red in blood כתב:
Frank Serpico כתב:
nati כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
1 - הפועל הכי שנואה בישראל ומנצ'סטר הכי שנואה באנגליה.
2 - היה פעם וויכוח מהי שפת האופרה, גרמנית או איטלקית. מספרים שבא בטהובן ללב הדיון ונתן תשובה פשוטה- מוצארט אמר שאיטלקית זו שפת האופרה ובזה נגמר הוויכוח.
אז עלי מוהר אמר הפוועל בישראל מנצ'סטר באנגליה ובזה נגמר הוויכוח.
עם כל הכבוד והאהבה לעלי מוהר,מנצ`סטר באנגליה,הפועל בישראל היה בשער 7 הרבה שנים לפני "בשער" של מוהר בעיתון העיר.
מה שכן,מוהר הפך את ה
קשר ליותר "רשמי".(לפחות באותם ימים)
אני מבקש - "קשר" (במרכאות).
כי אין שום קשר באמת. (
עם כל הכבוד לכמה אוהדים אי אז בשנות השבעים והשמונים ).
כמו שאין קשר בין הפועל לאדום, עם כל הכבוד לכמה אנשים בשנות העשרים?
מה לעשות - זה הקשר.
קשר היסטורי, של יותר מ"כמה" אוהדים.
אתה קצת מפתיע אותי, אתה בדר"כ יותר אינטליגנטי מזה.
הצבע האדום הוא הצבע ה"רשמי" של מועדון הכדורגל של הפועל (לא, לא מעוגן בחוק), ממש כמו שלמועדון הכדורגל יש סמל רשמי שמזהה אותו. פה לא מדובר בהחלטה או העדפה של כמה אוהדים, פה מדובר בשיוך רשמי של המועדון עצמו. (נכון שיכול לבוא איזה טביב ולהחליט שהוא מחליף את הצבע לצהוב, ואת הסמל לישו תלוי על הצלב, אבל אפילו טביב אין בכוחו לעשות זאת).
אתה משווה שיוך או תיוג רשמי או סמי-רשמי של המועדון (צבע, סמל) לקריאה של קומץ אוהדים בקהל אי אז בשנות השבעים ולכתיבה במקומון של איזה כותב טור (עם כל הכבוד לעלי מוהר, ויש הרבה כבוד) בשנות השמונים ?
האם גם "שתהיה שואה למכבי" זה חלק בלתי נפרד מזהות הרשמית של המועדון כמו הצבע האדום, או סמל האיש והמגל? רק מפני שיש אוהדים ששרים את זה?
מה גם שמעבר לזיהוי ה"רשמי", הצבע האדום (כמו גם הסמל) מקובל על 100 אחוז מהאוהדים. השיוך של הפועל למנצ'סטר יונייטד בספק אם מקובל על מחציתם (אני בספק אם עשרה אחוזים מקבלים את השיוך הזה).