקצבים על ידי המדינה – לא תוטל עליהם שום הגבלה (דוגמת מגן דוד אדום), ואולם התיקון האמיתי – עיקרו ביצירת קטגוריה "שלישית": עמותות וארגונים פוליטיים שלא עונים על אחד מהקריטריונים המגבילים את התרומות (דוגמת "שלום עכשיו"), עליהם יוטל מס בגובה 45% - אלא אם יגישו בקשה לשר האוצר, ושבהסכמתו ייאותו גם להגיע לשימוע בפני ועדת הכספים של הכנסת.

לאלה אסור לקבל תרומות, אלה יעמדו לשימוע בפני ועדה.
לא יאמן. מדינה בדרך לעזאזל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: איך אומרים מקארתי בעברית?
הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 21:36 
אין מצב שזה יעבור את בג"צ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 21:43 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
איך אומרים מקארתי בעברית?

לא יודע איך אומרים, יודע איך זה נראה ...

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 22:03 
סמל אישי של המשתמש
רדנקו כתב:

אתה לא קורא עיתונים?
זה בטיפול ביז'ו, אל תדאג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 22:24 
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 22:33 
סמל אישי של המשתמש
לפני כמה זמן אמריקאי אחד אמר לי שאמריקאים רבים חשים שתקופת בוש היא תקופה אפלה, שעדיף לא להיזכר ולא לדבר עליה. אני לא מוצא הגדרה מתאימה יותר למצב כיום, רק שבמקרה הזה המילה "רבים" מגיעה עם סימן שאלה גדול, והעתיד מגיע עם אלפי סימני שאלה ענקיים.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 02:43 
רדנקו כתב:

אכן. הנוסח הזה הוא פשוט מופרע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 07:19 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
רדנקו כתב:

אכן. הנוסח הזה הוא פשוט מופרע.

אם צריך הם יחליפו את כל השופטים.
פעם קראו "חוק הפקידות המקצועי"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 07:37 
Officer Barbrady כתב:
לפני כמה זמן אמריקאי אחד אמר לי שאמריקאים רבים חשים שתקופת בוש היא תקופה אפלה, שעדיף לא להיזכר ולא לדבר עליה. אני לא מוצא הגדרה מתאימה יותר למצב כיום, רק שבמקרה הזה המילה "רבים" מגיעה עם סימן שאלה גדול, והעתיד מגיע עם אלפי סימני שאלה ענקיים.

