תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 09 יולי 2025, 16:02

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 188 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: 14 נקודות למחשבה על מדינת ישראל
הודעהפורסם: 21 יולי 2011, 16:37 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
Serp und Molot כתב:
teknoboy כתב:

יש בדמוקרטיה הגבלות, באופן עקרוני. רק שאחד הדברים שלא מוגבלים הוא החופש להביע דיעה , להבדיל מהחופש להסית לדבר עבירה, להסית לאלימות, להסית לגזענות וכיוצא באלה.
ודוק, אסור להסית . לא ידוע לי שיש איסור על הבעת דיעה פר סה.

teknoboy כתב:

כדאי לך גם לשנן את זה, כי זה אחד העקרונות הבסיסיים בדמוקרטיה (למקרה שתיקלע פעם למבחן באזרחות).
אגב, שים לב שהמשפט שלי הוא טאוטולוגי לגמרי, כך שפשוט לא ייתכן שמצאת בו פירכה (לעומת זאת אפשר לטעון שהוא חסר משמעות, אבל כנראה שלא הצלחת לעלות על זה).
והוא טאוטולוגי כי הוא נובע מעקרונות היסוד של הדמוקרטיה (קרי, יש חופש הבעת דיעה עד לגבול של מה שנחשב לגיטימי , כשמה שלא לגיטימי מוכרז ברבים ככזה ומוגדר היטב).

מ.ש.ל.

אם היית מתאמץ וקורא בדקדוק, היית רואה שאני מפרט מהן אותן "דיעות" שהן מעבר לגבול הלגיטימיות, ושלמעשה אף שמדובר בדברים שאדם אומר הם אינם בגדר דיעות אלא בגדר הסתה לאלימות גזענות וכו'.
לכן כתבתי "ככל שהוא הסית לאלימות ו\או לגזענות כך דיעותיו אינן לגיטימיות".
הייתי צריך לדקדק ולכתוב גם בפעם הראשונה ש"אחד הדברים שלא מוגבלים הוא החופש להביע דיעה לגיטימית", רק בשביל שנודניקים כמוך לא יתפסו אותי במילה.
אני בדרך כלל משתדל לא להשאיר לנודניקים מקצועיים כמוך את האפשרות, אבל הפעם פישלתי.
תודה על תיקון.
מעתה, בכל פעם שאני כותב על החופש להביע דיעה, אבקשך לפרש את דבריי כאילו דיברתי על החופש להביע דיעות לגיטימיות (כאלה שאינן מחוץ לחוק).

מה שכן, אני חייב להודות שזה שאתה כל כך מתאמץ לתפוס אותי במילה זה די מחמיא. לפעמים אפילו נדמה לי שאין לך דיעות משלך, אלא שאתה פשוט יוצא מתוך הנחה שדעתך צריכה להיות הפוכה משלי.
"לנצח בצילי".
:ROSE:

קצת צניעות, ידידי.
הלוואי שהימה המסכנה שלנו, כנרת, הייתה מסוגלת להעלות כך את המפלס שלה בין רגע. אמנם אצל הימה אין מפלס חשיבות עמצית, אבל מי יודע, אולי הניסיון שלך יועיל לה במשהו.
כמו כן, אין זו בושה לשנות את עמדותיך מפעם לפעם ואין צורך לתרץ זאת בדקדוק יתר. קורה לטובים ביותר.

אם נחזור לדוגמת כהנא, אז יש את דעותיו לחוד ואת הדרך ליישומן לחוד. אז ברור שהדרך יישומן אינה לגיטימית, אך האם השמעת דיעותיו, לגיטימית בעיניך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יולי 2011, 17:06 
סמל אישי של המשתמש
Serp und Molot כתב:
אם נחזור לדוגמת כהנא, אז יש את דעותיו לחוד ואת הדרך ליישומן לחוד. אז ברור שהדרך יישומן אינה לגיטימית, אך האם השמעת דיעותיו, לגיטימית בעיניך?
דיעות גזעניות טבען שהן מעודדות אלימות והן תמיד בחזקת הסתה, לכן אינן לגיטימיות.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יולי 2011, 18:01 
סמל אישי של המשתמש
סרפ, סתם הערת אגב:
בהודעה האחרונה שלי כתבתי שמונה משפטים. שישה על הנושא שדננו בו (כהנא) ושניים + סמיילי בנושא של "לנצח בצילי" (רמז: הסמיילי משמעו שזה לא היה באמת רציני).
בהודעת התגובה שלך כתבת ארבעה משפטים. שלושה התייחסו אליי ולבדיחת "לנצח בצילי" שלי (שכנראה פגעה בנקודה רגישה, ואני מתנצל אם עלבתי בך), ואחד התייחס לנושא.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יולי 2011, 18:26 
סמל אישי של המשתמש
השמעת הדיעות של כהנא לגיטימית כל עוד היא לא מסיתה לאלימות. מכיוון שהדיעות של כהנא כן הסיתו לאלימות, הן לא היו לגיטימיות.
המקביל בצד השני זה לקרוא להחרים את מוצרי ההתנחלויות, אלא לקרוא לשרוף בתי עסק יהודיים בהתנחלויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יולי 2011, 18:39 
סמל אישי של המשתמש
החתול של שרדינגר כתב:
השמעת הדיעות של כהנא לגיטימית כל עוד היא לא מסיתה לאלימות.

גזענות היא לא לגיטימית, אף פעם, וזה מדהים באיזה מהירות אנשים בישראל, מדינה שנולדה בצל השואה, שוכחים את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יולי 2011, 18:46 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
החתול של שרדינגר כתב:
השמעת הדיעות של כהנא לגיטימית כל עוד היא לא מסיתה לאלימות.

גזענות היא לא לגיטימית, אף פעם, וזה מדהים באיזה מהירות אנשים בישראל, מדינה שנולדה בצל השואה, שוכחים את זה.

זה בא בסה"כ כמה תגובות אחרי התגובה הזאת:
its-sick כתב:
Serp und Molot כתב:
דיעות גזעניות טבען שהן מעודדות אלימות והן תמיד בחזקת הסתה, לכן אינן לגיטימיות.

אז הנחתי שמיותר לציין את זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יולי 2011, 19:00 
סמל אישי של המשתמש
אז אני לא מבין איך השמעת הדעות של כהנא לגיטימיות לדעתך.

נ.ב.
יעני אם הוא מדבר על כדורגל?
שילך להזדיין, הוא בטח אוהד בית"ר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 יולי 2011, 00:01 
סמל אישי של המשתמש
מצידי גם שמוסליני וחיים בן פסח ישמיעו את דעתם על כל נושא שהם רוצים, כל עוד הם לא מסיטים לאלימות בשום צורה. אם הם לא מסוגלים זאת כבר בעיה שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 188 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: