דבר ראשון, אשכול מבורך והייתי מציע להוסיף שאם מישהו היה פה ושם במקומות מיוחדים ברחבי העולם וטעם בירה טובה, שיציין את הסוג והשם.
מבחינתי, בבקבוק, בפחית וכמובן מהחבית - גולדסטאר. בירה ברמה גבוהה שנוטים לזלזל בה בארץ, אך מותירה רושם טוב גם על אנשים שבאים מ"מדינות בירה" כביכול.
בגדול אני לא אוהב סטאוט(מרפיס, גינס ושות') בגלל הטעם שלא עושה לי טוב, אבל במקרה הזה יש יוצא מן הכלל: Beamish- מעולה! אין הרבה פאבים שיש להם את הבירה הזו, אבל היא באמת בירה יוצאת מן הכלל.
עוד בירות שאהבתי: ניוקאסל, פוסטרס(אני חושב שאני היחיד בקטע הזה), קילמס, וכמובן טייבה(טעם Amber זה הפייבוריט, אבל נהנתי מכל סוג ששתיתי)- מי שאיכשהו נקלע למקומות כמו האוגנדה, העיר העתיקה ירושלים וכו'- שלא יהסס להזמין את הבירה הזו!!
בירות גרמניות: בקטע הזה יש סוגי אנשים ולא סוגי בירות

- אני שונא את הבוואריות הטיפוסיות(פאולאנר, ויינהשטאפן, הוגארדן וכו') בד"כ אלה נוטות לטעם פירותי לא אהוב מבחינתי. גם הרבה בלגיות שיש בארץ נוטות לאותו העבר, פחות אהבתי.
אם אני בארץ; בקס.
אם אני בגרמניה: -אסטרה- לא בירה שתפיל אתכם(הנגאובר שלא עובר במקרה והגזמתם) אבל בהמבורג זה מה ששותים ותאכלס, היא די סבבה.
- קלש(Koelsch) מקלן- בירה קלה מאוד אך איכותית באותה המידה- בהרבה מקומות בגרמניה ניתן לשתות את הבירה הזו.
- האהובה ביותר: Flensburger - אחרי גולדסטאר, אין בירה שיותר התלהבתי ממנה מזאת- טעם ייחודי- תמצאו אותה בעיקר בצפון אך יש לה קונים בכל גרמניה.
בעיקרון הבירות הצפוניות הן כהות יותר מהמערביות שנוטות לקלילות ובהירות, אבל כמובן- יוצאים מן הכלל תמיד יש.
השנואות: מכב*(וכל גרורותיה, כולל השנדי של הבחורות), לף, קרלסברג, הייניקן.