קודם כל ההשוואה איננה לתקופה של בוש אלא לתקופת איזנהאואר שהיתה תקופה די טובה לארצות הברית
שנית המילה רבים איננה נכונה שכן יש שלוש מאות מיליון אמריקאים ויותר ממחציתם רפובליקאים שחושבים שבחירת אובמה היתה אסון (מה שנכון גם לדעתי)
ובאשר לנמשל
ארגונים ומוסדות שמטיפים ומעודדים לסרבנות צריך להוציא לחלוטין מחוץ לחוק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 08:01 
ראשית, המקרתיזם היה בעיקרו בתקופתו של טרומן. שנית, לפי מה אתה קובע שתקופה איזנהאואר הייתה טובה לארה"ב (ולא שזה יותר מידי רלוונטי)? שלישית, לפי מה אתה קובע שיותר ממחצית האמריקאים הם רפובליקנים (שלא לדבר על זה שהם רפובליקנים שחושבים שבחירת אובאמה הייתה אסון ושלא לדבר על הרלוונטיות של זה)? רביעית, איזה אחוז לטעמך מהארגונים שיושפעו מהחוק הזה בנוסחו מטיפים לסרבנות? ולבסוף, האם צריך להוציא לחלוטין מחוץ לחוק ארגונים שמטיפים לסרבנות בפינוי התנחלויות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 08:41 
מקארתי פעל על רקע מלחמת קוריאה ובעיצומה של המלחמה הקרה הן בתקופת נשיאותו של טרומן והן לאחר מכן
(דומני שפעילותו נפסקה ב1954-5)
תקופת כהונתו של איזנהאואר נחשבת כשנות הזהב של ארצות הברי
לפני ההסתבכות בויטנאם והמחלוקות הקשות שהתעוררו בעקבות הסתבכות זו
לדעתי האמריקאים מתרפקים עד היום על התקופה הזאת והדבר מוצר את ביטויו בתרבות שלהם
בכל מקרה זה איננו רלבנטי לדיון ובכך אתה צודק
לגבי אובמה- בשנה הבאה יש בחירות והמצביעים בארצות הברית יחליטו שלא לבחור בו לתקופת כהונה נוספת
זו כמובן רק דעתי ולא התימרתי לקבוע משהו על סמך סקר שלא נערך
דעה זו טובה ממש כמו דעתו של המשתמש עליה חלקתי למרות שהוא מתבסס על שיחות עם אמריקאים(לא ברור כמה ריפה מי)
באשר לנושא גופא- כל ארגון ולא משנה מהי האוריינטציה שלו שקורא לסרבנות או שפועל נגד מדינת ישראל צריך להיות מוצא מחוץ לחוק לאלתר
קוראים לזה דמוקרטיה מתגוננת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 09:20 
חלק מהאנשים המובילים בארצות הברית בכל התחומים יצאו מקרב אלה שהפגינו ויצאו נגד הממשל שם במלחמת ויאטנם , למזלה של ארצות הברית לא סירסו אותם ונתנו להם להביע את דעתם גם אם לא באופן מלא .
אני יכול רק לנחש שגם פה יהיו אנשים בעמדות בכירות בתרבות , באוניבסיטאות ובפוליטיקה בעתיד שכיום הם סרבני גיוס .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 10:10 
סמל אישי של המשתמש
לפי הנוסחה של מקורמן חייבים להוציא את היהדות האורטודוקסית מחוץ לחוק, כיוון שהיא קוראת לא להתגייס לצבא.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 10:37 
גיא ברזל כתב:
לפי הנוסחה של מקורמן חייבים להוציא את היהדות האורטודוקסית מחוץ לחוק, כיוון שהיא קוראת לא להתגייס לצבא.

אם ככה, אז אני בעד, פשיזם מבורך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 10:51 
לא כל היהדות האורתודוכסית , רחוק מכך
אבל אם קיים ארגון כלשהו בעל אוריינטציה חרדית שקורא שלא להתגייס אז דינו צריך להיות זהה לזה של יש גבול ודומיו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 11:30 
סמל אישי של המשתמש
כנס בהם קורמן!!!1
http://hiddush.org.il/%D7%9E%D7%90%D7%9 ... D7%99.aspx
ציטוט:

21/06/2011 19:02
ביטאונה של דגל התורה פרסם מחדש את מכתב הרבנים, הקובע שכל מי שמצטרף לשירות לאומי ואזרחי "מחריב בזה את עצמו ואת צביון ביתו ועתיד חינוך ילדיו". על המכתב שפורסם שוב ביום שני, 20 ביוני, חתומים שלושה מבכירי הרבנים של דגל התורה, הרבנים מיכל יהודה ליפקוביץ, חיים קניבסקי ושמואל אויערבאך. המכתב פורסם לראשונה בקיץ 2009, אז נכנסו להילוך גבוה שני הפרויקטים הגדולים של שירות חרדים: מסלול שח"ר (שירות חרדים) בצבא והשירות האזרחי.

במכתב נאמר: "הנה כאשר בשנים האחרונות מנסים השלטונות בכל מיני דרכי ועצות להכניס שומרי תורה ומצוות ל'שירות לאומי אזרחי' ועבודת הצבא... היננו להודיע בזה שכל אחד שנכנס למקומות הנ"ל הוא מחריב בזה את עצמו ואת צביון ביתו ועתיד חינוך ילדיו".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 14:51 
למה רק החרדית? חלק גדול, יש מצב שאפילו רוב, הרבנים החשובים שאינם חרדים, קראו לסרוב בתקופת ההתנתקות. יפורקו כל הישיבות שרבניהם השתעשעו ברעיון הזה.
בכלל הבלבול בין "מי שפועל נגד המדינה" לבין "מי שפועל נגד מדיניות הממשלה" תואם מצויין משטרים פשיסטים ודיקטטורים. המדינה זה הממשלה.
שאר הדברים הם לא רציניים. האמריקאים מתרפקים על תקופת איזנהאואר והתרבות שם? זה כל כך לא מבוסס על כלום שאין מאיפה להתחיל. אני לא יודע אם אובאמה ייבחר אבל אני יודע בוודאות מוחלטת, ולא על סמך סקר, שמרבית מצביעי ארה"ב אינם רפובליקנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 14:59 
שם 1000 ש״ח שאובמה לא נבחר בשנה הבאה
וזה שיש רב רפובליקני אינו תלוי בסקר זה או אחר
זה המצב בקונגרס בעשרות השנים האחרונות
בקשר לשנות ה50׳ כנראה שאתה צעיר מכדי לזכור את כל הסרטים המחזות והספרים על התקופה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 15:02 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
בקשר לשנות ה50׳ כנראה שאתה צעיר מכדי לזכור את כל הסרטים המחזות והספרים על התקופה

