תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 14:31

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 382 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ת"א במסר לאבוטבול: כשנחזור, חפש קבוצה חדשה
הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:07 
גבעתיים כתב:
redrony כתב:
נועם שחם כתב:

לא ייאמן שגם אתה ג'וסוס נופל לשטות הדמגוגית הזו.

שי עובר זובור, טרטור והשפלה ברמה שאפילו שחקן נוער לא זוכה לה. הבעיה של שי היא שהוא נאיבי מדי.

הטרטור שהוא עובר, זו הסיבה היחידה לתגובות שלו. אז בסוף מה יוצא, ששחקן מתאפק ומתאפק, עובר מסכת השפלות וטרטורים, וכשהוא מעז לשחרר קיטור, עדו מאשימים אותו בזה שהוא מניפולטור ובכיין.

האמת, כל הכבוד לטביב, אפילו על ציניקן כמוך הוא הצליח לעבוד.

העניין פה הוא יחסי ציבור. לא אתה וגם לא אני יודעים בדיוק מה קורה.
אנחנו יודעים שכנראה הובטחו לשי שדרוג בשכר ע"י מוני הראל שטביב לא מוכן לתת לו.
אז כמו שג'וש כתב, אלי טביב רחוק מלהיות טלית שכולה תכלת בסיפור הזה. גם מבחינת היחס לשי ובעיקר בגלל הסחיבה של הסיפור הזה.
אני, לעומת הרבה אחרים, לא חושב שצריך להתאבד על שי אבוטבול מבחינה מקצועית. שחקן ליגה סביר, לא יותר מזה, שאין לו מקום בהרכב של קבוצה שרוצה אליפות (זו דעתי האישית כמובן).
כל העניין של כמה מרוויח השוער לא רלוונטי. זה העץ ששי אבוטבול נתלה עליו כרגע וזו טקטיקה גרועה מבחינתו. בסופו של דבר, מי שאמור לחלק את העוגה מבחינת התקציב הוא המאמן. מקבל תקציב ועושה את הבחירות שלו. ההישארות של שי בקבוצה ושדרוג השכר שלו יקומו ויפלו על זה. אם קשטן היה חושב שחייבים את שי בקבוצה, אז כל העסק הזה היה נגמר מזמן. אף מאמן לא היה רוצה ששחקן מפתח יהיה ממומר כל כך ובשביל 20 או 40 אלף דולר, טביב לא היה עושה לו את המוות.
קשטן כנראה לא חושב ששי כזה קריטי לו (שוב, במקרה הספציפי הזה אני גם מסכים איתו), הוא מתכנן בכל מקרה להביא שחקן בעמדה שלו וטביב מנצל את זה בשביל לעשות לשי את המוות. זה לא בסדר. טביב צריך לכאן בלי לשחק עם שי משחקים.

שי אבוטבול קצת מתנהג כמו ילד במקרה הזה. בסופו של דבר, הוא אכן חתום על חוזה ומה שהובטח לו, היה ע"י הבעלים הקודם ולא נחתם בשום מקום. לא נעים מבחינת שי אבל אלו דברים שקורים ולא רק בכדורגל. שי צריך להבין שהוא מתמוד כרגע מול מציאות חדשה עם בעל בית חדש שעם כל הביקורת שיש כלפיו (גם לי וגם במקרה הספציפי הזה) זכותו גם לא לשלם לשי את הסכום שהוא מבקש לפנים משורת הדין. אני שוב אומר, שי לא שווה את הסכומים שהוא דורש וזה לא קשור כמה שילמו על אלרואי או על דמארי וכמה מרוויח השוער.

אין נושא שלא ניתן לסנגר עליו.
השאלה היא האם אנחנו חפצי חיים. והמבחן הוא בנושא הזה שהוא מספיק ברור.
אם לא על זה, על מה אתה מציע מחאה אגרסיבית ? או, שמא, אתה יכול לאשר ש"הכל טוב".

ואגב, ההיטפלות לשי התחילה עוד לפני קשטן, ומקורה שהביב אינפנטיל. ובמקביל, מספיק חד לדעת שנתקל בפראירים של המזרח התיכון.

מה זה "חפצי חיים"? אם הבעיה שלך היא טביב, זה לא קשור בכלל לשי אבוטבול. עזיבה של שי אבוטבול לא תפרק את הפועל, תשכח מזה. כל הבבל"ת על סמל ומנהיג זה טוב בשביל התקשורת והפופוליזם. שי אבוטבול הוא שחקן כדורגל מקצוען שצריך לדאוג למשפחה שלו, כמו כל אדם עובד אחר. לכן, כסף בשבילו, כמו רב שחקני הכדורגל יבוא במקום הראשון ובצ-ד-ק. היית מציע לא משכורת כפולה במכבי חיפה או במכבי ת"א, גם בלי קשר לכל הבלאגן הזה, אני חושב שההחלטות שלו היו מפתיעות אותך.

אלי טביב, הוא לא כוס התה שלי, רחוק מזה. הבעיה העיקרית שלי איתו זה שהוא אדם הזוי. אני לא בטוח שהוא מבין איפה הוא נמצא. מצד שני, התמודדת במשך 5 השנים האחרונות עם בעל בית כמו מוני הראל. "אוהד", "אדום מבית", מה שבא לך. אינטרנסט וספיניונר בשקל תשעים עם גווארדיה של כל מיני אנשים מאחוריו שהוא היה מוכן לדחוף לך על חשבון הקבוצה. שרדתי אותו, אני אשרוד גם את טביב, תאמין לי. לפחות צ'אנס אני צריך לתת לו, זה לא שיש מישהו אחר כרגע.
אם תבוא ותוכיח לי שטביב רוצה לחבל בקבוצה בזדון, מחפש להרוויח כסף ולברוח זה סיפור אחר. אני עייף מדי בשביל להכנס לתיאוריות קונספירציה ושוב, הייתי מעדיף שאדם כמו אלי טביב לא יהיה בהפועל, חד וחלק. כרגע אני חייב לתת לו להנות מהספק כי בטווח הקצר זה מה שיש ובטווח הארוך, עם כל הכבוד לאלי טביב, הוא פסיק קטן בהיסטוריה של הפועל ת"א. אני לא חושב שהוא שאול אייזנברג ומי שאומר את זה, אולי לא מבין באמת מי זה שאול אייזנברג ואת מתודות העבודה שלו, הרמאויות והשקרים. לשם, לפחות לפי מה שאני יודע, טביב עוד לא הגיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:08 
נועם שחם כתב:
joshsoos כתב:
נועם שחם כתב:
redrony כתב:
joshsoos כתב:
עם כל הכבוד לעדר המתלהם, שי אבוטבול לא בדיוק טלית שכולה תכלת. זה שטביב דרעק גדול לא בדיוק סוד כמוס, זה שצריך שהוא יעוף גם לא ממש פרסום ראשון. אבל נמאס גם מההתנהלות של שי, עם כל האהבה אליו. הבן אדם חתום על חוזה שאף אחד לא הכריח אותו לחתום עליו, ומדובר בחוזה ארוך טווח לשחקן שחזר מפציעה ארוכה, אז הבעלים יצאו בסדר בקטע שלו. מישהו שהוא לא טביב הבטיח לו שדרוג אם וכאשר. לא נתנו לך? תבקש שחרור וחלאס אל סיפור. אבל זה שכבר כמה חודשים הוא כל יומיים יוצא לתקשורת בקריאות הקוזק הנגזל ומאיים לא להתאמן ולא לצאת לחו"ל ולא פה ולא שם, וזה שהוא משתמש בתקשורת ובאוהדים לצרכיו, ולא מפסיק להתבכיין, ממש לא עזר למטרה שלו. טביב אולי אשם כי היה צריך לחתוך לפה ולשם, אבל שי אחראי באותה המידה, גם הוא היה צריך לחתוך.
חשוב כבר לסיים את הקטע הזה, חשוב גם לזכור שהפועל צריכה קשר זר לעמדה של שי ( עד רגע זה לא הבנתי מה נוסא משחק ) וחשוב שאנשים ינסו להיכנס לפרופורציות ולא לתת לשנאה המובנת לטביב להיות אוטומטית, כי במקרה הזה אדון אבוטבול מוביל רק כאן עשרות אנשים כמו החלילן מהמלין. לא חסרות סיבות אחרות כדי לרצות לזרוק את טביב.

well put

לא ייאמן שגם אתה ג'וסוס נופל לשטות הדמגוגית הזו.

שי עובר זובור, טרטור והשפלה ברמה שאפילו שחקן נוער לא זוכה לה. הבעיה של שי היא שהוא נאיבי מדי.

הטרטור שהוא עובר, זו הסיבה היחידה לתגובות שלו. אז בסוף מה יוצא, ששחקן מתאפק ומתאפק, עובר מסכת השפלות וטרטורים, וכשהוא מעז לשחרר קיטור, עדו מאשימים אותו בזה שהוא מניפולטור ובכיין.

האמת, כל הכבוד לטביב, אפילו על ציניקן כמוך הוא הצליח לעבוד.

אני נפלתי? אתה נפלת. שי תמים? בחייך. לא רק שלאיש יש היסטוריה מסויימת בהפועל, מה יותר פשוט מלהסתכל במציאות ולראות איך הוא משתמש בתקשורת ובאוהדים להפעיל לחץ. מי שתמים הוא אולי אדם כמוך, שקונה את זה, ולבן אדם בגיל והנסיון שלך למשל זה לא מתאים.
ומי הצליח לעבוד עלי, בחייאת, איפה פטרתי את טביב מכל העניין הזה? הוא מנוול גדול, והשיטות שלו הן מכוערות, אבל במקרה הזה לדעתי יש לטקטיקות של שי תרומה גדולה, כי לטביב נמאס מההתנהלות שלו, וזו התוצאה כשאתה מפעיל על מישהו כמו טביב מניפולציות.
השורה התחתונה היא שאף אחד כאן לא נקי. אף אחד לא הכריח את שי לחתום על החוזה בהפועל, ולא ברור למה כל כך הרבה חודשים הוא סוחב את העניין הזה. לא טוב לך? תבקש שחרור, נקודה. כל העסק הזה פוגע בהפועל שצריכה עוד להתחזק ולסגור את הסגל, כאילו לא מספיק כל הסאגה של הבעלים פגעה, ועל זה יש את קשטן התרח וטביב הקמצן. יותר מאשמח ששי יישאר בבית הטבעי שלו ( ויהיה מחליף מעולה ומנהיג הקבוצה בפועל ) אבל הכי חשוב שזה ייגמר כבר. וממש לא יעזור שאוהדים יבעירו את השטח, כי זה ישיג את התוצאה ההפוכה.
וכאן, צ'ימפ, צריך להיכנס הכלל של להיות חכם ולא צודק.

זה בדיוק הענין, כל הטענה כאילו לשי יש טקטיקות והוא עושה מניפולציות, היא לא יותר מספין של טביב. שי בדברים האלו הוא ילד ליד הנבלות האלו.

אם הלכת לעבר על למה שי חתם וכו', אני מזכיר לך שלשי הייתה הצעה מאד יפה לפני כשנתיים, ואחרי שהוא נפצע, הפועל חזרה בה מההצעה. הוא נאלץ לחתום על חוזה נמוך יותר תוך הבטחה שאם ישחק טוב ישודרגו התנאים. הוא כבר השיג סיכום בענין עם הראל, ומאז עד היום מורחים אותו בלך תבוא ובהצעות מעליבות.

