moshiko כתב:
גבעתיים כתב:
בקשר לסלים, יש חוזה ויש התנהגות אנושית.
לדוגמא, ההנהלה יכולה לקיים את כל פרטי החוזה ולירוק הצידה כל פעם שסלים מתקרב למרחק של 2 מטר לאחד מאנשיה.
ובמקרה הזה, זה אפילו לא חוקי כי להפועל חוזה מחייב מול סלים.
אלא שהעוקץ הוא בהתנהגות האנושית הבסיסית.
עדין חושב ש"מה כל כך מסובך להשלים בדיאבד את העיסקה".
לפי ONE, ואני מודע שזה מקור בינוני, נראה שיש עוד הסוברים כך.
האמת, אהיה יותר מופתע שהעסקה / וריאציה של העסקה לא תתקיים מאשר אם תתקיים בקרוב (או, בסבירות נמוכה יותר, בתוך מספר חודשים).
כי, לצערי, אני פחות או יותר מבין את המניע לעסקה. ותאמינו לי שאירופה נמצאת שם רק בתת סעיף.
מה המניע של העסקה?
אם יש קנוניה בין לוזון-טביב על גזירת קופון, למה לוותר על החשיפה במפעל אירופאי שרק יכול לסייע לגודל הקופון? אם יש אכן קומבינה מארץ הקומבינות, למה למשוך אש דרך המעבר של טועמה לפ"ת ולא להגדיל את מחיר הכרטיס? כדי שאבין: איפה העוקץ בהסכם טביב-לוזון?
ברור שרצו שטב"ח יחשף לאירופה.
אבל, לתדהמתם התברר שטועמה אינו עבד שניתן להקפיץ אותו בטלפון ישיר מהבוס החדש וללא מו"מ כספי וכמובן ללא דברי הסבר מהמאמן ומההנהלה שאולי היו גולשים למלות הערכה ותודה.
האמת, גם אני נדהמתי, כי לתומי חשבתי שטועמה הוא כושי בדרום ארה"ב ואנחנו לפני מלחמת האזרחים הידועה.
ועדין, הדיליי בחשיפה לאירופה הוא רק קצה הקרחון של העסקה שמשאיר אותה כדאית מאוד.
מה העסקה ?
על רקע ריבוי התגובות המגמתיות בפורום, דו שיח ענייני אינו אפשרי. ולמעשה בנושאים חשובים רבים הפורום אינו מתפקד מעבר ליחצנות.
לטעמי, מה שכתבתי (כלומר, שהעסקה הייתה צפויה מזה חודשים וקרוב לוודאי שתתקיים לכל המאוחר בחודשים הקרובים) מספיק לקורא המתענין באמת כרמז בכיוון הנכון, וחבל על החפירות.