red in blood כתב:
אז מהו עם בשבילך?
מהו הקו אותו צריך לעבור בשביל להחשב עם?
לפי ההגיון שלך, לא יכולים לקום עמים חדשים.
לפי ההגיון שלך, גם עד שלב מאוחר יחסית העם היהודי לא נחשב עם.
אני יכול לענות על עצמי -
בעיני הסיבות להקמת עם לא משנות.
עם קיים כשקבוצה גדולה של אנשים מחליטים שהם עם. (פתאום קם אדם בבוקר ומחליט כי הוא עם ומתחיל ללכת).
לדוגמה, אם עכשיו כל המתנחלים יתאחדו, יחליטו שהם עם - אז הם יהיו עם.
התקדמת צעד קטנטן ושוב הלכת אחורה.
מצד אחד ברור כדבריך, שלא ייתכן שאני או שמישהו יקבע את הקריטריונים להגדרת קבוצת אנשים כעם.
ואתה צודק שלא נכון להתייחס רק לכזה שיש לו הסטוריה ארוכה כמו שיש לנו, העם העתיק בעולם.
מאידך, בניגוד לדבריך לא ייתכן שאני ואתה נחליט כרגע שאנו מכריזים על העם וולטון(לכאורה לא הגבלת גם את מספר האנשים, וגם את האופן) ליתר דיוק, אנחנו יכולים לעשות את זה.
כל עוד לא נפגע באחר
כל עוד לא נבוא בדרישות לטריטוריה ששייכת לעמים אמיתיים

כל עוד לא נצהיר על שאיפות יומרניות להשתלט בכוח על אדמות ונכריז שאנחנו הוולטנים, אנחנו הם הבעלים האמיתיים של סביון למשל, ונמציא דגל, אתה תהיה הזרוע הצבאית, אני המדינית, ויאללה למלחמהת גיאהד עד שנכריע את הסביונים הכובשים..
כל עוד לא נעשה את זה, לאף אחד לא באמת יהיה אכפת. נוכל לדגל את ילדהו כוולטנים, להמציא מתכונים ולהשריש אותם הלאה, לקבוע לנו מנהגים וכך לחנך את ילדנו וכו וכו
כלומר!
כל עוד ה"פלסטינים" לא היו מביעים שאיפות ולהתלט על ארצי ופוגעים בי כדי להשיג אותם, שיהיו עם. לא אכפת לי..
תשאל את החיתי, הפריזי, היבוסי וכו' מה הם חשבו על קבוצת האנשים שהחליטה פתאום שהיא העם היהודי והשתלטה על האדמות שלהם בכח.