נועם, הייתי מציע לך סולם לרדת מהעץ שעליו טיפסת, אבל חוששני שאתה אפילו לא מודע לכך שטיפסת על עץ.
ראשית, אני מצטט את ההודעה הפותחת את האשכול:
ציטוט:
הלכתי לבית כנסת ...!!
שבת שלום לכל האדומים ולכל עם ישראל !
שים נא לב: "שבת שלום
לכל האדומים ו (גם-פ"ס)
לכל עם ישראל ". משמע הברכה שלו מקיפה את כל בית ישראל, וגם את שאר האדומים שלא נמנים על בית ישראל.
שנית, האשכול שלו יש לו ועוד איך היבט דתי. ה"שבת שלום" שלו איננה עוד ברכה רפה, סתמית, סוג של לשון מקובלת. יש לה היבט דתי מובהק ("הלכתי לבית כנסת ...!!"). זה ממש כמו כשמדובר בבחור שאיננו חילוני שאומר "בעזרת השם" לא כבטוי סתמי, אלא באמת מתכוון לבקש את עזרת השם.
האשכול נפתח בנימה דתית מובהקת, ולכן היא מופנית למי שהשבת, כמצווה דתית, רלוונטית לגביו - משמע יהודים. ועדיין, הוא מוסיף גם את שאר האדומים.
שלישית, אין שום בעיה או נימה של גזענות באמירה "יהודים יקרים". מזה אי אפשר להסיק שמי שאיננו יהודי אינו יקר. זה ממש כמו שאין פסול לומר "מכובדי המוסלמים", או "דרוזים יקרים" וכיוצא בזה.
רביעית, מסתבר שהמשתמש אחד אדום הוא גזען לא קטן (וגם אני, שציטטתי בתמימותי אחריו):
Frank Serpico כתב:
אחד אדום כתב:
איד-אל-פיטר שמח לכל אחינו, אוהדי הפועל המוסלמים

ולבסוף, יש לציין כי אינני מכיר את פותח האשכול, עד לפתיחת האשכול הזה לא קראתי מעולם פוסט או תגובה שלו, ואין זה רלוונטי מה הוא כתב במקומות אחרים. פה היתה לו יציאה תמימה למדי של אשכול לגיטימי לחלוטין. מי שרוצה, שיגיב וישים פרח. מי שחש שהאשכול לא מופנה לו, לא חייב להגיב.
ודבר אחרון:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
פורום שדים