שחר כתב:
לא, אני מתכוון מאמצע העונה שעברה, כשהראל וטביב רבו וכל שחקן הלך למישהו אחר לקבל שחרור וכל אחד מהמהנהלים טירפד חתימה של שחקני רכש ,אז גם גוטמן שאני מאוד מעריך אותו איבד את השחקנים ולמרות הטעויות שלו בחיפה ושאר השגיאות שהוא עשה, זה מה שהיה הגורם מספר אחד לאובדן האליפות בשנה שעברה וזה מה שמוביל אותנו לתהום גם השנה.
עם כל הכבוד, אני חושב שזה לא נכון. לא בא לי שוב להתחיל את הוויכוח על גוטמן, אבל לדעתי זאת ממש לא הסיבה שאיבדנו אליפות.
לעניין-החיים הם לא שחור לבן. עונה שעברה בערך כל שבוע התפרסמה כתבה/ראיון על כך שגוטמן מצליח לייצר ניתוק בין המצב הניהולי לבין השחקנים והקבוצה. ברור שבשלב מסויים זה חלחל והזיק לקבוצה, אבל השאלה היא האם למאמן היתה השפעה או לא והאם הוא הצליח להתמודד בצורה טובה עם המצב שהיה. לדעתי התשובה ברורה. לולא גוטמן ויוסי היו מצליחים לייצר אווירה ורוח צוות בקבוצה הקבוצה היתה רחוקה מאוד מאליפות. על זה מגיע לגוטמן ולאבוקסיס כל הכבוד.
זה שלקשטן יש מיומנויות בין אישיות של נעל, זה שהוא נשאר תקוע עם שיטות של שנות ה 80, זה שהוא מעלה הרכבים ומערכים הזויים, זה שהוא עושה חילופים מאוחר מדי (ולפעמים עם החילופים שהוא עושה, עדיף היה שלא היה עושה), כל אלה, עם כל הכבוד לטביב, לא קשורים אליו ומזיקים לקבוצה. אלה ואחרים שבטח שכחתי.
אז אפשר לבוא בגישה שטביב הוא חזות הכל ואפשר גם להבין שכרגע זה מצב נתון שגם במסגרתו יש מרחב תמרון לא מבוטל.