אמיר ונונו כתב:
קודם כל, ברור לכולם שקשטן הוא קשטן ואנחנו נשחק 4-4-2. תמיד.
אבל אני אוהב דיונים תיאורטיים, אז יש לי שאלה:
למה 4 שחקני הגנה?
אין במדינת ישראל מגנים. בכלל.
אם המגנים הבכירים בארץ הם דדי, יואב זיו ויובל שפונגין, אז על מה אנחנו מדברים פה?
יש לנו חלוצים טובים מאוד, היו לנו קשרים תוקפים מצויינים ואני מקווה שעוד יהיו.
הקישור האחורי שלנו הוא הכי טוב בארץ.
יש לנו שתי בעיות חריפות: בלמים איטיים (סליחה, פרנסמן, אתה לא בלם, אולי קשר אחורי)
והיעדר מוחלט של מגנים.
אז למה לא 3-5-2?
שלישיית הגנה מחפה על איטיות הבלמים ומאפשרת לנצל את היתרון היחיד של באדיר - חוכמת משחק.
חמישית קשרים מורידה עומס מההגנה ומכריחה יריב שמשחק עם שני חלוצים להוריד אחד מהם למרכז המגרש כדי להתמודד עם נחיתות מספרית.
צמד חלוצים, במיוחד כשאחד מהם הוא טוטו הטנק, יכול לקבל כדורים במגוון דרכים ולהיות מסוכן מאוד.
למה לא 3-5-2?
שוב, זהו דיון תיאורטי לגמרי. אנחנו נשחק 4-4-2, כי זה מה שהמאמן שלנו מאמין בו.
אני יכול כבר לציין עוד יתרון למערך הזה-ממה שראיתי ממנו, אדל שוער שמעולה יחסית לשוערים בארץ בכדורי גובה לרחבה, והרבה יותר טוב בזה מאשר בעצירת בעיטות או ב1 על 1, כשגם אצל שלושת הבלמים שלנו הדומיננטיות במשחק הראש היא התכונה החזקה שלהם, ובמערך כזה רוב ההתקפות יגיעו מהצדדים, ולרוב יסתיימו בהרמה לרחבה, שעם רבעייה כזאת ברחבה באמת יצתרכו משהו מיוחד בשביל להבקיע מהן.(אני חושב גם שאצל גוטמן המגנים קיבלו הוראה לאפשר להרים מסיבה דומה)
החיסרון לדעתי יהיה דווקא בהתקפה-רוב המשחק השליטה כנראה תיהיה שלנו, ו2 החלוצים ו3 הקשרים ההתקפיים יהיו בהתקפה כמעט כל הזמן, 3 מתוכם באמצע, והיריבה תצתופף מאחור-המשחק יתקע הרבה מאוד פעמים. היום כשזה קורה הפתרון לפתוח את המשחק הוא הצטרפות מהירה של המגנים, עם דגש על המהירות. אם האלטרנטיבה של זה תיהיה הצטרפות של הקשרים האחוריים, שהם לא ממש מהירים, המשחק ישאר תקוע, ובמקרה הטוב הם יבעטו מרחוק, כשבינם לבין השוער יש 7 שחקנים, שהכדור יכול לפגוע בהם, שזה אפילו פחות מהצטרפות של קשרים ב4-4-2.