אדום-עולה בבלומפילד כתב:
1. אני לא יודע איך החלטת שתחליפי חלב זה מוצר שלא טוב לתינוק
אני לא החלטתי כלום, רופאים ומדענים הגיעו למסקנה הזו.
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
חלק גדול מאוד מילדי העולם גדל איתם, והם לא יצאו פחות טובים ומוצלחים מאלה שהניקו אותם.
טובים ומוצלחים?
השאלה היא מה ההשפעה על בריאות והתפתחות התינוק.
אתה חושב שסתם כל אירגוני הבריאות בעולם ממליצים על 6 חודשי הנקה?
ואגב, סתם במאמר מוסגר, תקרא פעם על ההיסטוריה של תחליפי חלב האם, אנשים לא סתם קוראים לזה הניסוי הכי גדול בבני אדם בהיסטוריה.
זה די במקרה שאנשים לא התחילו ליפול כמו זבובים כשהעולם המערבי עבר לתחליפי חלב.
או שאולי הרבי של רומאריו דאג גם לזה.
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
2. אם ההורים מחליטים שזה לא מתאים להם, הם יכולים לסרב לזה. הם גם יכולים להגיד "כן" בבית החולים ולא להמשיך עם תחליפי החלב בבית. יולדת נמצאת בממוצע יומיים-שלושה בבית החולים, ואז היא והתינוק משתחררים הביתה. אני לא חושב שלתת לתינוק תחליפי חלב במשך יומיים-שלושה גורם לו נזק.
אני מנחש שרוב ההורים הצעירים הם לא מומחים לרפואה ו\או תזונת התינוק, אין להם את הכלים לקבל את ההחלטה הזו.
תסתכל אפילו פה על עצמך, אתה לא מודע ליתרונות והחסרנות של הנקה, וכתוצאה מכך, אם היה נולד לך ילד היום, היה סיכוי די גבוה שהיית מקבל החלטה שהיא לא לטובת התינוק, כמו לתת לו תחליפי חלב.
כמו שאנחנו לא מאפשרים לחברות מסחריות לשווק טיפולים ספציפיים לחולים בבתי חולים (אחי אחי, לך על צינתור, אני אתן לך 50% הנחה!) אנחנו לא צריכים לאפשר להם לשווק תחליפי חלב.
ובתי חולים בטח ובטח לא צריכים לעודד דברים שאינם לטובת החולה.
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
ולא הבנתי את הקשר לרופאים.
אתה לא חושב שהכסף שהחברות האלו משלמות לרופאים (באופן ישיר או עקיף, בעיקר עקיף) משפיע על קבלת ההחלטות שלהם?
אני לא אומר שכל הרופאים מושחתים, חס וחלילה, אבל חברות התרופות לא היו משקיעות סכומי עתק אם זה לא היה עוזר להן.