איזו דינמיקה הפכפכה יש בחיים האלה ובספורט בפרט.
רק לפני שבועיים,כשעמדנו מחוץ לשערי בלומפילד בנסיון לשכנע אוהדים משערים אחרים לא להיכנס למשחק נגד ראשון לציון בכדי להזדהות עם העוול הבלתי נתפס שנגרם ל2200 אוהדי הפועל, קיבלנו בעברית מסוגגנת וצחה, זין לפנים.
התגובות של אנשים מחוץ לשערים נעו בין אדישות וזלזול במקרה הטוב, ל"מגיע לכם,אתם קשקשתם על הקירות" במקרה הדוחה.
והנה אתמול, התהפכה לה הקערה.
פתאום אבא שלי ואחי משער 13, החבר משער 7 ,ההוא משער 2 שרק עד לפני שנה היה מנוי ל5 והחייזר משער 8 מצאו את עצמם מחוץ לדרבי בלי שעשו משהו רע באמת.
הרי זה שאני הורחקתי מהמשחק מול ראשון למרות שלא קשקשתי בשירותים לא פחות הזוי מזה שלא תיכנס לדרבי בגלל שאין לך חברות עמותה בכדורסל.
באותה מידה טביב יכל לקבוע לפני המשחק נגד ראשון שאני לא אכנס למשחק כי אני לא מספיק מבוגר,צעיר,שחור,לבן, עשיר או עני לטעמו, ועדיין מי שהיה מצליח לעבור מתחת לרדאר החיתוך של טביב והיה באפשרותו להיכנס,היה נכנס.
אז בסטטיסטיקה הזאת אני נפלתי,ובסטטיסטיקה שנקבעה אתמול אתם נפלתם.
פתאום התעורר לו כל ההמון הזועם בפורומים האדומים וזעק את זעקת חוסר הצדק לאור זה שמישהו בעט אותם הצידה, למרות שהם באמת באמת לא עשו כלום.
אותם אנשים שהפנו את הגב וסירבו להקריב מאום מעצמם כשאחיהם נשארים בחוץ, פתאום מצפים שמישהו יתעורר ויתקן את העיוות הנורא.
אז היה ברור לכל בר דעת שהרעיון הזה ייפול כלעומת שקם. אבל מהסאגה המביכה הזו צריכים כולנו לצאת עם עיניים פקוחות ומסקנות ברורות לגבי הקלות שבה יכול להיזרק כל אחד מאיתנו הצידה סתם, כי מישהו החליט שהוא לא בקבוצת איכות מסויימת שראוייה לצפות במשחק נגד ראשון , או בדרבי.
אין כוונה ליצור ריב חדש או לטחון את הוויכוחים שכבר נלעסו כאן אמש.
וכן,אני יודע שיש גם חברי עמותה בכדורסל שהם לא יושבי שער 5, אבל העובדה היא שאם ייעשה מכנה משותף בין אוהדים שהולכים לכל משחק בית וחוץ בכדורגל+הולכים לכדורסל+חברי עמותה, רוב הסיכויים שתגיעו לבנאדם שהורחק מהמשחק נגד ראשון רק כי על המנוי שלו כתוב את המספר הלא נכון.
זוהי פנייה לכל יושבי השערים האחרים, תלמדו מהמקרה הזה ותסיקו את המסקנות שלכם.
זה לא שמחר זה יכול להיות אתם,זה כבר אתמול הייתם אתם.
גם ביום ראשון הקרוב אני ועוד 2200 יושבי שער 5 חפים מכל פשע לא יוכלו לראות את קבוצתם,קבוצתכם האהובה.
קחו החלטה עם עצמכם ותעשו מעשה.
אנחנו יודעים שחשוב לכם לראות את המשחק, אבל גם לנו זה חשוב,ומנעו מאיתנו.
קחו 45 דקות של סולידריות ותישארו איתנו בחוץ. תמחו איתנו במחצית ואז תיכנסו לכם אל האיצטדיון וצפו במחצית השניה של המשחק,וגם תקבלו מאיתנו את טפיחת השכם ולחיצת היד.
אל תתנו לטביב להמשיך במסע ההרס והפילוג שלו.
כולנו הפועל, היינו לפניו ונהיה שם גם אחריו.