דגל אדום כתב:
cheabuksis כתב:
דגל אדום כתב:
לא הבנתי בדיוק על מה התלונה -
האם במכתב הפניה למח"ש התלוננת רק על כך שהשוטר לא נשא תג שמי, או שהתלונה כללה טענות בדבר אלימות או התנהגות לא נאותה מצד השוטרים?
אם התלונה הייתה רק לעניין התג השמי אז אני חייב לומר, בכל הכבוד, שזה ממש לא מעניין אותי.
השאלה הרלוונטית זה אם השוטרים התנהגו שם באופן ראוי ועשו תפקידם כהלכה (שאז לא איכפת לי איך קוראים להם), או אם הם התנהגו בפרעות ובאלימות כנגד אוהדים (שאז הייתי שמח אם היו מענישים בחומרה את אותם שוטרים - ואז גם שאלת תג הדיהוי הייתה הופכת לרלוונטית).
צא ולמד. יש קשר ישר בין רמת האלימות לבין ענידת תג שם.
אם תרצה אסביר לך הרבה בפירוט לגבי מושג האנונימיות באלימות קבוצתית, בפרטי.
ועד לקבלת ההסבר המנומק - האם באירוע הספציפי הייתה התערבות אלימה מצד השוטרים או לא?
זה שבאופן תיאורטי מי שלא נושא תג שמי עלול להתגלות בדיעבד כיותר אלים - יכול להיות שאתה צודק, אבל אז נשאלת השאלה - מה בדיוק ציפית שיעשו עם השוטר שלא נהג כך? האם צריך להעניש אותו (ואם כן - איזה עונש ראוי על עבירה מסוג זה?), או שאולי (ולו רק בשלב ראשון) לחדד עימו את הנוהל?
כמובן אם יש שוטר שהתפרע, ומנסה לחמוק מענישה באמצעות אי ענידת תג שמי - המצב אחר לגמרי וחמור בהרבה, ושוטר כזה יהיה ראוי בעיני לעונש חמור ומרתיע, אבל לא הבנתי מדבריך שכך היה.
התלונה הוגשה על כך שהשוטר לא ענד תג שם- ולא על התנהגות אלימה.
רק שנבהיר משהו. זה לא נוהל של המשטרה ללבוש תגים, אלה חוק מדינה. ולכן אין זה נכון לומר "לחדד איתו את הנוהל"
אם אני אעבור על חוק מדינה, אני בטוח שלא יחדדו איתי נהלים.
מה הייתי מצפה שיעשו איתו? קנס/שבוע הרחקה מהתפקיד/עונשים בסגנון בהחלט יעזרו.
ד"א זאת התגובה הרגילה של משטרת ישראל לגבי ענידת תגים
כמו שהתגובה הרגילה שלהם לגבי אלימות משטרתית היא - "השוטרים נאלצו להשתמש בכוח סביר"