teknoboy כתב:
redrony כתב:
שחר כתב:
redrony כתב:
Oleg Neduda כתב:
אני מבין שכולם פה חמים על נוסא באמצע
אבל אני לא בטוח שזה רעיון כל כך טוב. יש לא אחד על אחד מדהים על הקו. הוא יגיע לשם הרבה פחות אם ישחק באמצע
חוץ מזה כמו ששחר אומר הגנה הוא לא עושה. אז אם באמצע זה רק ב4-5-1 ובטח לא ליד שי/גורדנה
ברור, גם אני לא ממש מבין את זה. היתרון בשיטה של שחקני כנף זה שאם לשחקנים האלה יש את היכולת לעבור שחקן הם מגיעים עד השער. לנוסא יש את היכולת הזו והוא יוצר ביחד עם חוטבא המון מצבים. שחקן קלאסי לכנף במיוחד בשביל השיטה של קשטן. דווקא באמצע הוא הרבה יותר מסורבל.
הוא עזב את לילסטרום, בין השאר כי הוא לא הסכים לשחק בכנף. הוא שחקן אמצע.
זה אני כבר לא יודע. אני שופט לפי מה שאני רואה במגרש. הוא היום עשה 3 מצבים מפריצות באגפים שאם היה יודע להעביר נכון את הרוחב, הפועל היו מנצחים את המשחק. זה יתרון עצום שיש לך שחקן שמסוגל לעבור שחקן על המקום. העדפות שלו זה כבר משהו אחר.
לשיטתך, מה הרעיון לשים באגף שחקן שלא יודע להעביר רוחב?
באמצע הוא כוכב (זהר כשנכנס לאמצע במשחקים ששיחק בהם), תן לו לשחק שם.
זו לא היתה הכוונה שלי. היום הוא פעציים טעה. פעם אחת הלך לבד ופעם שנייה היה משהו לא ברור בדקה 87.
סה"כ, להעביר רוחב זה לתת פס של 10 מטר לגול.
הרעיון הכללי בלשחק עם שחקני אגף הוא היתרון שאתה יוצר בגלל שהאגפים פחות צפופים. עברת את המגן אתה מול השוער. אני לא אוהב את השיטה הזו כי יש מעט מאוד שחקנים בכדורגל הישראלי שיש להם את המהירות והטכניקה לשחק באגף (אתה בעצם עומד מול שחקן יריב מצד אחד ומול קו החוץ מצד שני). אני לא ראיתי הרבה שחקנים שיכולים לעבור שחקן כמו שאגיבור יכול, על המקום. לעשות את הדברים האלה באמצע זה הרבה יותר קשה כי הרבה יותר צפוף שם. גם אם אתה עובר שחקן, עדיין ברב המקרים לא יצרת יתרון שמעמיד אותך או שחקן אחר מול שוער שלא לדבר על זה שאם הוא ישחק באמצע (לפני קשר אחורי אחד שהוא בעצם הקשר האחורי השני) הוא יבוא יותר מאחור. יכול להיות שבצורה הזו נראה איכויות אחרות שלו, אבל תצטרך למצוא שחקן אחר בכנף וזה קשה.
דרך אגב, זו גם הסיבה שאלרואי חייב לשחק כרגע בשמאל וכל נסיון לשחק שם עם סלים גומר להפועל את המשחק. הוא איטי שזה מחריד.