יש יותר סרטים על ימי הביניים, ואולי אפילו על מלחמת ויאטנם. זה אומר שמישהו מתרפק עליהם?
חשבת אולי על האפשרות שהפשוטה שיש המוני אנשים שהתבגרו בשנים האלה ואוהבים מדי פעם איזה משהו נוסטלגי שמזכיר להם את הזמנים שבהם הם חשבו שהעולם הוא לא מקום נורא?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 15:03 
mkorman1 כתב:

מקורמן אני שם איתך 1000 , לא שאני כל כך בטוח , אבל לפחות יהיה משהו מעניין לצפות לו .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 15:06 
teknoboy כתב:
mkorman1 כתב:

יש יותר סרטים על ימי הביניים, ואולי אפילו על מלחמת ויאטנם. זה אומר שמישהו מתרפק עליהם?
חשבת אולי על האפשרות שהפשוטה שיש המוני אנשים שהתבגרו בשנים האלה ואוהבים מדי פעם איזה משהו נוסטלגי שמזכיר להם את הזמנים שבהם הם חשבו שהעולם הוא לא מקום נורא?

הוא אשר אמרתי בדיוק התרפקות נוסטלגית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 15:08 
רוי האדום כתב:
mkorman1 כתב:

מקורמן אני שם איתך 1000 , לא שאני כל כך בטוח , אבל לפחות יהיה משהו מעניין לצפות לו .

It's a deal
ולמה לא נסעת בסוף לרומניה?
(גם אני לא נסעתי באדיבות הגב׳ בייניש)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 15:10 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
teknoboy כתב:
mkorman1 כתב:

הוא אשר אמרתי בדיוק התרפקות נוסטלגית

זה לא אומר שהם חושבים שזו היתה תקופה טובה או תור הזהב של אמריקה, אלא רק שיש להם פינה חמה בלב לתסרוקות כמו זו שהיתה לאחותם ולשמלות כמו שהיתה לאמא שלהם (ולמכוניות כמו שהיו לאבא שלהם וכו וכו) כשהם היו בני שבע.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 15:10 
mkorman1 כתב:
רוי האדום כתב:
mkorman1 כתב:

It's a deal
ולמה לא נסעת בסוף לרומניה?
(גם אני לא נסעתי באדיבות הגב׳ בייניש)

אישתי בגודל של בית , חודש שמיני וזה , לא קיבלתי אישור לנסוע.
וסבבה , אולי הפעם אני אראה את כל השידור של הבחירות בארצות הברית ולא ארדם באמצע .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 15:14 
mkorman1 כתב:

עצם זה ש"אתה עם אמריקאים" לא אומר שאתה מבין דבר או חצי דבר בתרבות האמריקאית או בפוליטיקה האמריקאית.
כל העובדות שציינת כאן הן שגויות. כולן.
1. רוב ציבור המצביעים האמריקאי אי נו רפובליקני. אם היית מבין דבר או חצי דבר בפוליטיקה האמריקאית היית יודע שיש נתונים רשמיים על הדברים האלו. לא סקרים ולא הערכות. נתונים קשים. זאת פשוט עובדה.
2. אין רוב רפובליקני בקונגרס בעשרות השנים האחרונות. לפני שנה, שזה בפעם האחרונה שבדקתי פחות מ"עשרות שנים" היה רוב דמוקרטי בשני בתי הקונגרס. כיום בבית אחד יש רוב רפובליקני ובשני, שהוא אגב חשוב יותר, דמוקרטי. זאת אגב גם כן, כמו שקוראים לזה האמריקאים שאני מדבר איתם, עובדה קשה.
3. אתה טוען שכיום האמריקאים מתרפקים על שנות ה50. לא שהם התרפקו עליהם אז. היום. איזה אחוז מהסרטים והמחזות האמריקאים ב10 השנים האחרונות מתרפקים על התקופה? כמה זה לעומת אחוז הסרטים שעוסקים בשנות ה80, או במלחמת ויאטנם, או במלחמת העולם השנייה, או במאה ה11?
4. אני לא ממש צעיר. הלוואי והייתי.

אולי תדבר עם חברים אמריקאים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 15:53 
אין לי שום חברים אמריקאיים ומעולם לא ציינתי ששוחחתי עם חברים כאלה או אחרים
ההיפך הגבתי לאופיסר שציין שאמריקאים שהוא שוחח עימם מתביישים בתקופת בוש ואמרתי שזה לא משקף כלום
באשר לרב הרפובליקני אני תמה על ההכחשה שלך
מאז תום מלחמת העולם השניה חלפו 66 שנים
מהן30 תחת נשיאים דמוקרטיים ו36 תחת נשיאים רפובליקניים אם תבחן את ההתפלגות מתחילת המאה ה20 תמצא שהדמוקרטים שלטו 49 שנים והרפובליקנים 62 שנים רוב או לא רוב?
בית הנבחרים והסנט נשלטו במשך תקופה זו יותר על ידי רפובליקנים מאשר על ידי דמוקרטים אבל אין לי נתונים
אז אולי אלה עובדות רכות אבל עדיין עובדות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 16:15 
סמל אישי של המשתמש
ואם תספור מקום המדינה תגלה שהשמאל שלט 37 שנה, והימין 25 שנה.
מה זה אומר? כלום. בחיאת קורמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 16:23 

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 16:26 
זה אומר הרבה מאד במיוחד אם נזכור ש 29 השנים הראשונות היו בשלטון מפא״י (וזה לא שמאל אבל שיהיה) וב34 השנים מאז 1977 הימין שלט במשך29 שנים
האם אין בכך משום ראיה מוצקה שרב העם הוא ימני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 16:26 
צפו: בכיר חמאס: "ארגוני שמאל מעודדים פיגועים"
ע"י איילת שמעוני, בתאריך 1/12/2011, 12:56
סרטון שמופץ ברשת בשעות האחרונות מציג את בכיר חמאס, שייח' חסן יוסף חושף איך ארגוני השמאל עודדו את החמאס לעשות פיגועים נגד תושבי ישראל היהודים.

סרטון שמופץ ברשת בשעות האחרונות מציג בכיר החמאס אומר כי מי שנתן לא השראה לביצוע מעשי טרור זה השמאל בישראל:

"מי שדחף אותנו, מי שעודד אותנו לעשות את פיגועי ההתאבדות היה מחנה השמאל בישראל" (חסאן יוסף)... ראיון עם אבי יששכרוף על ספרו "המלחמה השביעית" .

"יש דבר מדהים נוסף שמתגלה וזה מן תמימות דעים בין אנשים בשמאל הקיצוני לאנשים בחמאס בדבר פיגועי ההתאבדות"

" אומר לנו השייח' חסן יוסף, בכיר אסירי חמאס בכלא: מי שדחף אותנו, מי שעודד אותנו לעשות את פיגועי ההתאבדות היה מחנה השמאל בישראל "

"איך ?" - שואל מני פאר .

אבי יששכרוף : " אומר לנו (בכיר חמאס) :אנחנו ניסינו ליצור קרע בתוך העם הישראלי - שבר - וכדי להרחיב את השבר הזה חיפשנו הוכחות לכך שיש אכן שבר. ההוכחות לכך היו קריאות אצלכם לסגת מהשטחים (יהודה ושומרון) , לסגת מההתנחלויות וגם הקריאות לסרב לשרת בשטחים, הסרבנים ".

הוא אומר (בכיר החמאס חסן יוסף) : " זה מה שעודד יותר מכל ,את המחנה בתוך החמאס, שקרא להמשיך בפיגועים"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 102 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: