תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 27 יוני 2025, 19:15

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 23 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: היום: 5 שנים בלי עלי מוהר
הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 09:42 
עלי, פירקנו אותם!
:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: היום: 5 שנים בלי עלי מוהר
הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 09:50 
סמל אישי של המשתמש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 09:55 
סמל אישי של המשתמש
אדום בלב כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 10:03 
http://e.walla.co.il/?w=/273/1879070

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 10:10 
"קבוצת הכדורגל הכי מעצבנת במאה האחרונה, במילניום, במילניום הקודם, בזה שלפניו, בזה שלפני זה שלפניו, היא ללא עוררין הפועל תל אביב. זה לא מחייב את כולם, אבל מבחינתי אני יודע שזה נכון, אני מרגיש את זה בוודאות וברציפות משנת 2500 לפני הספירה... מה שעוד מעצבן בהפועל הוא שלמרות כל הדברים האלה היא הקבוצה הכי שגיבה, כבירה, אדומה, אדירה, דורסנית, מוחצת, התקפית, ושוב פעם שגיבה, במאה ה-20, במילניום, במילניום הקודם, ובזה שלפני הקודם. מדהים, לא? וגם מעצבן". "בשער", 31 בדצמבר 1999
http://www.haaretz.co.il/sport/1.1202942

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 10:40 

איזה איש עצום. עצוב שהוא לא איתנו יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 10:47 
סמל אישי של המשתמש
"נפרק אותם 0:1"
:ROSE: :hapoel:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: היום: 5 שנים בלי עלי מוהר
הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 11:28 
סמל אישי של המשתמש
נועם שחם כתב:

איזה איש עצום. עצוב שהוא לא איתנו יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 12:34 
סמל אישי של המשתמש
עלי, כבר 4 שנים אנחנו מפרקים אותם :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 14:36 
http://sports.walla.co.il/?w=//1677355

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 14:43 
ציטוט שנתנו בפועלים באדום של עלי מוהר:
"...אבל ההנאה האמיתית מתרחשת דווקא לאורך העונה, בעשרות בקרים אפורים של תחילת שבוע, בקרי ראשון או שני עם כל תוגותיהם הידועות, כשהאדם קם בהם להתייצב בפני שבוע חדש, ובדרך, כדי לאזור עוז, הוא נוטל ליד, עם הקפה, את מדור הספורט לעיין בו. בימינו, מה לעשות, מדור הספורט שבעיתון אינו מחדש הרבה. את השערים כולם ראית עוד אמש, בטלוויזיה, והדיווח על מהלכי המשחק רחוק מלהיות המקור היחיד למידע אודותיו. האטרקציה העיקרית במדור היא הטבלה עצמה, שבטלוויזיה תמיד מראים אותה בקיצור רב מדי, או לפחות כך נדמה לך בשבוע שבראשה ניצבת הפועל. קשה להסביר איזה חומר קריאה מעניין היא טבלה שהפועל בראשה. העונה היו די הרבה שבועות שבהם חזינו במראה הזה, שבעשור האחרון היה נדיר כל כך, ובכל השבועות הללו היתה הטבלה פשוט תענוג צרוף. אפשר לעיין בה בנחת, לסקור, לבדוק, ובעצם ממש לקרוא. הנה,למשל, הפועל במקום הראשון. כמה נאה גרפית השם הזה – הפועל תל אביב – כשהוא מוצב למעלה ואוויר פסגות צח של נייר לבן מעליו. הבא נראה גם כמה שערים הבקיעה הקבוצה וכמה ספגה, וכמה משחקים ניצחה בבית וכמה בחוץ… אחר כך יש פנאי לעבור ולראות היכן ממוקמות שאר הקבוצות. למשל מכמבי. מדי פעם נעים לנסות לחשב אם היא יכולה תיאורטית לעבור את הפועל או לא, ואחרי סיומם של חישובים חשובים אלה חוזרת העין למעלה, כאילו כדי להיות בטוחה. אבל כן, זה נכון, הפועל תל אביב בראש, שחור על גבי לבן. כמה פשוט המראה הזה. כמה טבעי. כאילו הכל בא לפתע על מקומו הראוי. כאילו שוב יש סדר בעולם. כאילו שוב יש בו היגיון, וטעם וצדק. הטבלה לא משקרת"...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 15:17 
לירון האדום כתב:

ציטוט:
בטדי מניף יפת 4 דקות, עלי מישיר מבט בעיניו של אלוהים. בטלוויזיה, יענקל'ה שחר מדושן עונג ביציע הכבוד בבלומפילד. אלוהים מסיים עוד סיגריה וקם לפתע ממקומו, הוא פותח את הארון ולעיניו של עלי נגלית מלתחה שלמה של חולצות אדומות. לנדאו מ-'86, שלום תקווה מ-2000, אוסטרץ מ-2002, יבוריאן מ-2006, עוד כמה חולצות של מהראן לאלה מאירועים שונים. לפתע הוא שולף משם חולצה חדשה, מודל 2010, על הגב הספרה 16, עלי לא מבין את ההתרחשות. "לא ייתכן, לא ייתכן", ממלמל אלוהים, תוך שהוא לובש את החולצה, "רשע וטוב לו...אי אפשר ככה".

דלתות הלשכה נפתחות, "מה זו החולצה הזו?" שואלת סימה. אלוהים שותק.. "מה זה?! לאן אתה הולך?! מה להגיד למי שמחפש אותך?".

-"תגידי להם", אלוהים עצר לרגע..."תגידי להם שנמאס לי...".

:BOW: :HEART2: :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 15:19 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
העונה היו די הרבה שבועות שבהם חזינו במראה הזה, שבעשור האחרון היה נדיר כל כך, ובכל השבועות הללו היתה הטבלה פשוט תענוג צרוף. אפשר לעיין בה בנחת, לסקור, לבדוק, ובעצם ממש לקרוא. הנה,למשל, הפועל במקום הראשון.

מאז עונת הדאבל , כל שבוע שאנחנו במקום הראשון הציטוט המבריק הזה עולה לי לראש

:HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 15:25 
סמל אישי של המשתמש
הגעגוע לא פוסק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 15:28 
סמל אישי של המשתמש
אגב זה פשוט מדהים ששלושה מהאנשים הכי משפיעים עליי (ועל עוד רבים וטובים) מוזיקלית נפטרו בין ה- 26-30 לנובמבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 15:40 
סמל אישי של המשתמש
הבנאדם שהכי חבל לי שלא זכה לראות את הגול של זהבי.

קטע שמסכם את מהותו של עלי מוהר.
הבנה יוצאת מהכלל של השפה העברית, בתוספת לניואנסים קטנים שאף אחד לא יודע, חוץ ממנו, איך להעלות על הכתב.

ציטוט:
- זה שאומר על כל דבר וואללה -
עלי מוהר
מתוך: על שניים מגיבורי זמננו ועל עוד כמה שהקדימו את זמנם
מהנעשה בעירנו

זה שאומר על כל דבר וואללה אינו משחית מילים לריק. הוא יודע את סוד הצמצום. הוא מתייחס אל המילים ביראת כבוד, כאילו היו בדולח דק וחרסינה שבירה, ויודע כי אסור לטלטלן ולהפריז בשימוש בהן. הממרה "מילה בסלע, שתיקה בתרי" היא נר לרגליו. הוא יורש נאמן למסורתם של הלאקידמונים, או הלקונים, אזרחיה של ספרטה, שתמיד העדיפו קיצור על אריכות, ובכך הורישו לאנושות, עד ימינו אלה, את התשובה הלקונית.
פלוטרכוס מספר על שליח עייף שהגיע לספרטה משדה הקרב ובישר לזקני העיר המצפים בשער: "ניצחנו במלחמה!" "דיינו ב'ניצחנו'" השיבו לו הזקנים בחומרה, תמהים על הפטפטן המופלג הזה, שדברת משונה קפצה עליו לפתע: וכי במה ניצחנו אם לא במלחמה? למה להכביר מילים על המובן מאליו?
זה שאומר על כל דבר וואללה הוא צאצא מובהק, נין ונכד לאותם זקנים קפוצי פה. בעבר ביטאתי כאן הסתייגויות קלות מזה שאומר תמיד אחלה וזאת שאומרת לכל אחד סבבה, ולכן אדגיש מיד כי זה שאומר על כל דבר וואללה הוא בפירוש בחור כלבבי. אני מוקיר אותו מאוד, מה גם שאינו רק ממעט בדיבור, אלא אף צנוע: אילו הייתי אומר עליו ישירות כל מה שאמרתי עליו קודם - כלומר שהוא יודע את סוד הצמצום, נזהר בכבודן של מילים, בן נאמן למסורתה של ספרטה וכו' - הוא היה אומר רק: "וואללה?".
נראה שזה המקום להרחיב מעט על הביטוי ומשמעותו, או, יותר נכון, משמעויותיו השונות, שכן וואללה הוא מעט המחזיק מרובה: זה שאומר על כל דבר וואללה מטה אותו כרצונו, בווירטואוזיות לשונית אמיתית, ומעניק לו הרבה יותר ממשמעות אחת, אחידה ומוגבלת.
תחילה יש להבהיר כי וואללה אינו ביטוי חדש ממש, אך בשנה האחרונה הוא העמיק מאוד את אחיזתו ואת נפוצותו בשפה, עד כי היה לאבן בניין מרכזית, המחליפה לעתים את אחלה וסבבה גם יחד. ואולם, וואללה הוא הרבה יותר מזה. ייחודו הגדול הוא בכך שבאמת אפשר להשתמש בו ולאומרו על כל דבר, ממש כפי שעושה זה שאומר על כל דבר וואללה; בעוד שסבבה ואחלה במיטבם באים לבטא בעיקר קורת רוח, שביעות רצון והכרה במצויינות, הנה וואללה גמיש ופונקציונלי הרבה יותר, עד כי יש ביכולתו לבטא קשת שלמה של רגשות, וזאת באמצעות שינויי הגייה ואינטונציה מזעריים בלבד!
אחד הדברים שמעניקים לוואללה את גמישותו המיוחדת הוא סימן השאלה המצורף אליו לעתים תכופות. זהו יתרונו המהותי, המושגי, על האחלה והסבבה: הם יבואו תמיד כשאחריהם סימן קריאה, או לכל הפחות נקודה; הוואללה, לעומת זאת, מסתעף במפתיע, עד כי כיום יש בעברית, למעשה, שני ענפים מרכזיים שלו: וואללת השאלה, ובמקביל לה - וואללת החיווי, שאף היא לבדה מגוונת יותר מאחלה או סבבה! שלא כמוהן, היא יכולה לבטא גם צער, השלמה, כאב, ואפילו לעג ואירוניה!
דבר זה מעניק לוואללה מעמד מיוחד במינו, שספק אם היה אי פעם דומה לו בשפה: היא יכולה לכהן כמילית תגובה אחת ויחידה ההולמת כל מצב ומצב; ובאמת, זה בדיוק השימוש המזהיר שעושה בה זה שאומר על כל דבר וואללה: הוא אומר על כל דבר וואללה, אך למרות אחידות מונוטונית כביכול זו, הוא משכיל - בדומה להמפטי דמפטי מ"עליסה בארץ הפלאות" להעניק לכל וואללה וְוואללה את המשמעות הייחודית והמדויקת ההולמת את צרכיו באותו רגע!
במקרה של וואללת השאלה הדברים פשוטים וקל להמחישם בעזרת דוגמאות מעטות: "אני גרה בגבעתיים". "וואללה?"/ "עזבתי את אפרים". "וואללה?"/ "קירקגור אחלה פילוסוף". "וואללה?"/ "מדרמסאלה נסענו נפאלה". "וואללה?" - בכל המקרים האלה בא הוואללה במקום שאלות מסורתיות כמו "באמת?", "האומנם?" או אפילו "מה אתה אומר!" ותפקידו להביע עניין בדברים, לאותת על הקשבה ואולי אף סקרנות. בכך, אגב, מתגלית גם אדיבותו הבסיסית של זה שאומר על כל דבר וואללה: לא אחת הוא מציב את וואללת ההשתאות שלו גם לשמע דברים טריוויאליים. "קניתי שני יוגורט". "וואללה?".
הדברים דקים ומסובכים יותר כשמדובר בוואללת החיווי. רק שימוש מיומן ומרשים בגוני הקול מכשיר אותה להלום זמנים ומצבים שונים בתכלית אלה מאלה. "סבי חננאל זוכה בפרס ישראל!", "וואללה" (בטון מלא הערכה, עם הדגשה קלה על ההברה הראשונה, כרוצה לומר "כל הכבוד לו", "שאפו", "סחתיין" וכיוצא בהם). "דודי מלכישוע נפצע בפיגוע", כאן אפשרי כמובן "וואללה?!", אך ייתכן בהחלט גם "וואללה..." (שקט, מרצין, מניד ראש כאומר "תראה תראה באיזה עולם אנחנו חיים").
לא אופתע אם יהיו כאלה שיבקרו את התפעלותי מוואללה, ויטענו כי דחיסתן של כל התגובות האנושיות למילה אחת ויחידה מעידה על עצלות מוחין, דלות מחשבתית, שטחיות ושממון רגשי. ואולם לדעתי, זה שאומר על כל דבר וואללה מיטיב מהם להבין את התקופה ולבטא את רוחה. הרי אין זה מקרה שמילה אחת ויחידה מספיקה לו. בזמננו מה כבר אפשר להגיד? הרי הנפש עייפה, ולמי יש עוד כוח לומר משהו מורכב על כל מה שקורה סביבנו?
בייחוד כשמילה אחת ויחידה מספקת בדרך פלא את הקומנט, את התגובה המרוכזת והמדויקת ביותר: טננבוים? - וואללה. האג? - וואללה. הגדר? -וואללה. פרשת שרון? -וואללה. וכמובן (איך שכחנו) הפועל שוב הפסידה. וואללה?

http://www.emaze.co.il/mywordz/mohar.htm

:ROSE: :HEART2: :COMMY:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 15:59 
סמל אישי של המשתמש
לא הכרתי
ענק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 16:53 
סמל אישי של המשתמש
נדמה לי ששנה שעברה גם הבאתי את זה. אבל מה אכפת לי, הטור האהוב עלי
ציטוט:
נמכרנו
כולנו. השחקנים, שחקני הנוער, אוספי הכדורים, המעסים, האפסנאים, האוהדים, האוהדים השרופים - כולנו נמכרנו.

נמכרנו. מוישה תאומים קנה את כולנו. הוא ושותפיו. קודם היינו שייכים להסתדרות, ואילו עכשיו אנחנו של מויישה. אמנם לא נועצו במו לפני שמכרו אותנו, אבל אין לנו התנגדות לכך. גם כמעט לא הרגשנו כלום: הלכנו לישון הסתדרותיים, וקמנו מופרטים. מבלי שנחוש בדבר.

האמת, מצבנו היה כל כך קשה עד שכבר לא היה איכפת לנו. הפרידה אמנם קצת כואבת: בכל זאת, ההסתדרות, הוועד הפועל, מועצת פועלי תל אביב, בית ברנר, אדוארד סגל, דב בן מאיר, חיים הברפלד - כל אלה היו תבנית נוף מולדתנו, כל אלה עיצבו אותנו, ולאורם גדלנו והתחנכנו: כינוס הפועל, גופיות לבנות, קיץ נצחי, דגל אדום, הנוער העובד, אחד במאי, ספינת הדגל, חודורוב, פטקה יהודיוף, דוביד שוויצר, גרשן גלמן, הפועל תל אביב.

כאלה היינו. The way we were. ומעכשיו, לא עוד. ארזו אותנו, ומכרו. לקפיטליסטים. לשוק הפרטי. אין דבר.

אני חושב שיהיה לנו טוב אצל מוישה. הוא אומר שהוא ישביח אותנו, וזה משמח אותי מאוד. אני חושב שלא תזיק לנו השבחה. מוישה אומר שהוא ישביח אותנו במיליון דולר בשנה. אני לא יודע אם זה נכון. כלומר אם הוא באמת אמר כך, ואם זה הסכום המדוייק. שמעתי מישהו אומר כך, ושמחתי. לא תזיק לנו השבחה במיליון דולר בשנה. או בשקל.

בי, למשל, אפשר לחולל גדולות במיליון דולר לשנה. או שקל. אני חושב שאני אהיה ממש משופר, ממש משובח, אם ישביחו אותי כך. זה ייאלץ אותי לשפר את נימוסי השולחן שלי, למשל, אי אפשר לשבת בחליפה חדשה - במיליון דולר לשנה בטוח יהיו לי כמה חליפות חדשות - ולדבוק בגינונים הישנים. אני אהיה מלוטש יותר, בטוח, אם ישקיעו בי מיליון שקל לשנה. או דולר.

כמובן, לא מדובר רק בי. מכרו את כולנו, וישביחו את כולנו. כולנו נהיה מלוטשים יותר. השחקנים, שחקני הנוער, אוספי הכדורים, האפסנאים, המעסים, המאמנים, מאמני הנוער, האוהדים, האוהדים השרופים, מפריחי השמועות, ממציאי הבדותות, המשמיצים, המומחים של בתי הקפה, ממלאי הטוטו, מפצחי הגרעינים - כולנו נושבח, וכולנו נלך עם הקבוצה לאן שהיא הולכת, כי כולנו נמכרנו.

כולנו, עד האיש האחרון. עד קטון האוהדים וקטון פרחי המשוררים. אנו וזכרונותינו - הזכרונות מבאסה ומבלומפילד, מטיש ומרוזנבאום ומנוריאלי ודניאלי ובורסוק וחזום ושייע ורוני ג’מבו ומנדו וקיקו וקוקוס ובז’ה וג’ימי ומשה ושאבי וגילי - הכל נמכר. נעשינו לנטל, אנו וזכרונותינו, בסופו של דבר נמכרנו.

היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא.

איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 17:20 
מצטרף למה שסיילר כתב

כל כך עצוב לי שעלי מוהר לא זכה לראות
את השנים של גוטמן בהפועל

את התצוגות בדרבי, ה 4-2
את ה 4-0 מול ביט"ר בבלומפילד

את השער של זהבי בטדי

את התצוגות בליגת האלופות

תמיד אני אומר לעצמי- אחח.. מה עלי מוהר היה כותב על זה ב"בשער"...
איזה מטעמים הוא היה עושה מכל זה...

מה היו פול רנייה ופולמוסאי
אומרים על הדקה ה-92 בטדי, מה?

:cry:

(אבל מה, בשקט בשקט צומח לנו מחליף ראוי. קוראים לו איפי טומבי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 17:28 

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 נובמבר 2011, 17:43 
משורר ענק!ב-21/12 יש ערב שירי עלי מוהר עם להקת העבריים במועדון סלונה.
מומלץ מאוד!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 00:17 
סמל אישי של המשתמש
אני מכיר הרבה אנשים שבזכות ניק הורנבי הפכו להיות אוהדי ארסנל. אני גדלתי בגליל ובכלל הייתי אוהד של גליל עליון בכדורסל. בחצי הראשון של שנות ה90 היה לי מנוי לגליל עד שהתגייסתי ב95. את עלי מוהר התחלתי לקרוא במהלך השנת שרות שלי, ודרך כתיבתו התחלתי להביע עניין בכדורגל בכלל ובהפועל בכלל. ככה שבאופן כללי אני אוהד הפועל בגלל עלי מוהר. תמיד חשבתי על הכבוד שעושים לשחקני עבר או מאמנים העולם כשקוראים לאיצטדיון על שמם או על יציע. אני חושב שיותר מכל אחד אחר, עלי מוהר סימל בשבילי את הפועל. בלי יומרות. צנוע, צנוע. הרבה הומור עצמי, וציפייה לניצחון קטן בדרבי. אחד שנותן לשיגעון הקטן שנקרא להיות אוהד לנהל אותו בצורה מודעת.
אני מאוד מתגעגע לכתיבה שלו לעיתון, ולשירים שלו בכלל.
בחלומותיי אם היו נותנים שמות ליציעים בבלומפילד, שער 2 יהיה על שמו של עלי מוהר. שם הוא היה יושב ורואה את קבוצתנו האהובה.
יהי זכרו ברוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2011, 00:46 
סמל אישי של המשתמש
איזה כיף זה היה לפתוח את "העיר" ולקרוא את עלי. איש ענק, הכותב על כדורגל הכי גדול שיצא לי לקרוא (ויסלחו לי ניק הורנברי וניר צדוק)
יהי זיכרו ברוך :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 23 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: