דני גולפיטק כתב:
מה שהכי עצוב זה שהם הולכים להידפק חזק מאוד בגלל עיוות מתמטי נוראי שיש בהתאחדות.
גאוני ההתאחדות "תיקנו" בשנה שעברה את החוקה, ככה שעונש הפחתת נקודות לא יקוזז. אבל מה? הם יצרו ככה עיוות מטורף שכמעט ומכפיל את מהות העונש, ואני אסביר:
קודם כל הבהרה - בניגוד למה שהדביל פשכצקי פירסם, הם לא יתחילו עם מינוס 18 וגם לא יורידו להם 9 פעם לפני קיזוז ופעם אחרי. כל פעם מחדש אני נדהם כמה מטומטם הבן אדם החובבן הזה וכמה הוא חסר מושג.
מה שקורה זה שהם מתחילים עם מינוס 9 נקודות ומשחקים רגיל עד מחזור 30. אם עד אחרי מחזור 30 הם למשל מנצחים 10 משחקים, עושים 10 תיקו ו10 הפסדים, זה אומר שהם צברו על הדשא 40 נקודות. הם יתחלקו לפלייאופים לפי 31 נקודות (40-9) (עריכה: בזה אני לא סגור ב100 אחוז, יש מצב שהחלוקה תהייה לפני 40 נקודות ואני מקווה בשבילם שזה ככה), אבל מה שיקוזז זה מתוך ה40 ולא מתוך ה31. כלומר בתחילת הפלייאוף לא יהייה להם 16 נקודות (שזה אחרי קיזוז של 31), אלה 11 נקודות! (מקזזים את ה40 שהם צברו ל20, ומזה מורידים 9).
ולמה זה עיוות היסטרי?
כי איך שזה נשמע לחובבנים טיפשים שאין להם מושג וחצי מושג וכנראה לא סיימו כיתה ג', אכן "לא פייר" שעונש יתקזז. אבל מה? גם רוב הליגה מתקזזת ולכן זה מתיישר. ברגע שהעונש לא מתקזז, אתה מוריד 9 נקודות מתוך סל של 60 נקודות במקום להוריד אותם מתוך סל של 105 נקודות! בהתאחדות רצו לתקן "עיוות", ורק יצרו עיוות גדול הרבה יותר. חבורה של מטומטמים, הם, וכמובן ה"עיתונאים" שמבינים לעומק את החוקה (כבוד, "פשכה")
עוד עריכה: סיכמתי את זה בפשטות:
לפני העיוות, עונש מינוס 9 הנקודות בליגה עם קיזוז היה שקול לעונש של מינוס 8 נקודות (כמעט) בליגה בלי קיזוז. היום, העונש הזה שקול לעונש של מינוס כמעט 16 נקודות בליגה בלי קיזוז!
ה"תרגיל" הוא: 9/105 זה העונש היחסי בליגה בלי קיזוז (כי 105 זה סל הנקודות ב35 מחזורים), וזה צריך להיות זהה לX/60, כש60 נקודות זה סל הנקודות בליגה עם קיזוז. X יוצא כמעט 8. רק שהפועל פתח תקווה מורידים 2X...
דני, לפי ההסבר שלך יצא לי X=5.1 .
אבל זה עדיין תואם את הטענה שלך שמורידים להם כמעט 2X (כי 9 נקודות זה כמעט פעמיים 5.1).