תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 07 יולי 2025, 23:12

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 82 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אוטוטו מתחיל האסון - קריסת מערכת הבריאות הציבורית
הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2011, 08:19 
סמל אישי של המשתמש
אני יכול לשתף אתכם בצד נוסף של הבעיה שלא ממש קוראים או שומעים עליו, אבל הוא עוד יכה בנו בעתיד. כבר היום מספר הרופאים לנפש בישראל לא גבוה, אך כרגע עובדים בישראל המון רופאים שעלו מבריה״מ בעליה הגדולה של 91׳, למרות מה שציינו פה באשכול (נכון שיש לא מעט שלא עברו מבחני הסמכה בארץ וזאת מכיוון שהרמת לימודים שקיבלו במקומות מסויימים לא הייתה מספיק טובה ועדכנית כדי צעבור בארץ מבחני הסמכה, אך רבים כן עברו אותם ועובדים כרופאים). עשר שנים מהיום רובם המכריע של אותם עולים רופאים יהיו בפנסיה וכמות הרופאים לנפש תצנח לרמה של מדינות מתפתחות, והדברים האלו הם עובדות.

אז הגדילו במעט את כמות הסטודנטים בפקולטות (אני לומד רפואה בהדסה ובמחזור שלי יש מאה סטודנטים, כשבאלו שמתחתיי יש מאה ועשרים), אבל זה ממש לא מספיק, מה גם שזה בא בגדול על חשבון איכות ההוראה. לשם השוואה, בניתוחי גופות במסגרת קורס אנטומיה בעבר היו חמישה-שישה סטודנטים שעובדים על גופה לאורך שנה ב׳, כשהיום המספר הוא כפול מזה ובנוסף קיצצו בשעות הדיסקציות בצורה משמעותית.

מה שלא רואים בחדשות ובעיתונים זה שלאט ובזהירות כמות הסטודנטים שניגשים לבחינות הסמכה של ארה״ב עולה משמעותית (usmle), ואני יכול להגיד שבמעגל החברים שלי אין הרבה שלא התחילו את התהליך או שלא מתכוונים להתחיל אותו. אני באופן אישי עשיתי כבר את הבחינה הראשונה מתוך שלוש, כשעושים אחת בכל שנה. גם אם ישפרו במעט את השכר והתנאים בארץ סביר שאתמחה בארה״ב ואמשיך לעבוד שם בהמשך עם כל הכאב שבדבר. כשהתחלתי ללמוד אפילו לא חשבתי על זה כאופציה, אבל אחרי שלוש שנים של התנדבות במחלקת טראומה בעין כרם והיכרות אישית עם רופאים מהשורה הראשונה שנוטפים מירמור וכאב, שבגיל 35-40 עדיין נעזרים כלכלית בהורים, שנראים כמו זומבים באמצע משמרת מרוב עומס, עם חיי משפחה מאוד מורכבים ואפס זמן לנהל חיי פנאי - אני לא רואה ברירה אחרת עבורי. כשאני נכנס למערכת יחסים רצינית בשנה וחצי האחרונות אחד הדברים הראשונים שני טורח לברר זה את הנכונות של זוגתי להגר לארה״ב בעתיד במידה ונהיה יחד, וזה הפך לדיל ברייקר אמיתי.

אז הכתובת הייתה על הקיר, והיא עדיין זועקת לשינוי עמוק ולא נראה שלאף אחד מספיק אכפת. לא יודע איך מערכת הבריאות תראה פה עשרים שנה מהיום, אבל זה בכלל לא מופרך שנראה ירידה בתוחלת החיים בישראל, ושהרפואה הפרטית תהפוך להיות לדרך היחידה לקבל טיפול רפואי טוב וזה כמובן יהיה רק עבור מי שידו משגת. 

"נשק ההולך לשדה הקרב וחוזר שלם, אות הוא שלא נלחם. נשק שחוזר מהקרב שבור, סימן הוא שנלחם והביא ניצחון" (ד"ר סאלם, נשיא ברדה הסורית, בהתייחסו לדגל ישראל שנשבר ונגנב מאוטובוס הקבוצה לאחר נצחון החוץ של הפועל בדמשק, 1929)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2011, 10:06 
סמל אישי של המשתמש
גיא,
ביבי יכול לבוא עכשיו לכל מתמחה, לשפוך עליו דלק (שגם מחאות על המחיר שלו יותר כבר לא נראה), להצית אותו,
וכולם יריעו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2011, 10:08 
KingAlpaca כתב:
גיא,
ביבי יכול לבוא עכשיו לכל מתמחה, לשפוך עליו דלק (שגם מחאות על המחיר שלו יותר כבר לא נראה), להצית אותו,
וכולם יריעו.

