pelegs כתב:
זה שאני טוען שיש אפליה כלפי ערבים בישראל עושה אותם קטנים? תודה על השיעור בדמגוגיה. אולי גם היהודים באירופה לא סבלו, כי להגיד את זה זה לעשות אותם קטנים ולהיות אנטישמי? בטח גם נשים לא מקופחות בחברה - למה להגיד את זה, הן יכולות לדבר בשביל עצמן! אסור לנו להזכיר את השוביניזם. שלא לדבר על גזענות כלפי מזרחים (אלה, בכלל מתבכיינים אלה, לא?), רוסים, אתיופים... עזוב, אסור להתלונן בכלל - זה רק גורם לך להיראות חלש או להציג אחר כחלש, וזה אפליה לכשעצמה.
נו באמת.
עריכה: אם אתה גם טוען שהעובדה שאני מציג אותם כמיעוט היא לא בסדר ("עושה אותם כאלה קטנים") אז אשמח אם תסביר לי איך אתה רואה את הערבים בישראל, כקבוצה. לפי הלמ"ס, כ-19.4% מהאזרחים בישראל הם ערבים. זה מיעוט גדול, אבל עדיין מיעוט (האוכלוסיה היהודית בישראל, לשם השוואה, מונה כ-76% מהאזרחים, שזה בערך פי-4 מהאוכלוסיה הערבית), ע"פ כל הגדרה מקובלת.
כל מילה שאמרת, לכל אורך הדיון הזה, אולי חוץ מההכללה בנושא ההתנשאות האירופית (קיים, לא בהכללה), נכונה.
אבל בסך הכל, הבחור אמר שהוא לא אוהב את השפה הערבית.
הוא לא קילל, לא שר "שתי גדות לירדן" ולא צעק יאללה ביט"ר.
אני מכיר כמה וכמה פנאטים ימנים שהשליטה שלהם בערבית מעולה ויכולים לספר לך על הניואנסים היפים בשפה הערבית.
זה לא הופך אותם לאנשים נאורים.
גם ההיפך תופס.
המלחמה שלך צודקת לגמרי, רק שלפי מה שקראתי פה (ורק לפי מה שקראתי פה), אתה לא מנהל אותה מול אדם שזה מגיע לו.
אני, אגב, לא יכול לשאת את השפה ההולנדית. גם גרמנית לא מוצאת חן בעיני. זה לא אומר כלום על דוברי השפות האלה, רק עלי ועל האוזן שלי.