יש לשי את כל הסיבות שבעולם לכעוס, להתרגז ולהעלב, ולהגיד שאלו מניפולציות או טקטיקות, זה פשוט לא לענין.

מה זה "נאלץ"? נוצר מצב ששחקן ללא חוזה נפצע כך שהביטוח לא מכסה. הפועל הסכימה לתת לו חוזה ארוך טווח תוך ידיעה שהוא מושבת עונה שלמה ועם סימן שאלה גדול מאוד לגבי היכולת שלו לחזור לעצמו לאחר מכן.
זה שטביב מתנהג כמו בסטיונר לא הופף אוטומאטית את כל שאר העולם לצחים כשלג.
זה השיח פה בתקופה האחרונה. יש אוייב אחד וכל השאר קורבנות. אז זהו, שלא תמיד הכל כל כך שחור ולבן. אני מדגיש שוב, זה שטביב מנווול שצריך לעוף מהמועדון זה לא חזות הכל. איך שאני קורא את הדברים ההתנהלות של שי בעייתית מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:10 
סמל אישי של המשתמש
לך אין מושג מי זה שאול אייזנברג,אני הייתי "צמוד" אליו כשהיו "20 חוליגנים שמנסים לעצור את הקידמה" וזה דומה מרגע לרגע
הנה האיום בתביעה כלפי דני וערן זהבי שהעזו להתלונן שלא קיבלו את כל המשכורות והמענקים זה שאוליזם במיטבו
חכו ותראו לאן האיש הרע הזה ידרדר אותנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:10 
joshsoos כתב:
עם כל הכבוד לעדר המתלהם, שי אבוטבול לא בדיוק טלית שכולה תכלת. זה שטביב דרעק גדול לא בדיוק סוד כמוס, זה שצריך שהוא יעוף גם לא ממש פרסום ראשון. אבל נמאס גם מההתנהלות של שי, עם כל האהבה אליו. הבן אדם חתום על חוזה שאף אחד לא הכריח אותו לחתום עליו, ומדובר בחוזה ארוך טווח לשחקן שחזר מפציעה ארוכה, אז הבעלים יצאו בסדר בקטע שלו. מישהו שהוא לא טביב הבטיח לו שדרוג אם וכאשר. לא נתנו לך? תבקש שחרור וחלאס אל סיפור. אבל זה שכבר כמה חודשים הוא כל יומיים יוצא לתקשורת בקריאות הקוזק הנגזל ומאיים לא להתאמן ולא לצאת לחו"ל ולא פה ולא שם, וזה שהוא משתמש בתקשורת ובאוהדים לצרכיו, ולא מפסיק להתבכיין, ממש לא עזר למטרה שלו. טביב אולי אשם כי היה צריך לחתוך לפה ולשם, אבל שי אחראי באותה המידה, גם הוא היה צריך לחתוך.
חשוב כבר לסיים את הקטע הזה, חשוב גם לזכור שהפועל צריכה קשר זר לעמדה של שי ( עד רגע זה לא הבנתי מה נוסא משחק ) וחשוב שאנשים ינסו להיכנס לפרופורציות ולא לתת לשנאה המובנת לטביב להיות אוטומטית, כי במקרה הזה אדון אבוטבול מוביל רק כאן עשרות אנשים כמו החלילן מהמלין. לא חסרות סיבות אחרות כדי לרצות לזרוק את טביב.

+1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:11 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
[ מה זה "נאלץ"? נוצר מצב ששחקן ללא חוזה נפצע כך שהביטוח לא מכסה. הפועל הסכימה לתת לו חוזה ארוך טווח תוך ידיעה שהוא מושבת עונה שלמה ועם סימן שאלה גדול מאוד לגבי היכולת שלו לחזור לעצמו לאחר מכן.
זה שטביב מתנהג כמו בסטיונר לא הופף אוטומאטית את כל שאר העולם לצחים כשלג.
זה השיח פה בתקופה האחרונה. יש אוייב אחד וכל השאר קורבנות. אז זהו, שלא תמיד הכל כל כך שחור ולבן. אני מדגיש שוב, זה שטביב מנווול שצריך לעוף מהמועדון זה לא חזות הכל. איך שאני קורא את הדברים ההתנהלות של שי בעייתית מאוד.

אבל הוא חזר לעצמו,כאילו זה כל העניין
עכשיו תנו לו מה שהובטח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:12 
אני חושב שההתנהגות של שי לא רק שהיא לא בעייתית, אלא שהוא צודק באלף אחוז.

אפשר לחשוב שהוא בא וביקש לתת לו חוזה של חצי מליון דולר לעונה. רק בשנה שעברה טביב פתח לשחקנים חוזים ושדרג להם שכר, בסכומים הרבה יותר משמעותיים.

באמת, אני חושב שלאלו שמבקרים את שי מגיע איזה חודשיים של התנסות עם בוס כמו טביב, ואח"כ נראה איך תדברו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:13 
סמל אישי של המשתמש
זה נכון אוגוסטוס. יש אויב אחד וכל השאר, עזוב כל השאר, כל מי שקשור להפועל תל אביב קורבנות.
בפראפרזה על " זה שאתה פרנאויד לא אומר שלא רודפים אחריך" - " זה שכולם באים בטענות לטביב לא אומר שזה לא נכון".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

סמל אישי של המשתמש
נועם שחם כתב:

באמת, אני חושב שלאלו שמבקרים את שי מגיע איזה חודשיים של התנסות עם בוס כמו טביב, ואח"כ נראה איך תדברו.

:ROSE: :ROSE: :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

אגב, אבוטבול החלילן מהמלין..יש לכם חוש הומור באמת מפותח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:14 
joshsoos כתב:
נועם שחם כתב:
redrony כתב:
joshsoos כתב:
עם כל הכבוד לעדר המתלהם, שי אבוטבול לא

הצד החזק הוא טביב, גם שזה ברור לי ששי יודע לנצל את המשאבים שלו (האוהדים) כדי לעורר בלגן ולקבל יותר. טביב היה צריך לסגור את זה בפגישה אחת, לתת לו שידורג שמשתווה לפחות לאלרואי כהן, היה חוסך לעצמו את כל הרעש, היה מקבל שחקן נאמן והאוהדים מרוצים, אחרי הכל טביב מילאירדר, לא סתם מיליונר, מה זה בשבילו עוד כמה גרושים? בטוח שזה יוצא מהכיס שלו בלי בעיה... (לא באמת)
שי צריך לדאוג לעתיד שלו, הוא חתם על חוזה כאשר הוא היה פצוע על סף קטיעת הקרירה, אפשר להבין מדוע הוא חתם בזמנו על חוזה של 140, איזה ברירה היתה לו? גם אז טביב הנשמה רצה להעיף אותו, והוא היה גם עושה את זה אם לא השותף שלו וגוטמן, לי זה נראה שהם לקחו סיכון מינמלי שהחליטו לתת לו חוזה גם שהוא פצוע. אז קרו כמה דברים מאז אותה פציעה, שי חזר לכושר והיום הוא בורג חשוב בהפועל, למה הכל צריך להיות כוחני בלי טיפה של שכל? כי זה הסגנון של הבעלים הנוכחיים, אני הייתי צריך לחוות את זה בלי הצל של מוני, והיום זה ברור לי לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:17 
נועם שחם כתב:

אפשר לחשוב שהוא בא וביקש לתת לו חוזה של חצי מליון דולר לעונה. רק בשנה שעברה טביב פתח לשחקנים חוזים ושדרג להם שכר, בסכומים הרבה יותר משמעותיים.

גם אני חושב שצריך לתת לטביב צ'אנס.

כשההנהלה היתה תאומים ושות' - אמרתם שזה לא טוב.
כשההנהלה היתה מוני הראל - אמרתם שהוא לא טוב.
כשההנהלה היא אלי טביב - אתם אומרים שהוא לא טוב.
כשהמאמן היה דרור קשטן - אמרתם שהוא לא טוב.
כשהמאמן היה גילי לנדאו - אמרתם שהוא לא טוב.
כשהמאמן היה אלי גוטמן - במשך שנתיים אמרתם שהוא לא טוב (רק אחרי סיום עונת הדאבל ובעונה שלאחריה אמרתם שכן).

אף הנהלה לא טובה, אף מאמן לא טוב.

עכשיו בתור משפטן אני שואל אותך: אם אתה היית שופט בבית המשפט העליון, והיה בא עורך דין שאומר לך את כל הנ"ל - אתה לא היית זורק אותו מכל המדרגות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:18 
נועם שחם כתב:

אם אתה חושב שמקצועית שי לא שווה חוזה של 140-150 אלף דולר לעונה, אז באמת שאין טעם לדיון הזה. מעניין כמה יעלה להביא מחליף שייתן את מחצית התפוקה שלו.

אני גם תוהה על סמך מה החלטת שקשטן קובע משהו בנושא שכר של שחקנים. מאיפה הקרצת את זה? אם זה היה תלוי בקשטן, שי היה משודרג מזמן, תהיה בטוח.

ושוב, אני כבר לא נכנס לכל ההבטחות שניתנו והופרו, וליחס המעליב והמשפיל (לתת לבנאדם לחכות שעתיים מחוץ למשרד ובסוף לבטל את הפגישה). מעניין איך אתה היית מגיב אם הבוס שלך בעבודה היה עושה לך כזה קטע.

קודם כל, לפחות לפי מה שאני ניזון ממנו, שי דרש 180, טביב הסכים לתת 120 ושי היה מוכן להתפשר על 160. יכול להיות שהוא הסכים לרדת ל-140, אין לי מושג.
שנית, מה זאת אומרת מאיפה החלטתי שקשטן קובע משהו בנושא של שכר שחקנים? איך קבוצת כדורגל נורמלית אמורה להתנהל לדעתך? מאמן מקבל X כסף בתקציב ולפי זה הוא אמור לבנות סגל. ברור שאם סכום כסף מסוים שאמור ללכת לשחקן מסוים, מונע הבאה של שחקן אחר, זו החלטה עקרונית של המאמן.
קשטן רוצה את שי בקבוצה, בתור מחליף אני מתאר (גם אני חשוב שהוא צריך להישאר בתור גיבוי) ולא מתאבד עליו. אני מניח שאם ההפרשים האלה היו לדוגמא עם עומר דמארי, קשטן היה הרבה יותר נחרץ.

לגבי המשפט השלישי שלך, מסכים איתך ב-100% וזו ביקורת חריפה שיש לי על טביב בנושא הזה. זו התנהגות גועל נפש לא רק כלפי שי אבוטבול אלא כלפי כל שחקן אחר, גם ילד מהנוער. אבל זה גם אמרתי על הטריקים שעשו בזמנו לטל חן ועידן סרור שלא הוציאו אותם למחנה אימון כי לא הסכימו לחתום על חוזה חדש (שהיה להם חוזה קיים למען הסר ספק). לא זוכר שאז היתה כזו מהומה וזו היתה התנהגות מלוכלכת לא פחות ממה שטביב עושה עכשיו לשי.
ההבדל ביני לבין שי, שאני כנראה, אחרי יחס כזה הייתי יכול לקום וללכת. שי לא יכול. הוא לא יכול להחרים אימונים על דעת עצמו, הוא לא יכול ללכת מחר לקבוצה אחרת. הוא פשוט לא יכול כי הוא חתום על חוזה וככה זה בעולם הכדורגל, ככה עובדים. בגלל זה שי מתנהג קצת כמו ילד ועושה נזק לעצמו. הוא מרשה לעצמו לעשות את זה כי הקהל והתקשורת מאחוריו. אם אני הייתי עושה מה ששי עושה במקום העבודה שלי, אפילו שהובטח לי משהו מהבוס הקודם, היו מעיפים על טיל כבר מזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:25 
מישהו יודע אם החוזה הקודם של שי היה בדולר = 4 ועכשיו כל ההצעות הם ב3.4?
כי זה שמועה שהייתה סביב החוזים של אבוקסיס ושל שי
זה הופך הצעה ב140 אלף לפחות מ120 אלף במתכונת הקודמת ואני חושב שזה חלק מהמרמור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:25 
אורנה אוסטפלד כתב:
לך אין מושג מי זה שאול אייזנברג,אני הייתי "צמוד" אליו כשהיו "20 חוליגנים שמנסים לעצור את הקידמה" וזה דומה מרגע לרגע
הנה האיום בתביעה כלפי דני וערן זהבי שהעזו להתלונן שלא קיבלו את כל המשכורות והמענקים זה שאוליזם במיטבו

אתה טועה ידידי. אין לי מושג מי אתה ובן כמה אתה, אבל אני יודע בדיוק מי זה שאול אייזנברג כולל כל מיני סיפורים עליו שקשורים גם להפועל וגם לא. חלקם מנסיון ישיר, חלקם מאנשים שמאוד קרובים ומחוברים להפועל ת"א כדורסל לאורך כל השנים. אני גדלתי באוסישקין הרבה לפני ששאול איינברג היה חלק מהפועל ת"א.
תאמין לי, זה עוד לא שם. אני כן מסכים שהדוגמאות שציינת אלו מוטיבים מהדהדים, ואפילו לא היית צריך להזכיר את זה, מספיק להבין מה קרה פחות או יותר עם זהבי לפני הפירסום על הרס הדירה (שביקשו ממנו לוותר על מענקים תמורת חתימה). אני לא עיוור תאמין לי, אני ריאלי ופרקטי. אנחנו לא באותם זמנים וזו לא אותה מאטריה.
יכול להיות שעוד 3 שנים אני אווכח שטעיתי בגדול, אבל כרגע אני עוד לא שם. ואני חוזר ומדגיש, הייתי מעדיף שטביב לא יהיה בהפועל, אבל לא דרך אימרות כמו "עדיף שירדו ליגה" או התאבדות המונית כמו שמתפתחת פה במקרה של שי אבוטבול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:26 
קלדרון כתב:
זה נכון אוגוסטוס. יש אויב אחד וכל השאר, עזוב כל השאר, כל מי שקשור להפועל תל אביב קורבנות.
בפראפרזה על " זה שאתה פרנאויד לא אומר שלא רודפים אחריך" - " זה שכולם באים בטענות לטביב לא אומר שזה לא נכון".

אבל גם אם אני מסכים שהכל נכון וטביב הוא כל הרע שבעולם, זה לא אומר שפלוני אלמוני (או שי במקרה הזה) הוא התגלמות הטוב בעולם. וזה עדין לא אומר שאם אותו שי מתנהל לא בסדר- זה בגלל טביב.
נכון שאלו שני צירים עם תלות מסויימת, אבל יש בניהם אזורים ללא תלות.

ואורנה, אני באמת לא יודע מה הוסכם, אבל החוזה הנמוך מגלם בתוכו את השנה שהוא מקבל כסף על כלום ואת הסיכון.
אף אחד לא מתווכח עם זה שצריך להעלות לשי את השכר, הוויכוח הוא על כמה ואיך ובאמת שאני כבר לא יודע על מה הוא.
אגב, השימוש ששי עושה בשחקנים זרים כאובייקט להשוואה הוא לא פחות ממגוחך.

נערך לאחרונה על ידי אוגוסטוס היל בתאריך 04 אוגוסט 2011, 09:30, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:28 
סמל אישי של המשתמש
אגב את הסיכום על השידרוג שלו סיכם שי עם קצרה, אותו אחד שטביב הביא כיד ימינו. אז היום הם בנתק אז מתאים להתנער ממה שסוכם. נכון שי משתמש בכל הכלים שיש לו כדי לקבל את מה שהובטח לו, טביב והבובות שלו עושים הכל כדי להוציא את המיץ לכל שחקן בקבוצה. נמאס מההתנהלות הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:28 
סמל אישי של המשתמש
כמו שאתה יודע טוב ורע הם מושגים יחסים, לא קבועים מתמטים.
כשמעמידים בצד אחד טביבים ושאולים כל מי שתעמיד מולם יהיה מוגדר כטוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:29 
סמל אישי של המשתמש
redrony כתב:
אורנה אוסטפלד כתב:

אתה טועה ידידי. אין לי מושג מי אתה ובן כמה אתה, אבל אני יודע בדיוק מי זה שאול אייזנברג כולל כל מיני סיפורים עליו שקשורים גם להפועל וגם לא. חלקם מנסיון ישיר, חלקם מאנשים שמאוד קרובים ומחוברים להפועל ת"א כדורסל לאורך כל השנים. אני גדלתי באוסישקין הרבה לפני ששאול איינברג היה חלק מהפועל ת"א.
תאמין לי, זה עוד לא שם. אני כן מסכים שהדוגמאות שציינת אלו מוטיבים מהדהדים, ואפילו לא היית צריך להזכיר את זה, מספיק להבין מה קרה פחות או יותר עם זהבי לפני הפירסום על הרס הדירה (שביקשו ממנו לוותר על מענקים תמורת חתימה). אני לא עיוור תאמין לי, אני ריאלי ופרקטי. אנחנו לא באותם זמנים וזו לא אותה מאטריה.
יכול להיות שעוד 3 שנים אני אווכח שטעיתי בגדול, אבל כרגע אני עוד לא שם. ואני חוזר ומדגיש, הייתי מעדיף שטביב לא יהיה בהפועל, אבל לא דרך אימרות כמו "עדיף שירדו ליגה" או התאבדות המונית כמו שמתפתחת פה במקרה של שי אבוטבול.

אני חייתי את שאול אייזנברג,לא את מה שהיה לפניו
אני לא שמעתי סיפורים,אני הייתי בבית הדין לעבודה כששיינפלד למשל תבע אותו,אני הייתי בפגישות האוהדים איתו עם סיפורי אלף לילה ולילה שלו,אני ראיתי אותו עושה כסף על חשבון הקבוצה ומדלדל את קופתה (ההבדל,זו של הכדורגל הרבה הרבה יותר גדולה)
מה שצריך לעשות זה להעיף אותו אחרת נדרדר לתהומות שאין לכם מושג. פשוט להמאיס עליו את ההישארות בהפועל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:31 
תקנו אותי אם אני טועה, אבל יש כאלו שחושבים ששי אשם וטביבי בסדר?
מעניין מתי יפול לכם האסימון שטביב הולך לפרק את הפועל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:33 
לירון האדום כתב:
תקנו אותי אם אני טועה, אבל יש כאלו שחושבים ששי אשם וטביבי בסדר?
מעניין מתי יפול לכם האסימון שטביב הולך לפרק את הפועל

אף אחד לא חושב ששי אשם וטביב בסדר.
טביב חלאה. שי לא צריך לנהל משא ומתן בתקשורת.
פשוט וקל. אין צדיקים בסדום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:33 
נועם שחם כתב:

למי הוא שידרג את השכר? לשחקנים שהמאמן היה מוכן להתאבד עליהם מבחינה מקצועית. זו לא פילנטרופיה פה. אתה טוב, תרוויח יותר, פחות טוב, תרוויח פחות.
מבחינה יבשה נטו, שי אבוטבול לא צודק בכלום. יש לו חוזה חתום. מוני הבטיח, לא הבטיח, לא רלוונטי. מוני לא נמצא כאן יותר. ככה זה בעולם של המבוגרים. קר, נטול רגשות, אולי. זו המציאות וככה זה מתנהל לא רק בכדורגל. דווקא בתור עו"ד אתה צריך לדעת את זה יותר מכולם.
רק מה, אנחנו בכדורגל. יש אמוציות, "סמלים". תקשורת, משכורות מנופחות. זה לא העולם האמיתי.
תאמין לי שעברתי בוסים בחיים שלי. לא יודע אם גרועים יותר או פחות מטביב, אבל תאמין לי שקיללתי אותם כל היום. בלב. אם הייתי מחרים יום עבודה אחד בגלל שלא רצו לקדם אותי או להעלות לי את השכר יש מצב שהקריירה שלי היתה נגמרת באותו רגע. שי אבוטבול נוקט בטקטיקה שעושה לו נזק. רק לו. הפועל יסתדרו גם בלעדיו והוא חייב להבין את זה. אם זה לא היה המצב, הוןא כבר מזמן היה מקבל את מה שהוא רוצה. לא בטוח שהוא יכול להסתדר כרגע בלי הפועל. זו המציאות. קרה, עגומה (לפחות מבחינתו של שי), אבל עדיין, מציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:35 
סמל אישי של המשתמש
זו הבעיה שלכם,שאתם רואים את הכדורגל כעסק קר ונטול רגשות
ביום שמכבי יזיינו אותנו כי יהיו להם נינג'ות בהרכב שחשובה להם כ"כ הקבוצה-נדבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:37 
chimpfive כתב:
joshsoos כתב:
נועם שחם כתב:
redrony כתב:
joshsoos כתב:
עם כל הכבוד לעדר המתלהם, שי אבוטבול לא

הצד החזק הוא טביב, גם שזה ברור לי ששי יודע לנצל את המשאבים שלו (האוהדים) כדי לעורר בלגן ולקבל יותר. טביב היה צריך לסגור את זה בפגישה אחת, לתת לו שידורג שמשתווה לפחות לאלרואי כהן, היה חוסך לעצמו את כל הרעש, היה מקבל שחקן נאמן והאוהדים מרוצים, אחרי הכל טביב מילאירדר, לא סתם מיליונר, מה זה בשבילו עוד כמה גרושים? בטוח שזה יוצא מהכיס שלו בלי בעיה... (לא באמת)
שי צריך לדאוג לעתיד שלו, הוא חתם על חוזה כאשר הוא היה פצוע על סף קטיעת הקרירה, אפשר להבין מדוע הוא חתם בזמנו על חוזה של 140, איזה ברירה היתה לו? גם אז טביב הנשמה רצה להעיף אותו, והוא היה גם עושה את זה אם לא השותף שלו וגוטמן, לי זה נראה שהם לקחו סיכון מינמלי שהחליטו לתת לו חוזה גם שהוא פצוע. אז קרו כמה דברים מאז אותה פציעה, שי חזר לכושר והיום הוא בורג חשוב בהפועל, למה הכל צריך להיות כוחני בלי טיפה של שכל? כי זה הסגנון של הבעלים הנוכחיים, אני הייתי צריך לחוות את זה בלי הצל של מוני, והיום זה ברור לי לחלוטין.

