ציטוט:
BIG ONE עם יפתח בוכמן
"לצערי לא ייחסנו חשיבות לגביע אז אין הפתעה"
באר יעקב הפסידה לראשונה העונה, לרמלה בגביע והוסיף בנימה אישית: "החלום זה עדיין לשחק במדי הפועל מול מכבי השנואה"
מאת יניב יוסיף אור 28/10/2011 08:17
מוליכת הליגה הלאומית בכדורסל, מכבי "איתי" באר יעקב, רשמה הפסד ראשון העונה בכל המסגרת כאשר הפסידה בסיבוב א' של גביע המדינה 86:89 ביתי לאליצור רמלה. 14נקודות של יפתח בוכמן מבאר יעקב לא עזרו לקבוצתו לעלות לשלב הבא והקבוצה של עידן פלדה תצא בשבוע הבא למשחק חוץ מול הוד השרון בתקווה לשמור על מאזן מושלם בליגה. בוכמן, התפנה לדבר על התכונה במועדון.
יפתח, איך התחושה בקבוצה אחרי ההפסד בגביע לרמלה?
"מצד השחקנים התחושה קשה מכיוון שכולנו רצינו לנצח ולקבל בשלב הבא קבוצה מליגת העל. מצד ההנהלה והצוות המקצועי התחושה פחות כואבת כיוון שמבחינתם הליגה זו המטרה העיקרית השנה".
מה קרה לכם ברבע האחרון מול רמלה?
"ברבע האחרון היתה תחושה שהשחקנים נפלו מהרגליים עקב משחק שלישי תוך שמונה ימים ולראיה האחוזים מהזריקות לשלוש. בנוסף לעייפות המצטברת, הפציעה של יועד בית יוסף היתה מאד משמעותית".
הופתעתם מההפסד לאור היכולת הטובה שלכם בליגה?
"כן ולא. שיחקנו לפני כחודש נגד רמלה במשחק אימון בטורניר לזכרו של איתי לוי וניצחנו אותם ב-25 הפרש. למשחק הזה הם הגיעו ללא שלושה שחקני מפתח עקב פציעות ובכל זאת ניצחו אותנו. זה דיי מפתיע שהם הצליחו לנצח, במיוחד כאשר אנחנו סופגים את ההפסד הראשון שלנו העונה ועוד בבית. מצד שני, במועדון לא ייחסו חשיבות מרובה למפעל כגביע המדינה, לצערי, ועל כן אין תחושת הפתעה אצלנו".
באופן אישי קלעת 14 נקודות, איך הרגשת על הפרקט במהלך המשחק?
"הרגשתי טוב. אני מרגיש שאני נמצא בתקופה טובה ומקווה להמשיך בה".
פתחתם את העונה בצורה יפה מאד עם 3/3, ציפיתם לזה?
"במשחקי האימון בטרום העונה ניצחנו את כל ששת המשחקים כשברובם הבסנו את היריבה. פתיחת העונה היא רק המשך להכנה שעשינו בתחילתה, אני מאמין ומקווה שגם נמשיך בה במחזור הקרוב".
ביום שלישי אתם חוזרים לליגה למשחק מול הוד השרון בחוץ. מה יהיה?
"משחק חוץ מקשה עלינו. מעבר לכך אנחנו פוגשים את רמי הדר, מאמן ותיק ומנוסה במיוחד בליגה הלאומית אשר אימן בבאר יעקב בעונה שעברה ואת חצי מהסגל הקיים כאן היום. צפוי לנו קרב קשה שכן להוד השרון סגל שחקנים מצוין בראשות אבי סוכר וגרי גנדל הישראלים , יש להם בנוסף שני זרים מצוינים ועוד כארבעה-חמישה מתאזרחים. אני צופה קרב קשה שבסופו כולי תקווה שננצח".
לאיזה סגנון של משחק אתה מצפה מולם?
"למזלנו, לפחות עד כה, אנחנו אלו שמכתיבים את קצב המשחק ועל כן התוצאות גבוהות ועובדות לטובתנו כיוון שהיכולת האישית של השחקנים בקבוצה היא אולי הגבוהה בליגה. אני מאמין שגם במשחק הקרוב התוצאה תהיה גבוהה".
"החלום? לשחק במדי הפועל ת"א מול מכבי השנואה"
הצטרפת למועדון בינואר האחרון, איך אתה מרגיש עד כה?
"הרגשה מצוינת. כיף לבוא להתאמן ולשחק בבאר יעקב. המשכורות בזמן, האנשים חמים ומשקיעים מזמנם במועדון, האולם פתוח לשחקנים בשעות הבוקר כדי לבוא לזרוק, יש חדר כושר באולם ויש שאיפות להתקדם, להצליח ולהתפתח".
מה המטרות של באר יעקב העונה?
"לסיים את העונה הסדירה במקום הראשון ולהשיג את יתרון הביתיות לקראת משחקי הפליאוף. בנוסף, לקדם כמה שיותר שחקנים ביכולות האישיות ולקרבם לליגת העל".
אפשר לדבר על עלייה?
"כמובן שאפשר לדבר. לאחרונה נודע לי שיגיע תקציב של 12 מיליון שקל במידה והקבוצה תעפיל לליגת העל. שישה מיליון שקלים יושקעו בשיפוץ האולם ושאר הכסף ישמש כתקציב הקבוצה".
מה החלום שלך בכדורסל?
"יסלחו לי בבאר יעקב, הם יודעים כמה אני אוהב אותם וכמה שאני נהנה לשחק עבורם, אבל הם גם יודעים מאיפה באתי ואת מי אני אוהב. החלום שלי נשאר אותו חלום מהיום שהתחלתי את הכדורסל והוא לשחק במדי הפועל ת"א, בתקווה שזה יהיה בדרבי נגד מכבי השנואה".