תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 25 יוני 2025, 01:01

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 235 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל באנדרטת גטו ורשה: לשים סוף לשירי שואה
הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 17:55 
סמל אישי של המשתמש
YardenDe כתב:
פאביו כתב:
פאביו כתב:
סימרוטיץ כתב:
לכל הבורים (ואני לא מתכוון להעליב) גזענות היא שם קוד להפרדה על כל רקע , מילה שמכילה בתוכה את כל צורות האפליה הקימות ,לא צריך להיות פילוסוף פשוט צריך ללמוד את זה .
זה לא בגלל שאני אמרתי זה בגלל שכך זה מוגדר .
ומי שלא יודע, אנא לא לבנות תאוריות על משהו עובדתי .
cheabuksis אני מקווה שאתה יודע על מה אתה מדבר
ג'וני ,אני לא משפטן אבל בתור אחד שלומד את התחום ,ישנה אמנת או"ם שמפרטת במקרים דנן ,כמו כן היא בכוונה אמורפית על מנת להכיל בתוכה את המגוון הרחב ביותר של סוגי גזענות .
בסיס הגזענות , הנו הפרדה של קבוצה מהשלם על בסיס כלשהו (לא בהכרח גזע) והתנכלות לאותה קבוצה על סמך אותה הפרדה .
לא עולה לי דוגמא טובה ,אבל מקור הבלבול ,הוא בשורש גזע במילה גזענות ,ישנם מקרים נוספים שבהם השורש נמצא במילה,אך לא תמיד הכוונה היא זהה.

"שונא מכבי שונא ביתר,אמן שימותו עדיף כבר מחר" גם גזעני ?

אני לא באקדמיה אז מחוכמיי , אפשר תשובה?

הרבה אנשים פה הגדירו את מכבי וביתר כגזעים. למרות שלא, כי אנשים רובם בוחרים איזה קבוצה לאהוד.

שתי שאלות :
1..."ביתר אנאלפבתים מכבי חזירים" - גם גזענות ?
2. אומרים מכבי נאצים....הלוואי שתישרפו חיים - גם גזענות ?

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 17:57 
סמל אישי של המשתמש
קבוצה של שרמוטות פופוליסטים.
עד לוורשה הייתם צריכים להגיע כדי להיות נגד השירים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 18:00 
cheabuksis כתב:
סימרוטיץ כתב:

לא הבנתי מה השתנה ?

גם אם לא נרחיב.

מכבי הם -
1. קבוצה לאומנית?
2. קבוצה דתית?
3. קבוצה אתנית?
4. קבוצה גזעית?

אנחנו מדברים על גזענות ולא ג'נוסייד ולכן אבקש ממך לתת מקור להגדרת גזענות כמושג כללי של אפליה על כל רקע.

none of the above
הולך לארוחת החג ,נמשיך להתפלפל אחר יותר מאוחר ,בכל מקרה פתחתי את ספרי הלימוד . אם מה שאני אומר לא נכון ,יהיו לי הרבה שאלות למרצה שלי ,בכל מקרה נחזור מאוחר יותר
נ.ב : פאביו אני אדבר עם חמתך, נראה איך תתגלגל מצחוק הערב ;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 18:01 
פאביו כתב:
YardenDe כתב:
פאביו כתב:
פאביו כתב:
סימרוטיץ כתב:
לכל הבורים (ואני לא מתכוון להעליב) גזענות היא שם קוד להפרדה על כל רקע , מילה שמכילה בתוכה את כל צורות האפליה הקימות ,לא צריך להיות פילוסוף פשוט צריך ללמוד את זה .
ג'וני ,אני לא משפטן אבל בתור אחד שלומד את התחום ,ישנה אמנת או"ם שמפרטת במקרים דנן ,כמו כן היא בכוונה אמורפית על מנת להכיל בתוכה את המגוון הרחב ביותר של סוגי גזענות .
בסיס הגזענות , הנו הפרדה של קבוצה מהשלם על בסיס כלשהו (לא בהכרח גזע) והתנכלות לאותה קבוצה על סמך אותה הפרדה .
לא עולה לי דוגמא טובה ,אבל מקור הבלבול ,הוא בשורש גזע במילה גזענות ,ישנם מקרים נוספים שבהם השורש נמצא במילה,אך לא תמיד הכוונה היא זהה.

הרבה אנשים פה הגדירו את מכבי וביתר כגזעים. למרות שלא, כי אנשים רובם בוחרים איזה קבוצה לאהוד.

שתי שאלות :

1.לא
2.לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 18:02 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
YardenDe כתב:
פאביו כתב:
פאביו כתב:
סימרוטיץ כתב:

שתי שאלות :

לא. כי הם לא נולדו מכבי או ביתר. גם אם אומרים שהם נולדו כך בגלל שהם יהירים/ טיפשים, בקבוצה בסוף הם בחרו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 18:03 
סמל אישי של המשתמש
לגבי מכבי נאצים שרמוטות מזדיינים - לא זו לא גזענות
אבל זה איחול איום ונורא לכל בנאדם (הלוואי שתמותו שתשרפו חיים)
לדעתכם זה פחות נורא מלנהום לשחקן ? לאחל לאוהד להישרף ? (פה אתם אפילו לא יכולים לתרץ את זה כ"שואה"="חורבן")

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 18:10 
סמל אישי של המשתמש
לפחות מקיימים את אחריות הפורום להגיע לעמוד 17. נראה לי אפשר לסכם לא? חלק מהאנשים שרים, חלק לא. הדבר היחיד שהשתנה זה שעכשיו גם שגם השחקנים ביקשו שנפסיק עם זה (לדעתי זה מספיק בשביל יישום) וביקרו באתר שקדוש לכל העם היהודי. רק נהיה גרוע וגרוע הנושא הזה. בוא ננסה להתאלם מהנושא עד לשבוע- שבועיים לפני הדרבי, החרא באמת יעוף במאוורר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 18:11 
רועי כתב:
לדעתכם זה פחות נורא מלנהום לשחקן ? לאחל לאוהד להישרף ? (פה אתם אפילו לא יכולים לתרץ את זה כ"שואה"="חורבן")

כאן אתה כבר לוקח ומנתח מילים של שיר - ומייחס להם משמעות גדולה מדי.

"נעודד אותך מהגהינום" - האם הכוונה היא שבאמת נעודד אותם מהגהנום?
"כי אם תתנו את הנשמה - תרעד פה כל האדמה" - האם באמת האדמה תרעד? ואיך נותנים את הנשמה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 18:15 
tdub כתב:
חכו לרגע האמת שיהיה איזה מכות בין השחקנים בדרבי וגם כל אלה ששורקים בוז לשואה למכבי יצתרפו לשירה האדירה שתבוא משער 5 כמו ב2-2 בדרבי האחרון
אז כל בלומפילד רעד משואה למכבי

התגובה הכי נכונה לדעתי.
אני כבר חודשים ׁ(אם לא שנים) אומר לכל מי שרק רוצה לשמוע שאת שירי השואה צריך לשמור לאירועים מיוחדים. חצי גמר גביע המדינה בכדורסל - מצמרר. משחק ליגה נגד ב"ש - מיותר. הדרבי האחרון בליגה הוכיח שאת המילים הבעייתיות האלה, צריך לשמור לאירועים מיוחדים, כמו מעמד חצי גמר גביע כדורסל או מניעת ניצחון היסטורי למכבי בדרבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 18:15 
סמל אישי של המשתמש
cheabuksis כתב:
רועי כתב:

כאן אתה כבר לוקח ומנתח מילים של שיר - ומייחס להם משמעות גדולה מדי.

"נעודד אותך מהגהינום" - האם הכוונה היא שבאמת נעודד אותם מהגהנום?
"כי אם תתנו את הנשמה - תרעד פה כל האדמה" - האם באמת האדמה תרעד? ואיך נותנים את הנשמה?

אני חושב שזו תגובה קצת מתחסדת
(אני לא מאמין שאני בכלל הולך לפרש את זה)
"תרעד האדמה" זה ביטוי בעברית , ואגב מספרים שבגול של לנדאו ב- 86 באמת רעדו היסודות של בלומפילד . הקבוצה נתנה את הנשמה באותו יום נגד חיפה , ככה שאם זה מה שאתה צריך אז השיר הזה מבוסס על תקדים עבר ;)

יש דרכים ויש דרכים לקלל את האוהדים היריבים . לשיר "אלי חכמון מת" זה ממש לא כמו לשיר "שתשרפו חיים" ולתלות שלט "מכבי למשרפות" . הקונטקסט הוא אחר , זה כמו שביום יום אתה אומר לחבר שמתגרה בך "אתה מת" , אתה לא אומר לו "אני אכניס אותך לתא גזים ואשרוף אותך ואת כל בני הדת שלך" . הבדל דק שכזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 18:16 
סמל אישי של המשתמש
אגב מה ההבדל בין שירי השואה לשיר של מכבי על ההורים של נאתכו ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 18:19 
רועי כתב:

שום הבדל, וצבוע מי שאומר שכן.
כמו שאני לא המעריץ הכי גדול של שירי השואה אני גם לא מתלהב מהשיר על ההורים של נאתכו.

ומה ההבדל בין השירים האלו לשירים על "הבן של אובראוב"? "איפה אבא של רגב"? "אני מודה לאלוהים"?
הקטגוריה הזאת של השלושה שירים האחרונים בצירוף כל מיני שירי הורים של נאתכו לא יותר גרועים משירי שואה?
או לחילופין - שישרפו חיים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 18:21 
סמל אישי של המשתמש
metal כתב:
tdub כתב:
חכו לרגע האמת שיהיה איזה מכות בין השחקנים בדרבי וגם כל אלה ששורקים בוז לשואה למכבי יצתרפו לשירה האדירה שתבוא משער 5 כמו ב2-2 בדרבי האחרון

התגובה הכי נכונה לדעתי.
אני כבר חודשים ׁ(אם לא שנים) אומר לכל מי שרק רוצה לשמוע שאת שירי השואה צריך לשמור לאירועים מיוחדים. חצי גמר גביע המדינה בכדורסל - מצמרר. משחק ליגה נגד ב"ש - מיותר. הדרבי האחרון בליגה הוכיח שאת המילים הבעייתיות האלה, צריך לשמור לאירועים מיוחדים, כמו מעמד חצי גמר גביע כדורסל או מניעת ניצחון היסטורי למכבי בדרבי.

תודה רבה שהכללתם אותי בשירה הזו , אבל לא שרתי ויש עוד רבים כמוני
הייתי בשני "האירועים ההיסטוריים" האלה , בשניהם שתקתי . זה היה מרשים אני מודה , אבל למה בדיוק אני צריך לחגוג גול ע"י איחול להם להישרף ? "איך שמחתם בתיקו" הרבה יותר מתוק מבחינתי
לא יודע אם היית בטדי , היה שם רגע מאוד יפה לדעתי . ברגע שנודע שהפועל זכתה באליפות שרנו כמה שירי אליפות כמו "יש אליפות להפועל" ואז , במקום לאחל לשלושת רבעי מאוכלוסיית העולם למות בשירים כאלה ואחרים , התחיל פשוט רצף של שירי שחקנים
זה היה רגע יפה ומדהים וקסום כזה , ששום שיר שואה בחיים לא ישתווה אליו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 18:22 
סמל אישי של המשתמש
cheabuksis כתב:
רועי כתב:

שום הבדל, וצבוע מי שאומר שכן.
כמו שאני לא המעריץ הכי גדול של שירי השואה אני גם לא מתלהב מהשיר על ההורים של נאתכו.

ומה ההבדל בין השירים האלו לשירים על "הבן של אובראוב"? "איפה אבא של רגב"? "אני מודה לאלוהים"?
הקטגוריה הזאת של השלושה שירים האחרונים בצירוף כל מיני שירי הורים של נאתכו לא יותר גרועים משירי שואה?
או לחילופין - שישרפו חיים?

כולם גרועים באותה מידה
ולכן את כולם אני לא שר
את אדום עולה אני שר עד המשפט "שער כה מרגש" למרות שבזמן האחרון הוא מרגש אותי פחות בזמן שירי שואה; ומצטרף שוב ב"איזה רימון אכלתם"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 18:25 
סמל אישי של המשתמש
אני אגיב פה כי אני לא רוצה להרוס גם את האשכול הזה:
viewtopic.php?f=4&t=64818

אם מישהו חושב שהמעשה הזה מטומטמם ומגעיל , אבל שר שירי שואה , הוא צריך לעשות קצת חושבים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 18:37 
רועי כתב:
metal כתב:
tdub כתב:

התגובה הכי נכונה לדעתי.

הייתי בשני "האירועים ההיסטוריים" האלה , בשניהם שתקתי . זה היה מרשים אני מודה , אבל למה בדיוק אני צריך לחגוג גול ע"י איחול להם להישרף ? "איך שמחתם בתיקו" הרבה יותר מתוק מבחינתי
לא יודע אם היית בטדי , היה שם רגע מאוד יפה לדעתי . ברגע שנודע שהפועל זכתה באליפות שרנו כמה שירי אליפות כמו "יש אליפות להפועל" ואז , במקום לאחל לשלושת רבעי מאוכלוסיית העולם למות בשירים כאלה ואחרים , התחיל פשוט רצף של שירי שחקנים

טוב.. לא כוווווולם, אבל מלא.. ואתה הודת בעצמך שזה היה מרשים לראות את זה. לא הייתי בטדי, אבל הדוגמא של טדי לא טובה כי הסיכוי שהכוכבים יסתדרו ככה שלערב אחד תהיה האדם המאושר בעולם הם שווים לסיכויים שניקח דרבי-גמר-גביע עם שער ביד. וברגע כה נדיר של אושר צרוף לא מעניין אותך - או כמעט כל אחד אחר - פרובוקציות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 18:50 
סמל אישי של המשתמש
metal כתב:
רועי כתב:
metal כתב:
tdub כתב:

התגובה הכי נכונה לדעתי.

טוב.. לא כוווווולם, אבל מלא.. ואתה הודת בעצמך שזה היה מרשים לראות את זה. לא הייתי בטדי, אבל הדוגמא של טדי לא טובה כי הסיכוי שהכוכבים יסתדרו ככה שלערב אחד תהיה האדם המאושר בעולם הם שווים לסיכויים שניקח דרבי-גמר-גביע עם שער ביד. וברגע כה נדיר של אושר צרוף לא מעניין אותך - או כמעט כל אחד אחר - פרובוקציות.

אז למה בשאר הזמן זה כן מעניין ? וברור שזה היה מרשים אבל גם אם 6500 איש היו שרים ביד אליהו את "מי שמאמין לא מפחד" זה היה מרשים . מה שמרשים היה העובדה שכבשנו את יד אליהו , לא שירי השואה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 19:01 
dekel_6 כתב:
פואד היקר וחבריו , שנה טובה .
אם יש לכם אובססיה להגיד את המילה "שואה" באיצדיון כדורגל
אולי תעשו את זה בקבוצה אחרת ?
בחיאת , רחמו עלינו

אולי אתה תעשה את השריקות שלך בקבוצה אחרת? מה דעתך?

אם רק הייתם שרים במגרש כמו שאתם כותבים פה... מזמן היינו הקהל מספר 1 בעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 19:21 
פואד כתב:
dekel_6 כתב:
פואד היקר וחבריו , שנה טובה .
אם יש לכם אובססיה להגיד את המילה "שואה" באיצדיון כדורגל
אולי תעשו את זה בקבוצה אחרת ?
בחיאת , רחמו עלינו

אולי אתה תעשה את השריקות שלך בקבוצה אחרת? מה דעתך?

אם רק הייתם שרים במגרש כמו שאתם כותבים פה... מזמן היינו הקהל מספר 1 בעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 20:34 
סמל אישי של המשתמש
הי פואד
אני רועי, מנוי ל7 ושר 90 דקות. תוכל להתייחס למה שכתבתי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 21:55 
אם אוהדים חייבים "שירי שואה" שיחפשו מקום אחר לפרוק כעסים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 22:19 
סמל אישי של המשתמש
לא טוב שהם לוקחים צד בריב האוהדים
וברור שהם עושים את זה בגלל הקנסות חח
זה אוסידון וטביב מה ציפיתם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 22:19 
moshiko כתב:
אם אוהדים חייבים "שירי שואה" שיחפשו מקום אחר לפרוק כעסים.

אם אתה חייב לשרוק בוז גם אתה חפש מקום אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 22:25 
רועי כתב:
הי פואד

לא מעניין אותי כמה אתה שר ושיש לך מנוי...לי אין מנוי ולא היה. למה אתה רוצה שאני אתייחס מכל ההודעות שלך? לכולן? בדרך כלל אני מתייחס להודעות שמעצבנות אותי...שלך לא כאלה, אתה לפחות די מסביר את עצמך ולא מדבר כל כך הרבה שטויות כמו כל השאר... למשל סימרוטיץ שאמר שקובעים לפי ההווה מה הקהל רוצה (הוא דיבר על זה שהרוב שורק בוז)... אמרתי לו שלפי ההווה בדרבי היו קריאות שואה יותר משריקות וגם במשחק האחרון היו... ופתאום הוא די התקפל ועל הדרבי זה היה בלהט המשחק ובמשחק האחרון לא הבינו ואחרי שהבינו לא שמעו ובלה בלה בלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 22:51 
פואד כתב:
רועי כתב:
הי פואד

לא מעניין אותי כמה אתה שר ושיש לך מנוי...לי אין מנוי ולא היה. למה אתה רוצה שאני אתייחס מכל ההודעות שלך? לכולן? בדרך כלל אני מתייחס להודעות שמעצבנות אותי...שלך לא כאלה, אתה לפחות די מסביר את עצמך ולא מדבר כל כך הרבה שטויות כמו כל השאר... למשל סימרוטיץ שאמר שקובעים לפי ההווה מה הקהל רוצה (הוא דיבר על זה שהרוב שורק בוז)... אמרתי לו שלפי ההווה בדרבי היו קריאות שואה יותר משריקות וגם במשחק האחרון היו... ופתאום הוא די התקפל ועל הדרבי זה היה בלהט המשחק ובמשחק האחרון לא הבינו ואחרי שהבינו לא שמעו ובלה בלה בלה.

הלו ,אם תספר מספיק פעמים שקר הוא לא יהפוך לאמת ,כבר כתבתי לך מספר פעמים ,אבל כנראה שאתה מתעלם בכוונה, "מתקפל" על מה ? על זה שהרוב לא בעד השריקות ודווקא המיעוט הוא זה ששר ? ,אתה חי כנראה בעולם משלך אם אתה באמת מאמין לזה, היוצא מהכלל אינו מעיד על הכלל ,והדרבי הוא אחד מהם .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 23:19 
סמל אישי של המשתמש
רועי כתב:

את אדום עולה אני שר עד המשפט "שער כה מרגש" למרות שבזמן האחרון הוא מרגש אותי פחות בזמן שירי שואה; ומצטרף שוב ב"איזה רימון אכלתם"

סליחה שאני מתערב בדיון המעניין שביניכם.
זה שאתה שר חלק ממהשיר לא עושה אותך שונה מפואד לדוגמא. שניכם עוזרים להנציח את השיר באותה מידה.
את השיר הזה לא צריכים לשיר . במקומו ניתן לשיר שיר אחר או לשרוק בוז. זו הדרך היחידה למחות כנגד השיר ואל כל דרך חלקית של הצטרפות לשיר.

