גיא האדום כתב:
בלומי, סלח לי אבל אלו שטויות. אף אחד לא אומר שאסור להחתים שחקנים ערב סגירת חלון ההעברות. ברור שמותר ובמקרים רבים אפילו רצוי. מותר גם למכור שחקנים. מותר גם לבקש משחקנים לעזוב. רק שזאת בחירה שלהם אם הם רוצים לעזוב או לא. האם במי מהמקרים שהבאת השחקן, שעד לאותו רגע שיחק בקבוצה באופן שגרתי, שמע בפעם הראשונה שיש אפילו כוונה להעביר אותו אחרי שהעסקה כבר נסגרה? האם במי מהמקרים האלו הוא שמע על זה כאשר הוא קיבל טלפון מנשיא הקבוצה היריבה שמודיע לו שהם קנו אותו? אם יש מקרים שכאלו תביא אותם והם יהיו בסיס רלוונטי לדיון הזה. ואגב מרטין פנין הוא הדוגמא הקלאסית לכך שאי אפשר להעביר שחקן למועדון שהוא לא רוצה לעבור אליו ושלדעתו, בצדק או שלא, יקבור לו את הקריירה.
למרות השטויות, אני אנסה שוב.
מרטין פנין איבד את מקומו בהרכב, אבל עדיין היה על הספסל. מזכיר מישהו העונה לשם סלים ?
ביום ראשון בערב, 28.8 הבין פנין לראשונה, בעקיפין ולא ממישהו מהצוות המקצועי, שהוא לא בתכניות של איינטרכט.
העקיפין, הוא לאור העובדה שבמהלך המשחק מול פדבורן, שותפו לפניו שחקנים אחרים, שלדעתו מקצועית היה מקום לשתפו לפניהם.
למיטב הבנתי הפועל נכנסה לתמונה באותו ערב או למחרת, כאשר היא מנהלת מו"מ עם איינטרכט, ורק לאחר סיכום עם הקבוצה סיכמו עם השחקן.
נכון, אולי הוא לא שמע על הסיכום בין איינטרכט להפועל לראשונה מאוסידון, אבל הוא הבין יומיים לפני סיום העברות, שהוא צריך לחפש קבוצה. אידיאלי ?
הופעל עליו לחץ לסגור עם הפועל, בעיקר מצד איינטרכט, שהיתה צריכה לפנות מקום בתקציב, על מנת להחתים חלוץ במקום פנין.
גם לאחר הסירוב של פנין לעבור להפועל, ולאחר שהוא כנראה חשב שהוא יוכל להישאר באיינטרכט ולקבל הזדמנות, איינטרכט בעטה בו בעדינות.
הם פשוט הכניסו אותו ברגע האחרון לרשימת העברות (12:00 בצהריים), והשאירו לו 6 שעות לסכם חוזה עם קבוצה חדשה (ב-18:00 הקבוצה הרוכשת צריכה להעביר מסמך על רכישה, כשיש להם זמן עד 24:00 להעביר חוזה חתום בין השחקן לקבוצה).
איך הגיע לסלים הידיעה על הכוונה של הפועל לכלול אותו בעיסקה עם טל בן חיים, אני מעודכן מהתקשורת.
ייתכן שבאמת לוזון התקשר אליו, ייתכן שקשטן הודיע לו, וייתכן שמישהו אחר עידכן אותו וביקש את הסכמתו.
בכל צורה של פנייה אני מבין את השוק של סלים.
עד עכשיו, ללא הסכמתו הוא לא עובר, אז עדיין זה לא שוק עבדים.
לגיטימי להבהיר לשחקן, שמעמדו לא כמו לפני שבועיים, ושהוא צפוי לשבת על הספסל או ביציע לאור הרכישה החדשה.
עדיין לא דפקו אותו ברשימת העברות, ונתנו לו 6 שעות למצוא קבוצה או לחמם ביצים ביציע (קר בגרמניה בחורף).
ואפשר לגלגל עיניים עד מחר, אבל המציאות הוכיחה לכולנו איך שחקנים מתנהגים שהם רוצים להשתחרר מחוזה בשביל עוד כמה ג'ובות.
אם אתמול בערב היידי ולא לוזון מתקשרת לסלים, ואומרת לו שיש מקום על הספסל של קיקרס אופנבך, בתור מעודדת ומחממת ביצים רשמית, בתמורה ל- 250,000 יורו, היית רואה את המשולשת של סלים לכולנו.
באמת שאין לי בעיה עם סלים, אני חולה על החופשיות שלו, אבל הוא נכנס אצלי לאותה קטגוריה של שחקני כדורגל שבשביל עוד חופן ירוקים יסובבו לנו את הישבן לפרצוף.
לכן, לגיטימי מבחינתי שהפועל ביקשה לכלול אותו בעיסקה סיבובית, הודיע לו על מעמדו החדש בקבוצה, ועדיין ההחלטה בידיו.
פנין לעומת סלים וארזה שלנו, איבד סכום די נכבד מהחוזה שלו מעצם המעבר הכפוי.
שיהיה לכולם ערב אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב.