יובל כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
עזוב את הכל, מה הבעיה עם זה שיש פה מספר משתמשים חושבים אחרת?
ומה זה חושבים אחרת- זה כאלה ששמים קצת סימני שאלה, שלא הולכים על האוטומאט, שמעיזים לפקפק בקונצנזוס של הפורום.
אגב, לא ראיתי פה משתמש אחד שתומך ממש בטביב. אולי פרוויס אבל הוא סתם ליצן.
סה"כ מנסים להראות זווית אחרת על המציאות. זה אמור לתרום לדיון, תאורטית. אבל בתאוריה אין אגו.
אני לא אתחיל לנתח את הדברים מנקודת מבטי, אבל אני כן אומר שלדעתי הניתוח המצוי של המציאות הטביבית הוא לא פעם שטחי, מגמתי ויהיר.
לא, זה לא אומר שטביב הוא בעלים טוב. לדעתי הוא ממש לא.
אני מבין את התסכול שהאנשים שמנגד לא משתכנעים, אבל במקום להצביע עליהם ולהאשים אותם בעוורון אולי עדיף להסתכל על עצמנו ולהבין שכנראה בדרך הנוכחית מסתמן קושי לרתום ציבור מסויים ולנסות לחושב על טקטיקה אחרת.
אני שוב חוזר על המחשבה שלי שהבעיה היא שאנחנו ממוקדים ב"מה לא" במקום ב"מה כן" ושכלפי חוץ, נראה שהיעד של האוהדים הוא להעיף את טביב ולא להביא לניהול טוב יותר במועדון.
אני שוב מציע לשנות כיוון ולהתחיל בניסוח אמנה של אוהדים לניהול הוגן והתנהלות ראויה של הקבוצה.
להגדיר, לפרט, לנסח ולפרסם את האמנה גם להנהלה ולנסות להשפיע משם.
נדמה לי שבדרך הזאת יהיה קל יותר לרתום יותר אוהדים והיא תעורר הרבה פחות התנגדות.
אבל יש כאן קבוצה של משתמשים חדשים שטוענים ששער 5 הוא קומץ חוליגנים שהורס את הפועל, תומך במאבק של טביב באוהדים ובעד הפעלה של עונשים כמה שיותר חמורים על כל היציע. כשמעזים להביע התנגדות לשנאה ולהסתה שלהם אז פתאום הם ועוד משתמשים פה קמים שיש סתימת פיות ופילוג של הקהל. סלח לי, אבל כשאיזה אפס פותח אשכול קללות לשער 5 ומציע לסגור אותו לחצי שנה, או כשאוהד אחר מציע לטפל בשער 5 כמו שמטפלים בחוליגנים אלימים שרוצחים אוהדים, או כשלאוהד אחר יש את החוצפה להגיד על עמותת פועלים באדום "בושה", אלה שונאי הפועל מן הזן הגרוע ביותר שצריך להוקיע ולהדיר.
ואני אגיד לך עוד משהו, אנשים כאלה לא תצליח לרתום למאבק גם עוד אלף שנה. מבחינתם, וחלקם גם הצהירו על כך, יותר חשוב להם להילחם בשער 5 מאשר להתנגד לטביב. כן, הם לא מוכנים לוותר על האגו שלהם לטובת הקבוצה. בדיוק כמו הטענות לאולטראס עד עכשיו. רק שלפי הלך הרוחות בימים האחרונים, יכול להיות באמת שהאולטראס הבין באיזו סיטואציה הוא נמצא והלך לעבר שאר הקהל (נראה היום אם יהיו קריאות שואה. ההימור שלי הוא שלא, לפחות לא עד שריקות הבוז שיהיו היום בזמן הקללות להנהלה וההימור שלי הוא שגם אחר כך).
אבל אלה לא בהכרח אנשים שהם בעד טביב. אלה יכולים להיות אנשים שפשוט נמאס להם מהתנהגות של אוהדי הפועל מסויימים, נמאס להם שהקבוצה חוטפת עונשים אז מפנים את האצבע כלפי שער 5. הקולות האלה היו גם בתקופת הראל עם כל מיני מקרים שקרו שם (במיוחד אחרי מה שהיה בבוסניה).
אותי האוהדים שעושים את המעשים האלה מטריפים, אבל יותר מזה אני מודאג ממי שמסית אותם. זה בכלל לא קשור לטביב.
מי שמסית אותם יודע מי הוא. מי שהתחיל עם כל עניין קריאות השואה, הקריאות האכזריות כנגד אנשים מתים, נכים וכל מה שקשור בזה, איחולי סרטן. פה אתה מתמודד עם בעיות מוסריות שהן נחלתו של חלק מאוהדי הפועל כבר כמה שנים בלי קשר לטביב.
לבוא ולהגיד שצריך לסגור את שער 5? ממש לא. להפיל הכל על האולטראס? ממש לא. גם לידי בשער 7 היו מספיק אנשים שקראו קריאות שואה.
אז ששורקים בוז נגד אוהדים שקוראים "שואה למכבי", זה לא בסדר. נגד זה גם יצאת?
אני לא אוהב את טביב, אני לא רוצה שיסגרו את שער 4-5 אפילו לא למשחק. אני חושב שהעונש שחלק מיושבי שער 4-5 קיבלו, אלה שלא קוראים קריאות שואה, אלה שלא פוגעים בקבוצה הוא עונש קשה מאוד. לא ממש יודע איך לאכול אותו.
אדם שיודע שאם יעשה מעשה שבעקבותיו הקבוצה תיענש והוא בכל זאת עושה אותו, מקומו לא בבלומפיד עם אוהדי הפועל.
אנשים שמתלוננים עכשיו על ספין של טביב ובעצמם עושים סוג של ספין ומתעלמים מה היה כאן הרבה לפני שהוא הגיע, הם לא יותר מצבועים.