אדום-עולה בבלומפילד כתב:
כי זה לא הגיוני.
זה לא הגיוני שבמסד הנתונים של משרד הפנים יהיו כ-ל השדות שמופיעים בדרכון (שם, ת. לידה וכו') ורק טביעת האצבע לא.
זה הגיוני כי לשדות האלו יש שימוש בשביל לאשרר שמגיעות לך זכויותיך ושאתה מקיים את חובותיך. שתהיה זכאי לשירותי חינוך בישוב שלך. שידעו איפה אתה מצביע. שידעו כמה עובדים סוציאלים בשירות לקשיש צריך בישוב מסוים.
לטביעות אצבע שלך במאגר אין שום קשר לאף אחת מזכויותיך וחובותיך. המטרה היחידה שלה היא זיהוי. ואת הזיהוי הזה אפשר כאמור לעשות גם בלי המאגר.
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אגב, גם התמונות מאוחסנות במסד נתונים מרכזי - כל מי שיש לו רישיון נהיגה חייב להצטלם והתמונה נשמרת.
אתה צודק, ואכן גם במשרד התחבורה נוצר לאט לאט מיני-מאגר מידע ביומטרי. מעטים מודעים לזה. ואין לזה שום סיבה גם שם.
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אגב 2 - בלא לאחסן תמונות יש עוד איזשהו היגיון, כי מראה חיצוני של בנאדם משתנה עם הזמן (הוא מזדקן, מגדל זקן, עושה ניתוח פלסטי וכו'). לעומת זאת טביעת אצבע נשארת קבועה.
התמונה הביומטרית תאפשר לזהות אותך לא משנה איזה זקן תגדל, וכמה תזדקן. אלגרויתמים לזיהוי פנים הם הרבה יותר מתוחכמים מזה. רק אולי ניתוח פלסטי משמעותי יפריע להם.
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אגב 3 - למיטב זכרוני בבקו"ם גם נותנים טביעות אצבע. גם את זה אתה טוען שלא שומרים בשום מסד נתונים?
המאגר של צה"ל הוא מיותר למדי לטעמי. אוברקיל מוגזם. הוא הוקם לצורך זיהוי חללים. אפשר היה להימנע מהקמת מאגר מיוחד לצורך הספציפי הזה. בכל מקרה צה"ל לא מוכן לחשוף את טביעות האצבע של חיילים, למרות שהמשטרה הייתה מאד רוצה. ובכל מקרה אם יפרצו למאגרים של צה"ל - יש לנו בעיה הרבה יותר גדולה מאשר טביעות האצבע שלנו.
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
מחר בנאדם יאבד את הדרכון שלו, וייווצר מצב שזה שגנב לו את הדרכון יודע מה טביעת האצבע שלו ואף אחד אחר לא יודע, כי לא שמרו את המידע הזה בשום מקום.
מחר אני אאבד את הדרכון שלי, ובשביל להוציא חדש יכריחו אותי לתת שוב טביעת אצבע, במקום להנפיק לי דרכון חדש על סמך טביעת האצבע שנמצאת במאגר.
לא הגיוני וגם לא נכון תהליכית.
כל הרעיון בתעודה הבימוטרית הוא שאף אחד לא יכול להזדהות איתה מלבדך, כי צריך להעביר את הפנים וטביעת האצבע שלך להשוואה יחד עם התעודה.
אם מחר בנאדם יאבד את הדרכון שלו, אף אחד לא ידע מה טביעת האצבע שלו. אם מישהו ידע את זה, פירושו של דבר שהוא פרץ את מנגנון ההצפנה של התעודות, ואז עם כל הכבוד גורלה של התעודה הגנובה המסכנה של אותו אדם הרבה פחות חשוב מכך שלמעשה כל התעודות של כולנו פרוצות, ומי שילך ברחוב עם סורק חזק יוכל לפרוץ את כולן.
אותו אדם יזכה כנראה גם בפרס טיורינג (הנובל של מדעי המחשב) על כך שפרץ את המנגנון הזה, אם יטרח לפרסם את הממצאים שלו. זה יהיה הישג מרשים ביותר.