נועם שחם כתב:
גיא האדום כתב:
תפקיד החיילים זה לא להגן על אזרחים? אם צריך לשלם על מישהו יותר לא צריך לשלם יותר על אזרחים מאשר על חיילים? אתה מבין איך עולם המושגים בישראל התהפך?
אני לא חושב שהתפקיד של חייל כולל לשבת בשבי כבן ערובה עד שימות. וגם חייל הוא אזרח, לפני שהוא חייל.
ואיציק, לא סתם שאלתי, ולא בגלל מידת המסוכנות של השירות שלך. אני חושב שרק מי שהיה חייל קרבי יכול להבין איזו הקרבה זו. רק מי שטחן שמירות 6-6 ומטבחים, ויצא למארבים ושכב כמו כלב בבוץ, יכול להבין את החוב שהמדינה חייבת בראש ובראשונה לחיילים הקרביים, ובעיקר לחפ"שים מסוגו של שליט, שמשרתים שירות אפור, מתיש, וקשה בלי שום הילה.
החייל חייב להגן על האזרחים כל זמן שהוא בתפקיד, אבל לומר שחייל צריך לשבת בשבי 5 שנים אם צריך, זה כבר מוגזם. זו הפקרה של חייל. החייל צריך לשמור על האזרחים, אבל האזרחים לא יכולים להתייחס לחייל כאל חפץ חסר ערך.
אני משרת בדיוק את אותו והשירות כמו שליט(רק בחי"ר)ואני אומר שהעסקה הזאת זה בזיון,פגיעה מוסרית קשה במשפחות השכולות ופגיעה אסטרטגית במדינה.
ממתי החלטות שממשלה מקבלת הן לא קרות??
בדיון על תקציב הבריאות הממשלה שולחת אנשים למות,דה פאקטו.למה?שיקולים כאלו ואחרים.אין מה לעשות.
גלעד שליט אחד על המאוזניים לעומת אלפי חללים וכאלו שיבואו אחר כך.
אני לא רואה פה שום הפקרה.אחרי שהוא נחטף יצאו למצבא צבאי בתגובה,ניהלו מו"מ,לא הלך.אין מה לעשות.על החיים במדינה אנחנו עדיין צריכים לשלם מס בהרוגים ואין מה לעשות.
ואני מצטער, אני ממש לא מקבל את הנוסחה לפיה השחרור של שליט יביא לאלפי הרוגים. לחמאס לא חסרים אנשים. הפיגועים העתידיים שיהיו, אם יהיו, יצאו כך או כך.