תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 25 יוני 2025, 23:56

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 25 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אוהדי הכדורגל בישראל צריכים ללמוד מהגרמנים - בן קפלן
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2011, 22:00 
סמל אישי של המשתמש
ביקור באליאנץ ארינה מגלה כי ההבדל בין ההתאחדות של לוזון לבונדסליגה, הוא בדיוק כמו ההבדל בין מדינה חשוכה למדינה אירופית מתקדמת
בן קפלן

1. לאליאנץ ארינה יכול האוהד הממוצע להגיע עשר דקות לפני פתיחת המשחק. הוא יספיק לעבור חיפוש על גופו, להחתים את הכרטיס במכונה המשוכללת, ללגום בירה בווארית מעולה, לנשנש חטיף שוקולד או נקניקייה, לקפץ בעשרות מדרגות עד ליציע שלו, להיכנס פנימה ולהתיישב במקום המסומן בכרטיס. אם לא יתמהמה יותר מדי הוא יוכל אפילו ליהנות מהצגת השחקנים.

ביציעי האליאנץ ארינה, כמו גם ביציעי כל קבוצות הבונדסליגה, תמצאו המוני נשים, ואלפי ילדים שעבורם הגעה למגרש איננה רק פעולה של תמיכה בקבוצתם האהודה, אלא דרך חיים של ממש. והם מגיעים למגרשים כי מדובר במקום תרבותי, נוח ומלטף, שבו אתה מרגיש כמו אדם מערבי ולא כמו בהמה ממוצעת שהוכנסה למכלאה ועוד נאלצה לשלם על כך מחיר מופקע.

מעבר לעובדה שהמשחק שבו צפיתי, בין באיירן מינכן להרטה ברלין, היה חוויה מדהימה, גם עבור אשתי, שכלל לא אוהבת כדורגל, הוא הבהיר, שוב, את קסמו של הכדורגל הגרמני. את הסיבה שהבונדסליגה היא הליגה בעלת ממוצע הקהל הגבוה באירופה, המתקנים הטובים ביותר והתנאים האופטימליים עבור האוהדים.

הבונדסליגה היא כיף לא רק בגלל שמנהלים אותה אנשים רציניים ומתקדמים, ולא אבי לוזון ושטרן חלובה, אלא משום שהיא מבינה משהו שהלוזונים, הטביבים והאזגים לא יבינו לעולם, כי זה פשוט לא מעניין אותם — הליגה הגרמנית מצליחה כי היא ליגה של אוהדים, של קהילה. כי היא מתנהלת לאורו של חוק ה־50 אחוז פלוס אחד, שקובע כי כל קבוצות הכדורגל בגרמניה נשלטות על ידי ציבור האוהדים, ובעל הון לעולם לא יוכל לקבל שליטה מלאה בקבוצה.

הגישה הזו גורמת להסתכלות נבונה שלפיה האוהד הוא הבסיס של הקבוצה. הוא בעלים וגם צרכן, ויש להתייחס אליו בהתאם. לכן מחירי הכרטיסים סבירים יחסית לאירופה, גם מחירי המרצ'נדייס, וזו גם הסיבה שבכל צעד שלך באליאנץ ארינה אתה חש בחיבוק אוהב של המועדון, שרוצה שתרגיש נוח כדי שתחזור שוב בפעם הבאה שתזדמן לאזור.

בישראל, לעומת זאת, ההתייחסות לאוהדים היא כאל מאגר כספים שיש לסחוט ממנו כמה שיותר וכמובן, להעניק עבור הכסף הטוב את התמורה המינימלית. הלוזונים והחלובות לעד יעדיפו את טובת החבר טביב על פני האוהדים שמחזיקים את הקבוצה שלו. הם יגנו לנצח על הבעלים ויתעמתו חזיתית עם האוהדים. כי ההבדל בין ההתאחדות לכדורגל של לוזון לבונדסליגה הוא בדיוק כמו ההבדל בין מדינה חשוכה ונבערת למדינה אירופית מתקדמת. בדיוק כמו ההבדל בין חונטה שדואגת לעצמה, לשלטון מערבי שדואג קודם כול לציבור.

2. וכמה אירוני שעל המושב שמולי התנוססה לה מדבקה שבה נראה אוהד כדורגל כשהוא בועט בקריקטורה של אדולף היטלר, ועליה כתוב "בועטים את הפשיזם מהמגרש".

כשחזרתי למלון ונכנסתי לאינטרנט, ראיתי שכמה מנוולים אדומים ציירו צלבי קרס ואמרות שטנה בבלומפילד. אירוני ועצוב.

http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4139688,00.html

בן קפלן :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אוהדי הכדורגל בישראל צריכים ללמוד מהגרמנים - בן קפלן
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2011, 22:08 
סמל אישי של המשתמש
:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2011, 22:09 
כל כך נכון וכל כך עצוב לנו היושבים בציון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2011, 22:11 
סמל אישי של המשתמש
כדורגל ישראלי :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2011, 22:11 
אליאנץ ארינה :ROSE:
בן קפלן :ROSE: (כרגיל)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2011, 22:22 
סמל אישי של המשתמש
מה הקשר בין הכותרת לטור? מה אנחנו צריכים ללמוד מהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2011, 22:26 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:

אני לא מומחה גדול לכדורגל גרמני (על כך אולי יענה המשתמש קארל מרקס), ובוודאי לא לדבר בשם כותב הטור, אבל אולי ללמוד איך מתאגדים כאוהדים ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2011, 22:34 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:

הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2011, 22:36 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
יובל כתב:

אני לא מומחה גדול לכדורגל גרמני (על כך אולי יענה המשתמש קארל מרקס), ובוודאי לא לדבר בשם כותב הטור, אבל אולי ללמוד איך מתאגדים כאוהדים ?

לא ראיתי אף התייחסות לנושא הזה בטור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2011, 22:40 
טור מאלף, אבל
יובל כתב:
מה הקשר בין הכותרת לטור?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2011, 22:45 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:
Frank Serpico כתב:
יובל כתב:

לא ראיתי אף התייחסות לנושא הזה בטור.

יתכן גם שהכותרת נכתבה ע"י העורך ולא ע"י כותב הטור. בכל מקרה אתה נתפס קצת לזוטות. הטור מתייחס למצב קיים, ולא לאיך הוא הושג. אפשר ללמוד (ולנסות לחקות) את המצב הקיים שם, אפשר להתדיין באילו דרכים אפשר לפעול כדי להגיע למצב כזה.
בכל מקרה2 - אוהדי הכדורגל בישראל זה לא רק יושבי שער חמש בבלומפילד, המזרחי בטדי או יציע ג' בקריית אליעזר - אוהדי (או חובבי) הכדורגל זה גם יו"ר ההתאחדות, העסקנים, בעלי הקבוצות, שרי הספורט ולא מעט חכ"ים.
ובכל מקרה3 - רואה שחורות ענה כבר בצדק - "הכל".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2011, 23:27 
סמל אישי של המשתמש
גם אני חושב שהעורך שלו, כנראה לא חכם ומקצועי במיוחד, נתן את הכותרת לטור, כי זה הרבה יותר הגיוני מאשר שמישהו יכתוב טור ואז ייתן לו כותרת שלא קשורה אליו.
ואם הגענו למסקנה שהכותרת היא לא באמת נושא הטור, אז מה כן? במשך רוב הטור הוא מספר כמה שחוויית המשחק בגרמניה היא נהדרת, וחוויית המשחק בארץ היא נוראית. וואו. כאילו שזה לא נכתב כבר מאות פעמים, ונטחן בכל צורה אפשרית. אחר כך הוא מספר שהכל נפלא בגלל שהכדורגל שייך לאוהדים, עם חוק ה-50 פלוס אחד. נו, בסדר, גם פה חוץ מלהזכיר לנו את זה בפעם העשירית הוא לא עושה הרבה. בסוף הוא מוסיף השוואה לא מעניינת ומוצלחת במיוחד בין סטיקר שמצא על כסא לבין הקשקוש שהיה בשירותים. מצטער, אני לא מצאתי רעיון מעניין וחדשני בטור הזה, הוא בסך חזר על עובדות שכבר ידועות לכולם.
לגבי הבכל מקרה2 שלך (מה עם בכל מקרה המקורי? לאן הוא נעלם?), אוהדי כדורגל הם לא רק קומץ האוהדים הכי מסורים לקבוצה, אבל הם כן אלה שאוהדים קבוצה מסוימת, רצוי כאלה שבאים למשחקים לפחות כמה פעמים בשנה. אוהדי כדורגל הם בטח לא כל עובדי ועסקני ההתאחדות, בעלי הקבוצות או פוליטיקאים. הרי לפי הטור שלו זאת מהות הבעיה - אם את כל התפקידים האלה היו מאיישים אוהדים, אז המצב היה משתפר פלאים.
ולגבי הבכל מקרה3, "הכל" לא ממש מספק אותי. האם אתה מתכוון, למשל, למפגן הפירוטכניקה האדיר ששטף את מגרשי הבונדסליגה השבוע במחאה על מדיניות ההתאחדות הגרמנית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2011, 00:04 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:
גם אני חושב שהעורך שלו, כנראה לא חכם ומקצועי במיוחד, נתן את הכותרת לטור, כי זה הרבה יותר הגיוני מאשר שמישהו יכתוב טור ואז ייתן לו כותרת שלא קשורה אליו.
ואם הגענו למסקנה שהכותרת היא לא באמת נושא הטור, אז מה כן? במשך רוב הטור הוא מספר כמה שחוויית המשחק בגרמניה היא נהדרת, וחוויית המשחק בארץ היא נוראית. וואו. כאילו שזה לא נכתב כבר מאות פעמים, ונטחן בכל צורה אפשרית. אחר כך הוא מספר שהכל נפלא בגלל שהכדורגל שייך לאוהדים, עם חוק ה-50 פלוס אחד. נו, בסדר, גם פה חוץ מלהזכיר לנו את זה בפעם העשירית הוא לא עושה הרבה. בסוף הוא מוסיף השוואה לא מעניינת ומוצלחת במיוחד בין סטיקר שמצא על כסא לבין הקשקוש שהיה בשירותים. מצטער, אני לא מצאתי רעיון מעניין וחדשני בטור הזה, הוא בסך חזר על עובדות שכבר ידועות לכולם.
לגבי הבכל מקרה2 שלך (מה עם בכל מקרה המקורי? לאן הוא נעלם?), אוהדי כדורגל הם לא רק קומץ האוהדים הכי מסורים לקבוצה, אבל הם כן אלה שאוהדים קבוצה מסוימת, רצוי כאלה שבאים למשחקים לפחות כמה פעמים בשנה. אוהדי כדורגל הם בטח לא כל עובדי ועסקני ההתאחדות, בעלי הקבוצות או פוליטיקאים. הרי לפי הטור שלו זאת מהות הבעיה - אם את כל התפקידים האלה היו מאיישים אוהדים, אז המצב היה משתפר פלאים.
ולגבי הבכל מקרה3, "הכל" לא ממש מספק אותי. האם אתה מתכוון, למשל, למפגן הפירוטכניקה האדיר ששטף את מגרשי הבונדסליגה השבוע במחאה על מדיניות ההתאחדות הגרמנית?

Frank Serpico כתב:
בכל מקרה אתה נתפס קצת לזוטות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2011, 00:16 
סמל אישי של המשתמש
אבל לעניין, הטור הזה חשוב כי הוא לא נכתב בפורום של אוהדי כדורגל שרופים, הוא נכתב בעיתון, במקומון של סוף השבוע. לא כל הציבור הרחב, ואפילו לא כל חובבי הכדורגל בארץ (ואליהם הטור מופנה, בסופו של דבר) היו באליאנץ ארנה או חוו את חוויית הכדורגל בעולם המתוקן, או לפחות כפי שחוויית כדורגל צריכה להיות.

לאור זה, אני חושב שיש מקום ועוד איך לכתוב על זה כמה שיותר על מנת להעלות את המודעות לגבי הפערים הבלתי נתפסים בין מה שקורה בגרמניה במקרה הזה לבין מכלאות הבקר שבהם אנחנו צריכים לחוות את חוויית הכדורגל שלנו.

ייתכן והשאלות שלך היו צריכות להיות מופנות אלי, כמי שבחר לפתוח אשכול בפורום של אוהדי כדורגל שרופים על נושא מוכר וידוע לעייפה לנו. אולי אתה צודק. אבל זה כולה אשכול בפורום. לא נכרתו אלפי דונמים של יערות גשם בברזיל כדי לפרנס את האשכול הזה. יכולת להכנס, לתמוה, להגיב או גם לא להגיב. את האשמה אני מקבל עלי ובכל מקרה אני מתנצל.