אולי המתמחים יכולים להגיש בקשה לחברת טבע
ולקבל מהם משכורת.
הרי הם אחלה אנשי שיווק של כל שוק ה"תרופות".

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2011, 10:16 
mbracha כתב:
אני יכול לשתף אתכם בצד נוסף של הבעיה שלא ממש קוראים או שומעים עליו, אבל הוא עוד יכה בנו בעתיד. כבר היום מספר הרופאים לנפש בישראל לא גבוה, אך כרגע עובדים בישראל המון רופאים שעלו מבריה״מ בעליה הגדולה של 91׳, למרות מה שציינו פה באשכול (נכון שיש לא מעט שלא עברו מבחני הסמכה בארץ וזאת מכיוון שהרמת לימודים שקיבלו במקומות מסויימים לא הייתה מספיק טובה ועדכנית כדי צעבור בארץ מבחני הסמכה, אך רבים כן עברו אותם ועובדים כרופאים). עשר שנים מהיום רובם המכריע של אותם עולים רופאים יהיו בפנסיה וכמות הרופאים לנפש תצנח לרמה של מדינות מתפתחות, והדברים האלו הם עובדות.

אז הגדילו במעט את כמות הסטודנטים בפקולטות (אני לומד רפואה בהדסה ובמחזור שלי יש מאה סטודנטים, כשבאלו שמתחתיי יש מאה ועשרים), אבל זה ממש לא מספיק, מה גם שזה בא בגדול על חשבון איכות ההוראה. לשם השוואה, בניתוחי גופות במסגרת קורס אנטומיה בעבר היו חמישה-שישה סטודנטים שעובדים על גופה לאורך שנה ב׳, כשהיום המספר הוא כפול מזה ובנוסף קיצצו בשעות הדיסקציות בצורה משמעותית.

מה שלא רואים בחדשות ובעיתונים זה שלאט ובזהירות כמות הסטודנטים שניגשים לבחינות הסמכה של ארה״ב עולה משמעותית (usmle), ואני יכול להגיד שבמעגל החברים שלי אין הרבה שלא התחילו את התהליך או שלא מתכוונים להתחיל אותו. אני באופן אישי עשיתי כבר את הבחינה הראשונה מתוך שלוש, כשעושים אחת בכל שנה. גם אם ישפרו במעט את השכר והתנאים בארץ סביר שאתמחה בארה״ב ואמשיך לעבוד שם בהמשך עם כל הכאב שבדבר. כשהתחלתי ללמוד אפילו לא חשבתי על זה כאופציה, אבל אחרי שלוש שנים של התנדבות במחלקת טראומה בעין כרם והיכרות אישית עם רופאים מהשורה הראשונה שנוטפים מירמור וכאב, שבגיל 35-40 עדיין נעזרים כלכלית בהורים, שנראים כמו זומבים באמצע משמרת מרוב עומס, עם חיי משפחה מאוד מורכבים ואפס זמן לנהל חיי פנאי - אני לא רואה ברירה אחרת עבורי. כשאני נכנס למערכת יחסים רצינית בשנה וחצי האחרונות אחד הדברים הראשונים שני טורח לברר זה את הנכונות של זוגתי להגר לארה״ב בעתיד במידה ונהיה יחד, וזה הפך לדיל ברייקר אמיתי.

אז הכתובת הייתה על הקיר, והיא עדיין זועקת לשינוי עמוק ולא נראה שלאף אחד מספיק אכפת. לא יודע איך מערכת הבריאות תראה פה עשרים שנה מהיום, אבל זה בכלל לא מופרך שנראה ירידה בתוחלת החיים בישראל, ושהרפואה הפרטית תהפוך להיות לדרך היחידה לקבל טיפול רפואי טוב וזה כמובן יהיה רק עבור מי שידו משגת. 

:ROSE:
עצוב מאוד, אבל זה המצב, חבר טוב שלי עובד היום בהלל יפה כמתמחה במחלקת ילדים, יש לו אשה ושני ילדים, והוא לא מסוגל להיות בבית או לגמור את החודש, הוא עושה מבחנים לאוסטרליה ובקרוב יעבור לשם. אני מקווה מאוד בשבילך שתצליח לעבור לארה"ב ולחיות שם בכבוד ואפילו שיהיה לך חיי משפחה. חבל מאוד שהנושא הזה לא מענין מספיק אנשים, זה יענין אותם ברגע שהם יגיעו לבתי החולים לצערי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2011, 10:25 
סמל אישי של המשתמש
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4134481,00.html

אני
לא
מאמין
שזה
קורה.
יש פה קרע בין דור שלם למערכת ומי שחושב שפסק דין יאחה אותו...אין לו מושג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2011, 10:38 
נראה לי שהמתמחים מכירים איזה רופא או שניים, שיאשרו להם חופשות מחלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2011, 10:39 
deep red כתב:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4134481,00.html

אני
לא
מאמין
שזה
קורה.
יש פה קרע בין דור שלם למערכת ומי שחושב שפסק דין יאחה אותו...אין לו מושג.

ביזיון אדיר.
כמו במשטרים חשוכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2011, 10:39 
מערכת רקובה, כן זו הדרך להכריח אנשים לעבוד.
זה בסדר, אולי חלק יחזרו, אבל רובם המכריע יעבור למדינות אחרות שיכבדו את המקצוע הקשה הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2011, 10:50 
סמל אישי של המשתמש
לצערי גם חבר קרוב מאוד שלי, שבקרוב מסיים התמחות בילדים,
כבר התחיל ללמוד מבחנים בארה"ב...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2011, 10:53 
איך אפשר להכריח בן אדם לא להתפטר?
נגיד ויש איזשהו צידוק לעיניין, מה מונע ממנו פשוט לבוא לבית חולים ולעשות מעשה שיגרום לפיטוריו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2011, 11:27 
לצאת, לנעול ולזרוק את המפתח לים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2011, 14:48 
פסק הדין הזה נשמע כשערוריה גדולה. סטלין היה גאה בו. אם המתמחים רציניים הם צריכים לפנות אחד אחד לבג"צ. הם היו יכולים לעשות את זה כבר בעבר ונמנעו מזה. המתמחים אכן יכולים לנקוט בטקטיקה של "לעשות מעשה שיוביל לפיטורין" למרות שבמקצוע שלהם זה אתגר מאוד לא קל לעשות מעשה שכזה שלא יפגע בחיי החולים.

ואלפקה, הפואנטה היא שגם אם לביבי יש לגיטימיות לעשות מה שהוא רוצה בימים הקרובים, מה שהוא לא יעשה המשבר הזה יהיה כאן גם עוד שבוע ושבועיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2011, 15:02 
סמל אישי של המשתמש
כל המדינה הזאת זה אלפי משברים שמתחברים ביחד ליישות אחת,
זה כמו מגה זורד, רק במקום מגניב ורובוטי, מדכא וגורם למחשבות אובדניות.

בכל מקרה,
הנקודה היא שגם אם הוא יהיה קיים, הוא לא יפתר, ולאף אחד לא יהיה איכפת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2011, 15:06 
גיא האדום כתב:
פסק הדין הזה נשמע כשערוריה גדולה. סטלין היה גאה בו. אם המתמחים רציניים הם צריכים לפנות אחד אחד לבג"צ. הם היו יכולים לעשות את זה כבר בעבר ונמנעו מזה. המתמחים אכן יכולים לנקוט בטקטיקה של "לעשות מעשה שיוביל לפיטורין" למרות שבמקצוע שלהם זה אתגר מאוד לא קל לעשות מעשה שכזה שלא יפגע בחיי החולים.

ואלפקה, הפואנטה היא שגם אם לביבי יש לגיטימיות לעשות מה שהוא רוצה בימים הקרובים, מה שהוא לא יעשה המשבר הזה יהיה כאן גם עוד שבוע ושבועיים.

פסק הדין נראה על פניו כנכון
אם היה להם שכל הם היו מפצלים את ההתפטרויות באופן הדרגתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2011, 15:08 
סמל אישי של המשתמש
הם עובדים כרופאים בישראל,
יוצאים כבר מנקודת הנחה ששכל אין להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2011, 16:27 
סמל אישי של המשתמש
מדינה מסריחה, בית דין של איראן.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2011, 16:34 
סמל אישי של המשתמש
שכל רופא יתחיל לרשום קנביס רפואי,
כולם ירוויחו, הציבור שיעלה חיוך על פניו והם-שיפוטרו ;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2011, 21:25 
http://idanlandau.com/2011/10/11/redefi ... nsibility/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2011, 21:44 
סמל אישי של המשתמש
mbracha כתב:
האם התפלגות הגילאים של הרופאים מברית המועצות שונה משמעותית מהתפלגות הגילאים של רופאים תוצרת ישראל? מה מיוחד בעשר שנים מהיום?
אם יש בעיה אז כנראה שהיא קיימת גם כרגע- אם כמות הפורשים לפנסיה גבוהה מכמות הבוגרים שאמורים להחליפם, אז צריך להיווצר גירעון כל שנה מאז שהם הפסיקו לעלות לארץ (כמובן שסביר שהיה עודף גדול בגלל העליה).
יש מחסור ברופאים גם בשגרה (כלומר בלי קשר לשביתה)?

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2011, 22:17 
its-sick כתב:
mbracha כתב:
האם התפלגות הגילאים של הרופאים מברית המועצות שונה משמעותית מהתפלגות הגילאים של רופאים תוצרת ישראל? מה מיוחד בעשר שנים מהיום?
אם יש בעיה אז כנראה שהיא קיימת גם כרגע- אם כמות הפורשים לפנסיה גבוהה מכמות הבוגרים שאמורים להחליפם, אז צריך להיווצר גירעון כל שנה מאז שהם הפסיקו לעלות לארץ (כמובן שסביר שהיה עודף גדול בגלל העליה).

ברור שההתפלגות שונה. רוב העלייה מברה"מ הגיעה בתחילת שנות ה90, מה שאומר שרופאים שעלו אז לארץ נמצאים היום לכל הפחות בשנות ה50 לחייהם, רובם יותר. הרופאים האלו יפרשו לפנסיה בשנים הקרובות ואז מדינת ישראל לא תוכל יותר לרכוב על חינוך רפואי שנרכש בכספי משלם המיסים הסובייטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2011, 22:38 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
its-sick כתב:
mbracha כתב:

ברור שההתפלגות שונה. רוב העלייה מברה"מ הגיעה בתחילת שנות ה90, מה שאומר שרופאים שעלו אז לארץ נמצאים היום לכל הפחות בשנות ה50 לחייהם, רובם יותר. הרופאים האלו יפרשו לפנסיה בשנים הקרובות ואז מדינת ישראל לא תוכל יותר לרכוב על חינוך רפואי שנרכש בכספי משלם המיסים הסובייטי.
לא שאלתי על ההתפלגות כרגע, אלא בזמן העליה של שנות ה 90. הטענה שלי היא שהגרעון מאז הוא רציף, מדי שנה, וגם אם התהליך מסתיים בעוד כ 10 שנים אין זה אומר שדווקא אז יבוא המשבר. למה אין משבר בזה הרגע?

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אוקטובר 2011, 23:34 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
mbracha כתב:

ראשית, סלח לי על התגובה המאוחרת. אני לא יודע את התפלגות הגילאים של רופאים שעלו מברית המועצות, אני רק יודע שהאחרון שבהם יפרוש בועד כמה שנים בודדות. הירידה בשיעור הרופאים לנפש בישראל מואצת בשנים האחרונות, ולאו דווקא בגלל הגידול באוכלוסייה והיעדר הגידול בכמות הרופאים שמוסמכים מדי שנה, אלא דווקא בגלל שבכל שנה ושנה יוצאים משוק העבודה עוד ועוד רופאים שעלו מבריה"מ ושינו פה את מאזן הכוחות.

מערכת הבריאות כבר היום, בלי קשר למתמחים שהתפטרו או אלו שיתפטרו במשבר נוראי, אך מכיוון שהוא לא משהו פתאומי אלא מחלה פרוגרסיבית ואיטית אנחנו לא ממש חשים בזה. כוחו של הרגל, אם תרצה. הגעת פעם למיון בבתי חולים גדולים באמצע הלילה עם בעיה שאינה מסכנת חיים בטווח המיידי? כמה שעות התייבשת עד שקיבלת טיפול? לפני כמה וכמה שנים בשלהי השירות הצבאי שלי יצא לי להגיע לחדר מיון באיכילוב עם בעיה רפואית כזאת או אחרת, ואני זוכר שחיכיתי יותר מארבע שעות עד שרופא בכלל הסתכל עלי. לפני שנה יצא לי לבקר בנסיבות דומות בבית חולים במינכן, סתם בשביל הדוגמה, ולא עברה שעה עד שהייתי כבר מחוץ לבית החולים אחרי טיפול רפואי נהדר ומהיר. וזה רק הדברים הקטנים, לך תנסה לקבוע תור לבדיקת CT או אקו לב, או סתם תור למומחה ונראה כמה זמן יקח עד שתקבל שירות.

המערכת כבר היום חולה קשה, מתמחים שיתפטרו יהפכו אותה לחולה סופנית, אבל זה לא משהו שלא יקרה מאליו בעוד 10 שנים מהיום בשל שלל סיבות שחלקן כבר פורטו.

"נשק ההולך לשדה הקרב וחוזר שלם, אות הוא שלא נלחם. נשק שחוזר מהקרב שבור, סימן הוא שנלחם והביא ניצחון" (ד"ר סאלם, נשיא ברדה הסורית, בהתייחסו לדגל ישראל שנשבר ונגנב מאוטובוס הקבוצה לאחר נצחון החוץ של הפועל בדמשק, 1929)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 82 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: