כבר שבועיים שליגת המשנה בגרמניה חיה ובועטת, ולא יצא לי להתייחס למה שהולכת להיות הליגה המעניינת ביותר באירופה השנה, לפחות בגזרת האוהדים.
אני אשתדל לעדכן בבלוג שפתחתי לטובת המסעות שלי בליגות מוזרות בגרמניה ובאירופה. עדכון ממשחק החוץ האחרון של סט פאולי בפרנקפורט כבר עלה:
http://fussballogie.blogspot.com/ספציפית לגבי הליגה השניה, סקירה קצרה של כמה מהקבוצות והקהלים:
סט פאולי: לא צריך להרחיב, אני מניח. הקבוצה היחידה בגרמניה שמגדירה את עצמה כקבוצת שמאל אנטי-מסחרית. ארגון אולטראס חזק, בשיתוף פעולה עם סצינת סקינהדס נהדרת.

האנזה רוסטוק: ללא ספק, הקבוצה עם הקהל הטוב ביותר בגרמניה. קבוצה שממוקמת בחור של התחת של גרמניה, ועדיין מושכת איתה 7000 איש למשחקי חוץ בליגה השלישית. ארגון אולטראס עם היררכיה צבאית, ותתי-ארגונים עם קשר לקבוצות ניאו-נאציות.
דינאמו דרזדן: הבאיירן מינכן של מזרח גרמניה. קהל אדיר, קבוצות אולטראס מגוונות שלא תמיד ברור עד כמה הן שונות מפירמות החוליגנים מסביב לקבוצה. גם כאן, כמעט כל קבוצות האוהדים של דיאנמו המגיעות מהעיירות והכפרים שמסביב לדרזדן הן בעלות קישור חזק מאוד לימין קיצוני, אם כי בארגון האולטראס הגדול של דרזדן מנסים מאוד להציג חזות א-פוליטית, ואחד מאנשי הגדר הוא אפילו פעיל אנטיפה מוצהר.
איינטרכט בראונשוויג: קבוצה שמשחקת בעיר קטנה שנודעת בתמיכה הפנאטית שלה בקבוצה המקומית. מאה אחוז מן התושבים מחויבים לקבוצה. בראונשוויג לא משתבחת באולטראס יוצא דופן, אבל סצינת החוליגנים שלה היא מהחזקות בגרמניה.
אנרגי קוטבוס: קבוצה מתועבת במיוחד מעיר מזרח גרמנית מסריחה במיוחד. לאולטראס של קוטבוס קוראים NS. הפירוט הרשמי הוא NEW SOCIETY, אבל המשמעות היא NATIONAL SOZIALISMUS:

ככה אולטראס קוטבוס נהנים להקניט את היריבים שלהם:
ארצגבירגה אוו'ה: עוד קבוצה מתועבת מחור נוסף במזרח גרמניה, שידוע אף הוא כמאורת נאצים. אולטראס חלש מאוד. אפילו לא שווה תמונה. אין ספק שבמשחק מול סט פאולי הם ידעו להתעלות על עצמם עם שלטים אנטישמיים.
מינכן 1860: המועדון הראשון בעיר מינכן, וזה שהיה הגדול יותר עד שהגיע היהודי שהפך את באיירן מינכן לאימפריה. ל- 1860 יש קבוצת אולטראס לא רעה בכלל בשם COSA NOSTRA, אבל עם המון נגיעות לימין קיצוני. "יהודי!", כביטוי גנאי, זה עניין די שכיח ביציעים של הקבוצה הזו, ולקראת סוף העונה הקודמת יצאה ההנהלה במאבק חריף מול קבוצות הנאצים הפועלות ביציעים. השנה נראה אם המאבק הזה נשא פרי.
אוניון ברלין: קבוצה די נחמדה מהמזרח הרחוק של ברלין. לפני כמה שנים הצילו אוהדי הקבוצה את האיצטדיון שלהם בכך ששיפצו אותו בעצמם. הבעיה היא שככל שמרחיקים מזרחה מחוץ לטבעת הרכבת הפרברית של ברלין, כך גם עולה הסיכוי לפגוש בימין קיצוני בצורותיו השונות. אלה הם גם המאפיינים של כמה מארגוני האוהדים הבולטים של אוניון, אך לא של האולטראס.
פורטונה דיסלדורף: אחת מהקבוצות החביבות עלי בגרמניה. סצנת אוהדים מדהימה ומגוונת. כמה קבוצות אולטראס, כשהעיקרית ביניהן משתייכת לרשת האנטיפה. לעומת זאת, בקרב החוליגנים של פורטונה יש גם כמה פעילים ניאו-נאציים לא נעימים במיוחד.
איינטרכט פרנקפורט: אחד מן המועדונים הגדולים ביותר בגרמניה, ואחד משני המועדונים היחידים עם מסורת יהודית. השני הוא באיירן מינכן. אולטראס פרנקפורט הוא ביי פאר הטוב ביותר בגרמניה.
בוכום: קבוצה נחמדה מעיר סטודנטים חביבה ומכוערת במיוחד. סצנת אולטראס נחמדה מאוד עם נגיעות שמאלניות.