הטור, בעיתון הכללי, מוצדק מאוד ואפילו חשוב. כי בכל פעם שמישהו יעז לכתוב על הפערים הללו יקפוץ איזה חוכמולוג ויכתוב - שוב פעם זה? מה, אנחנו לא יודעים? אז א. לא - לא כולם יודעים, ו-ב. גם אם יודעים, יש טעם בהחלט לחזור על זה שוב ושוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2011, 00:19 
סמל אישי של המשתמש
הפתרון הוא אחד, וזה לעבור מהמדינה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2011, 00:20 
סמל אישי של המשתמש
רואה שחורות כתב:

הפתרון הראוי הוא אחר, לנסות לשנות ולתקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2011, 00:22 
סמל אישי של המשתמש
אליאנץ ארנה :BOW:
הייתי שם בסיור מודרך בביקור האחרון שלי במינכן לפני חודשיים, אין דברים כאלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2011, 00:24 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
רואה שחורות כתב:

הפתרון הראוי הוא אחר, לנסות לשנות ולתקן.

בהצלחה עם זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2011, 00:59 
יובל כתב:

:ROSE: :ROSE: :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2011, 06:58 
סמל אישי של המשתמש
לא רק על האליאנץ לבדו. הלכתי בתחילת העונה למשחק של גרויטר פיורת׳, קבוצה בליגה השניה, וחוויתי בדיוק את אותה החוויה.
הכדורגל במדינה לא מנותק מהמתרחש סביבו. להגיע בשבת בתחבורה ציבורית ולעמוד בתור לקנות בירה בתוך האיצטדיון, כאשר אף אחד לא נדחף ולא צועק על המוכר, בעוד ברקע אתה שומע שמתחילה המחצית השניה. אלו דברים מושרשים, שאין בכוחו של יו״ר התאחדות זה או אחר לשנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2011, 08:30 
סמל אישי של המשתמש
טור יפה כמו שבד"כ בן קפלן כותב.
כמו לכולנו לבן יש אג'נדה.
האג'נדה של בן קפלן היא מכבי /טביב/לוזון.
הטור היה טוב יותר אם טביב והלוזונים לא היו מוזכרים גם בו.
ואני מאוד מקווה שלא נאמץ את כל מה שהגרמנים עושים. 90% מספיק

ועדיין טור נפלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2011, 12:17 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
זה כולה אשכול בפורום. לא נכרתו אלפי דונמים של יערות גשם בברזיל כדי לפרנס את האשכול הזה

האמת ששרתי מחשב הם חתיכת זוללי אנרגיה, מבחינה "ירוקה" נחשבים דבר די חרא. בכלל DATA CENTERS הולכים ונהפכים לאחד המזהמים הגדולים בעולם.
אז קצת צניעות! ;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2011, 12:30 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
Frank Serpico כתב:
זה כולה אשכול בפורום. לא נכרתו אלפי דונמים של יערות גשם בברזיל כדי לפרנס את האשכול הזה

האמת ששרתי מחשב הם חתיכת זוללי אנרגיה, מבחינה "ירוקה" נחשבים דבר די חרא. בכלל DATA CENTERS הולכים ונהפכים לאחד המזהמים הגדולים בעולם.
אז קצת צניעות! ;)

חידשת לי משהו, לא הייתי מודע לזה. תודה. :ROSE:
בקרוב אולי נחויב בדמי פתיחת אשכול?

(עזרן, שמעת?!)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2011, 14:23 
סמל אישי של המשתמש
אם להתייחס שניה לתרבות הכדורגל הגרמני נטו ולא לכל המסביב שנידון בכתבה (מדגיש שאני חושב שהיא מצוינת!), אני רוצה רק לציין שהמונדיאל ב2006 השפיע על הכדורגל הגרמני בענק וזה מה שבעצם מביא עד היום את הממוצעים הגבוהים באירופה כאמור, סוג של טריגר שהחזיר את הכדורגל לעם, לאנשים, למשפחות.

אני כמובן לא קורא לאירוח מונדיאל בישראל כי זה לא ריאלי, רק מציין שזה משהו שבא מאוד מגבוה, זה כנראה תורם גם לכלכלת גרמניה באופן כללי, והנקודה היא שפשוט כדורגל לא נתפס כמשהו מספיק חשוב בדעה הרווחת בארץ (לצערי כמובן), והסיבות מגוונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2011, 15:33 
כל מילה של יובל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 25 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: