אדום-עולה בבלומפילד כתב:
deep red כתב:
אני מצטער אם נשמע מוזר אבל יש לי 2 שאלות:
1. איך זה חוסך כסף?
2. מה ההסבר של אנשי האוצר לסירוב שלהם לקבל אותם לעבודה? (אני מניח שעוד מעט אילן לווין יופיע בערב חדש עם תלוש משכורת של 40 אש"ח של עובד קבלן ...)
בתודה מראש.
יש לזה 2 יתרונות:
1. חסכון כסף מהקופה הציבורית, מה שמאפשר להפנות יותר משאבים לקיצבאות, לחינוך, לבריאות ולתשתיות.
2. הגברת היעילות במשק: עובדי קבלן לא מקבלים קביעות. קביעות זה הדבר הכי לא יעיל שיש, כי ברגע שעובד מקבל קביעות יש לו פחות מוטיבציה להצטיין בעבודתו, כי אין לו איום של פיטורים ושל הפחתת שכר. הוא יודע שלא יפטרו אותו ולא יורידו לו אגורה מהשכר גם אם הוא יישב ולא יעשה כלום כל היום, וזה נותן מוטיבציה
לחלק מהעובדים להפוך ל-"עציצים" שיושבים כל היום, לא עושים כלום ומקבלים כסף.
אם הם לא היו מקבלים קביעות, הם היו עובדים ומייצרים יותר וכך כולם היו מרוויחים.
השיטה של העסקה דרך עובדי קבלן גורמת לכך שהם לא מקבלים קביעות, ואז יש להם יותר מוטיבציה להצטיין.
תודה לעונים,
אם זה כל כך טוב לא לתת קביעות, למה פקידי האוצר וכל פקידי הממשלה אינם מועסקים דרך חברות כ"א? למה לא מאפשרים להם להצטיין?
קשה לי להאמין שחוסר ובטחון תעסוקתי דוחף עובדים להצטיין, אותי זה היה דוחף לכסות את הישבן ולא להעלות פרופיל. אולי זה רק אני.
במה בדיוק אמורים עובדי ניקיון ואבטחה להצטיין? אם מורה מועסק דרך חברת כ"א איך יכול משרד החינוך לצ'פר אותו על הצטיינות?
בהנחה שהיעדר קביעות היא המתכון ליעילות, למה אי אפשר לקבל אותם להעסקה ישירה ללא קביעות?
למה קבלה של העובדים להעסקה ישירה ימוטט את המשק? לא יחסכו דמי התיווך שמשולמים לחברת כ"א? או שבונים על זה שהתשלום להן נמוך כי התנאים מחפירים והם מפטרים עובדים כדי לא לתת להם קביעות?
אם תהיה "אכיפה דרקונית" לא יהיה זול יותר להעסיק אותם העסקה ישירה? (גם יחסוך את מנגנון האכיפה וגם את דמי התיווך).