Noam כתב:
mkorman1 כתב:
Noam כתב:
זה לא נגמר בילד טמבל ששם צעיף באושוויץ, נדמה לי שהיה שם שלט "אנטי קומוניזם" או משהו כזה (שלא תבין אותי לא נכון, ברור לי שהעולם לא שחור ולבן ושלא כל מי שלא קומוניסטי הוא נאצי, אבל יש הבדל בין להיות "לא קומוניסט" ובין להיות "אנטי קומוניסט"). אם זה היה עומד לבד זה כמובן לא היה אינדיקציה לכלום, אבל בצירוף עם ההצדעות והצעיף באושוויץ לא משאיר הרבה מקום לספק.
בנוגע לגודל הארגון אני מסכים איתך, יש סיכוי שמדובר בקומץ זניח כמו האולטראס הנאצים של ברצלונה, אבל אני יוצא מתוך נקודת הנחה שלאפועל ניקוסיה אין 80 אלף אוהדים ולכן גם אין הרבה ארגוני אולטראס אז זאת עמדה יחסית רווחת.
אם אני טועה אני אשמח מאוד שמישהו יעמיד אותי על הטעות, כי חוץ מזה ומהצבעים המזעזעים הם קבוצה מרגשת ביותר
יקירי
גם אני אנטי קומוניסט , זה עושה אותי ניאו נאצי?
לא בהכרח זה עושה אותך ניאו נאצי, אבל זה מלמד משהו לגבי מיקומך בסקאלה הפוליטית
אם היית שייך לתנועה שהיא אנטי קומוניסטית בהגדרתה הייתי יכול לשער שאתה שייך לימין, אפשר להרחיק ולומר לימין הקיצוני. אם זו הייתה תנועה שחברים אחרים שלה מצדיעים במועל יד וקושרים צעיפים באושוויץ, גם אם אתה לא, הייתי יכול לומר בביטחון שאתה ניאו נאצי
בן גוריון היה אנטי קומוניסט ("בלי חרות ובלי מק"י"), וזה על אף היותו מנהיג פועלים (עוד הרבה הרבה לפני קום המדינה, ואפילו מנהיג פועלים אותנטי ואחד ממייסדי הסתדרות העובדים וממייסדי תנועת העבודה הארץ ישראלית (ובכלל אחד מאבות השמאל הישראלי, למרות שיהיו מי שיתווכחו אם אפשר לקרוא לזה שמאל).
האם בן גוריון היה ניאו נאצי (או נאצי אז)? האם זה הפך אותו, במשהו, למתנגד פחות נחרץ לנאציזם? האם זה ממקם אותו בימין הקיצוני? או בימין בכלל?
אפשר להיות אנטי-קומוניסט, אז כמו עכשיו, ולא להיות ניאו נאצי ואפילו לא להשתייך לימין.