Charlie כתב:
מסכים עם מה שאמרו מעלי. גוטמן, כמו קשטן, הוא מאמן של שיטה. הוא צריך להיות עם השחקנים שלו יום-יום ולהחדיר בהם את השיטה. באופן שבו כמה ימים לפני משחק מגיעים השחקנים מכל רחבי אירופה, עושים 2 וחצי אימונים ויאללה למשחק, אני לא מצליח לראות את הערך המוסף שיש לגוטמן.
תתפלאו, אבל דווקא שומי הכי מתאים לטעמי. גם מאמן עם ניסיון וגם מאמן חפיפניק שעיקר יכולתו היא לבחור שחקנים או לעשות חילופים בזמן משחק. וזה בדיוק מה שצריך ממאמן נבחרת. אם רק היה לו את המזל והקשרים של אברם, הוא היה מצליח יותר ממנו.
אני יודע שהוא לא פופולרי בפורום אבל גם נבחרת ישראל לא....

גם אני חושב שלגוטמן יהיה קשה לבטא בנבחרת יכולות רבות.
בכל זאת, לרשותו יעמוד דור זהב שחלקו התאמן תחתיו. ועוד משהו -
הבעיה בנבחרת היא מעבר לכדורגל נטו. זהו מומנטום שלילי שבו התחיל גרנט (ואני מודע שלפני כם היו בעיות אחרות, אבל לא רוצה לחפור).
גרנט פחד מכל נבחרת באירופה שאינה מדינת איים. ועיקר מלחמתו הייתה איך להישאר בתפקיד עם תוצאות כמעט טובות. הוא לא התכוון באמת לעלות שלב. ועברו שנים רבות מאז שנצחנו נבחרת אירופאית אמיתית (ואני לא מתכוון לרוסיה, אותה ניצחנו רק כי המשחק לא היה חשוב לנו והפסקנו לפחד).
וכאן גוטמן מופיע:
1 בעונת גיא לוזון הוא הוכיח את יכולתו, אמנם בקבוצה, לשנות מומנטום. היינו בדרך לירידה ואפילו ללא יכולת הבקעת שערים וניצלנו תוך צבירת נקודות בקצב מדהים של סגנית אלופה.
2 גוטמן לא מפחד מאירופה וזה ניכר עוד בתקופת הפועל חיפה.
שום היה יכול להתאים עקרונית, אבל קרה לו מה שקרה לאלי כהן ולהבדיל לוונגר - ברגע מסוים יצא ממנו האוויר.
והרגע המכונן אצלו היה הדאבל והכסף של ארקדי ששלחו אותו לפנסיה מוקדמת ול...קרקוב.