Red Nightmare כתב:
טביב נחת עלינו כרעם ביום בהיר ושינה את המציאות אותה הכרנו. הרעיד את הקרקע וטרף את הקלפים. אלו הם 5 שלבי ההתמודדות איתו.
הפורום כרגע נמצא בשלבים שבין 2-4, מעטים נמצאים בשלב 5.
שלב 1- הכחשה ובידוד: "לא, לא אני, זה לא יכול להיות"
שלב 2-כעס: "למה דווקא אני?"
שלב 3-מיקוח: "אני אעשה הכול, רק תן לי עוד כמה שנים..."
שלב 4-דיכאון: "הכול חסר טעם עכשיו, בשביל מה לטרוח? בשביל מה לחיות?"
שלב 5-קבלה
העובדה שטביב וקשטן פה ואין חיזוק היא עובדה לשנה הקרובה.
ועל הדחקה שאומרת שהוא בסדר לקבוצה משמעותה שלב 1
כעס והודעות נאצה (קשטן תתפטר\טביב הרסת אותנו) הן שלב 2
שלב 3 מזכירה לי איזה הודעה להביא את רוני לוי ברור שזה לא יקרה וברור שקשטן וטביב לא ילכו בשנה הקרובה יהיה מה שיהיה.
שלב 4 הדיכאון, כמו שחלק רשמו "לא כיף לי לראות את הקבוצה הכל נהיה מגעיל".
שלב 5 ההשלמה.
זהו השלב בו יבינו אנשים שלמרות רוע הגזרה טביב כאן והוא נשאר להרבה זמן.
כל שנותר הוא לנסות להשלים איתה. להמשיך לעודד או להתפזר (אוהדי הצלחות הגיע הזמן להתקדם).
אפשר לחפש רוכש פוטנציאלי לקבוצה שייתן לקבוצה את הכלים שהיא צריכה.
אפשר להריץ את ברקוביץ' לנבחרת ולקוות שאלי גוטמן ישאר פנוי.
אפשר לראות שהנוער שלנו במקום הראשון ומראה סימני שיקום כך שאולי יש לנו עתיד.
טביב הוא גזרה אפילו מוני ניסה להאבק אבל אין מה לעשות ככה זה.
אנחנו לא יכולים לשנות את זה לא הפגנות ולא קללות. גם אם ירוקן את קופת הפועל סיכוי סביר שיפסיד יותר משירוויח ויעזוב בהקדם.
אני אמשיך לעודד את הקבוצה בצורה הכי מילולית של זה, בלי קללות להנהלה או דברים כאלה.
זכרו כאוהדים זכות ההצבעה שלכם היא ברגליים. אך עדיין אנו אוהדי הפועל רגעים קשים הם אלו שבונים אותנו
אין דבר שיותר מוציא אותי מדעתי מלקרוא את המשפט הזה שנכתב לא פעם בהקשר לתקופה האחרונה. הסיבה שאנשים מתלוננים על ההתנהלות היא לא בגלל שהם מאוכזבים מהיכולת המקצועית. התחושה היא שעם התנהלות סבירה, לא יותר, היה אפשר למנף את ההצלחה בשנים הקודמות להצלחה בטווח הקרוב והרחוק אך במקום זאת טביב העדיף לעשות מכירות חיסול וקומבינות (ע"ע הלוזונים) על גב הקבוצה.
הייתי שם ותמכתי גם "ברגעים קשים" אבל לקבל את המצב הקיים כמצב נתון, אני לא מוכן. ההתדרדרות וההתרסקות רק בתחילתן והן אינן מקריות. הן תוצאה של התנהלות מחפירה ועצוב שיש מי שמוכן לקבל אותה ולא רוצה להילחם בה אלא משלים עם "הגזרה".