גיא האדום כתב:
דל פיירו כתב:
איזו אנדרטה מגניבה
האמת שכן. מאוד יפה. באמת. רק שהיא מראה שגם יהודים יודעים לשמוח שפושעים משלהם יוצאים מהכלא.
מאוד נחמד. באמת. רק לא כל כך מדויק ואפילו די רחוק מהמציאות.
בתכל'ס זו היתה פעולה נקודתית של האצ"ל, ושל האצ"ל בלבד, ארגון קטן מאוד ואפילו די קיקיוני במונחים של תמיכה ציבורית (לא של פעילות בשטח). בדיעבד ממש לא היה גיבוי ציבורי בישוב היהודי לפעולה הזאת, בטח לא שמחה רחבת היקף.
מתוך הרמז:
ציטוט:
ביישוב העברי היו הדעות חלוקות. יום לאחר הפריצה פרסם דובר הסוכנות היהודית הודעה ובה נכתב כי הפריצה היא " פעולה בלתי אחראית ומעשה איבוד לדעת . המתקיפים איבדו 15 הרוגים ובמחיר זה שיחררו פושעים ערבים וביניהם כאלה ששפכו דם יהודי".
גם פרשת הסרג'נטים (חטיפתם של שני סרג'נטים ותלייתם כתגובה לתלייתם על ידי הבריטים של שלושה לוחמי האצ"ל שנתפסו בפריצה לכלא עכו) - פרשה שבאה בעקבות הפריצה לכלא עכו - גם היא היתה רחוקה מאוד מלהתקבל בתשואות בקרב הציבור היהודי בארץ. להיפך, הזעזוע ושאט הנפש ביישוב היהודי היה רב ומוחלט:
ציטוט:
רבים בקרב אנשי היישוב היהודי הזדעזעו מהמעשה, והפעולה גונתה בחריפות על ידי ראשי היישוב.
ראשון שהגיב למעשה התלייה היה ראש מועצת נתניה. חרד לשלומם של בני נתניה, מסר בן-עמי לעיתונאים כי "מכל הפשעים אשר בוצעו עד היום בארץ זהו הפשע המתועב והמאוס ביותר שטימא את טוהר מלחמת השחרור של עמנו. מעשה התלייה יישאר אות קין על עושי הנבלה. אני מעיד שמיים וארץ כי רוב האוכלוסייה שלנו עשתה מאמצים נואשים לשחרור החטופים ולמנוע את החרפה הזאת".
המוסדות הלאומיים של היישוב מיהרו אף הם לפרסם הודעת גינוי חריפה: "אין מילים בפי הסוכנות היהודית והוועד הלאומי להביע את שאט נפשם על התועבה של רצח שני אנשים חפים מפשע בידי קבוצת פושעים, אשר אזנם אטומה לקול המצפון ואשר נטלו לעצמם את הסמכות לדון בדיני חיים ומות. אנו קוראים לישוב ולכל עם ישראל לעמוד לימיננו במערכה נגד האיום אשר פשה בנו עד אם יימחה כליל. אנו מביעים את השתתפותנו העמוקה ביגון קרוביהם של קורבנות החטא השפל. אל יזהו הם ועמם את עם ישראל, המתאמץ לחדש את חייו הלאומיים עם מבצעי הרצח המחפיר הזה." נתן אלתרמן פרסם בטור השביעי שיר ובו הוא תוקף בחריפות את האצ"ל, ומכנה את המעשה "נבלה" ו"פיגול".