פאביו כתב:
טכנובוי :
1. מבצע צבאי ימנע את ההרג הבא.
2. ותפסיק עם העליבות הזו לפנות לאום כי זה ממש פתאטי,וחבל,אתה אדם בעל ידע רב וידוע לך טוב מאוד כמה האום יכול לעזור למשפחה הבאה שהמחבלים ירצחו אותה.(לא שולח אותך להסביר,אל תעלב)
3. אגב יופי מה שאתה חושב,רק זה לא עומד במבחן המציאות,מה גם שכל אלו שנעצרו ישוחררו בקרוב לצערי בעסקה זו או אחרת.
4. ושוב שאלה לי אליך:
כמאל נירב,האיש ששילח את המחבלים להרוג 6 אזרחים,שוטר וחייל.
(לחלקם אני מזכיר בוצע ווידוא הריגה)
יושב לו בבית ברפיח ומעשן נרגילה ככה בכיף,אתה לא שולח את המסוק לגמור על האיש היקר הזה?
1. כמו שהמבצע הצבאי הקודם מנע את ההרג הנוכחי?
2. עכשיו פתאום האו"ם זה עליבות? כשאיזו ועדה נידחת של האו"ם פרסמה דו"ח לא מחמיא על ישראל כל המדינה נעמדה על הרגליים האחוריות והגירה קצף מהפה. עכשיו פתאום זה "או"ם שמום"? וכבר הסברתי שלפלסטינאים יש הרבה יותר מה להפסיד כתוצאה מלחץ בין לאומי מאשר לנו. עליהם זה אשכרה ישפיע לרעה.
3. אם תפסיק לעצור מעצרים סיטונאיים כמו עכשיו, ומי שיהיה כלוא אצלך זה רק אנשים שבאמת עסקו בטרור ברמה הגבוהה ביותר, לא יהיה כזה לחץ עממי על ההנהגה הפלסטינאית לשחרר את האסירים (כרגע יש אלפים), ולישראל תהיה לגיטימציה לא לשחררם. כל שחרור כזה יבוא רק בהקשר של חשיבות לאומית, אם כבר.
4. כמו השאלה שקורמן שאל אותי מוקדם יותר, גם על זו קשה לי לענות. בעקרון אם אני יודע שהוא אחראי לפיגוע האכזרי הזה, ואין לי סיבה לחשוב שהוא יחזור מחר בתשובה ויחדול ממעשיו, ואני יודע שבפעולת החיסול לא ייהרגו חפים מפשע (או לפחות אני מאמין בסבירות גבוהה שכך יהיה, כדי לא להיכנס לפינות איתך) - אז לא באמת תהיה לי התנגדות להרוג אותו. כלומר אני לא אחשוב שזה חכם או ראוי, אבל לא הייתי הופך עולמות אם הייתי שר בממשלה והחלטה כזו היתה מתקבלת.
מצד שני אני בטח לא אציע את זה.