מספר מחייב כתב:
אני לא מבין את סיפור העסקה הזאת.
האם משהו יכול לסייע לי להבין ?
יש שחקן בשם טב"ח, הוא מסיים חוזה בסוף השנה.
הבעלים שלו זה עתה סרב לקבל 8 מיליון ש"ח + כרטיס שחקן של מרעי תמורת 50% מכרטיסו כדי שאותו טב"ח יוכל, ע"פ תקנות אופ"א, לפדות את עצמו במחיר שארית החוזה שלו ודמי השבחה ממש בינואר הקרוב (60-80 אלף דולר חוזה ועוד השבחה אותה כל קבוצה תשמח לשלם גם אם זה מיליון דולר).
אני מתכוון לאותו סעיף של אופ"א לגבי שחקנים בשנה האחרונה של החוזה שלהם.
אם לא די בכך, הרי שיוכל ללכת ללא תמורה (רק השבחה) בסיום העונה.
כל זה בגלל סלים טועמה?
אותו לוזון סרב לפיצוי כספי נוסף בשעות הלילה (אני מבין ש-400 אלף יורו נוספים) .
גם זה בגלל סלים טועמה?
הרי ברור שיש פה עסק אפל שאינני מבין, פה אני זקוק לעזרתכם.
לי כואב על טועמה, לצערי עוד שחקן בעל עבר מפואר באדום מקבל סטירת לחי מצלצלת.... אני מקווה להתבדות ולראות אותו בסגל פעם או פעמיים השנה, אני מנחש שהוא "שרוף" וזה לא יקרה.
בלי להכנס לדיון על העוול שעשו לטועמה (שהיה עוול אם היה נעשה לכל שחקן - הרי לדדי ולשבחון אמרו לחפש קבוצה, בעוד שטועמה קיבל הודעה מלוזון שהוא שחקן שלו), החלק המודגש הוא התמוה ביותר בכל העסקה.
את כל השאר אפשר להסביר, אבל פה יש נקודה פשוטה, ברורה ושאינה מתיישבת עם אף סברה חוץ מזה שמשהו קורה פה מתחת לראדאר.
שאלה פשוטה: מישהו פה מאמין שסלים טועמה שווה 400,000 יורו?
עבורי, כאוהד הפועל, הוא שווה יותר, כמובן, אבל אם הייתי בעלים של קבוצה ומישהו היה מציע לי 400,000 יורו עבור סלים טועמה (בערך אותו סכום ששולם עבור טוטו!), לא הייתי מהסס. נגיד שסלים היה עובר לפ"ת ואלונה ברקת היתה מציעה לעמוס את הסכום הזה עבורו, הוא לא היה מוכר?
ושאלה נוספת: קראתי שסלים הציב "תנאי" בלתי אפשרי לתת את הסכמתו למעבר - שכר של 250K דולר לעונה, בחוזה ל-3 שנים. ההפרש מן השכר שלו בהפועל הוא 100K לעונה, או 300K דולר לכל החוזה. למה טביב לא הציע לשלם את הפרש השכר שלו במקום הפיצוי (הגבוה בהרבה) של 400K יורו?
אי אפשר להסביר את זה אפילו בטפשות.
העסקה הזו לא נפלה על טועמה, ודאי שלא על כסף לטועמה.
על מה היא כן נפלה? התשובות במיאמי ובפ"ת.