נו, אבל אף אחד לא מערער על כך שההתנהלות של טביב לא תקינה. העניין הוא שי. לא מבסוט ממה שמציעים לך? תבוא ותבקש שחרור. אבל שי לא רוצה לעזוב, אז גם הוא נקט בטקטיקות לא תקינות. אי אפשר לאחוז את החבל משני צדדיו.
לא יודע מה נכון במה שקרה שם אתמול בערב, אבל אני מקווה שלפה או לשם העניין הזה ייסגר. ואם מדובר על שחרור ויהיו הפגנות, זה לא מה שיעזור לנו כרגע, ההיפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:39 
אורנה אוסטפלד כתב:
redrony כתב:
אורנה אוסטפלד כתב:

אני חייתי את שאול אייזנברג,לא את מה שהיה לפניו
אני לא שמעתי סיפורים,אני הייתי בבית הדין לעבודה כששיינפלד למשל תבע אותו,אני הייתי בפגישות האוהדים איתו עם סיפורי אלף לילה ולילה שלו,אני ראיתי אותו עושה כסף על חשבון הקבוצה ומדלדל את קופתה (ההבדל,זו של הכדורגל הרבה הרבה יותר גדולה)
מה שצריך לעשות זה להעיף אותו אחרת נדרדר לתהומות שאין לכם מושג. פשוט להמאיס עליו את ההישארות בהפועל

עזוב, אמרתי לך, אני כנראה יודע יותר על שאול ממך (אם לא ציינת את הדוגמאות והסיפורים שאני מכיר), זה הרבה יותר גרוע ממה שאתה מתאר פה.
מוני הראל לא היה פחות גרוע מטביב. להכריח שחקן עם חוזה קיים לחתום על חוזה חדש לא לפי רצונו ואם לא, הוא לא מתאמן או לא יוצא למחנה אימון, זה שאול בדיוק כמו לעשות מה שטביב עשה לזהבי. על זה לא הקימו צעקה כזו. כל עולם הכדורגל פה הוא עולם מטונף. טביב אולי קצת יותר. אני לא נותן לו יותר משנתיים בהפועל. אחרי השנתיים האלה נעשה סיכומים. אני מבין שיש לך טראומה ואפילו מקבל את זה, אבל אי אפשר להמשיך לחיות בצילה לעד. הפועל ת"א כדורגל זו לא הפועל ת"א כדורסל ועל המוצר הזה הוא מוצר אחר (כדורגל לעומת כדורסל) והזמנים הם אחרים. אני לא יכול להתחייב לך ב-100%, אבל אני יכול ללהגיד די בבטחון שזה לא יגיע למחוזות האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:39 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
נועם שחם כתב:

גם אני חושב שצריך לתת לטביב צ'אנס.

כשההנהלה היתה תאומים ושות' - אמרתם שזה לא טוב.
כשההנהלה היתה מוני הראל - אמרתם שהוא לא טוב.
כשההנהלה היא אלי טביב - אתם אומרים שהוא לא טוב.
כשהמאמן היה דרור קשטן - אמרתם שהוא לא טוב.
כשהמאמן היה גילי לנדאו - אמרתם שהוא לא טוב.
כשהמאמן היה אלי גוטמן - במשך שנתיים אמרתם שהוא לא טוב (רק אחרי סיום עונת הדאבל ובעונה שלאחריה אמרתם שכן).

אף הנהלה לא טובה, אף מאמן לא טוב.

עכשיו בתור משפטן אני שואל אותך: אם אתה היית שופט בבית המשפט העליון, והיה בא עורך דין שאומר לך את כל הנ"ל - אתה לא היית זורק אותו מכל המדרגות?

קודם כל, רוב המשפטים שכתבת לא נכונים בקשר אלי. אני הייתי נגד גוטמן לפני שהגיע אבל אחרי זמן קצר מאד, בעונה הראשונה שלו, שיניתי את דעתי בעקבות מה שראיתי במגרש. אני גם הייתי נגד הפיטורים של לנדאו, ובטח שלא הייתי נגד הראל, עד שהתחיל הבלאגן הגדול בינו לבין טביב.

דבר שני, צריך להבדיל בין ביקורת על ההנהלה (כי אין הנהלה מושלמת וגם לא מאמן מושלם), לבין מצב של חוסר אמון מוחלט כמו שיש כיום. לי אין טיפה אמון בטביב, עם כל הרצון לתת לו קרדיט.

עכשיו תגיד לי אתה - אם אני כאוהד משוכנע שמי שמנהל היום את המועדון מזיק לו והנזק רק ילך ויחמיר, מה אני אמור לעשות? לשבת מנגד בחיבוק ידיים? להתפלל?

אני צריך לתת קרדיט להנהלה שאני לא מאמין בה וכל יום רק מספקת עוד ועוד סיבות לדאגה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:45 
סמל אישי של המשתמש
redrony כתב:
אורנה אוסטפלד כתב:
עזוב, אמרתי לך, אני כנראה יודע יותר על שאול ממך (אם לא ציינת את הדוגמאות והסיפורים שאני מכיר), זה הרבה יותר גרוע ממה שאתה מתאר פה.
מוני הראל לא היה פחות גרוע מטביב. להכריח שחקן עם חוזה קיים לחתום על חוזה חדש לא לפי רצונו ואם לא, הוא לא מתאמן או לא יוצא למחנה אימון, זה שאול בדיוק כמו לעשות מה שטביב עשה לזהבי. על זה לא הקימו צעקה כזו. כל עולם הכדורגל פה הוא עולם מטונף. טביב אולי קצת יותר. אני לא נותן לו יותר משנתיים בהפועל. אחרי השנתיים האלה נעשה סיכומים. אני מבין שיש לך טראומה ואפילו מקבל את זה, אבל אי אפשר להמשיך לחיות בצילה לעד. הפועל ת"א כדורגל זו לא הפועל ת"א כדורסל ועל המוצר הזה הוא מוצר אחר (כדורגל לעומת כדורסל) והזמנים הם אחרים. אני לא יכול להתחייב לך ב-100%, אבל אני יכול ללהגיד די בבטחון שזה לא יגיע למחוזות האלה.

לא ציינתימליון דוגמאות,מה הקשר?
לא יודע מי אתה אבל הייתי בכל תקופת שאול ואתה לא כך שאצלי זה לא רק סיפורים ושמועות
מוני הראל לא רלוונטי אבל מבחינתי הוא עדיף מטביב בגלל סיבה אחת: הוא לא יחריב את הקבוצה ויזרוק אותה כמו השאולים למיניהם
טביב עשה דבר כזה בכפ"ס,אין שום מצב שאתן לו את הצ'אנס
אם הייתם אוהדים גברים כבר יום אחרי הבמבי הייתם מתחילים במהלכים להעיף אותו,כמו שהבטיחו כאן כמעט כולם (יילך אחד,אח"כ יילך השני)
כנראה שמגיע לנו עוד שאול
וכן,ראינו מה זה עזר בימי ההסתדרות שזה הכדורגל ולא הכדורסל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:49 
סמל אישי של המשתמש
אני חושב ששי צריך לקום וללכת.
בלי שום קשר לקריירה שלו - קודם כל בשביל הנפש.
להיות במערכת שלא מעריכה אותך,עם מאמן שלא ממש נותן לך גיבוי ונלחם עלייך,עם סיפורים מהתחת כל שני וחמישי - א למה הוא צריך את זה?
נכון שזאת הפועל,והיא אהבת חייו.
נכון שהקהל מת עליו.
ונכון גם שברמה המקצועית מגיע לו מקום ב11 שלנו בלי למצמץ.

אבל אם לרגע נצא מהאנוכיות שמאפיינת אותנו בתור אוהדי הפועל ושרוצים אותו כל כך בקבוצה ולא משנה מה - לא מגיע לו כל הסבל והמרורים האלה,ומגיע לו שיילך למקום שמעריך אותו ואת היכולות שלו,מצידי גם אם אלה מכבי,חיפה או בית"ר.
שיילך וייפרח במקום אחר,וייתן לטביב להביא מישהו בתפקיד שלו במיליון דולר,ושנותן תוצרת כמו רומן רוקי,ואז אולי בעוד שנה יילמדו להעריך מה היה לנו ביד,ועוד במחיר של בזוקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:53 
נועם שחם כתב:
[ עכשיו תגיד לי אתה - אם אני כאוהד משוכנע שמי שמנהל היום את המועדון מזיק לו והנזק רק ילך ויחמיר, מה אני אמור לעשות? לשבת מנגד בחיבוק ידיים? להתפלל?

אני צריך לתת קרדיט להנהלה שאני לא מאמין בה וכל יום רק מספקת עוד ועוד סיבות לדאגה?

זהו בדיוק, שעל סמך מה אתה משוכנע שטביב יגרום נזק? אתה הרי לא נתת לו צ'אנס אפילו.
ב-2 העונות היחידות שהוא היה בהנהלה של הפועל, בעונה הראשונה לקחנו דאבל, ובעונה השניה לקחנו גביע והגענו לצ'מפיונס ליג.

אין לי בעיה עם ביקורת, להיפך. אבל הביקורת צריכה להיות מבוססת על משהו. כל "הראיות" שיש לך הן רק מראית עין.
אם אתה היית שופט בבית משפט וטביב היה עומד לדין - בזכות אילו ראיות אתה היית מרשיע אותו?
בינתיים טביב (בשיתוף עם מוני) הביא תוצאות יותר מכל הנהלה אחרת ב-20 השנים האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:56 
סמל אישי של המשתמש
אני לא בית משפט,אני אוהד של הקבוצה שלי
ואני ראיתי מה אדם עם ביצועים דומים עשה לקבוצת הכדורסל שלי
וראיתי מה אותו טביב עשה לקבוצת כדורגל אחרת לפני מס' שנים
כל זה מספיק לי כדי לרצות להילחם בו ולהעיף אותו לכל הרוחות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2011, 09:58 
אורנה אוסטפלד כתב:
redrony כתב:
אורנה אוסטפלד כתב:

לא ציינתימליון דוגמאות,מה הקשר?
לא יודע מי אתה אבל הייתי בכל תקופת שאול ואתה לא כך שאצלי זה לא רק סיפורים ושמועות
מוני הראל לא רלוונטי אבל מבחינתי הוא עדיף מטביב בגלל סיבה אחת: הוא לא יחריב את הקבוצה ויזרוק אותה כמו השאולים למיניהם
טביב עשה דבר כזה בכפ"ס,אין שום מצב שאתן לו את הצ'אנס
אם הייתם אוהדים גברים כבר יום אחרי הבמבי הייתם מתחילים במהלכים להעיף אותו,כמו שהבטיחו כאן כמעט כולם (יילך אחד,אח"כ יילך השני)
כנראה שמגיע לנו עוד שאול
וכן,ראינו מה זה עזר בימי ההסתדרות שזה הכדורגל ולא הכדורסל

אתה מדבר על מוני הראל? זה שהכניס את טביב לקבוצה?ֿ
אותו מוני הראל שרצה להביא את משה סיני בתור מאמן רק כי הוא חבר שלו ושילם לאנשים שיעודדו אותו ביציע?

אני לא גבר כמוך זה בטוח, אבל יכול להיות שאני גם לא חושב כמוך. נראה לי שזה לגיטימי. לך תלוי מעל הראש שאול איינברג. אמרתי לך, מבין את הטראומה שלך, אני פשוט לא חושב שזה חייב להיות יעקב שחר או שאול איינברג. יש גם מן הסתם באמצע. הפועל שרדו את בית ברנר, סגול עם הריסוק של הקבוצה. נעבור גם את טביב ואולי אפילו נופתע לטובה, לא יודע.
כרגע, אין מישהו אחר. אתה רוצה להעיף אותו, תציג אלטרנטיבה. אל תזרוק את התינוק עם המים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 382 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: