קצת על האג'נדה של דן אדלר:
ציטוט:
אתר הבית שלו מתאר כיצד הוא בילה שנים בניסיון לתווך בין אישים רמי דרג מהצד הישראלי ומהצד הפלשתינאי. הוא אף שימש כיועץ מיוחד למנכ"ל האירגון "זרעים של שלום", המקיים סדנאות ומחנות קיץ משותפים לבני נוער מאיזורי סכסוך שונים בעולם.
ציטוט:
"הממשלה הישראלית מחמיצה דברים, והעברת המסרים שלה בתקשורת לוקה בחסר בצורה שלא תיאמן. ברגע שבא אירגון ומשתמש במילים כמו 'כיבוש' או 'אפרטהייד', וכמובן שאסור להם להשתמש במילים האלו, קשה לך מאוד להתמודד עם זה, בטח במקום כמו הוליווד בו מסרים מהדהדים בצורה חזקה. אלו מילים קלות ופשוטות שכוללות הרבה בתוכן. אין מי שיעבוד נגד המילים האלו ויתנגד להן. וגם ההתנגדויות שמגיעות כוללות משפטים ארוכים ולא מילים בודדות. הטעות שהישראלים עשו – והם עשו טעויות רבות עד היום – היא שהם המתינו בצד והאמינו במשך זמן רב מדי שעובדות מנצחות דיונים. אתה יודע ואני יודע שלעובדות יש חלק קטן מאוד מאוד בקביעת המנצח בויכוחים כאלו או אחרים. לחשוב אחרת זו פשוט תמימות וזה מצב הרסני לעמדה הישראלית".
אתה חושב שניתן להשיב את הגלגל לאחור?
"המצב מסוכן, וכן – אפשר להשיב את הגלגל לאחור, אבל תידרש עבודה עצומה. וכמובן, הכרזה חד צדדית על מדינת פלשתינאית לא ממש תעזור, אלא רק תזיק, משמעותית. ישנם יותר מדי אנשים שמטיפים למקהלה שלהם במקום להתדיין עם הצד השני. זה דבר שבמלוא הצניעות אני עושה היטב ונהנה ממנו. אני תמיד סבור שכדאי לדבר עם הצד השני, אפילו אם הם יריביך, מאשר לחיות בבועה".
פחחח..למישהו צפויות הפתעות נעימות...