קומוניסים כתב:
דמעות תנין.
משפחות שלמות שהקדישו את חייהם לשירות המדינה בכוחות הביטחון, משפחות שהמדינה שלחה להתיישב באיזורים מסויימים, משפחות ששכלו את יקירהן בלוחמה אל מול האוייב, הבינו ביום אחד, לפני שנים ספורות, שהחוק קבע כי הם פושעים בעצם הימצאותם בביתם. המדינה שלחה חיילים לגרש אותם מביתם בחסות החוק. הם לא הזילו דמעה, הם קרעו את חולצתם לאבל, הם התייסרו, איבדו את כל עולמם, העבירו אותם לקראוונים מזורגגים במשך שנים, רבים מהם חקלאים שאיבדו את פרנסתם בגיל שאתה כבר לא פותח בקריירה חדשה, הפיצויים שהובטחו להם היו ניתנו מאוחר, בחלקם, והכאב, שנים לאחר מכן עדיין קיים, מדמם ומייסר. רבים מהם נזקקים לטיפול נפשי, יש מי ששמו קץ לחייהם זמן קצר לאחר החורבן. חלק אחר הלך, בניגוד לכל הציפיות ממנו, לאחר שנבגד, הופקר ונזרק, להתיישב ביו"ש.
ואתה, אחי היקר והדומע, כל כל כואב את זה שלא תוכל להחרים את יצירותיו??? שלא תוכל לפגוע בפרנסתו?? האם עד כדי כך "כל יצירתו וכל יסוריו הם בזויים ושנואים" בעינך?
האם אתה בוכה על כך שהוציאו אותך מהכלל? חשבת על זה שאתה, אתה עצמך, זה שהוציא את עצמו מכלל ישראל?
אני לא מתרגש מהדברים שלך, ולא מזדהה עם כאבך. אני רוחש לך כבוד ומעריץ את מאמציך להגנה על העם והמולדת ואני אסיר תודה לך על כך. אולם אין בכך כדי להצדיק, אפילו לא בפסיק, את העובדה שאתה תומך בחרם על אחיך דם מדמך, שאתה משמיע קול ענות חלושה, רפיון ותבוסה לעולם כולו, בכך שאתה מחרים את אחיך או את יצירתו.
נניח שאתה צודק,קומו
נניח שהתמיכה בחרם היא רפיון ומראה תבוסתנות לעולם כולו
נניח
זו לא זכותו??
אני חושב שאתם מובילים אותנו לאסון עם כל ההתנחלויות הללו
אני חושב שכשאתה מחזק התנחלות אתה גורם לאיבוד הלגיטימיות של ישראל בעולם,לדעיכת מעמדה
אני סבור שאתם מדרים לעולם טמטום,חוסר כבוד
האם אני אמנע בחוק את זכותכם לקרוא לחיזוק ההתנחלות??
רק על זה מדובר ואתה ממשיך
לנסות להתעלם