אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אלי טביב עשה 2 עיסקאות מצוינות.
הוא שילם על 2 חלוצי נבחרת ישראל 1.5 מיליון יורו כל אחד, והם חתמו ל-5 שנים.
לא רלוונטי אם זה תמורת 100% מהכרטיס, 50% מהכרטיס או 1% מהכרטיס. מה שחשוב זה שהם ישחקו בהפועל תל אביב.
ראשית, הם לא בדיוק חלוצי נבחרת ישראל. הם הרי לא יהוו את החוד הפותח נגד יוון. הם חלוצים בסגל הרחב של נבחרת ישראל. כלומר הם זומנו בשלב זה או אחר ע"י מאמן הנבחרת. אני מניח שעד היום פרננדז לבד זימן קרוב ל100 שחקנים. כמעט כל הישראלים של הפועל הם "שחקני נבחרת".
שנית, הטיעון שאלו עסקאות מצויינות כי הם שחקנים טובים הוא לא רציני. למה הדבר דומה: למישהו שיקנה רכב טוב, למשל BMW או אודי, במחיר גבוה פי 3-4 ממחיר השוק שלו, למשל מליון ש"ח. האם היית אומר על מישהו שכזה שהוא עשה עסקה מצויינת, כי עובדה, עכשיו הוא נוהג על אוטו מעולה?
ואחוזים ממחיר הכרטיס זה בוודאי רלוונטי כי זה רק מדגיש את הקושי בהחזרת ההשקעה ובעשיית רווחים.
בפועל, המחיר שהפועל משלמת על טב"ח הוא גבוה לפחות פי 3-4 ממחיר השוק שלו - המחיר שקבוצות ברמה של הפועל משלמות על שחקנים ברמה שלו. לא זכור לי שמכבי חיפה ואפילו מכבי ת"א, קבוצות לא פחות עשירות מהפועל, הוציאו סכומים שכאלו על שחקנים ברמה הזאת. אפילו לא קרוב לזה.
אם עוד היה ספק (קל) אם עסקת אלרואי כהן (ואני יודע שזאת עסקה שהראל היה מעורב בה) היא כשרה, הספק הזה התפוגג ברובו עם עסקת דמרי והוא די נעלם עכשיו.
הסיבה שהפורום לא סוער? לטעמי ברגע שהאוהדים הסכימו להכנסת הפושע לקבוצה ואחרי זה להפיכתו לבעלים יחיד המשחק נגמר והקופה העשירה של הפועל אבדה. לכן הציפיות נמוכות מאוד ואני במובן מסויים שמח שכחלק משוד הקופה של הפועל ע"י הצדיקים הגדולים טביב ולוזון הפועל מרוויחה שחקנים מצויינים בייחוד אם אופציות אחרות לשוד הקבוצה היו יכולים להיות למשל למנות את דנה אשכנזי לאחראית רוחנית של המועדון בשכר של מליון דולר בעונה.