שנה טובה וחג שמח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 23:22 
מכיוון שאין לי כוח 5 עמודים של זיוני שכל
מישהו יכול לתת לי תקציר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 23:25 
kobiko כתב:
מכיוון שאין לי כוח 5 עמודים של זיוני שכל
מישהו יכול לתת לי תקציר?

אין שום דבר שונה מ89789097634534 אשכולות השואה השונים שהיו פה בעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2011, 23:55 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ', בלי קשר לנכונותה של ההגדרה שהבאת, ההגדרה הרווחת בקרב הציבור ובפני החוק של המונח גזענות היא שנאה על רקע גזעי. לקרוא למישהו גזען כיוון שהוא שר שואה/שריפה/מי שלא קופץ מכבי זה משהו על הציר שבין פופוליזם ופרובוקציות זולות לגניבת דעת.
בזאת תמה מכסתי באשכולות שירי השואה לעונה זו, אלא אם יקרה משהו בסדר גודל של שער במדור הספורט בהארץ.
ממליץ לעשות כמוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 ספטמבר 2011, 00:06 
cheabuksis כתב:
סימרוטיץ כתב:

לא הבנתי מה השתנה ?

גם אם לא נרחיב.

מכבי הם -
1. קבוצה לאומנית?
2. קבוצה דתית?
3. קבוצה אתנית?
4. קבוצה גזעית?

אנחנו מדברים על גזענות ולא ג'נוסייד ולכן אבקש ממך לתת מקור להגדרת גזענות כמושג כללי של אפליה על כל רקע.

ציטוט:
The UN does not define "racism", however it does define "racial discrimination": According to the United Nations Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination,
the term "racial discrimination" shall mean any distinction, exclusion, restriction, or preference based on race, colour, descent, or national or ethnic origin that has the purpose or effect of nullifying or impairing the recognition, enjoyment or exercise, on an equal footing, of human rights and fundamental freedoms in the political, economic, social, cultural or any other field of public life.[11]
This definition does not make any difference between discrimination based on ethnicity and race, in part because the distinction between the two remains debatable among anthropologists.[12] Similarly, in British law the phrase racial group means "any group of people who are defined by reference to their race, colour, nationality (including citizenship) or ethnic or national origin".[13]

ציטוט:
Definition of "racial discrimination"
Main articles: Racism and Discrimination
Article 1 of the Convention defines "racial discrimination" as
...any distinction, exclusion, restriction or preference based on race, colour, descent, or national or ethnic origin which has the purpose or effect of nullifying or impairing the recognition, enjoyment or exercise, on an equal footing, of human rights and fundamental freedoms in the political, economic, social, cultural or any other field of public life.[22]
Distinctions made on the basis of citizenship (that is, between citizens and non-citizens) are specifically excluded from the definition, as are affirmative action policies and other measures taken to redress imbalances and promote equality.[23]
This definition does not distinguish between discrimination based on ethnicity and discrimination based on race, in part because the distinction between the ethnicity and race remains debatable among anthropologists.[24] The inclusion of descent specifically covers discrimination on the basis of caste and other forms of inherited status.[25]
Discrimination need not be strictly based on race or ethnicity for the Convention to apply. Rather, whether a particular action or policy discriminates is judged by its effects.[26]
In seeking to determine whether an action has an effect contrary to the Convention, it will look to see whether that action has an unjustifiable disparate impact upon a group distinguished by race, colour, descent, or national or ethnic origin.[26]
The question of whether an individual belongs to a particular racial group is to be decided, in the absence of justification to the contrary, by self-identification.[27]

ציטוט:
The United Nations use the definition of racial discrimination laid out in the International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination, adopted in 1966:
...any distinction, exclusion, restriction or preference based on race, color, descent, or national or ethnic origin that has the purpose or effect of nullifying or impairing the recognition, enjoyment or exercise, on an equal footing, of human rights and fundamental freedoms in the political, economic, social, cultural or any other field of public life.(Part 1 of Article 1 of the U.N. International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination)[40]
In 2001, the European Union explicitly banned racism along with many other forms of social discrimination in the Charter of Fundamental Rights of the European Union, the legal effect of which, if any, would necessarily be limited to Institutions of the European Union: "Article 21 of the charter prohibits discrimination on any ground such as race, color, ethnic or social origin, genetic features, language, religion or belief, political or any other opinion, membership of a national minority, property, disability, age or sexual orientation and also discrimination on the grounds of nationality."[41]

ציטוט:
גִּזְעָנוּת היא השקפת עולם הגורסת כי בקרב בני אדם מתקיים קשר טבעי בין קבוצות מוצא ביולוגי, ואף קבוצות של בעלי תכונות ביולוגיות משותפות, לבין תכונות אופי, כישורים פסיכולוגיים וקוגניטיביים ומצב חברתי. ברוב המקרים משתמעת מהגישה גם עליונותה של קבוצה אחת על האחרת, והיא משמשת צידוק למעשים ולהתבטאויות שעיקרם העדפה של קבוצה אחת על האחרת.
התיאוריות הראשונות שהוכתרו בכינוי 'גזענות' מקורן במאה ה-19 והן התייחסו לקבוצות הנבדלות במוצאן הביולוגי בלבד, אולם כיום נהוג לכלול בהגדרה גם הבחנות על בסיס לאומי, ולדעת חוקרים ואנשי רוח רבים - גם הבחנה על פי כל תכונה ביולוגית אחרת (כגון מין, נטייה מינית וכד').
דוגמאות מובהקות לגזענות ממוסדת הן תורת הגזע הנאצית, האפליה שעוגנה בחוק נגד השחורים בארצות הברית עד שנות ה-60 ומשטר האפרטהייד בדרום אפריקה.

ציטוט:
האיסור על הגזענות מעוגן באמנה הבינלאומית בדבר ביעורן של כל צורות האפליה הגזעית שנוסחה ב-1966. סעיף 1 לאמנה מגדיר "גזענות" באופן הבא:
כל הבחנה, הוצאה מן הכלל, הגבלה או העדפה, המיוסדת על נימוקי גזע, צבע, ייחוס משפחתי, מוצא לאומי או אתני, שמגמתן או תוצאתן יש בהן כדי לסכל את ההכרה, ההנאה והשימוש או לפגום בהכרה, בהנאה או בשימוש על בסיס שווה של זכויות האדם וחירויות היסוד בחיים המדיניים, הכלכליים, החברתיים, התרבותיים או בכל תחום אחר בחיי הציבור.

חוק נגד גזענות כתב:

3. איסור הפליה (תיקון: תשס"ה)
(א) מי שעיסוקו בהספקת מוצר או שירות ציבורי או בהפעלת מקום ציבורי, לא יפלה בהספקת המוצר או השירות הציבורי, במתן הכניסה למקום הציבורי או במתן שירות במקום הציבורי, מחמת גזע, דת או קבוצה דתית, לאום, ארץ מוצא, מין, נטיה מינית, השקפה, השתייכות מפלגתית, מעמד אישי, או הורות.
http://www.fridmanwork.com/x2581.html

יש כאן מספיק חומר למחשבה, תחזור אליי עם מסקנותייך .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 235 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: