הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
עד שלא תשווה למסמכים שהכתבים הצבאיים האחרים נחשפים אליהם אני לא אוכל לקחת אותך ברצינות
אתה לוקח מעשה ומוציא אותו מכל הקשר סביר - ואז תוקף אותו. זה מעשה לא הגון מבחינה אינטלקטואלית, שאגב - מזכיר מאוד את הביקורת על ישראל בחוגים מסויימים בעולם.
אני רואה בכל יום שישי איך רוני דניאל וברנע ויערי וכל יתר הג'מעה עושים פרצופי שושו ומספרים לנו מה קורה בישיבות מטכ"ל, והאם ברק ונתניהו החליטו כבר לתקוף את איראן או לא - ליד זה מה שענת קם הדליפה זה בדיחה.
העיתונאי שקיבל את המידע מקם הוא ישראלי, שפנה לצנזורה הצבאית לפני פרסום הכתבה שלו - והיא אישרה אותה. מה שנקרא - כדת וכדין.
חשובה גם ההצדקה - ענת קם הדליפה חומר שמאיר באור שלילי מאוד אנשים מסוימים במערכת, אנשים שלכאורה הפרו הנחיה מפורשת של בג"ץ לגבי מה מותר להם ומה אסור להם. ממש פוטש צבאי תוך צפצוף על החוק. הבחורה הזו היתה צריכה לקבל צל"ש זוהר ולא מאסר.
אתה לא רציני.
כל ה-2,000 ומשהו מסמכים שענת קם הדליפה, עוסקים רק בדבר אחד והוא להעמיד באור שלילי אנשים מסוימים? לא היה במסמכים האלה שום דבר אחר?
היא הדליפה מסמכים ברמת סיווג "סודי ביותר", אתה בכלל מבין מה המשמעות של זה? ראית פעם מסמך שמסווג "סודי ביותר"? אני ראיתי אלפים כאלה במהלך השירות הצבאי שלי, ואני מודיע לך שאם דבר כזה דולף זה נזק חמור מאוד למערכת.
אבל במדינה שבה אנשים שדורסים ילדה בת 13 והופכים אותה לצמח מקבלים עבודות שירות, כנראה שגם אנשים שמסכנים את בטחון המדינה מקבלים עונשים מצחיקים.