קומוניסים כתב:
Frank Serpico כתב:
teknoboy כתב:
עריכה: לא יודע אם זה מוגדר כ"פשע מלחמה" אבל בטוח שזו עבירה על החוק הבין לאומי.
תודה על העריכה. אז אנחנו בעצם מסכימים.

אוקיי, זה בדיוק מה שאמרתי למשתמש קרל מרקס.
למעשה החוק הבינ"ל הזה שוגה עוד בתחילת הדרך כשהוא מתייחס אלינו כאל מדינה אשר פולשת לשטח לא לה ומעבירה אליו אזרחים שלה ומיישבת אותם. אם אני חושב על סיטואציה כזאת אני בהחלט מבין את הסיבה למה שמעשה כזה ייחשב כעבירה על החוק הבינ"ל.
אלא!!!!!!!!!!!
שהחוק הבינ"ל הזה לא לוקח בחשבון שהמקרה שלנו הוא מקרה יוצא דופן, יחיד ומיוחד במינו. לא ייתכן שהם יבחנו את הנושא בצורה כזו קרה מבלי להתייחס לעובדות הבאות.
1. ארץ ישראל שייכת לעם ישראל, העם העתיק בעולם. לומר שאנו פולשים לשטח בישראל זה לעג לרש. אנחנו עם שחזר לאדמתו אחרי אלפיים שנות גלות. האם החוק לוקח את העובדה הזאת כחלק מהשיקולים שלו כשהוא קובע את זה?
2. ה"שטחים" מעולם לא היו בשליטת ה"פלסטינים" , אז ממי בדיוק כבשנו אותם?
ומילה לטקנובוי, אתה מדרדר. מה קשור העולם הוא עגול? הדוגמא שלך לא קשורה. ואתה עוד מדבר על לוגיקה? ממש מוזר אתה לפעמים.
לגבי 1 - ברור לך שזה לא תופס ולא יכול לתפוס מבחינת החוק הבינלאומי (ולמען האמת גם לא מבחינת החוק בישראל). אתה לא יכול לצפות שהאמונות הפרטיות שלך יהפכו לחוק
בינלאומי מחייב.
ראשית, לא מדובר על אמונות פרטיות שלי אלא על התשתית הרעיונית עליה מבוססת המדינה הזאת (דוגמא אחת מיני רבים, ההמנון: "..התקווה בת שנות אלפיים להיות עם חופשי בארצנו.." ולא מדובר באמונות אלא בעובדות
ויקיפדיה:
"השומרון היה מרכז ממלכת ישראל ובירותיה היו באזור זה. הוא נקרא כך על שם העיר שומרון (כיום סבסטיה) ששמשה כבירת ממלכת ישראל. המקום נקנה על ידי המלך עמרי, והוא אף זה שהקנה לה את שמה, בשל בעליו הקודמים של המקום: "וַיִּקֶן אֶת הָהָר שֹׁמְרוֹן מֵאֶת שֶׁמֶר בְּכִכְּרַיִם כָּסֶף
אֶת הָהָר וַיִּקְרָא אֶת שֵׁם הָעִיר אֲשֶׁר בָּנָה עַל שֶׁם שֶׁמֶר אֲדֹנֵי הָהָר שֹׁמְרוֹן" (מלכים א', פרק טז, כד)"
אז אני לא מצפה מהחוק הבינ"ל לכלום, אבל לומר שאנחנו לא בסדר בגלל...... החוק הבינ"ל?
אתה מבין כמה שזה לא לעניין? לגבי 2 - זה בהחלט עניין לפרשנות משפטית, אבל לא לפרשנות מוסרית. (ובעיקר, מה שמעניין אותי - לא לפרשנות של מדיניות ריאלית ושפוייה שמחפשת מוצא מדיני של קבע שאיננו כרוך בשליטה בעם זר, יצירת מדינת אפרטהייד או יצירת מדינה דו-לאומית לא-ציונית שלא תחשב עוד כמדינת העם היהודי)
אני מעריך את דאגתך לאיך תוצג המדינה באטלסים, לי מה שחשוב זה המציאות בפועל.
וגלבי ה"עם" הזר, נראה לי שכבר דשנו בנושא.
.