http://www.haaretz.co.il/sport/israel-soccer/1.1526393מרגיש גיבור, איגייבור
לניגרי של הפועל ת"א לא נדרש זמן רב כדי לקבל יחס של כוכב. את הדרישות של דרור קשטן, לעומת זאת, יותר קשה לו לקבל
משה הרוש
ערב הנסיעה של הפועל ת"א למשחק מול לגיה ורשה לפני שלושה שבועות עלה נוסא איגייבור לאטו לעוד אימון מפרך. מאמן הכושר, רון ציבלין, ריכז את השחקנים לחימום ראשוני והוציא אותם לריצה קלה מסביב למגרש. איגייבור השתרך מאחור. לאחר מכן התמקמו השחקנים בפינת המגרש לתרגילי מתיחות וכוח. איגייבור בחר נקודה מרוחקת מעינו של ציבלין, מסתתר מאחורי חבריו, רק כדי לבצע את התרגילים בחוסר חשק ולעגל פינות איפה שאפשר. דרור קשטן ניצב במרכז המגרש, צפה על הנעשה בעין בוחנת. ספק אם ראה את איגייבור מחלטר - אם כי לא היה קשה להבחין בכך - אבל בכל מקרה לא עשה דבר. שחקן אחר לבטח היה זוכה להערה קולנית. לא איגייבור. זה נמשך כשהשחקנים נשלחו לריצות קצרות ואיגייבור שוב סגר את הטור ולא פעם גנב כמה מטרים לפני קו הסיום בריצה קלילה, שלא לומר הליכה.
נדרשו לו קצת פחות מחודשיים וחצי כדי להבין היכן נחת, מי האנשים סביבו ומהם יחסי הכוחות. זו היתה רק שאלה של זמן עד שאיגייבור בן ה-20 יתהלך במתחם חודורוב עם מניירות של כוכב, שמאפיינות אותו עוד מנעוריו. "הוא לא מתנשא על אחרים", סיפר יותר משחקן אחד, "אבל רואים שהוא מרגיש כמו כוכב גדול, זה משהו בהתנהלות שלו. זה לא שהוא מזלזל או לא משקיע, אבל לפעמים נדמה כאילו הוא מרגיש שהקבוצה צריכה אותו יותר מאשר הוא צריך אותה".
חודשיים וחצי מאז שילמו עבורו 850 אלף יורו, ובהפועל אין אחד שלא משוכנע כי מדובר בעסקה טובה שתניב פירות בעתיד. על היכולות והכישורים שלו כמעט שאין חולקים. מקומו בהרכב, כל זמן שהוא כשיר, לא מוטל בספק. בכל עשרת המשחקים שלו עד כה הוא גם סיים 90 דקות. גם חבריו לקבוצה יודעים ש"זה קודם כל איגייבור ואחר כך כל השאר", כהגדרתם. התפוקה שלו, שער ובישול, אמנם עדיין לא משביעה רצון, אך כולם משוכנעים כי היא תשודרג לאורך העונה. הרבה תלוי במצב הרוח, וזה יושפע רבות גם מהמיקום שלו במגרש.
עוד לפני שנחת בארץ, שמעו ראשי הפועל מאנשי כדורגל שהתוודעו לאיגייבור בנורווגיה כי "מדובר בשחקן שמעדיף לשחק בחופשיות באמצע, מתחת לחלוצים". העדפתו לעמדה הזו הולידה בעונה שעברה חיכוכים לא קטנים עם מאמנו בלילסטרום, כשזה העדיף להציבו כקשר ימני. קשטן, התברר מהר מאוד, ייעד גם הוא לניגרי את התפקיד הזה. עם עובדה זו איגייבור עוד יכול היה להתמודד. הבעיות החלו לצוץ כשהוא נדרש לרדת לקישור האחורי, לשוב לעמדות מוצא, כפי שהתבקש פעם אחר פעם במהלך האימונים, ולהקפיד לשמור על מסגרת המערך הטקטי הטיפוסי של קשטן.
רק שלשום ספג הניגרי גערה במהלך האימון על תרומתו הדלה למשחק ההגנה. "אני מבין שזה כיף להיות רק בהתקפה, אבל לא פה", צרח עליו קשטן, "תעשה הגנה כמו כולם ותעזור במשחק ההגנתי. לא יכול להיות שתתרום רק למשחק ההתקפי". איגייבור הבליג, אך לא אהב את מה ששמע. "הוא נראה מצוברח", העידו גורמים במועדון בימים שקדמו לניתוח הטחורים שעבר הקשר, "משהו מציק לו וגורם לו להיראות לא מרוצה". כשניגשו לברר מה מעיק עליו שמעו תסכול רב. "די, אני לא יכול ככה", היה המסר, "אני לא יכול לשחק כשמגבילים אותי בהתקפה. כולם יודעים שאני מעדיף לשחק באמצע כשחקן חופשי ולא באגף או בקישור האחורי. אני צריך לשחק משוחרר וקרוב לשער כדי להיות אפקטיבי. גם דורשים ממני לעשות המון הגנה וזה מוציא ממני הרבה אנרגיות".
דברים דומים שמעו גם לא מעט מחבריו לקבוצה שידעו לספר כי "המשמעת הטקטית שדורש קשטן מתסכלת אותו. בינתיים הוא בולע את זה בשקט, אבל זה יתפוצץ בסוף. הוא מרגיש תקוע ולא יכול לבטא את היכולות שלו. זה משגע אותו". לפני המשחק בפולין החל קשטן לתרגל את איגייבור מאחורי החלוצים, אבל הדרישה לסייע להגנה לא נעלמה. להיות חופשי? ליברליזם, כידוע, היא לא האידאולוגיה הקשטנית.
בינתיים, עד שמישהו מבין קשטן או איגייבור ימצמץ ראשון, מקבל השחקן את מלוא הגיבוי והקרדיט מהמאמן. קשטן יודע כי על רגליו מוטל משקל גדול ביכולת של הפועל להתרומם מהבינוניות שמאפיינת אותה. "הוא הספיק להתחבר מהר מאוד", העיד אחד השחקנים על מצבו החברתי, "לרוב הוא מסתובב עם ביוואן פרנסמן ואפולה אדל, אבל כולם שומעים אותו היטב בחדר ההלבשה. אין לו בעיה לצחוק ולהצחיק". בכל אופן, הדומיננטיות שלו מורגשת בעיקר על כר הדשא. "הוא לא צריך לבקש את הכדור", סיפר שחקן, "הכדורים ברובם הולכים אליו ממילא. רבים אולי לא שמו לב, אבל במשחקים האחרונים לפני שהוא נפצע, בעיקר בדקות האחרונות של המשחק, הקבוצה שיחקה רק עליו - הכל הלך דרכו. קשטן לא דורש זאת במפורש, אבל כולם מבינים ממנו שזה מה שהוא רוצה. מה לעשות, בהפועל הנוכחית הסיכויים לייצר התקפה לגול פשוט גדולים יותר כשהיא עוברת דרכו".
איגייבור וחוטבא חוזרים להרכב
בינתיים, תורגל איגייבור במרכז הקישור לצד שי אבוטבול לקראת המפגש עם פ.ס.וו. השינוי השני המסתמן הוא חזרתו של נא'אל חוטבא לעמדת המגן הימני על חשבון עמרי קנדה. "איינדהובן קבוצה טובה עם היסטוריה מפוארת", אמר קשטן, "זו קבוצה טקטית ומאומנת ותהיה משימה קשה. בליגה האירופית חשוב לנצל הזדמנויות, מי שלא כובש סופג".
פ.ס.וו נחתה אתמול בארץ, והמאמן פרד רוטן אמר: "אני לא מכיר היטב את הפועל, אבל הכדורגל הישראלי התקדם מאוד, ראיתי את מכבי חיפה ולא יהיה לנו קל". למרות ההצהרה, רוטן הגיע עם ארבעה שחקנים צעירים, שמעולם לא שיחקו בליגה.
השוודי אולה טובינן הוסיף: "אנחנו לא מבקיעים מספיק, יכול להיות שאנחנו צריכים לבעוט יותר מרחוק. ננסה את זה נגד הפועל".
השוער השלישי של הקבוצה, חאליד סינו המרוקאי, שצפוי להיות השוער המחליף במשחק, עורר סערה לאחרונה כשצוטט ש"עושים רעש מאסון התאומים, אבל תראו כמה אנשים מתים כל יום באפגניסטן". בעקבות הדברים נקנס סינו על ידי המועדון.
הרכב משוער: אדל, חוטבא, פרנסמן, פצ'אלקה, שיש, אבוטבול, איגייבור, גורדנה, כהן, דמארי, תמוז.