תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 26 יוני 2025, 10:51

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 118 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: "אי אפשר לעצור מי ששר 'שואה למכבי', זו לא עבירה" סנ"צ סרגרוב
הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 12:58 
מתוך ONE
סנ"צ סרגרוב בדיון בכנסת על אירועי האלימות בספורט. נציג ההתאחדות שאיחר בחצי שעה: "הקבוצות חוששות מהאוהדים". ח"כ חסון: "שיגידו חורבן, לא שואה"
http://www.one.co.il/Article/190090.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: "אי אפשר לעצור מי ששר 'שואה למכבי', זו לא עבירה" סנ"צ סרגרוב
הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 13:00 
למחרימים
נושא האלימות בספורט הישראלי הגיע היום (רביעי) לחדרי הדיונים של הכנסת, עקב כתובות הנאצה שרוססו באצטדיון בלומפילד במשחק הניצחון של הפועל תל אביב 0:5 על הפועל פתח תקווה לפני פחות מחודש.

כזכור, במהלך המשחק, האוהדים האדומים ריססו כתובות נאצה בשער 10 ו-11 ושרו שירי שואה כנגד היריבה הצהובה, מכבי תל אביב. האוהדים ריססו צלבי קרס בשירותים ובנוסף כתבו על הקירות כתובות: "אבי כהן נאצי", "מני לוי מת" ו"כל מכבי לטרבלינקה".

את הדיון יזם חבר הכנסת יואל חסון מסיעת קדימה ואליו הגיעו יו"ר ועדת החינוך, התרבות והספורט, ח"כ אלכס מילר וח"כ אנסטסיה מיכאלי. אליהם הצטרפו נציג מהתאחדות לכדורגל, מנכ"ל הפועל ת"א, ניר ענבר והיו"ר דורון אוסידון, ראש מינהל הספורט ד"ר אורי שפר ונציגי משטרה.
את הדיון פתח ח"כ מילר ואמר: "לא יעלה על הדעת שהקהל נחשף לנושאים שכאלו מדי חודש ויש בו חוסר מודעות". על הנציגים של ההתאחדות שלא הגיעו בתחילת הדיו, אמר: "אני רואה בחומרה את אי הגעתם של נציגים מההתאחדות, זה מעביר מסר לקוי ונראה שזה לא מעניין אותם", ובצחוק הוסיף מילר: "אני בטוח שאבי לוזון נמצא בבנק".
לבסוף, חצי שעה מתחילת הדיון, הגיע נציג של ההתאחדות, עו"ד חיים אבן-עזרא שאמר: "המקרה של הפועל ת"א טופל על ידנו, אבל לנו אין יכולת שיפוטית כנגד אוהדים. הנושא הזה של השואה הוא דבר די חדש עבורנו וזה הפעם הראשונה שיש כמות כזו של מקרים.
"היכולת שלנו מוגבלת כלפי האוהדים. אנחנו יכולים להשתמש בכוח שלנו כנגד אלו שיכולים להשפיע על האוהדים עצמם ואלו הקבוצות. הגוף היחידי שיכול לחנך את האוהדים אלו אלו הקבוצות עם דגש על השחקנים. הקבוצות מפחדות מהאוהדים וחוששות לצאת כנגדם".

יוזם הדיון, ח"כ יואל חסון, דיבר בגנות המעשים: "לא ייתכן שדברים כאלה שנוגעים בנושא השואה, יקרו במגרשים, במיוחד שחונכנו להיות נגד אמירות כאלו. אני בטוח שמדובר בקומץ ולא בכלל האוהדים. אי אפשר לעשות זילות מהמילה שואה למרות שיש כבר כאלה האומרים שזה פירוש לחורבן ולכן מבחינתי שיאמרו חורבן ולא שואה".

בסיום הדיון אמר: "עלינו מדרגה במאבק שלנו בשימוש בסממני נאציים ובגזענות במגרשי הכדורגל. אני חושב שההחלטה פה של הוועדה לעודד ולדחוף את הצעת החוק שאמורה לייצור את הענישה והאכיפה היא החלטה טובה וחשובה שתיגרום למי שירצה להשתמש שוב בסממנים נאצים לחשוב פעמיים".

מנכ"ל הפועל ת"א, ניר ענבר, אמר: "אנחנו מועדון אנטי גזעני, אנחנו פועלים רבות בנושא, מגנים זאת ומתפלאים שדווקא אצלנו זה קרה. חשוב לציין שמרבית הקהל שרק בזמן הקריאות עד שהקומץ הפסיק לקרוא צעקות מסוג זה. ביצענו פעולות רבות בכדי למגר את התופעה הזאת מהמועדון בשיתוף עם האוהדים כדוגמת אמנה שאנחנו מבקשים מהאוהדים לחתום עליה כדי להתחייב לא להשתמש בסממני שואה למיניהם. אנחנו לא סובלים את הקריאות האלו ואנחנו לא מוכנים לקבל אותן".

נציג המשטרה, סגן ניצב, חיים סרגרוב, קצין אג"מ של מרחב יפתח, דיבר על האירועים המדוברים: "כיום המשטרה נמצאת מחוץ למגרשים. במשחק המדובר העבירו את הקהל של שערים 4 ו-5 שהוא בעייתי לשערים 10 ו-11 שמזוהים עם מכבי ת"א ואנחנו נשארנו עם סימני שאלה מדוע החליטה ההתאחדות להעביר דווקא את 'הגרעין הקשה' ב'מוזיאון' של האוהדים הצהובים.

"העניין הזה רק ליבה את היצרים של האוהדים הבעייתים. העבודה שלנו מול הפועל במשחק עזר לנו מיידית לעצור שני אוהדים, אחד מהם הודה והשני הכחיש". עוד הוסיף ואמר הקצין: "לצערנו אם יציע שר "שואה למכבי", זו אינה עבירה ואיננו יכולים לבצע מעצרים בשל כך".

בסיום הדיון, ח"כ מילר המליץ לטפל בנושא הבעייתי בשני מישורים: החינוכי ההסברתי שיכלול בתוכו שיתוף שחקנים בקמפיינים והסברה כנגד התופעה. במישור השני - קידום הצעת החוק כנגד סממני נאצים וקריאות גזעניות במגרשי הספורט תוך כדי הגברת ההרתעה והגדלת כוחה של המשטרה שתוכל להיאבק בתופעה.

חשוב לציין ולהזכיר, כי בשנת 2008 נחקק בכנסת חוק איסור אלימות בספורט שמיועד למגר את תופעת האלימות ממגרשי הספורט בישראל. בסעיף 15 לחוק, חל איסור פלילי על התבטאויות גזעניות באירועי הספורט השנים והעונש המקסימאלי לעבירה זו היא שנתיים מאסר או הרחקה ממגרשים לתקופה של עד שלוש שנים. הבעיה כיום והנושא המרכזי בדיון היה שאין חקיקה כנגד אמירות שואה וסממני נאצים במגרשי הספורט ואת זה יש לתקן כפי שדרשו חברי הכנסת אלכס מילר ויואל חסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 13:02 
גם ב YNET
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4145977,00.html

"הפועל ת"א יודעת מי האשמים בכתובות הנאצה"
במהלך דיון בכנסת, שטח נציג ההתאחדות, עו"ד יפתח אבן עזרא, האשמות קשות כלפי הקבוצות והשחקנים: "הם מפחדים מהאוהדים". על הוצאות השוטרים מהמגרשים: "זה לא הוכיח את עצמו". ח"כ חסון: "יש זילות בשימוש בסממני שואה"

ועוד
נציג המשטרה המשיך לדבר על הבעיה: "אחרי שאנחנו עוצרים מישהו אנחנו מוצאים אותו אחרי זמן קצר במגרש, ההרתעה בעייתית ומקשה עלינו מאוד. ברגע שיציע שלם צועק "שואה למכבי" אז יש בעיה לעשות משהו נגד זה, השיר הזה מוגדר כלא עבירה". כאן דווקא הסכים אבן עזרא עם המשטרה כשאמר: למיטב ידיעתי ולצערי קריאות 'שואה למכבי ' זה לא עבירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 13:06 
מתי כבר יהיה אפשר לחתום על האמנה הזו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 13:11 
מתי אפשר לחתום על אמנה להעיף את הבן זונה הזה אבן עזרא מההתאחדות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 13:11 
סמל אישי של המשתמש
פסטיבל פופוליזם בשיאו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 13:12 
סמל אישי של המשתמש
villa crespo כתב:
מתי כבר יהיה אפשר לחרבן על האמנה הזו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 13:12 
סמל אישי של המשתמש
זה כמובן חמור יותר משלושה מאבטחים עם חתכים עמוקים (לא לדאוג, זה לא בצורת צלב קרס ולא מכוון נגד אבי כהן), וראוי להתעסק בזה שוב, ושוב, ושוב.
עצוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 13:22 
סמל אישי של המשתמש
אדום אש כתב:
villa crespo כתב:
מתי כבר יהיה אפשר לחרבן על האמנה הזו?

אני הייתי מצייר עליה בטוש : X

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 13:23 
אדום נחמד כתב:
זה כמובן חמור יותר משלושה מאבטחים עם חתכים עמוקים (לא לדאוג, זה לא בצורת צלב קרס ולא מכוון נגד אבי כהן), וראוי להתעסק בזה שוב, ושוב, ושוב.
עצוב.

אתה ראית אותם? ואם אלה חתכים בצורת צלבי קרס? ( בצורת חצי ירח עם חרמש )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 13:28 
סמל אישי של המשתמש
זה באמת פופוליזם זול שעומדים מאחוריו אנשים עם אינטרסים מפוקפקים. אבל אנחנו הבאנו את זה על עצמנו, מאז חצי גמר הגביע בכדורסל כשהורסקי השתלח בנו מול חצי מדינה היה ברור שהדברים יגיו לנקודת פיצוץ בשלב כזה או אחר. השירה המטופשת מתחילת העונה בלי קשר לכלום והכתובות היו בבחינת הקש ששבר את גב הגמל.

"נשק ההולך לשדה הקרב וחוזר שלם, אות הוא שלא נלחם. נשק שחוזר מהקרב שבור, סימן הוא שנלחם והביא ניצחון" (ד"ר סאלם, נשיא ברדה הסורית, בהתייחסו לדגל ישראל שנשבר ונגנב מאוטובוס הקבוצה לאחר נצחון החוץ של הפועל בדמשק, 1929)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 13:28 
אין איזה רף תחתון של טמטום? מתי לעזאזל הצניחה הזאת נגמרת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 13:41 
מתי כבר תבינו שאשכול כזה בדיוק מעודד את השירים האלה. יופי, זו לא עבירה. אפשר להתרווח אחורה, לשחרר את החגורה ולהתחיל שוב לטנף.
וזה לא רק השואה, יש עוד מספיק דברים מחרידים. אני בטוח שהוא גם יגיד שאי אפשר לעצור את מי ששר על הבת של איציק קאמרי ושמעון מזרחי הוא יתום וכל הגועל נפש האחר. והוא דרך אגב יהיה צודק. לא צריך לעצור אנשים כאלה. אבל למה לנו להיות חלק מהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 13:44 
redrony כתב:
מתי כבר תבינו שאשכול כזה בדיוק מעודד את השירים האלה. יופי, זו לא עבירה. אפשר להתרווח אחורה, לשחרר את החגורה ולהתחיל שוב לטנף.
וזה לא רק השואה, יש עוד מספיק דברים מחרידים. אני בטוח שהוא גם יגיד שאי אפשר לעצור את מי ששר על הבת של איציק קאמרי ושמעון מזרחי הוא יתום וכל הגועל נפש האחר. והוא דרך אגב יהיה צודק. לא צריך לעצור אנשים כאלה. אבל למה לנו להיות חלק מהם?

אשכול כזה מעודד את השירים האלו?
מה אתה רציני?
אני בין המתנגדים הגדולים לשירים האלה ועדיין חשוב שיהיה כזה פוסט!
חוק זה חוק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 13:45 
אחלה, מתי דיון מיוחד על "שישרפו לכם את כל הכפר, מוות לערבים, אני שונא את כל הערבים, אני בבון ערס טיפש שהולך כמו בריון אפס קטן עם קבוצה של חברים ומנסה לדרוס בכוונה אבא עם שני ילדים, אני בבון שהולך מכות ביציע הכבוד, מפוצץ מכות ילדים ערבים בשרותים?"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 13:49 
noamw כתב:
redrony כתב:

אשכול כזה מעודד את השירים האלו?
מה אתה רציני?
אני בין המתנגדים הגדולים לשירים האלה ועדיין חשוב שיהיה כזה פוסט!
חוק זה חוק

אז תן לי להגיד לך שמה שהאשכול הזה משדר, במיוחד לאלה שאני מכנה "הצעירים הלא מגובשים" זו לגיטימציה. בסדר, הבנו, זו לא עבירה על החוק.
זה עדיין לא אומר דבר מבחינת תקנון ההתאחדות הקיים כרגע וזה בטח לא אומר שום דבר מבחינת מוסר.
הבעיה שלי עם השירים האלה היא לא אם הם בניגוד לחוק או לא. אני מניח שכולנו מדי פעם עוברים על החוקים כולל אתה, ואתה לא קופץ לעצמך כל פעם עם האמירה הנפלאה והעמוקה הזו "חוק זה חוק". מן הסתם יש דברים שהם לא בניגוד לחוק ומוסרית פוגעים הרבה יותר מדברים שהם כן בניגוד לחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 13:53 
אם אחרים גונבים ולא עושים להם כלום, גם אתה תגנוב? מה הקשר שלא מענישים את בית"ר על הגזענות שלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 13:55 
redrony
לפני הכל, אני איתך.
אני אנטי שירי שואה, אנטי גזענות ואנטי הכללות, אתחיל בזה.

כל אחד בדעתו אך אנו חיים במדינה דמוקרטית בעלת חוקים שאותם צריך לכבד, זה לפני הכל.
אתה מדבר על מוסר, כבוד הדדי, ערכי חינוך וכו'
המוסר, הכבוד והחינוך שקיבלתי (בלי קשר לזה שאני נכד לניצולי שואה) לעולם לא יגרמו לי לשיר שירי שואה שכאלה.
אבל, בין מוסר לבין חוק יש הבדל גדול.
נכון, מציק ומפריע לי שיש בייננו אוהדים שלא מתחשבים ולא בוחלים באף אמצעי אך לא המדינה היא זו שצריכה לחנכם בנושא הזה, כל עוד לא חוקקו נגד זה חוקים.
כשאני רואה ילדים ביציע שרים שירי שואה אני תמיד תוהה מה היו חושבים עליו הוריו אם הם היו רואים זאת.
כאבא לשלושה אני יכול להבטיח לך, שגם במקרה ולא יחוקקו נגד שירי שואה וכו' חוקים, הילדים שלי לעולם לא ישירו שירי שואה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 13:57 
סמל אישי של המשתמש
לדעתי הקטע של שליסל וזוהר צולם ברחוב אוסישקין בת"א, ליד האולם הי"ד

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 14:01 
סמל אישי של המשתמש
גיא ברזל כתב:
לדעתי הקטע של שליסל וזוהר צולם ברחוב אוסישקין בת"א, ליד האולם הי"ד

אכן. ממש צמוד. ליד גשר התערוכה ומול הכניסה לגני התערוכה הישנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 14:03 
סמל אישי של המשתמש
redrony כתב:

יש משהו שאתה כן מסכים לשיר נגד היריבות ?
בדיוק בגלל אוהדים כמוך דופקים אותנו .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 14:04 
שוהם יפת כתב:
redrony כתב:

שאלה לי אליך בלי קשר ב-כ-ל-ל לנושא השואה.
למה לשיר נגד היריבה ולא בעד הקבוצה?
הרי מזה עידוד?
עידוד צריך להיות לקבוצה ולשחקנים...אפשר גם לתבל "בוז" לשופט כדי לעזור לקבוצה...
איך בדיוק קללות ושירים נגד היריבה קשורים לעידוד? איך זה עוזר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 14:16 
סמל אישי של המשתמש
chaiel49 כתב:
שוהם יפת כתב:
redrony כתב:

הרי מזה עידוד?

:bang:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 14:21 
HEADSHOT כתב:
chaiel49 כתב:
שוהם יפת כתב:
redrony כתב:

הרי מזה עידוד?

:bang:

בוא תסביר למה.

יכול להיות שזה בגלל שאני בא מתרבות ספורט אמריקאית.

בוא תחכים אותי. (וד"א שאלתי ברצינות, לא שיש לי בעיה עמזה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 14:23 
סמל אישי של המשתמש
אין שום בעיה להביע אי-חיבה מדי פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 14:28 
אדמדם כתב:

אמרתי שיש בעיה? אני רק לא רואה איך זה עוזר. ואני חושב שעדיף לעסוק בעידוד אם באמת יש לך כח.
שוב, השאלה באה ברצינות ובלי שום קשר לשירי שואה וכו', אם תחפשו תוכלו לראות ששאלתי אתזה הרבה לפני שהופיע כל הענייין המטומטם הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 14:31 
chaiel49 כתב:
אם אחרים גונבים ולא עושים להם כלום, גם אתה תגנוב? מה הקשר שלא מענישים את בית"ר על הגזענות שלה?

תן לי להבין את הלוגיקה שלך, אתה משווה את הגזענות של בית"ר להפועל? כלומר הפועל תל אביב באותה הסקלה של גזענות? קריאות שואה שוות ערך לגזענות? דרך אגב בית"ר זה גזענות ואלימות פיזית, אבל בקטנה, מדהים איך שאפשר להפוך אפילו את אוהדי הפועל לזומבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 14:33 
סמל אישי של המשתמש
chaiel49 כתב:
אדמדם כתב:

אמרתי שיש בעיה? אני רק לא רואה איך זה עוזר. ואני חושב שעדיף לעסוק בעידוד אם באמת יש לך כח.
שוב, השאלה באה ברצינות ובלי שום קשר לשירי שואה וכו', אם תחפשו תוכלו לראות ששאלתי אתזה הרבה לפני שהופיע כל הענייין המטומטם הזה.

אלא אם אתה מקלל 90 דקות, השחקנים עדיין יראו את זה כעידוד. תהיה בטוח שהם לא סלקטיבים במיוחד. חוץ מזה, מה רע שהשחקנים יראו את השנאה שלנו למכבי? אולי זה יחלחל אליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 14:37 
chimpfive כתב:
chaiel49 כתב:

תן לי להבין את הלוגיקה שלך, אתה משווה את הגזענות של בית"ר להפועל? כלומר הפועל תל אביב באותה הסקלה של גזענות? קריאות שואה שוות ערך לגזענות? דרך אגב בית"ר זה גזענות ואלימות פיזית, אבל בקטנה, מדהים איך שאפשר להפוך אפילו את אוהדי הפועל לזומבים.

אתה צודק, לא כתבתי את המשפט נכון. בגלל זה הוספתי את בית"ר על הג-ז-ע-נ-ו-ת שלה בעוד שפה זה לא גזענות בכלל.

התכוונתי שזה לא קשור כי לא מדובר פה בכלל באותו דבר.

אני לא רוצה להכנס לעניין של גזענות ושירי שואה אבל לדעתי האלימות היא הדבר הכי גרוע פה, לכלא ומיד!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 14:38 
אפשר לראות ממש על המגרש מה קורה לאלירן עטר כשקבוצות יריבות נטפלות אליו

אני גם בעד עידוד רוב המשחק אבל לגיטימי עם האמוציות של המשחק גם לקלל את היריב

לא רואה הבדל בין בן זונה לתמות לשואה.

שואה שואה שואה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 118 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: