joshsoos כתב:
נו, הטיעונים הדמגוגיים הרגילים של המצדדים בשירה, מי שלא מעודד אין לו זכות לשרוק בוז, 5000 איש שרו בנוקיהו ו45000 אחרי הגול של סהר, למה לא שורקים גם בשירים אחרים וכו'.
אז ככה, גם בנוקיהו ובטח בדרבי אני לא חושב שהיה רוב, זה רק נשמע ככה כי באמת הרבה אנשים שרו וחזק ( בנוקיהו בגלל המבנה קשה לראות את כל היציעים, אבל בסביבה שלי ממש ממש לא היו רוב, בבלומפילד לא רוב ולא נעליים ) . אני מסתכל בזמן השירים האלה ובוחן את העניין הזה בדיוק. אני מתקשה להאמין שמי שרבים מאלה ששרקו אתמול בוז 3 פעמים, היו בין אלה ששרו את אותו שיר רק לפני כמה חודשים. הפוטנציאל הוא כמה מאות קבועים כמו אתמול, ועוד 2000 נאמר שברגעי אקסטזה כאלה ישירו.
אף אחד לא שואל אף אחד מתי לשיר ומתי לשרוק בוז. לא כתוב בשום ספר הדרכה לאוהד המצטיין, שנכתב ע"י אוהדי שער 5 המסורים, מתי, כמה , למה ואיך. מותר לא לשיר ולשרוק בוז. יש הרבה ששורקים בוז להחלטות שופט ופאולים של היריבה ולא שרים, האם מותר להם? או שהם צריכים ללכת לקבל אישור בכתב מינוקות בשער 5.
מאחר ורוב האוהדים האלה גם נמצאים באמצע גוש וגם נמצאים עם הראש עמוק בתוך התחת, הם לא באמת מסוגלים לשים לב, נפשית ופיזית, למי שר מה. להם אני אספר שכטקס קבוע רוב הקהל מתחיל למחוא כפיים כשמתחיל אדום עולה בבלומפילד, שר את השורה הראשונה ואז מתחיל לדעוך עם בוא המילים המרגשות "יושב שער 5, שער כה מרגש" ומשתתק כמעט לחלוטין בשורות הבאות, הוא חוזר, כמה מפתיע רק "באואואו". לא תמיד לשרוק בוז, מסתבר, כדי להביע חוסר שביעות רצון. כך גם בשירים דוחים אחרים, כמו על אובארוב.
הבעיה הייתה ונשארה אותה שורה מהשיר הזה "יושב שער 5, שער כה מרגש". כי בשער הזה כבר שנים ארוכות יש לא מעט אוהדים שסבורים באמת ובתמים שהם אוהדים טובים יותר מאחרים ויקבעו להם מה לחשוב מה לשיר ומה לומר, שהפועל קיימת בשבילם ולא ההיפך, ושהם יעשו מה בראש שלהם. הם לא מבינים ולא יבינו שהם מיעוט לא גדול בקרב באי בלומפילד, שרוב האוהדים לא ממש יודעים מה זה אולטראס, לא מעניין אותם תפאורות ואיזה שיר יכתבו על איזה שחקן, ושנאה מטורפת שבאה לפני אהבה ושאר המאפיינים של תרבות שער 5, שוגררת אחריה הרבה ילדים צעירים שנמשכים לשם באופן טבעי.
מאחר ודרבי יש רק כמה פעמים בשנה, ושיר השואה הוא היחיד שנכון לכרגע מייצר באמת מחאה ציבורית רחבה, ממילא לא יקום כאן משהו המשכי שהיה עלול לקרות אם היה מדובר בשיר ששרים בכל משחק. ייתכן שזה יקרה בהדר יוסף, הלוואי.