teknoboy כתב:
ofri כתב:
גיא האדום כתב:
באשר לגוף קטיף לא צריך סטיגמות ואפילו לא צריך הכללות. כל אדם מבוגר שהתגורר בגוש קטיף - 100% מהם - בחר לגור במקום שיושב בלב ציבור פלסטינאי ענקי. כל אדם כזה זכה לליווי צה"לי הדוק על בסיס יומי. כל אחד שכזה ידע ששגרת חייו גרמה לסבל קשה למאות אלפי איש. שכל פעם שהתחשק לו לצאת מחוץ לגוש מאות אלפי אנשים הוכנסו לעוצר או סתם עוקבו במחסומים שעות על גבי שעות (ואני משאיר בצד את היקף המשאבים, למשל סד"כ המילואים, שהמדינה בזבזה על האנשים האלו).
אשר ל"טיפול" במתנחלים, החברה האלו כנראה התרגלו יותר מידי שנים שמדינת ישראל צריכה להחליף להם חיתולים. הציעו להם פיצויים סופר נדיבים, ולמען האמת מוגזמים. אנשים מבוגרים היו לוקחים את הכסף הזה ובונים להם חיים במדינה שלהם. הרבה המפונקי גוש קטיף, בין אם מסיבות פוליטיות ובין אם מסיבות אחרות, בחרו לא לעשות את זה. שישארו בכרווילה עד שיתבגרו.
כן אני בטוח שרק בגלל המתנחלים האנשים בכפרים הסמוכים הוכנסו לסגר
נוו באמת
כל פעם שמתנחלים נוסעים עם הילד שלהם לחוג סוגרים בשבילם את הכביש פלוס ליווי צבאי.
כשתהיה בצבא, אם תהיה קרבי, זה מה שתעשה חלק מכובד מהזמן.
הכוונה מובן להתנחלויות האידיאלוגיות כמו נחלת עולם, לא למקומות כמו אריאל, שם יש חוגים בתוך העיר (לא שאריאל זה יישוב לגיטימי בעיניי, אבל יש הבדל בכל זאת) ולא צריך ליווי צבאי בדרך לחוג.
מה לעשות כי כל פעם שהורים נוסעים עם הילד שלהם אז יש ערבים שרוצים לרצוח אותם, שרצחו רוצחים וירצחו אותם בגלל שהם יהודים וצריך לשמור עליהם.. אז מה אתה רוצה שבגלל שהם גרים ליד ערבים לא נשמור עליהם? שניתן לתינוקות בני 3 חודש להשחט?
אין מה לעשות כל עוד נאמני הארץ האלה, החלוצים של העם האלה נמצאים שמה ברוך ה' מחובת המדינה\צה"ל לשמור על חייהם גם אם אתה לא רוצה את זה.
הערבים לא ירצחו אותנו אנחנו לא נהיה צריכים הגנה כל כך גדולה.
אם אתה מעדיף אתה שירצחו יהודים בגלל שאתה לא ישלוו אותם חיילי צה"ל בארץ ישראל אז מצבך קשה מאוד..