תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 01 יולי 2025, 22:33

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 85 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חלקיק שעבר את מהירות האור
הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 09:52 
סמל אישי של המשתמש
נא להירגע, מסתבר שהחלקיק ההוא היה בעצם צ'אק נוריס.

its-sick כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
בפרספקטיבה יותר רחבה, זה יפה/מתסכל/מפחיד/מעניין/כל תואר אחר לראות כל פעם מחדש, עד כמה ה"אמת המדעית" היא שבירה. בתחומים מסויימים היא כמעט פיקציה.
האמת המדעית תפקידה להסביר את כל הנתונים שיש לנו. ברגע שיש נתונים חדשים שאינם מתאימים, ברור שצריך לשנות את התיאוריה. זה לא סותר את העובדה שכל הנתונים קודם לכן אכן הוסברו.
יותר מדי אנשים מתייחסים רק לאפקט הלוגי של אמת מול שקר. ההבנה המדעית נותנת לנו כלים ליצור דברים ששום פילוסוף לא ייתן, ואמיר הביא כמה דוגמאות קודם לכן.
האפשרות לחזות מה יקרה בסביבה שעוד לא בדקנו וכך לתכנן מערכות חדשות נותן לאמת המדעית תוקף הרבה מעבר למידת ההתאמה במקרי קצה מסויימים.

אוגוסטוס,
יש לזכור שהמדע המודרני, ובמיוחד הפיזיקה (הבסיסית והמפושטת), לא מתיימר לתת את האמת האחת המוחלטת לגבי העולם שלנו. הוא בסך הכל מנסה לתת תיאור אמין של האמת הזו, לפי כל המחקר שנעשה עד כה ומאבקי הכוחות בין הפרדיגמות השונות. ההתחדשות הכמעט יומיומית הזו עוזרת להביא אנשים לדרכי חשיבה חדשים ולדיון בין הפרדיגמות. המצב ההפוך בימי הביניים, בו אף אדם לא הורשה לקרוא תיגר על ה"אמת" שהוכרזה ע"י מוסדות הדת, היה גרוע הרבה יותר.

אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, וכל מה שאנחנו מבקשים הוא רק שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ואדירה וכבירה ונצחית, ואדומה ונפלאה ובלתי מושגת)-ע.מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 10:14 
למה אתם מתגוננים? רק אמרתי שהאמת שאנחנו מתייחסים אליה כאל מוחלטת, היא לא כזאת מוחלטת.
ברוב המקרים פריצות דרך מביאות לכוונון מדוייק יותר. לעיתים רחוקות פריצות הדרך מביאה למהפכה פרדיגמטית אמיתית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 10:23 
סמל אישי של המשתמש
דני נוימן בתגובה : "ידוע שחלקיקים נעים מהר יותר בלילה".

וברצינות, תיאורית המיתרים כבר מכסה את הענין הזה ולחלקיקים שנעים מהר ממהירות האור יש אפילו שם "טכיונים".
אם אני מבין נכון אין כאן מהפכה ברמת התיאוריה. יש כאן ניסוי שמוכיח שהתיאוריה נכונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 11:43 
סמל אישי של המשתמש
קלדרון כתב:
דני נוימן בתגובה : "ידוע שחלקיקים נעים מהר יותר בלילה".

וברצינות, תיאורית המיתרים כבר מכסה את הענין הזה ולחלקיקים שנעים מהר ממהירות האור יש אפילו שם "טכיונים".
אם אני מבין נכון אין כאן מהפכה ברמת התיאוריה. יש כאן ניסוי שמוכיח שהתיאוריה נכונה.
תורות המיתר השונות הן הכללות של תורות השדות המוכרות, בנסיון לאחד בין התורות השונות. אחרי כ 25 שנה של בזבוז כספים אדיר, אין להן אף תוצא מדיד ששונה מהתורות אותן הן מנסות להכליל, וגם אין סימן לאיחוד המיוחד.
אכן ייתכן שחלקיקים מהירים מהאור יביאו ערך מסוים לתורות המיתר, אבל לא הייתי מתייחס לכל מיני תוצרים תיאורטיים משונים (ובכל תורת מיתר יש תוצרים שונים, רק שיש יותר מדי תורות כאלה) כאל משהו להסתמך עליו.
לפחות בינתיים תורות המיתר אינן ממש מדע.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 11:57 
סמל אישי של המשתמש
תיאוריה (כפי שכתבתי במקור) ולא תורת המיתרים לא רק שאינה בזבוז כספי ציבור, היא התחום היחידי שאני מכיר בפיזיקה המודרנית שהוא לא "עוד מאותו הדבר" .

מדידת חלקיקים מהירים מהאור יכול להפוך את התיאוריה לתורה.

בכל מקרה זהו מדע. כל מה שנשען על משפטים מתמטים הוא מדע. יתכן שהנחות היסוד שגויות ואז אנחנו במחלקת הטעיה של המדע וכמו שכל חוקר יודע, ניסוי כושל חשוב לעיתים הרבה יותר מניסוי מוצלח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 11:58 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
teknoboy כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
בפרספקטיבה יותר רחבה, זה יפה/מתסכל/מפחיד/מעניין/כל תואר אחר לראות כל פעם מחדש, עד כמה ה"אמת המדעית" היא שבירה. בתחומים מסויימים היא כמעט פיקציה.

כבר מזמן (ראה תומס קון) מקובל לחשוב ש"האמת המדעית" היא בסך הכל "פרדיגמה" (כך מכנה אותה קון בספרו "מהפכות מדעיות"), קרי מוסד תרבותי, כמו כל שאר הדברים בעולם האנושי.
מרגע שהיא מאפשרת לך לתכנן לייזר, יש לה תוקף חיצוני.
תרבות היא עולם פנימי. היא מאפשרת ליצור אמנות וארכיטקטורה, לא תופעות פיזיקליות שלא נראו קודם לכן.

התיאוריה של ניוטון מספיק טובה כדי שתוכל לשגר לווינים לחלל על סמך התוצאות שלה. כידוע, זה לא אומר שהיא "נכונה", אלא שהיא טובה מספיק. כנ"ל הלייזר.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 12:14 
teknoboy כתב:
its-sick כתב:
teknoboy כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

כבר מזמן (ראה תומס קון) מקובל לחשוב ש"האמת המדעית" היא בסך הכל "פרדיגמה" (כך מכנה אותה קון בספרו "מהפכות מדעיות"), קרי מוסד תרבותי, כמו כל שאר הדברים בעולם האנושי.
תרבות היא עולם פנימי. היא מאפשרת ליצור אמנות וארכיטקטורה, לא תופעות פיזיקליות שלא נראו קודם לכן.

התיאוריה של ניוטון מספיק טובה כדי שתוכל לשגר לווינים לחלל על סמך התוצאות שלה. כידוע, זה לא אומר שהיא "נכונה", אלא שהיא טובה מספיק. כנ"ל הלייזר.

בדיוק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 12:17 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
its-sick כתב:
teknoboy כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

אתה לא עונה לענין.
אמרת שהאמת המדעית היא מוסד תרבותי, כמו כל שאר הדברים בעולם האנושי. זה פשוט לא נכון.
לאמת המדעית יש תוקף חיצוני. מידת הדיוק וההתאמה שלה למציאות לא נקבעת אך ורק לפי ההסכמה המדעית ובראשם של המדענים, שכן אז היא היתה מטומטמת בדיוק כמו הדתות.
כל תורה מדעית נמדדת בכלים אובייקטיביים מול העולם החיצוני, ומידת התאמתה ליקום בו אנו חיים היא שקובעת את ההסכמה של המדענים לגביה.
להבדיל, תרבות היא עולם פנימי- היא לא בוחנת עצמה בכלים אובייקטיביים.

ובענין השני- הלייזר הוא תופעה שלא היתה מתקיימת מעצמה בטבע. היא נהגתה במוחם של מדענים שהבינו לעומק תיאוריה מדעית.
זה נותן תוקף חיצוני חזק מאד לאותה התיאוריה. אם אתה בוחר להשתמש במילה "נכון" לגביה או לא זה כבר עולם מושגים אחר לגמרי.
אמיתות מוחלטות במובן הלוגי יש במתמטיקה ובדתות, כי שם הכל נובע מאקסיומות ולא מהעולם בו אנו חיים.
היות ואם יש אקסיומות שמתארות את היקום שלנו הן אינן ידועות לנו (וגם אם היו ידועות לא היינו יכולים להיות בטוחים בכך. בכל זאת נמשיך לחפשן) הגישה הלוגית לא ממש מתאימה כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 12:32 
סמל אישי של המשתמש
מעניין היה לראות נושא כזה בפורום אוהדי ביט"ר :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 12:33 
כשהדעה הרווחת היתה שהעולם הוא שטוח, זו היתה אמת מדעית לכל דבר. זה שהיום אתה מסתכל אחורה ומבין שזה לא היה קשור למדע, לא אומר שהמדענים הקונפורמיסטים של אותה תקופה לא דיברו כמוך בדיוק, כולל השלכות פרקטיות שכביכול נובעות מהתאוריה.
אתה גם בוודאי יודע מה היה היחס לפורצי הדרך שערערו על הידע הזה והיום הם נחשבים לגאונים.

זו דוגמא קיצונית, אבל הטענה היא פשוטה. אתה מבקר את הידע המדעי בכלים שקיימים בתוך הפרדיגמה ממנה הוא יוצא ולכן ברמה הפילוסופית זו כמעט טאוטולוגיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 12:36 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
כשהדעה הרווחת היתה שהעולם הוא שטוח, זו היתה אמת מדעית לכל דבר. זה שהיום אתה מסתכל אחורה ומבין שזה לא היה קשור למדע, לא אומר שהמדענים הקונפורמיסטים של אותה תקופה לא דיברו כמוך בדיוק, כולל השלכות פרקטיות שכביכול נובעות מהתאוריה.
אתה גם בוודאי יודע מה היה היחס לפורצי הדרך שערערו על הידע הזה והיום הם נחשבים לגאונים.

זו דוגמא קיצונית, אבל הטענה היא פשוטה. אתה מבקר את הידע המדעי בכלים שקיימים בתוך הפרדיגמה ממנה הוא יוצא ולכן ברמה הפילוסופית זו כמעט טאוטולוגיה.
מה הם הצליחו ליצור "בזכות" התפיסה שהארץ שטוחה? כלום.
זה כל ההבדל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 12:40 
its-sick כתב:
תמיד היו חלקיקים וירטואליים במהירות גבוהה ממהירות האור בחישובים של כל ההסתברויות לכל מסלול אפשרי באינטגרל הפעולה. הם תמיד נעלמו לגמרי בסכום הכולל.
אפילו מי שרק למד בתיכון על גלי אור יודע שמה שמוגבל במהירות האור זו מהירות החבילה ולא מהירות הגל.
בהתמודדות עם פרדוקס איינשטיין פודולסקי רוזן טען איינשטיין שמידע הוא שלא יכול לנוע יותר מהר ממהירות האור.
אם אכן מדדו חלקיקים שאפשר באמצעותם להעביר אינפורמציה יותר מהר ממהירות האור, אין לי מושג איך בכלל אפשר יהיה להבין את כל הידע שנצבר במאה השנה האחרונות.
מצד שני, תמיד היה לי קשה עם פרדוקס EPR כי תורת המדידה הקוונטית היא דבר מבלבל למדי ולדעתי לא מוגדר היטב. אולי באמת מעורבים בקולפס של פונקציית הגל בעת מדידה חלקיקים נוספים ויותר מהירים? דווקא יש בזה הגיון מסוים (פחות סתירות).

מדוע אתה טוען שניוטרינו לא מעביר מידע? כי הוא לא מבצע אינטרקציה?
מה מגדיר חלקיק כמעביר מידע?ֿ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 12:42 
סמל אישי של המשתמש
בר קולמוסא כתב:
מדוע אתה טוען שניוטרינו לא מעביר מידע? כי הוא לא מבצע אינטרקציה?
מה מגדיר חלקיק כמעביר מידע?ֿ
לא טענתי כזה דבר. הוא לא נע יותר מהר ממהירות האור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 12:50 
its-sick כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

מה הם הצליחו ליצור "בזכות" התפיסה שהארץ שטוחה? כלום.
זה כל ההבדל.

אני לא מומחה בהיסטוריה של המדע, אבל אני לא בטוח שאתה צודק. ייתכן ולשיטתם באותה תקופה היו השלכות פרקטיות למכביר שנבעו למעשה מחלקים מסויימים באבני היסוד של התאוריה. כלומר, ייתכן שגם בתאוריה השגויה הזאת יש רכיב "מספיק טוב" על מנת להגיע להשלכות שלמראית עין מדעית, אכן נובועת ממנה, למרות שכמכלול ברור שהיא שגויה (ואני לא באמת מכיר אותה...)
(ואגב, סביר להניח שגם יש דוגמאות קצת יותר מוצלחות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 13:02 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
לא משנה איך הם דיברו. משנה אם הם ערכו ניסויים שמיועדים להוכיח את זה ואם הם בדקו בביקורתיות את תוצאות הניסויים.
כיון שברור שלא (התיאוריה הזו נכשלת גם בסדר גודל של עיר אחת) זו לא היתה אמת מדעית בהגדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 13:14 
זה בדיוק העניין-הגדרה שלי מי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 13:19 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
של המדענים כמובן. המדע הוא קודם כל המתודולוגיה שלו. כל מה שאינו מתאים למתודולוגיה אינו מדע (ניוטון למשל כדוגמא עתיקה התאים למתודולוגיה - הוא ערך ניסויים שאנשים אחרים שיחזרו לפני שהם קיבלו את התיאוריות שלו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 13:23 
its-sick כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
של המדענים כמובן. המדע הוא קודם כל המתודולוגיה שלו. כל מה שאינו מתאים למתודולוגיה אינו מדע (ניוטון למשל כדוגמא עתיקה התאים למתודולוגיה - הוא ערך ניסויים שאנשים אחרים שיחזרו לפני שהם קיבלו את התיאוריות שלו).

לא הבנת אותי. ברור שבעיני המדענים של היום אתה צודק, אבל השאלה היא איך הגדירו את זה המדענים של אז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 13:30 
dino כתב:
מעניין היה לראות נושא כזה בפורום אוהדי ביט"ר :)

בדיוק מה שחשבתי לעצמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 13:31 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
its-sick כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

לא הבנת אותי. ברור שבעיני המדענים של היום אתה צודק, אבל השאלה היא איך הגדירו את זה המדענים של אז.
לדעתי לא הבנת. אם החכמים של אז לא פעלו לפי המתודולוגיה של המדע, השם מדענים אינו מתאים להם. המדע הוא הוא המתודולוגיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 13:47 
its-sick כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
its-sick כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

לדעתי לא הבנת. אם החכמים של אז לא פעלו לפי המתודולוגיה של המדע, השם מדענים אינו מתאים להם. המדע הוא הוא המתודולוגיה.

שוב אתב חוזר על הברור מאליו. אתה מעמיד את הידע הישן במבחן שנכתב על פי הפרדיגמות העכשוויות.
הנקודה היא מהי ההגדרה של אנשי המדע לשיטתה של הפרדיגמה באותה תקופה.
מה שמעניין אותי הוא לא האמת עצמה (שאתה משוכנע שלמדע של היום יש כלים טובים להגיע לקירוב שלה ואולי אתה צודק), אלא האינדוקטרינציה של מושג ה"ידע".
אני טוען שהוא יחסי. בהגדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 13:58 
אם תורת היחסות של איינשטיין תוכח בסוף בלא נכונה זה אומר שמסע בזמן זה אפשרי???

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 14:04 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
its-sick כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
its-sick כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

שוב אתב חוזר על הברור מאליו. אתה מעמיד את הידע הישן במבחן שנכתב על פי הפרדיגמות העכשוויות.
הנקודה היא מהי ההגדרה של אנשי המדע לשיטתה של הפרדיגמה באותה תקופה.
מה שמעניין אותי הוא לא האמת עצמה (שאתה משוכנע שלמדע של היום יש כלים טובים להגיע לקירוב שלה ואולי אתה צודק), אלא האינדוקטרינציה של מושג ה"ידע".
אני טוען שהוא יחסי. בהגדרה.
אתה צריך למצוא שם אחר לאנשים שניסו להבין את העולם לפני תקופת המדע. הם לא היו מדענים. אני לא אומר שהם לא היו "ידענים", רק שמדע הוא פרדיגמה ספציפית שמה שהיה לפניה צריך למצוא לו שמות אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 14:27 
איציק צודק לגמרי.
המדע נולד לפני כ-300-400 שנה.
אותם חכמים ידענים, תקרא להם איך שאתה רוצה, אולי היו המקבילים של התקופה ההיא למה שאנחנו היום קוראים מדענים, והיו עוסקים במקבילה של תקופתם ל'מדע' שלנו, ואולי אפילו אותה מקבילה הביאה פתרונות או הסברים שהיו מקובלים לתופעות מסויימות. אבל הם בשום אופן לא היו מדענים שעסקו במדע.

גם בהעידר אמצעים, לא כל הסבר של המציאות הוא מדע. בחייאת, הם אפילו לא יכלו להפיל אבל גדולה מול קטנה כדי לראות שהן מגיעות לאדמה באותו הזמן...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 14:27 
אני מבין את זה, אבל תניח את זה רגע בצד ותנסה להכנס לאותו איש "חכמה" שמשוכנע שהכלים שהוא פיתח ע"מ לתקף את התאוריות שלו הם מספקים, כמו שהמדען של היום חושב כך ואולי עוד 1000 שנים המדענים של אז יגחכו על המדע של היום, לך תדע.

עריכה, אחת השטויות הנפוצות היום היא להניח שהחכמים של היום יותר חכמים מהחכמים של פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 14:33 
skadiv כתב:
איציק צודק לגמרי.
המדע נולד לפני כ-300-400 שנה.
אותם חכמים ידענים, תקרא להם איך שאתה רוצה, אולי היו המקבילים של התקופה ההיא למה שאנחנו היום קוראים מדענים, והיו עוסקים במקבילה של תקופתם ל'מדע' שלנו, ואולי אפילו אותה מקבילה הביאה פתרונות או הסברים שהיו מקובלים לתופעות מסויימות. אבל הם בשום אופן לא היו מדענים שעסקו במדע.

גם בהעידר אמצעים, לא כל הסבר של המציאות הוא מדע. בחייאת, הם אפילו לא יכלו להפיל אבל גדולה מול קטנה כדי לראות שהן מגיעות לאדמה באותו הזמן...

כל מה שכתבת ברור מאליו ולא רלוונטי לדיון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 14:47 
אתה מצחיק...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 15:01 
skadiv כתב:
אתה מצחיק...

אתה אשכרה לא מבין, הא?
אתה יודע מה, במובן מסויים זו בדיוק הנקודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 15:38 
אוגוסטוס היל כתב:

טעות רווחת אבל קשה.
החל מהמאה הרביעית לפני הספירה לערך הדעה הרווחת בין המשכילים היתה שהעולם הוא כדור. זה חזר ואושר על ידי אינספור אנשי מדע וגם תיאולוגים (אוגוסטינוס, תומס אקווינס) לאורך ההיסטוריה.
מיתוס הארץ השטוחה נולד בערך במאה ה-19 כשהחל הקרב האמיתי בין הדת והמדע סביב דרווין והאבולוציה והיה נוח להמציא מיתוס שהראה את אנשי הדת כבורים לאורך ההיסטוריה, בנוסף היה גם צורך להעמיס את דמותו של קולומבוס ולייחס לו את "גילוי" כדוריות הארץ (שזו כמובן שטות מוחלטת. ההתנגדות למסעו של קולומבוס היתה שבעולם כדורי אין מצב שהספינה שלו תסע מספרד להודו דרך מערב, דבר שהוא גם נכון)
להרחבות ראו את ספרו המצוין של ראסל Inventing the Flat Earth

טעות נפוצה נוספת היא לייחס את המדע לארבע מאות השנה האחרונות (בערך מאז גליליאו). זו טעות נפוצה כל כך שגם הוקינג במבוא לקיצור תולדות הזמן עושה אותה (בקורס שנה א' באוניברסיטה נותנים למצוא את כל הטעויות במבוא של הוקינג שזה תרגיל משעשע בפני עצמו).
פעילות מדעית מבריקה התקיימה מאות שנים. להרחבה ראו את הספר The origins and development of modern science

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2011, 15:51 
20 כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

טעות רווחת אבל קשה.
החל מהמאה הרביעית לפני הספירה לערך הדעה הרווחת בין המשכילים היתה שהעולם הוא כדור. זה חזר ואושר על ידי אינספור אנשי מדע וגם תיאולוגים (אוגוסטינוס, תומס אקווינס) לאורך ההיסטוריה.
מיתוס הארץ השטוחה נולד בערך במאה ה-19 כשהחל הקרב האמיתי בין הדת והמדע סביב דרווין והאבולוציה והיה נוח להמציא מיתוס שהראה את אנשי הדת כבורים לאורך ההיסטוריה, בנוסף היה גם צורך להעמיס את דמותו של קולומבוס ולייחס לו את "גילוי" כדוריות הארץ (שזו כמובן שטות מוחלטת. ההתנגדות למסעו של קולומבוס היתה שבעולם כדורי אין מצב שהספינה שלו תסע מספרד להודו דרך מערב, דבר שהוא גם נכון)
להרחבות ראו את ספרו המצוין של ראסל Inventing the Flat Earth

טעות נפוצה נוספת היא לייחס את המדע לארבע מאות השנה האחרונות (בערך מאז גליליאו). זו טעות נפוצה כל כך שגם הוקינג במבוא לקיצור תולדות הזמן עושה אותה (בקורס שנה א' באוניברסיטה נותנים למצוא את כל הטעויות במבוא של הוקינג שזה תרגיל משעשע בפני עצמו).
פעילות מדעית מבריקה התקיימה מאות שנים. להרחבה ראו את הספר The origins and development of modern science

תודה על התיקון.
תיארתי לעצמי שזו דוגמא בעייתית (וגם כתבתי קודם).
בכל אופן, נדמה לי שהכוונה שלי ברורה (ברמה הכללית)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 85 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: