אנשים טובים באמצע הדרך
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1238420.htmlציטוט:
מה עושה גל יוסף?
בבקרה ובהתאחדות לא אוהבים את ההסכם המתגבש בין קורנפיין לבין גל יוסף, בעלי הכח עמידר רמת גן, הכולל רכישת 20% מכרטיסו של טוטו תמוז (כש-80% שייכים להפועל ת"א, מ"ב). בבקרה ובהתאחדות מותחים ביקורת על המהלך, למרות שעל פי תקנון פיפ"א, מותר לשתי קבוצות להחזיק בכרטיס שחקן. בשיחה בין קורנפיין לראשי הבקרה, אמר היו"ר כי יוסף יקנה בשם הכח 20% מכרטיסו של תמוז, בסכום של 1.9 מיליון שקל. בשיחה שניהל יוסף עם ראשי הבקרה, הוא אמר כי ירכוש את האחוזים של תמוז בסכום של 1.7 מיליון. בתגובה, החליטו בבקרה כי העסקה לא תאושר אלא אם יוסף יפקיד את הכספים בחשבונה של בית"ר או בקופת הבקרה.
"אני לא הכתובת בנוגע לעסקה", אמר יו"ר הבקרה, עופר אורליצקי, "התקנון מאפשר את המהלך, אבל מה שמעניין אותי זה שיהיה כסף ולא רק נייר. איציק וגל יכולים לסגור מה שהם רוצים. אני לא מסתפק רק בהסכם בין הצדדים ודורש שהכספים יעברו מיד".
לפני כחודש ביקר יוסף באימון בית"ר בבית וגן, ושוחח עם קורנפיין. למחרת, נפגשו השניים עם אלי טביב, בעלי הפועל תל אביב, בבית קפה בצפון תל אביב. השלושה דנו בנושא מכירתו של חן עזריאל, אז חלוץ בית"ר, ובמכירת האחוזים הנותרים מכרטיסו של תמוז לטביב וליוסף. בשבועות האחרונים נראה יוסף מספר פעמים במתחם האימונים של הפועל ונפגש תכופות עם טביב. גורמים בבית"ר, שמוטרדים מהקשר המתהדק בין קורנפיין ליוסף, אמרו כי לקבוצה הצטרפו לאחרונה שניים משחקני הכח לשעבר, גל לוי ולירון דיאמנט. יובל נעים, מהמועמדים המובילים להתמנות למאמן במקום אמסלם, ידוע בקשריו הטובים עם יוסף. שמו של יוסף, יש לציין, נקשר פעמים רבות לפלילים, אולם עד היום הוא לא הורשע בעבירה שבגינה ריצה עונש מאסר. הכח של יוסף, אגב, עדיין לא עברה בבקרה (נותרו לה רק 24 שעות לעשות זאת, מ"ב), ובמחלקה המשפטית של ההתאחדות מרימים גבה לנוכח העובדה שיוסף מעדיף תחילה להוציא 1.7 מיליון שקל עבור תמוז. "יוסף, על פי התקנון, לא יכול לקנות אחוזים מכרטיסו של תמוז, אלא רק כבעלים וכנציג של קבוצה. מדובר בעסקה תמוהה, כי לא ברור מה הכח מקבלת עבור הכסף הגדול שהיא מוציאה. מדובר במהלך שנראה חוקי, אבל בהחלט מסריח", אמר גורם בכיר במחלקה המשפטית. את תגובתם של קורנפיין ויוסף לא ניתן היה להשיג.