אוגוסטוס היל כתב:
גביזון כתב:
בלי קשר לשם אבל עם הרבה קשר לטעם, מכבי זו אחת הבירות המחורבנות שיצא לי לטעום.
לפני משהו כמו 10 שנים עבדתי במכון מחקר ובמקרה אחד (לא אופייני אך חביב) עשו שם מבחני טעימה לבירות.
תנחש מי זכה במקום הראשון?
מי עשה מחקרי טעימה?
טועמים מוסמכים או חוקרים ביוטכנולוגים\מזון למינהם?
המבחנים האלה שווים לתחת.
הייתי מנהל של מרכז קולינרי לפני כמה שנים, בין ההשתלמויות שעברתי היתה השתלמות אלכוהול במסעדת מסה עם מרצים מרחבי העולם(9 בבוקר בחדר VIP עם כוסית גלנפידיך 30 שנה (!!!!) ומבחר פינוקים מהמטבח והכל בחינם

). טעמנו ושמענו הסברים כל שבוע במשך 7 שעות על יינות, ומחירי הבקבוקים היו הזויים עד טירוף, הגיעו לרמה שבקבוק נמכר סיטונאית ב4000 ש"ח
כל היינות היו מיובאים למרות שאני אישית קונה לרוב תוצרת הארץ, יש לנו סחורה בת זונה מהבחינה הזאת ליין שולחני ומעבר.
בין הסיפורים ששמענו מאחד הבקבוקים הסופר יקרים היה שיין ישראלי (המנחה שהעביר את אותה סדנה היה בכלל מסקוטלנד) מקטגוריה הרבה יותר נמוכה מבחינת הבציר,יישון,עץ חבית, טרואר וכל החרטא הזה ניצח יין ספרדי שעולה בערך פי 16 ממנו.
מה זה אומר שהישראלי אדיר והספרדי חרא? זה אומר שזה תלוי בטועמים, במה הם אכלו לפני זה, ועם איזה מצב רוח הם באו היום, והאם הם קראו את התווית...
אגב טעימות, ידעתם שהטועם הרשמי של מבשלת גלנפידיך,גרנטס,ובלוויני (מאותה משפחה אלוהים ישמור ולא מונפקים בבורסה...) הוא טועם קשיש שהוא האחראי הבלעדי על הטעימות במבשלות ומזקקות הוויסקי והוא זה המחליט מתי עוברים משלב לשלב, יש לו עוזר, קוראים לו הצל, הוא מתלווה אחריו מעבר ל20 שנה (!!!) בשביל ללמוד איך טועמים נכון.
עוד נתון מעניין ולא קשור, ללמוד לבנות חבית יין לוקח 6 שנים, כמעט כמו רפואה...
WTF...