אחד אדום כתב:
מישהו ששיחק בנערים עם זהבי אמר לי שהוא לא היה הכוכב של הקבוצה ואף אחד לא חשב שהוא יהיה שחקן גדול. הוא לא היה פיזי מספיק והוא היה מוגבל. דווקא מי שציפו ממנו להיות הכוכב הגדול היה אומיט גונזאלס. איפה זה ואיפה זה
כל כך קולע וכל כך (אומיט) כואב. לגבי זהבי כל כך קולע, כי בניגוד לפיליף, שגם סובל מהפיזיות, לא נצץ בנוער אלא היה סתם שחקן בולט בדרגה אחת אחרי נאתכו ושהר.
הסיבה היא שילוב של הצד המנטלי:
1 זהבי ע-נ-ק בזכות הצד המנטלי. אני זוכר שבתחילת דרכו בבוגרים, כשעוד לא היה כל כך טכני, התפאלתי מכך שהוא משחק עם בסוג של חוצפה חיובית - הראש קדימה לנצחונות ולהבקעות. זו, אגב, היתה הגדולה של שהר בנבחרת בהתחלה, אלא שאצלו זה לא היה קבוע ואפילו בנבחרת התמוסס למדי.
2 מצד שני אומיט נהרס בהפועל. בעבר כתבי רבות על הרגישות של כוכבים בנוער כאשר הם יותר מדי זמן (ה"יותר מדי זמן" תלוי בחוזק המנטלי של כל שחקן) על הספסל. והיה לי חשש שנאתכו עומד להיגמר, אבל אצלו נגרם נזק מנטלי מסוים ועד היום הוא פסיבי מדי במשחק יחסית ליכולותיו (בנוסף לכך שאינו בעמדה הטבעית שלו כחוד של ה"יהלום").
3 גוטמן גם בנה שחקנים וגם הרס שחקנים כמו עובד (עונת שיא כולל כ-12 גולים לפני שהגיע אלינו), דואני וסרור. וכמובן, אומיט שכבר הצליח מאוד בטורקיה גם במסגרות יותר בוגרות ויותר משמעותיות מהנוער של הפועל. זו עובדה, אבל צריך להבין שלמאמן יש מספר שחקנים אותם הוא בונה והאחרים נדחקים, אבל רק חבל שלא מושאלים בזמן.