Officer Barbrady כתב:
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
מי שמשתין על דעת הקהל העולמית, בונה בלי לעשות חשבון בהתנחלויות, ומסרב לכל פשרה - שלא יתפלא אחר כך שכל ערס בשכונה (מברדעי ועד ארדואן) תופס עליו טרמפ.
אפשר להסתכל על כל העניין באופן נקודתי - ולהצדיק את עמדת ישראל, ובאמת לדעתי באופן נקודתי ארדואן הוא סתם כלומניק מתלהם שעדיף להתעלם ממנו, אבל זו ראיה צרה מאוד.
האמת היא שישראל קוצרת את פירותיה של מדיניות ממשלת הימין.
אבל אין בעיה, תנו לנו עוד, תנו לנו עוד אנחנו לא נפסיק לרקוד... אני לא מוכן שהטריומווראט האגדי ליביברק יפסיק עכשיו, אני רוצה עוד. עד שנגיע לסף הסנקציות. עם ישראל רוצה ימין? אהלן וסהלן, yamin it is... כמו שאומר מודי בר און: תבלו!
בעיקרון זה נכון מה שאתה אומר, אבל אל תשכח לקחת בחשבון את השינויים הפוליטיים שעוברים על אירופה. אני ממש לא בקיא בנושא הזה, אבל אני כל הזמן שומע על עוד מפלגה ימנית קיצונית שמשיגה אחוזים גבוהים בבחירות(אני מניח שעקב האיסלמופוביה ששוטפת את היבשת), וככל שהמפלגות האלה יתחזקו, ככה יהיה לממשלות אירופה קשה להמשיך במדיניות התקיפה שהיא נוקטת כלפי ישראל. אם תחבר את ההתחזקות שלהם יחד עם עליית הרפובלקנים לשלטון(ובמיוחד עם נשיא אנגווליסטי), אולי התמונה העתידנית שלך יכולה להשתנות.
כן, רק יש כאן כמה בעיות.
1. יכול להיות שבסופו של דבר אובמה ינצח שוב, ובפעם השנייה הוא יהיה הרבה פחות אוהד ישראל. בכל זאת, הוא לא יכול להיבחר לכהונה שלישית. מצב כזה, יחד עם טורקיה ואירופה במתכונת הנוכחית זה בעיה.
אם בארצות הברית אכן יעלה איזה ריק פרי זה יהיה אחלה.אני בספק אם באקמן שהיא חולת נפש ופיילין(שבינתיים לא רצה) שהיא פשוט טיפשה יש סיכוי בכלל. אין לי מושג בנוגע לפרי.
2. גם אם המפלגות הימניות יותר יתחזקו באירופה, אין זה בהכרח אומר שהם יתמכו יותר בישראל. מקסימום יעלו קצת חוקים למניעה של כניסה של מהגרים מוסלמים. זה לא אומר שהם
אוטומטית ילכו יותר לכיוון של ישראל. יתכן מאוד שהם דווקא יהיו ניטרליים במקרה הטוב.
אני מקווה שמכל הסיפור הזה עם טורקיה עם ישראל קיבל את הבומבה שלו שסנקציות וחרמות מדיניות יכולות לצוץ ברגע(וכמובן אי צדק חברתי, פשלות ביטחוניות, פשלות בטיפול בשרפות, פשלות דיפלומטיות אי טיפול בכלכלה ניגודי אינטרסים ציבוריים לאינטרסים פוליטיים/אישיים של חברי כנסת מסוימים, חוקים מפגרים כמו חוק חרם ועוד).
אולי אז סוף סוף לא נהיה כל כך מפגרים ונבחר בביבי שוב(אם נבחר בציפי או ברק או איזה יצור עלוב שכזה, לא באמת למדנו משהוא מכל הסיפור).